Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2017.04.14. 06:12 futotuz

Képviselet.

Címkék: képviselet

Képviselet.

Egy alkotmányos alapokon nyugvó társadalmi rendszerben, a szabadon választott képviselői testület látja el a parlamentben, a nép napi szintű érdek-képviseletét. Így a képviselői testület, mint egy rugalmas jogi közeg, a folyamatos érdekegyeztetés feladatát látja el az államot vezető kormányzati és önkormányzati célkitűzések, és az adózásra képes társadalmat alkotó nép között. Éppen azért, hogy az adókból beérkezett állami pénzeket, mindig hasznosan költse el a kormány, a népjólét fenntartásának a biztosítására.

Hazánkban most sajnos, nem igazán ez zajlik politikai szinten. Mert a hamis-demokráciát, éppen az jellemzi, hogy benne az alkotmányos alapvető emberi jogokat, látszólagos módon fenntartja ugyan a jogi rendszerünk, a rendvédelmi szintű karhatalom közvetítésével, de ez a karhatalom egyben, a kialakult diktatúrát is szolgálja. Amely diktatúra, új adónemekkel és adóhalmozásokkal, tovább csorbítja az alkotmányos alapokon nyugvó alapvető emberi jogainkat.

A képviselői testület pedig, folyamatosan kiszolgálja az állami vezetésünk céljait. Még akkor is, ha azok ellenünk, a nép ellen irányulnak. Mert az indokolatlan állami túlköltekezés folytán, az adókból biztosított állami pénzek, természetesen nem képesek biztosítani az állami vezetés alapvető költségeit. Ilyen meggondolatlan túlköltekezést, vagy dilettáns politikai vezetők képesek megtenni, vagy pedig, aljasok. Akik hazaárulókként, a nép ellen végzik a politikai tevékenységeiket. Mert a tudatosan felvállalt túlköltekezésekben, az ő saját gazdasági vállalkozásaik húznak hasznot.

Ezért látom vérlázítónak például, azt a politikai plakátot, amelyen valamelyik politikai párt felhívja a figyelmünket arra, hogy amíg mi dolgozunk, az állami vezetőink lopnak. Vérlázító számomra, mert ha ennyire nyilvánvaló dolog az, hogy az állami pénzekből ilyen nyíltan lopnak az állami vezetőink, akkor bennünket képviselve, miért nem teszik meg a szükségszerű jogi lépéseket a képviselőink? Ezért kapták tőlünk a jogi lehetőségeiket. Nem pusztán mentelmi joguk van, ha lebuknak azért, mert egy követ fújnak a korrupt állami vezetéssel.

Tulajdonképpen arról van szó, hogy a plakáton arra szólítanak fel bennünket, hogy közösen segítsünk eltakarítani, a politikai hatalommal bíró élősködő maffiát. Akik a saját gazdasági érdekeiket, a nép politikai érdekei mögé rejtve, vígan élnek a közpénzekből. Végül is, arról van szó, hogy a képviselői testület szakmai tehetetlensége miatt korrupttá vált állami vezetők ellen, a nép feltétel nélküli hatalmát kívánják igénybe venni.  Akár politikai zavargások árán is.

Mert ezek a politikai megmozdulások, sok pénzbe kerülnek az országunknak. Mivel, túl azon, hogy nem termelnek közben adózó jövedelmet az állampolgárok, olyan tevékenységgel foglalkoznak, amely a közvagyon terhére tarthatók csak fenn. Ilyen módon, a reális jogi érdekképviselet helyett, a törvényesen fenntartott jogot megkerülve, a nép alkotmányos hatalmi pozícióját veszik igénybe a politikai pártok. Amelyben végül a fellázított nép, csupán engedetlen lehet.

De milyen alapon várja el azt, egy politikai párt tőlem például, hogy az ellenzéki érdek-képviseletét ellássam az aktív jelenlétemmel, amikor a nem kívánt politikai helyzet, éppen azért jöhetett létre, mert az adott párt parlamenti képviselői passzív módon, nem tették meg a szükséges jogi lépéseket azért? Amire felesküdtek akkor, amikor a nép szolgálatába álltak. Engem egy képviselő, vagy a pártja ne lázítson, hanem képviseljen. Ezt vállalta esküvel.

Gyakorlatilag arról van szó, hogy a politikai pártok észlelik először azt a gazdasági bajt, ami az országra nehezedik. Mert az országgyűlési képviselőik, folyamatosan jelzik számukra, azokat a nemzetgazdasági lépéseket, amelyeket a kormány végrehajt. Hiszen a parlamenti képviselőink tudta és beleegyezése nélkül, a kormány tehetetlen lenne. Az ő ellenőrzési jogkörüknek köszönhetően. A képviselők munkáját pedig, éppen az őket delegáló pártjaik irányítják. Azok a pártok, amelyek most, éppen a néptől kérik a segítséget, a korrupttá vált kormány megfékezéséhez.

De én, hogyan képviseljek olyan tesze-tosza pártokat, akik ilyen módon hagyták azt, hogy idáig fajuljon a politikai szinten irányított gazdasági életünk? Mert felmerül bennem a jogosnak látszó kérdés, hogy csak azért lázítanak bennünket, mert közeledik a választások időszaka? Egyfajta politikai helyezkedést szolgálna csupán az, ha a felszólításukra lázadnék?

Mert a jogi lehetőségeiket, még nem vonta vissza a nép. Ennél fogva, bármikor lehetőségük van jogi szinten végrehajtani azt, amire a plakáton a közreműködésünket kérik. Ami persze, nem pusztán jogi lehetőség számukra, hanem vállalt kötelezettség is. Mert a hozzáértő politikai pártok és a szakképzett parlamenti képviselőik nélkül, a kormányzat bármit megtehet. Csupán arra van szükség, hogy a domináns párt, amelyik a diktatúrát szolgálja, szavazóképes létszámot tartson fenn a parlamentben. Ez zajlik most nálunk politikai szinten.

A többi képviselőnek pedig, nem elég csupán ellenszavazattal élni, hanem a szükséges jogi lépéseket is kezdeményeznie kell. A politikai pártja feltétel nélküli támogatását élvezve. Mert valójában, hogy a csudába képvisel bennünket egy képviselő, ha a kellemetlen feladatokat nem látja el? Ha a kellemetlennek látszó jogi feladatok megoldására, a nép erejét kívánja felhasználni?

Ha egy párt, kiteszi nyíltan a plakátot, amely szerint a kormány vezetői lopnak, akkor nyilvánvaló módon, bizonyítékai is vannak a politikai szinten végrehajtott bűncselekményekre. Nem úgy, mint a politikai eseményekkel nem foglalkozó átlagembernek. Így az eskü által fenntartott nép-képviseletet, akkor látja el maradéktalanul bármelyik képviselőnk, ha a feljelentéssel járó jogi lépéseket, már a bűnös kormányzati esemény észlelésének a pillanatában megteszi. Ez is, az önként vállalt feladataik közé tartozik.

Becsületes és szakképzett képviselői testülettel, az alkotmányos rendben működő demokrácia fenntartható. Mégpedig olyan módon, hogy benne a népjólét, nem szenvedhet csorbát. Ha az ország vezetését intéző kormány, a korrupciós lehetőségekkel élve, diktatórikussá válik, akkor az, a képviselői testület tudtával és jóváhagyásával történik. Így a politikai pártok, éppúgy felelősek a kialakult gazdasági helyzetért, mint maguk a korrupt kormányzati vezetőink.

A demokrácia, éppen ezért olyan „nagyszerű” dolog. Mert benne a néphatalom éppúgy megvalósulhat, mint a népjólét megszüntetése. Hiszen a politikai vezetés felelőssége megoszlik. Éppen a nagy létszámú képviselői testület létezése és fenntartása miatt.

Ma már azonban, az internet világában, könnyebben áthidalható ez a probléma, mint eddig bármikor. Mert a politikai pártoknak, akik a képviselőinket deleálták és irányítják, egy-egy nyílt honlapot kellene nyitniuk. Amely honlapon, bármelyik szavazóképes honfitársunk, megteheti az esetleges észrevételeit, javaslatait. Ilyen módon, a politikai pártok, a jogi módon átfogalmazott népakaratot, közvetlen módon továbbíthatnák a képviselőik felé. Akik szintén közvetlen internetes kapcsolatban állnának, a munkájukat befolyásolni képes politikai pártjaikkal. Ilyen módon, a közvetett népképviselet, sokkal közvetlenebb módon valósulhatna meg.

Ilyen módon, a képviselőtestület tagjai, akiknek a nép irányítási és ellenőrzési jogot biztosított, a kormányzati és önkormányzati munkákat illetően, folyamatos ellenőrzés alatt állnának, a pártjaik által fenntartott nyilvános honlapokon.  Így hamarabb kiderülne az, hogy kik azok a passzív képviselők, akik csak a létszám miatt jelentkeztek a nép szolgálatára.

A politikai pártok nyílt honlapjain pedig, minden olyan tevékenység szerepelne, amit az általuk delegált képviselőik elvégeztek a parlamentben. Ilyen módon, a nép képviselete és folyamatos tájékoztatása, egy állandó honlapon történhetne meg. A társadalom tagjai, közvetlenül az általuk megbízott pártoktól értesülhetnének, a politikai életünk tevékenységeiről. Nem olyan bizonytalan forrású fórumoktól, amelyek aljas és büntetendő módon, álhírekkel bombáznak bennünket az interneten.

Tisztességes demokrácia, a megfelelő módon irányított képviselői testület nélkül, nem tartható fenn. De miféle képviselet az, amikor a parlament kong az ürességtől. Amikor a demokratikus diktatúrát szolgáló domináns párt képviselőin kívül, alig van aktív részvevő a parlamentben. Nem mindegy tehát, hogy kit választunk képviselőnek. De ahogy a képviselőknek ellenőrzési jogkörük van a néptől, úgy a képviselőket is folyamatosan ellenőrizhetik, az őket megválasztó állampolgáraik. A pártjaik nyílt internetes honlapjain. Mert a politikai visszaélések elleni küzdelem alapja, a folyamatos ellenőrzés.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2017.04.14.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr10012425423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása