Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2017.07.22. 20:58 futotuz

Mágneses terünk.

Címkék: mágneses terünk

Mágneses terünk.

Tudományos magyarázatok alapján, a Föld mágneses terét, a bolygónk fém alapú magja biztosítja. Amely olyan folyékony fémközeg, ami állandó mozgásban van. Ismerjük azonban, azt a tudományos tapasztalatot, amely szerint, hétszáz Celsius-fok felett, mindennemű mágneses hatás megszűnik. Így jogosan lehet következtetni arra, hogy a Föld magját képező folyékony fém, amely több ezer fokos is lehet, mágneses jelenséget nem produkálhat. Szerintem ez nyilvánvaló.

Az én véleményem szerint, a Föld mágneses tere, valójában elektromos tér. Mégpedig, a bolygónk szilárd kérgét biztosító kristályos szerkezetű kvarcréteg kristályelektromosságának az elektromos tere. A Föld felületére ható óriási mértékű lég, víz, és egyéb talajnyomás hatására, ez az elektromos tér, állandónak mondható. Ezért, ez a piezzó elektromos hatás, állandónak mondható „mágneses” jelleget kölcsönöz, az egész bolygónk számára.

Ezt a kristályelektromosságból származó „mágneses hatást”, csak a Föld kéregmozgása, és az egyre nagyobb mértékű ipari kvarcbányászat képes befolyásolni. Amelynek hatására, a Földünk kvarcrétege által biztosított elektromos hatás, szép lassan eltorzul, megváltozik. Természetes módon, vele együtt változik, a bolygószintű elektromos tér stabil jellege is, amit a Föld mágneses trének képzelnek.

Természetesen, vannak a Földkéreg belsejében olyan kristályszerkezetek is, amelyeket állandó mágnesekként lehet értékelni. Továbbá, a villámok, amelyek a Földfelszínre csapnak le, magnetizálhatják a kéreg felső rétegben található vastartalmú fémeket. De ezek sem képezik a Földünk magszerkezetét. Amely folyékony fémközegként mágneses hatást, nyilvánvaló módon nem biztosíthat.

A mágneses tér irányát, iránytűvel határozzák meg. De az állandónak mondható elektromos tér, amit a Föld kristály-elektromos jellege biztosít, éppúgy állandónak mutatkozik, mintha valóban mágneses tér lenne. Így az iránytű, nem képes kimutatni azt, hogy stabil mágneses, vagy állandó jellegű elektromos térről van szó. Hiszen mindkettőt, ugyanolyan módon jelzi vissza számunkra.

Nehéz tehát, különbséget tenni a mágneses jelleg, és az elektromos jelleg állandó hatásai között. Mert a mágneses alapú érzékelő műszereink, ugyanúgy viselkednek mindkét stabil tér közegében. Így szigorúan, csak logikus következtetéssel lehet meghatározni azt, hogy állandó jellegű elektromos tér van ott, ahol stabil mágneses tér nem lehet.

Az is tudományos tény, hogy a Föld, az utóbbi százötven évben, elveszítette a mágneses erejének a tíz százalékát. Vajon miért?

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2017.07.22.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1412681401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása