Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2016.04.03. 08:52 futotuz

Világvallások.

Címkék: világvallások

Világvallások.

 

Több, mint négyezer, hivatalosan bejegyzett vallási felekezet közül, csak hatot nevezhetünk világvallásnak. A kereszténységet, az iszlámot, a buddhizmust, az univerzizmust, a hinduizmust, és a zsidó vallást. Az itt lejegyzett sorrend, a hívők lélekszámának az arányait is tükrözi.

 

Amíg a világvallások, és az alájuk tartozó részvallások, nem értenek egyet Istent illetően, addig a híveiket, bármikor egymás ellen lehet uszítani. Vallási háborúkat lehet szítani. Erről szól a történelem.

 

Az én logikámban, Isten fogalmi jelentése nem más, mint „Minden az egyben, és egy a mindenben.”. Ami röviden arra utal, hogy az összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmazok mindensége, a mágneses alaphalmaz egységében létezik. Továbbá, ugyanez a mágneses alaphalmaz tölti ki, az összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmazok belső szerkezeti struktúráit is. Így a meg nem nyilvánult mágneses létezés, univerzális szintű abszolút öntudatát nevezhetjük Istennek. De ez az Istenség, minden értelmes emberben ott van, mint személyessé vált öntudat is, relatív formában.

 

Amíg hitben nem értünk egyet, amíg nem vagyunk közös nevezőn, addig nem érett meg az emberiség arra, hogy Isteni eredetű, öntudattal rendelkező értelmes lényként, uralja az anyagi világot. Addig, csak egymáson tudunk uralkodni. Az uralkodási vágyunk egyik kardinális példája, óriási nagy kőtáblákon jelent meg.

 

1980.III.22. -én, Amerika Georgia államának Elbert megyéjében felállítottak egy, az angliai Stonehenge-hez hasonló, nagy gránitkő tömbökből álló „emlékművet”. Guidestones névvel. Ami röviden, „Irányelv Kő” névvel illethető. Az emlékművet valaki, Robert C. Christián álnévvel rendelte meg, félmillió dollárért. Majd megvette az egész dombtetőt is, ahová tervezték. Az alapkő alá pedig, egy időkapszulát helyeztek, amelynek a felnyitási dátuma még ma is titok.

 

https://www.youtube.com/watch?v=fP2Pb0JYDTI

 

Ezekbe a kőtömbökbe bele van vésve a háttérhatalmat képviselő, önjelölt gazdasági elit, Új Világrendről szóló tízparancsolata. Négy nagyméretű kőtömbön, nyolc nyelvre lefordítva. Így angolul, spanyolul, szuahéliül, hindiül, héberül, arabul, kínaiul, és oroszul is elolvasható.

 

Íme, a tartalma magyarul:

 

I.- Tartsd az emberiség létszámát 500 millió alatt, a természettel állandó egyensúlyban.

II.- Bölcsen irányítsd a szaporodást, az állóképesség és a sokszínűség javításával.

III.- Agyasítsd az emberiséget egy élő, új nyelv segítségével.

IV.- Urald józan értelemmel a szenvedélyt, a hitet, a hagyományt, és minden más dolgot.

V.- Óvd az embereket és a nemzeteket igazságos törvényekkel és bíróságokkal.

VI.- Engedd, hogy a nemzetek a belügyeiket saját maguk intézzék, míg a külső vitáik fölött egy világbíróság ítélkezzen.

VII.- Kerüld az álnok törvényeket és a haszontalan hivatalnokokat.

VIII.- A személyes jogok és társadalmi kötelezettségek között tarts egyensúlyt.

IX.-Értékeld az igazságot, a szépséget, a szeretetet, s törekedj a végtelennel való összhangra.

X.- Ne légy a Föld rákfenéje, hagyj teret a természetnek, hagyj teret a természetnek.

 

A zárókő oldalaiba négy holtnyelven belevésték még, hogy” Legyenek ezek az iránykövek, az Értelem Korszakához.”. Egyiptomi hieroglifákkal, ógörög betűkkel, szanszkritül, és babiloni ékírással írták őket.

 

Ez az „emlékmű”, lehetne persze, egy reklámfogás is, Elberton település fejlődése érdekében, de a 2014-es évről szóló módosítás egyértelműen arra utal, hogy elkezdődik valami a világban, ami az 500 milliós létszámra szorítkozó megtervezett népirtást valósítja meg. Ez pedig, az Európát elárasztó muszlim feketék bevándorlásával, gyakorlatilag meg is kezdődött. Így a népírást egyszerűen, vallási ellentétek által kirobbanó háborúba „csomagolták”.

 

A NATO hadsereg, a háttérhatalom érdekeinek a végrehajtója. Így az európai országok, és maga az európai bizottság is, a fent nevezett háttérhatalom marionett figurái. Ezt igazolni látszik, hazánk politikai vezetése is. Amely éppen azért olyan ellentmondásos, mert a demokráciánk vezetésére jelentkező politikusaink, bennünket kellene, hogy szolgáljanak miközben, a háttérhatalmi diktátorok érdekeit muszáj képviselniük.

 

Európában most, a vallási ellentétek szításával oldják meg a tervezett létszámcsökkentés szörnyűségét, míg Amerikában, az „átnevelő táborokra” hárul ez a „nemes” feladat. Már több, mint háromszáz ilyen átnevelő tábor várakozik Amerika területén. Az ötvenkét tagállamban elosztva. Amelyek első látásra éppen olyanok, mint a világháborúból ismert koncentrációs táborok. Mivel nem bíznak a vallási ellentétek teljes sikerében, ezért sajnos, hazánkban is áll már egy ilyen átnevelőtábor, Újpalotán. A holokauszt törvényével védett társadalmi rendszer árnyékában. Ki építette 2006-ban, Gyurcsány Ferenc négyéves periódusában, milyen pénzből, milyen céllal, kiknek az átnevelésére, milyen indulási tervvel, az ma még rejtély.

 

https://www.youtube.com/watch?v=n9tgPokF_yc

 

https://www.youtube.com/watch?v=AIo_QfAX5k4

 

https://www.youtube.com/watch?v=YL4TbqRBe8U

 

Minden értelmes ember alapvető életfeladata az, hogy még a földi életében megtapasztalja, önmaga Isteni mivoltát. Hogy azután, szabad akaratából dönthessen, az Isteni szintű teremtőképes életvitel mellett. Mert minden felelős döntésünk, valamilyen megtapasztaláshoz való ragaszkodásunkat tükrözi, vagy valamilyen új megtapasztalás érdekében történik.

 

Aki az Istennel való tökéletes önazonosság szellemi szintű tapasztalatát nem éli meg, bármilyen oknál fogva, a reinkarnáció körforgására ítéli önmagát. Mert a halálunk után, csak abban az esetben tud a lelkünk Istennel azonosulni, ha már az életünkben eljutottunk, az Isteni minőségű Szent Szellem szeretetrezgési szintjére. Mert csak az Univerzum öntudatával azonossá vált hullámhosszúsággal rendelkező szellemiség azonosulhat Istennel.

 

Az energia megmaradási törvénye azt igazolja, hogy energiát teremteni és elpusztítani nem lehetséges. Ennél fogva, az energia egy és oszthatatlan. Mert az elektromos anyagi megnyilvánulások, a különböző rezgési szintjeinek megfelelően, mindig új, és megint újabb megnyilvánulási formát ölt az energia. A lélek is ugyanannak az intelligens energiának, a bennünk elkülönült része csupán. Így amikor az energiát Isteni eredetű hatóképességként értelmezzük az Univerzumban, akkor a lélek is, Isteni minőséget képvisel bennünk. Mint az életünk energiája.

 

A lelki érzéseink, mind egy-egy, valamilyen frekvenciaértékű életerő impulzusunk. Míg a szellemi gondolatainknak, csupán informatív értékei vannak. Így, csak hullámhosszuk szerint különbözhetnek. Ezért, az elménkben kialakuló hiteink, már olyan informatív értékkel rendelkező szellemi gondolataink, amelyekhez valamilyen frekvenciájú lelki érzések is társultak. Amit mindig, a szellemi gondolataink hullámhosszainak a minősége határoz meg. Az agyunk pedig, mágneses hullámot formál, az ilyen módon kialakult elektromos alapú hiteinkből. Olyan mágneses hullámokat, amelyek már sajátságos hullámhosszúsággal és frekvenciával rendelkeznek.

 

Az Univerzum terében, amely mágneses alapú, csak az agyi mágneses hullámaink terjedhetnek. Így az Isteni minőségű lelkünk, közvetlenül Istennel kommunikál, a hiteink által. Hogy olyan valóság megtapasztalásában lehessen részünk, amely mindig az éppen aktuális hitünket tükrözi. Így az anyagi valóság eseményeit, minden ember, csak a hite alapján tapasztalhatja meg.

 

A mi keresztény világunkban, a Biblia alapelvei a mérvadóak. Így a hiteinket, a Bibliában lejegyzett Írás, mint Isten személyes üzenete szabályozza valamilyen formában. De az általunk ismert Bibliára több, mint négyszázféle vallás van bejegyezve a világon. Ami számomra egyszerűen azt jelenti, hogy a hozzáértő „szakemberek”, mármint a papok is, csupán kiragadtak egy-egy számukra fontosabbnak tartott tételt az írásból, és az képezi a vallásuk dogmarendszerét. Amely dogmáik által, erősen különböznek egymástól. Ha tehát, minden történelmileg kialakult vallásforma, mást és mást tart a legfontosabbnak ugyanabból az írásból, akkor kérdem én, ugyan kinek Szent ez a Biblia?

 

Ha a Bibliát tanító szakemberek is ennyire különbözhetnek a hitükben, akkor az Isteni hitre vágyakozó átlagemberek, milyen hitrendszert kövessenek? Röviden elmesélem az én hitemet. Bár a Biblia is utal rá több helyen, hogy Isten, az emberben van.

 

Szerintem, a hit nem más, mint cselekedetvezérlő szellemi gondolat az elménkben, amelyhez lelki érzések csatlakoztak. Az Istenhitünk pedig, olyan kellemes szellemi gondolatokról szól, amelyek a szeretetről szólnak. Így minden esetben, pozitív lelki érzésekkel társulnak csak az elménkben. Vagyis, a teremtő erejű lelki érzéseinkkel. Mert minden érzés a lelkünkből fakad, az életünk energiájából. Így mentális életerő impulzusokat képviselnek. A pozitív lelki érzéseink, értünk dolgoznak, míg a negatívak, éppen ellenünk. Ezért, célszerű az olyan szeretet nélküli szellemi gondolatokat mellőzni, amelyekhez csak negatív lelki érzéseket képes csatolni az elménk.

 

A lélek által, minden értelmes embert, Isteni minőség éltet. Mert a lélek, az életünk energiája. De az energia, egy és oszthatatlan az Univerzumban. Erről szól az energia megmaradási tétele. Amennyiben tehát, az Univerzum energiája intelligens módon megteremtette önmagából az elektromos anyagi világot, akkor benne az emberi lélek is, intelligenciával rendelkezik. Az elménkben pedig, az abszolút értékű lelki, és a relatív értékű szellemi intelligenciánknak kell egyensúlyban lenni ahhoz, hogy a lelki békénk fennmaradjon. Ez azt jelenti, hogy a vágyainkat követve, közös akaraton kell lennünk ahhoz, hogy számunkra hasznos teremtésben vegyünk részt.

 

Mert a vágy, mindig egy lelki érzés. Vagyis, az Isteni minőségünk közvetlen akarata. Amikor tehát, azt imádkozza valaki, hogy „Legyen meg a Te akaratod,”, akkor éppen azt fejezi ki burkolt módon, hogy történjen minden a vágyaink szerint. Erre fogjuk behangolni a szellemi gondolatainkat. Mert a vágyaink teljesülése, mindig pozitív lelki érzéseket biztosít számunkra. Így a szellemi gondolatainkkal, éppen a lelki vágyainkat kell kifejezésre juttatnunk. Mégpedig, a reális képzeletünk segítségével.

 

A képzelet ugyanis, az a mentális „tervasztalunk”, amelynek a segítségével az elménkben, a szellemi gondolataink informatív értékei alapján kigondolt formációt biztosíthatunk a vágyainknak. Ezt a mentális formát tölthetjük fel teremtésre képes életerő tartalommal, amikor pozitív lelki érzéseket biztosít hozzájuk az elménk. Így a képzelet segítségével, az Isteni eredetű abszolút intelligenciánk vágy szerinti akarata, és az emberi szintű relatív intelligenciánk van közös nevezőre hozva. Ezért, a vágyainkat kifejezni képes szellemi gondolataink és lelki érzéseink együtt, a teremtésre képes hiteinket alkotják.

 

Az én hitem tehát, az abszolút Isteni eredetű teremtésre képes mivoltunkat, együtt értelmezi, a szellemi síkon magyarázott relatív emberi mivoltunkkal. Amikor a hitemről írok az, az én saját vallásom. Minden embernek, ilyen sajátságos vallása van, mert hitben erősen különbözünk. De csak egy, a legtökéletesebb érdemli meg azt, hogy valós világvallássá fejlődjön. Amelyik könnyedén alkalmassá teszi az embert, a tudatos teremtésre. Mert a tudatos teremtés aktív gyakorlása, Istenné formálja az embert.

 

Az én hitem egyszerű. Mindig tudnunk kell azt, hogy a teremtő Isten bennünk él. Amíg éltet minket, addig a teremtő képzelet segítségével, előre vetíthetjük azt a vágyott sorsot, amit meg szeretnénk tapasztalni. Mert az elménkben formált képzeletünkben, a szellemi gondolataink és a lelki érzéseink összhangja valósul meg a jelen pillanatában. Egyszerűen azért, mert „Istenek vagytok ti és a Fenségesnek fiai ti mindnyájan.”. Zsoltárok könyve, 82:6

 

Így az én vallásom egyszerű. Sőt, mi több, egyre egyszerűbb. Röviden fogalmazva, a szellemi gondolatainkkal, kövessük mindig a lelki vágyainkat szeretettel. Gyakorlatilag arról van szó, hogy a szeretet érzésének a tudatos aktivizálásával, előhozzuk önmagunkból az Isteni minőségünket. Ez minden ezoterikus tanítás lényege, amelyik spirituális fejlődést ígér.

 

Ezért kedves olvasóim, most éppen úgy üdvözölhetlek itt a sorok között, mint ahogyan a születésnapodon szoktak. „Isten éltessen.” Mert az Isteni eredetű lelki életedben, csak a jelen számít. Az a pillanat, amikor a lelki érzéseidet éppen aktivizálhatod. Mert a lelki érzések, olyan mentális erőimpulzusok, amelyeket nem irányíthatunk a szellemi szinten értékelhető múltunkba. A jövő pedig, olyan emlékünk csupán, amit a múltban képzeltünk el magunknak előre. Így az elképzelt jövő is a múltunk emléke.

 

Viszont, a jelenben aktivizált pozitív lelki érzéseink, igenis a jövőnkben fogják elvégezni azt a mentális munkát, ami a vágyunk elképzelésén alapuló hitünk által tervezett sors megtapasztalásához vezethet. Mivel az erőnek, időre van szüksége ahhoz, hogy a vágyaink szerint várt munkát elvégezze. Ezért a megtapasztalható életesemények folyamataiban vesznek részt, az ilyen módon irányított lelki érzéseink, és a szeretetelvárásaink alapján formálják azokat számunkra.

 

Amikor a szellemiségünk gondolatai közül, kiiktattuk végre a szeretet nélküli kellemetlen gondolatokat, akkor az elménkbe már, csak a kellemes mentális információk juthatnak. Amelyekhez kizárólag, pozitív szeretetérzések társulhatnak. Így a pozitív érzések szabad áramlása, lehetővé teszi a lélek teljes szabadságát. Mert az Isteni minőségű lelkünk, a kellemetlen szellemi gondolataink miatt van ma még erősen korlátozva.

 

Kétféleképpen jöhet létre bennünk, a lelki szabadság. Ha teljesen elcsitítjuk a szellemi gondolatainkat, vagy akkor, ha a pozitív lelki érzéseink szolgálatába állítjuk őket. A szellemi gondolataink lecsendesítéséről, a különböző ezoterikus tanítások meditációs gyakorlatai szólnak. A dolog működik, mert sok ember használja tudatosan. Meditáció alkalmával, spirituális szempontból véve, feltöltődik a lélek, és életképessé teszi az embert. Így egy fáradt ember például, öt-tíz perces meditációval, szinte teljesen felfrissülhet.

 

Én azonban, a másik mentális módot javaslom, Amikor a szellemi gondolatainkat, a pozitív lelki érzéseink tudatos kifejezésére használjuk. Mert olyankor, azt a mentális erőt, amely felfrissíthetne bennünket öt-tíz perc alatt, a tudatos teremtésre használhatjuk. Mert a szellemi gondolataink lecsendesítése, nagyon nehéz mentális folyamat. Én pedig, nem lecsendesíteni akarom a szellemi gondolataimat, hanem tudatosan irányítani. Mégpedig azért, mert tudom azt, hogy minden szellemi gondolatomhoz lelki érzéseket csatol az elmém. Így a kellemes szellemi gondolataimhoz, mindig pozitív értékű szeretetérzéseket.

 

A lelkünk teljes szabadsága, akkor valósulhat csak meg az elménkben, ha már a szeretetünk pozitív lelki érzéseinek az útjába, semmiféle kellemetlen szellemi gondolatunk sem tolakodik. Vagyis, ha minden szellemi gondolatunk, a szeretet áramlásának van tudatosan alárendelve. Az pedig, akkor jön létre, amikor a problémák ismeretében, a probléma-centrikus gondolkodásmódról, a megoldás-centrikus gondolkodásmódra váltunk. Mert amíg a problémáinkon rágódunk, addig csak negatív lelki érzéseket aktivizálhatunk az elménkben. Viszont, minden helyes megoldásról szóló szellemi gondolatunkhoz, pozitív lelki érzéseket képes csak csatolni az elménk.

 

Így a jelent az a pillanat képezi számunkra, amikor az elménkkel viszonyítunk éppen. Vagyis, amikor a szellemi gondolatainkhoz lelki érzéseket csatol az elménk. Mivel abban az esetben, a lelki érzéseink mentális életerő impulzusait aktivizáljuk a szellemi gondolataink segítségével. De az erők, csak a jelenben aktivizálhatóak. Így a lelki érzéseink is. Ezért van szükségünk a viszonyításra és a képzeletre. Mert azok során, a szellemi gondolataink, a lelki jelenlétünkben tarthatóak. Ilyen módon, értelmes célt határozva meg a lelki érzéseinknek. Ez a tudatos teremtés lényege. Amelynek a rendszeres gyakorlása, Istenné formálja az értelmes embert.

 

Matécz Zoltán

2016.04.03.

matecz.zoltan@gmail.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr668555918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása