Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2017.09.25. 19:06 futotuz

Egészségtudatosság.

Címkék: egészségtudattosság

Egészségtudatosság.

Alapvető módon, azt jelenti az egészségre való tudatosságunk, hogy a szellemi gondolatainkkal, mindig az egészséges, a szerencsés, és a bőséges állapotainkra fordítunk figyelmet akkor is, ha nem úgy történik valami éppen, ahogyan azt mi szeretnénk.

Hasonló a helyzet ahhoz, mint amikor megkarcolja valami a kezünket, és kissé kibuggyan a vérünk. Az egyszerű ember olyankor, egy mozdulattal letörli a vért, majd dolgozik tovább. Mintha, mi sem történt volna. Arra gondolva, hogy majd begyógyul. Majd a dolga végeztével, amikor kezet mos, ismét megszemléli a sebet, de annak már, csak a begyógyult állapotát észleli.

Mert a természet, elvégezte a dolgát. Ami azt jelenti, hogy a sebre fordított kellemetlen szellemi gondolatainkkal, nem befolyásoltuk a természet bennünk végzett munkáját. Mert, ha a sebünkre gondoltunk volna, mint egészségügyi problémánkra, akkor a hozzá csatlakozó negatív lelki érzéseinkkel, komolyan hátráltattuk volna önmagunkban, a természet egészségfenntartó munkáját.

Hasonló a helyzet, szinte minden betegségünkkel. Mert az orvostudomány azt állítja, hogy minden betegségünk, pszichoszomatikus eredetű. Ami azt jelenti, hogy a szomatikusnak nevezett testi elváltozásaink, azért következnek be, mert az elménket, amit a pszichénk jelent, rosszul használjuk. De hogyan lehet az elménket rosszul használni?

Az elménk, két dologgal foglalkozik csupán. A szellemi gondolatainkkal, és a lelki érzéseinkkel. Azokat kapcsolja össze egy közös mentális egységgé, amit a hiteinknek nevezhetünk. Vagyis, cselekedet-vezérló, motiváló mentális tényező lesz belőle. Így a hit, olyan mentális szellemi gondolat az elménkben, amelyikhez a lelki érzéseinket biztosítja az elménk.

Azt azonban tudnunk kell, hogy a kellemetlen szellemi gondolatainkhoz, negatív lelki érzéseket biztosít az elménk. Míg a kellemes szellemi gondolatainkhoz, pozitív lelki érzéseket. Így alakulnak ki a pozitív és negatív hiteink. Amelyek a cselekedeteinket befolyásolják. 

A lelki érzések nélküli szellemi gondolataik, egyszerűen feledésbe merülnek. A szellemi gondolatok nélküli lelki érzéseink pedig, szintén feleslegesek. Mert a szellemi gondolatainknak, informatív értékei vannak. Míg a lelki érzéseink, a lelkünkből, az életünk energiájából származva, mentális módon irányítható életerő impulzusokat jelentenek.

De a sorsunkat, és az életkörülményeinket, csak a pozitív lelki érzéseink építik konstruktív módon. A negatív lelki érzéseinknek destruktív, azaz romboló hatása van a sorsunkra és az életünk körülményeire nézve. Mert az Univerzumban, az anyagi megnyilvánulások és azok eseményszerűségei, mindig a teremtésről szólnak. De a mi negatív lelki érzéseink, éppen a kozmikus szintű teremtés ellen irányulnak.

Így a szerencsés ember, mindig olyan kellemes szellemi gondolatokkal köti le az elméjét amelyekhez, csak pozitív lelki érzéseket csatolhat az. Mert ilyen módon, mindig szinkronban van a kozmikus teremtés részeseményeivel. Úgy is mondhatjuk, hogy a kozmikus teremtés részévé válik, maga is.

A testünk és benne a szervezetünk, akkor működik ideális módon, ha kiegyensúlyozott lelki állapotban vagyunk. Ezt a kiegyensúlyozott lelki állapotot, csak a kellemetlen szellemi gondolataink képesek felborítani. A kellemes szellemi gondolataink pedig, folyamatosan fenntartják bennünk a nyugalmat. Mert kizárólag, csak pozitív lelki érzéseknek biztosítanak valóságformáló lehetőséget az életünkben.

Minden betegségünk, egy egészségügyi probléma. Azért manifesztálódik az életünkben, hogy figyelmeztessen bennünket, valamilyen mentális hibánkra. Amit úgy is fogalmazhatunk, hogy valamilyen mentális hibánk okozata, a bennünk kialakult betegség. Ezt hívják pszichoszomatikus jellegnek.

De az egészség, pszichoszomatikus módon is fenntartható. Vagyis, a pszichoszomatikus módon szerezhető betegség minden formája megelőzhető. Mégpedig, olyan módon, hogy egészségtudatos életet élünk. Tudatosan kerülve minden olyan szellemi gondolatot, amely a kellemetlen jellege miatt, csak negatív lelki érzések aktivizálására alkalmas.

De, ha a körülményeink betegesek, akkor az már, olyan problémáink forrása lehet, amelyek kellemetlen szellemi gondolatokat juttatnak az elménkbe. Ennél fogva, a körülményeinket is egészségesre kell képzelnünk, a kellemes szellemi gondolataink közreműködésével. Hogy az elvárható körülményeinkbe is, pozitív lelki érzéseket tudjunk irányítani, itt és most, a jelen pillanatában. Mivel a körülményeink is anyagi szintű események, amit itt és most, a jelenben lehet megváltoztatni.

Az egészségtudatosság tehát, nem csupán az egészségről szól, hanem a vágyaink szerint alakuló éltünk körülményeiről is. Amit szintén mi magunk idézünk elő, a pozitív lelki érzéseinkkel. Mert a testünkhöz hasonló módon, a körülményeink is akkor lesznek harmonikusak, ha a kellemes szellemi gondolataink hatására, pozitív lelki érzésekkel formáljuk azokat.

Nem elegendő tehát az, hogy a káros szokásainkat kontrolláljuk, és helyesen táplálkozunk, sokat mozgunk, kerüljük az egészségkárosító magatartásokat és a károsnak mondható szenvedélyeket. Ezek csupán külső feltételek. Az egészség belső feltételeit is meg kell teremtenünk magunknak. Amit az egészségtudatosság jelent. Így a mentális egészségfejlesztés elengedhetetlen. Amely egy belső, ezoterikus képesség ahhoz, hogy a valóságunkat formálni képes spirituális adottságainkat konstruktív módon, a saját hasznunkra használjuk tudatosan.

Mert az egészség, valójában nem pusztán a betegségek vagy testi fogyatékosságok hiányát jelenti, hanem a teljes testi, lelki, szellemi, és szociális jólét állapotát. Mert az egészség előfeltétele éppen az, hogy a környezetünkhöz és a körülményeinkhez, jól tudjunk alkalmazkodni.

Ráadásul, a társadalmi életünkben is fontos az egészség. Mert az egészséges ember válik csak alkalmassá arra, hogy a civilizált közösségi élet aktív tagja legyen. Mivel a beteg ember, éppen az egészséges társadalomra támaszkodik.

A fizikai és szellemi túlterheléseket is kerülni kell, hogy az egészség elemi feltételei ne sérüljenek meg. De a betegség, vagy a szegénység minden lehetséges formája, eleve túlterhelésnek minősül. Mert kiszolgáltatott állapotban tartja az embert. Kiszolgáltatott állapotban pedig, nem létezik lelki egyensúly. Ami az egészség alapja. A tudatos teremtés mentális lehetősége pedig, kiutat jelent, a problémáinkat képező kiszolgáltatott állapotainkból.

Érdemes szólni még a félelemről. Mármint az egészség elvesztésének a félelméről. A félelem, rengeteg negatív lelki érzést összpontosít oda, amitől éppen félünk. Ilyen módon, éppen azt fogja valóságként manifesztálni számunkra. Így a szegénységtől a sikertelenségtől, a kudarcoktól, és a betegségektől való félelem, éppen ellentétes hatást vált ki, mint az egészségtudatosság. Mert képes megteremteni számunkra, a félelmünk valóságát.

Az egészségtudatos életmód tehát, éppen arról szól, hogy mindig arra gondoljunk, hogy az életünk és az életkörülményeink, a lehető legjobb módon alakulnak számunkra. Ha pedig, mégis probléma elé állít bennünket az élet, akkor mielőbb használnunk kell a megoldás-centrikus gondolkodásmódot. Hogy az általa használt kellemes szellemi gondolataink, mindig pozitív valóságformáló lelki érzéseket aktivizáljanak az elménkben. Éppen azért, hogy az életünk, mindig konstruktív módon alakuljon. Úgy a külső, mint a belső körülményeink.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2017.09.25.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3212895620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása