Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2016.05.22. 19:23 futotuz

Isteni evolúció.

Címkék: isteni evolúció

Isteni evolúció.

Az emberi fejlődés minden szakaszában, alapvető tényezők voltak, az Istenről alkotott elképzeléseken alapuló vallásformák. Senki sem tudja azt, hogy hogyan alakultak ki az első elképzelések. Lehet, hogy az emberi tudatlanság alapvető félelmei szülték? Lehet, hogy valóban, valamilyen kinyilatkozásokon alapszik a dolog? Ki tudja eldönteni ma már? Isten fogalma, az emberi kultúra része lett.

Az emberi történelem során, sokan próbálták elbagatellizálni, ellehetetleníteni a témát, de mindhiába. Mert az Istenhit, még ma is él. Sőt, mi több. Az a tény, hogy egyre több és több vallási felekezet van hivatalosan is bejegyezve a világon, éppen arra utal, hogy a vallások által képviselt Istenhit, a helyett, hogy elhalványulna, egyre csak fokozódik. Így a valóságképünket, az Istenbe vetett hitünk határozza meg.

Az egyre felvilágosultabb emberek, mindig távolabb kerülnek a régi vallásformák dogmái által meghatározott Istenképektől, és így, egyre újabb megközelítési módot találnak Isten létezésének, modernebb szintű elfogadására. Így az új vallásformák kialakulása során, éppen Isten értelmezése kristályosodik ki. Mindig elfogadhatóbb formát ölt. Ezért az emberiség szellemi fejlődése során, az Istentudat, egy mentális szintű evolúciós folyamaton megy keresztül. Amelynek a célja, nem az Istentagadás erősítése, hanem Isten egyre tökéletesebb megértése.

Az egyre tudományosabb szinten történő Istentagadás, egyre logikusabb Istenérveket kíván ahhoz, hogy Isten mibenléte továbbra is, az emberi kultúra része maradhasson. A látszat tehát az, hogy Isten, nem hagyja magát szellemi szinten elnyomni. Mert mindig születnek olyan egyéniségek, akik ezt az Isteni szintű mentális evolúciós folyamatot, az adott kor szellemiségének megfelelően, mindig újrafogalmazzák és érthetővé teszik, a témában érdeklődő emberiség számára.

Ezt a célt szorgalmazzák, az én írásaim is. Határozott tervem az, hogy Istenhez vezessem az értelmes embereket. Mert Isten, a lélek által, bennünk él. Éltet bennünket. Miközben megadja a lehetőséget arra, hogy szellemi szinten fejlődjünk. Azaz, a megélt tapasztalataink alapján tanuljunk. De a szellemi szintünk folyamatos fejlődése, egyáltalán nem zárja ki a lelkünk létezési jogosultságát.

Ma már, nagyon sok szellemi információval engedik a tanárok a diákjaikat a nagybetűs ÉLETBE. Mert úgy érzik, hogy megfelelő módon felkészítették őket. Pedig, ez egyáltalán nem igaz. Mert akármilyen szintű szellemi információs halmaz birtokában van is egy ember, az élete mindig lelki szinten zajlik. A lelki érzésekkel pedig, nem tud bánni. Mert arra, nem tanították meg a pedagógusaink. Mert ők sem értenek ahhoz. Bár az irodalomórákon, megemlíti néhány író, a lélek fontosságát olykor, de azok is csak, mint szellemi információk kerülnek a tanulók elméjébe.

Így nagyon sok fiatal helyt áll, mint jól képzett tanár, vagy mérnök de, mint férj vagy barát csődöt mond. Mert a szellemi szintű műveltség, egyáltalán nem garancia, a lelki érzésekkel való helyes bánásmódra. Annak ellenére, hogy megtanultunk, helyes módon viselkedni, mégsem vagyunk képesek uralni a lelki érzéseinket. Ezen a téren, önfejűek maradtak az emberek. Ez a sok válás és harag oka.

Az én általam felállított evolúciós szint, egyszerű képet ad Istenről. Az Univerzum alapvetően, egy teljesen zárt mágneses rendszer. Amelyet, az oszthatatlan alaptömegek teljes közege alkot. Ebből, és természetesen ebben alakulnak ki, az összetett szerkezetű elektromos anyagi megnyilvánulások. Amelyek belső szerkezeteit, éppúgy a mágneses alaphalmaz tölti ki, mint ahogyan kívülről körülöleli azokat. A mágneses alaphalmaz, mozgási teret biztosít ez által, a végesnek minősülő összetett elektromos anyagi részhalmazok számára. A mágneses alaphalmaz és az elektromos anyagi részhalmazok között pedig, folyamatos induktív viszony áll fenn, mint kétirányú hatásközvetítési mód. Amely indukció, az elektronok mozgásállapot változásai alapján adnak át erőhatásokat, a mágneses alaphalmaznak. Valamint, a mágneses hullámok révén, energiahatásokat közvetít az indukció, az anyagi szintű elektronok felé.

Az Univerzum mágneses alaphalmaza, az abszolút Memóriát valósítja meg. Mert mágneses hullámok formájában, minden olyan információ megvan benne, ami az anyagi minőségek változási lehetőségeiről szól. Így a mágneses alaphalmazban alakulnak ki a mágneses hullámok, abban tárolódnak, és abban közlődnek. Éppen az elektromos anyagi megnyilvánulások felé, induktív módon.

Így Isten, nem a mágneses alaphalmaz. Nem is az Univerzum abszolút Elméjének a Memóriája. Hanem ennek az abszolút Elmének az öntudata. Mágneses öntudatként pedig, minden összetett szerkezetű elektromos anyagi megnyilvánulásban benne van. Lelki lényegét, alkotva ez által.

Ebben a megnyilvánult elektromos anyagi világban él, az értelmes ember is. Ezért az ember is, mindig az Univerzum szerves része marad. Az egy tízezred résznyi elektromos anyagi minőségünket, a szubjektív alaphalmaz mágneses tere tölti ki. Így bőven van hely az anyagi minőségünkben, a szellemi és lelki adottságaink számára is.

Az emberiségben Isten differenciálódott. Azaz különült el bennünk sajátságos módon, és ez által, az Ő egységes lelki minősége, különböző szellemi és testi szétágazása valósult meg. Így az emberiségben valójában, Isten minden tulajdonsága megtalálható. Majd a kollektív spirituális fejlődésünk által, ez az egységes emberi lélek integrálódik az Istentudatban, vagyis egyesül szellemi és testi szinten is. Éppen úgy, ahogy lelki szinten egységes.

A lélek által, állandóan az Univerzum energiájára vagyunk csatlakoztatva, amíg élünk. Ebből az energiából nyerjük, minden életerő impulzusainkat. Amelyeket ennél fogva, a lelki érzéseink képviselnek. Csakhogy, amíg az Univerzum energiája független a polaritásoktól, addig a belőle származtatható életerő impulzusainkat, a szellemi gondolataink képesek polarizálni. Így alapvetően, pozitív lelki érzés csatlakozik az elménkben, minden kellemes szellemi gondolatunkhoz. Míg a kellemetlen szellemi gondolataink, csak negatív lelki érzéseket képesek aktivizálni az elménkben.

Ezért, az életenergiánkból származó lelki érzéseinket, hol a saját javunkra fordítjuk, hol pedig, éppen önmagunk ellen használjuk. Mert nem vagyunk azzal tisztában, hogy a lelki érzéseink, olyan mentális eredetű erőhatásaink, amelyek mindig elvégzik, a szellemi gondolataink által megcélzott mentális munkájukat. Ha akarjuk, ha nem. Mert az erő, munkavégző képességet jelent a fizikában, akkor is, ha mentális eredetű.

A betegségeink pszichoszomatikus eredetűek. Ami azt jelenti, hogy az elménk hibás használata miatt alakulnak ki bennünk szomatikus, azaz testi elváltozásokat előidézve. Mert az anyagi szintű testünk, mindig hűen követi az elménk tudatossági szintjét. Így, egyáltalán nem mindegy az, hogy milyen szellemi gondolatokkal töltjük fel az elménket. Mert amíg kellemetlen szellemi gondolatok uralják az elménket, addig a negatív lelki érzésekre vagyunk tudatosak. Azaz, feszültté, idegessé, mérgessé, haragossá, dühössé, gyűlölködővé válunk általuk. Amely negatív lelki érzések, kellemetlen módon alakítják át a testi mivoltunkat is.

Ezért ezoterikus, azaz belső szellemi módon, úgy kell fejlődnünk, hogy ezek az alapismeretek képezzék a szellemi szintű gondolkodásunk alapját. Így azzal a biztos tudattal élhetünk, hogy elkerüljük a negatív lelki érzések aktivizálásának az elvi lehetőségét is. Ilyen módon, a spirituális fejlődés csúcsára juthatunk, amelynek során már, csak pozitív lelki érzéseket aktivizálunk az elménkben. A pozitív lelki érzésekkel pedig, határozottan az egészség felé élhetünk. Amely nem csupán egészségesen tart bennünket, hanem fiatalon és testi szépségben is.

A lélek által tehát, Isteni eredetű minőség éltet bennünket. Míg a szellemiségünk és a testi mivoltunk állandóan változik az életünk során, addig a lélek, mindig állandó marad. Sőt, mi több, lélekben teljesen egyek vagyunk. Mert, ugyanaz az energia éltet minden embert, mint amelyik, az Univerzum egyéb anyagi megnyilvánulásait működteti, elektromos rezgési szinten.

Így nem azt kell megértenünk igazán, hogy van-e Isten, vagy nincsen, mert nyilvánvaló módon van. Hanem azt, hogy mi a szerepünk az Isteni létezésben, ha minden anyagi megnyilvánulás Isteni eredetű? Az értelmes emberi létezés, abban különbözik a többi anyagi létezéstől, hogy saját, önálló szellemiséggel rendelkezik. Ami azt jelenti, hogy az ok-okozati viszonyokat megértheti. Mert a számára természetes mentális visszacsatolásokkal, mindig tud kezdeni valamit. Ezt jelenti a megértés képessége.

Így az ember, egy relatív módon intelligens faj. Intelligens, mert képes megérteni az élete viszonyait. Így a folyton változó feltételekhez igazodva, mindig túlélőként értékelheti a változásokat. Amelyekből ilyen módon, sokat tanulhat. Ez a szellemi fejlődését eredményező tanulása pedig, addig tart, ameddig rá nem ébred, saját Isteni eredetére. Mert Istentudattal már, Isteni lényként élhet. Aki nem kiszolgáltatottja, hanem ura és teremtője az anyagi minőségek változásainak. Mert az induktív viszonyokon alapuló tudatos teremtést, szabad akaratából gyakorolhatja.

Az Isteni evolúciós folyamat lényege tehát az, hogy az értelmes ember, önmagára találjon, mint Isten. Hogy ne pusztán az Isteni eredetű lélek éltessen bennünket, hanem közvetlenül Isten élhessen rajtunk keresztül. Mert Isten a teremtő, még bennünk is. A Genezis időszakában, megteremtette az anyagi világot, és benne az értelmes embert. Önmaga anyagi kiterjesztését. Ezért azóta, a hitünk teremtője. Aki folyamatosan arra vár, hogy a spirituális tulajdonságainkat képviselő hitünkben fejlődjünk.

Azaz ezoterikus módon fejlődjünk fel ahhoz az Isteni feladathoz, hogy már, csak pozitív lelki érzések alapján formáljuk a teremtésre váró hiteinket. Mert az által érhetjük el, a spirituális képességeink legfelsőbb fokát. Mivel a spirituális képességeink arra utalnak, hogy a szellemi gondolatainkkal tudunk lelki érzéseket irányítani, valamilyen vágyott cél érdekében. Ha pedig, már csak pozitív lelki érzéseket irányítunk tudatosan, akkor már, Isten élhet rajtunk keresztül. Mert már, ugyanazon a szeretet alapú hullámhosszon vagyunk, mint Isten.

Isten tiszteletét tehát, az emberek tiszteletén keresztül valósíthatjuk meg. Istent szeretni pedig, az emberek szeretetével oldhatjuk meg. Mert testben és szellemben különbözhetünk ugyan egymástól, de lélekben egyek vagyunk Istennel. De a testi és szellemi szintű emberi adottságaink, nem tántoríthatnak el bennünket, a lelki adottságaink által biztosított Isteni eredetünk megbecsülésétől. Ez az Isteni evolúció lényege.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2016.05.22.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr328739008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása