Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2018.08.20. 05:06 futotuz

Lelki intelligencia.

Címkék: lelki intelligencia

Lelki intelligencia.

A pszichológia tudománya röviden arról szól, hogy a pszichénket képviselő elménk tulajdonságait vizsgáló pszichológusok szerint, a lelki és a szellemi adottságaink, az elménk különböző mentális résztevékenységei. Vagyis röviden, a lelki és szellemi aktivitásunkat, az elme funkcióinak tekintik.

Pedig, a szellem és a lélek, teljesen különálló intelligens részünk, amelyek aktivitásai, az elménkben tudatosodik.  Szerintem, szinte mindenki járt már úgy, hogy szellemi szinten tudta azt, hogy valamit meg kellene tennie, de egyáltalán nem volt hozzá lelki ereje. Mert a szellemi gondolataink, csupán informatív értékeket képviselnek, az elménkben tudatosodva.  Míg a szükséges életerő impulzusainkat, a lelki érzéseink biztosítják hozzá. Amit az informatív értékkel rendelkező szellemi gondolataink irányítanak. A kellemes szellemi gondolataikhoz, pozitív lelki érzéseket biztosít az elménk, míg a kellemetlenekhez, kizárólag negatívat. Mégpedig akkor, amikor tudatosodnak azok a szellemi gondolataink az elménkben.

Így a szellemi gondolataink, a mi tanult, azaz folyton változó relatív intelligenciánkat képviselik. Csupán az a kérdés. hogy miféle lelki intelligenciáról beszélhetünk, ha a lelki érzéseinknek, csak mentális módon irányítható erőértékeik vannak, amit az elménkben tudatosodott szellemi gondolataink irányíthatnak?

A lélek, az életünk energiája. Mivel azonban, az energia megmaradási törvénye alapján, energia csak egy van, ezért ugyanaz a mágneses alapú energia éltet bennünket is a lélek által, mint amelyik az összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmazokból felépült világmindenséget működésben tartja. Ez az energia, a kozmikus szintű mágneses hullámok frekvenciái által terjed. A mágneses hullámok hullámhosszai pedig, a kozmikus szintű mágneses hullámok informatív értékeit képviselik.

Vagyis, az abszolút értékű kozmikus intelligencia szellemi gondolatai, a mágneses hullámok hullámhosszát biztosítják. Így azok informatív értékei, az Univerzum mágneses üzenetei. Így a mágneses hullámok által, az Univerzum abszolút Intelligenciájának az akarata, induktív hatást gyakorol az összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmazokra, és fenntartja azok létezési jogosultságát.

Így a lélek, egy kozmikus szintű mágneses hullám frekvenciája által biztosított életenergia bennünk, Amellyel, az Univerzum energiahálózatára vagyunk „csatlakoztatva” mindaddig, amíg élünk. Azon keresztül merítünk, a mi saját relatív mentális irányításunk alatt álló életerő impulzusokat, a tudatos cselekedeteinkhez.

De ehhez, a kozmikus mágneses hullám által biztosított sajátságos frekvenciához, szintén sajátságos hullámhossz is tartozik. Amely biztosítja a kozmikus eredetű mágneses hullámunk informatív értékét. Viszont, az a kozmikus mágneses hullámokban kódolt informatív érték, csak a vegetatív és az ösztönös életműködésünket szabályozza. A tudatos cselekedeteinket, a mi saját, relatív módon tanult szellemi gondolataink irányítják.

A lelki intelligenciánk, csak akkor kerül a hétköznapi szintű tudatosságunk homlokterébe, amikor a lelkiismeret-furdalás érzését tapasztaljuk meg. Mert olyankor, a tudatos elménkben vívódik, a szellemi gondolataink által irányított cselekedeteink eredménye, a lelki intelligenciánk szeretetérdekeivel. Mert a relatív szellemi intelligenciánk segítségével, olyan cselekedetet hajtottunk végre, ami a lelki intelligenciánkban kódolt alapvető szeretetérdekink ellen irányultak.

Mert, ha ugyanaz az energia működtet mindent a világegyetemben, akkor lelki szinte egyek vagyunk. Vagyis, a lelki intelligenciánk szeretetérdekei, óvnak bennünket minden olyan tudatos cselekedet végrehajtásától, amely mások érdekei ellen irányulnak. Mert azokból a cselekedeteinkből, hiányzik a szeretet. Ilyen módon, más lelkek ellen cselekszünk a nélkül, hogy tudnánk azt, hogy lélekben, azaz energetikai szinten egyek vagyunk.

Ezért a lelkiismeret-furdalás érzése, addig nem hagy békén bennünket, amíg meg nem oldjuk a szeretet ellen vétett cselekedetünk által felmerült problémákat. Ha nem oldjuk meg, akkor a vele járó negatív lelki érzéseink, beépülnek az emlékeinkbe, és a memóriánkba kerülve, az elménk mentális háttértárolójában, tovább dolgoznak azok. Lebontva mindazokat az életkörülményeinket, amit addig szeretettel felépítettünk magunknak. Úgy a testi, mint az egyéb anyagi viszonylatainkban.

A lelki intelligencián, elérhető más módon is. Azt hívják meditációnak. Amikor a szellemi gondolataink aktivitását elcsitítjuk, akkor az elménk, azonnal a lelki intelligenciánk felé fog fordulni. Mert a tudatos elménknek, mindig hasznosítható információra van szüksége. Így a relatív módon intelligens szellemiségünk aktivitásának a hiányában, a lelkünk abszolút intelligenciájára lehet fogékony az elménk. Amelyik azért abszolút, mert kozmikus eredetű.

Így a lelki intelligenciánkra figyelő elménkkel, a kozmikus mágneses hullámhosszúságok informatív értékeire lehetünk fogékonyak. Vagy belelátunk azok igazságértékének a teljességébe, gyönyörködve annak tisztaságában, vagy kiragadva abból egy számunkra fontos részigazságot, saját magunk számára. Így minden lehetséges problémánkra, abszolút igazságokon alapuló megoldásokhoz juthatunk hozzá, az elménk meditatív állapotában. Mert az abszolút értékű lelki Intelligenciánk, korlátlan lehetőségekkel bír.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2018.08.20.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9114190623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása