Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2016.08.14. 09:48 futotuz

Népszavazás.

Címkék: népszavazás

Népszavazás.

Hazánkban, egyre szaporodik az aláírásgyűjtések és a népszavazások mennyisége. Számomra ez azt jelenti, hogy az elég nagy létszámú képviselői testületünk az országházban, nem akar, vagy nem is képes felelős döntést hozni az érdekünkben, egy-egy adott társadalmi kérdésben. Pedig, a szabadon választott országgyűlési képviselőinknek, alapvetően két feladata van.

Egyrészről, a társadalom polgárainak a legjobb ismerőiként, a társadalmi érdekviszonyok változásainak a fényében, a hatályos törvényeket és törvényerejű rendelkezéseket igazítják, a megváltozott életfeltételeink alapján. Éppen azért, hogy a változások során, a társadalom választópolgárainak a jogi szintű érdekképviselete, folyamatosan megvalósuljon. Ezért, amelyik törvény vagy törvényerejű rendelet, már elavulttá vált, és nem szolgálja megfelelő módon a társadalom gazdasági és szociális érdekeit, abban az esetben, azonnal felülbírálásra és módosításra szorul. Mert a demokratikus érdekeinket sértő, a választópolgárok alkotmányos jogrendjével ellentétes rendelkezésekké váltak azok, a megváltozott társadalmi életvitelünk során.

Másrészről pedig, folyamatos ellenőrzési jogkörrel vannak ellátva arra nézve, hogy a kormányzati és önkormányzati munkák, az általuk hatályossá tett törvényeknek és törvényerejű rendelkezéseknek megfelelően legyenek végrehajtva. Éppen a demokratikus rendben élő országunk, alkotmányos feltételek alapján, békés és harmonikus életvitele érdekében. Így mindkét alapfeladatuk, a népjólét kialakulását és fenntartását célozza meg.

Ha pedig, bármilyen kormányzati vagy önkormányzati rendellenességet vagy visszaélést tapasztalnak, a törvényes szintű végrehajtást illetően, abban az esetben, azonnal korrigálniuk kell azt. Akár a társadalom rendészeti erőinek az igénybevételével is. A hatályos törvényeinket védő, rendfenntartó erők szolgálata és védelme alatt.

Mert a karhatalmi erőinket képviselő rendőrségünk is, ugyanennek a demokratikus rendben élő népnek a szolgálatára esküdtek fel. Éppen ugyanúgy, mint a választott kormányzati minisztereink, az önkormányzati szintű polgármestereink, és az országgyűlési képviselőink bármelyike. Mert önként vállalkoztak erre a feladatra. Így ők sem a nép urai, hanem a demokratikus feltételek alapján, önjelölt és szabadon választott szolgái. Akiknek az alapfeladata éppen ugyanaz, mint a rendőrségünké. Akik állandóan, „szolgálnak és védenek” bennünket.

Ha pedig, most a hatályos törvényekkel párhuzamosan, aláírásokra és népszavazásokra van szükségünk ahhoz, hogy a népünk alapvető érdekeit és jogait érvényesíteni tudjuk, a felesküdött szolgáink által vállalt kötelezettségeik ellenében, akkor ugyan mi a garancia arra nézve, hogy az aláírásainkkal vagy a népszavazásunkkal kinyilvánított véleményünk hatásosabb lesz, mint a korrupttá vált törvényszolgáink tőlünk kapott jogi szintű ereje. Mert a törvényünk kialakult korrupciója, a diktátorrá vált politikai vezetést szolgálja nyilvánvalóan. Aki az önként vállalt politikai szolgálatait, a nép erőszakos irányítására és gazdasági visszaélésekre használja csupán.

Népünk tehát, hiába bízik az alkotmányos alapokon nyugvó törvényes rendben, ha a törvény szolgái, már régen a nép ellen munkálkodnak. Hazánk szociális szféráit felélve és tönkretéve. A miniszterek és képviselők önös érdekeit szolgálva.

Ahhoz, hogy a törvényes rendünk helyreálljon, a politikai pártoktól független, hozzáértő törvényszolgákra van szükségünk. Mégpedig, már a belügyminisztérium szintjén. Mert ilyen diktatórikus, politikainak álcázott országos válsághelyzet, csak a belügyminiszter tudtával, jóváhagyásával, és engedélyével alakulhatott ki hazánkban. Ha pedig, nem tudott róla, akkor dilettáns. Vagyis, teljesen alkalmatlan arra a feladatra, amire a népünknek felesküdve vállalkozott.

A törvény, és a törvényerejű rendelkezéseink, csak akkor fognak bennünket feltételek nélkül szolgálni, ha az őket irányítani képes belügyminiszter is bennünket szolgál. Politikai szinten képviselt pártérdekek nélkül. Mert a hatályos törvényeink, nem a pártokat védik, hanem a nép érdekeit. A nép szociális vívmányait stabilizálják. Amelyben a társadalom kollektív erkölcsi szintje kristályosodik ki. Az a kollektív szeretet, amely a nép felől hat, a társadalom egyéni polgárai felé.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2016.08.14.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6910409108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása