Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2018.09.30. 07:38 futotuz

Mentális szinkronicitás.

Címkék: mentális szinkronicitás

Mentális szinkronicitás.

Szerintem az elménk, alapvetően két mentális adottságunkkal foglalkozik. A szellemi gondolataink informatív értékeivel, és a lelki érzéseink mentális módon irányítható erőimpulzusaival, amit érzéseknek hívunk.

Így a mentális szinkronicitás akkor valósul meg számunkra, ha az elménkben tudatosodó kellemes szellemi gondolatainkkal, a pozitív lelki érzéseinket fejezzük ki. Illetve fordítva, ha a pozitív lelki érzéseink mellé, kellemes szellemi gondolatok párosulnak az elménkben. Minden más esetben, eltorzul az elménk mentális szinkronicitása. Így az elménk aszinkron jellegénél fogva, mentális korlátozottságként érvényesül számunkra, minden gondolat és érzés. Ami, mindig a megtapasztalható életünk problémáiban fog manifesztálódni.

Így sokkal kevesebb problémába fogunk ütközni az életünk során, ha tudatosan odafigyelünk arra, hogy az elménkben, mindig szinkronban legyenek a kellemes szellemi gondolataink és a konstruktív jellegű, teremtésre méltó pozitív lelki érzéseink.

Mert, ha akarjuk, ha nem, teremtők vagyunk mindannyian. Mivel a lélek által, Isten éltet bennünket. Ha tehát, a léleknek köszönhetően, a teremtő Isten intelligens megnyilvánulásai vagyunk, akkor a teremtői képesség is bennünk van. Vagyis, minden gondolatunkkal, szavunkkal, és cselekedetünkkel, amúgy is a teremtés folyamatában veszünk részt.

Vagy a saját magunk által tervezett teremtés folyamatában, vagy pedig, a mások által előre megtervezetett teremtés folyamatában. Így bármit is teszünk, olyan dolgot cselekszünk, ami a maga teljességében, még nincsen meg a valóságunkban. Így teremtünk akkor is, ha csak egyszerű alkalmazottak vagyunk egy vállalatnál. Mert a vállalt munkavégzés, már a tudatos teremtés elemi megnyilvánulásának minősül.

A tudatos teremtés, alapvetően két műveletből áll. A tervezésből és a megvalósításból. A tervezés, mindig a tudatos képzeletalkotással kezdődik. Amelynek keretében, a kellemes szellemi gondolataink informatív értékeivel, mentális formát, képzetet készítünk az elménkben, a vágyott dologról vagy eseményről. A vágyaink által kívánt formát, elméletben állítjuk össze, a már megismert és így rendelkezésünkre álló anyagok képzeteiből. Azért, hogy valóságos legyen a mentális képi formánk számunkra.

Ezt teszik a tervezőmérnökök is, amikor a szabványos anyagkészletek ismeretében megtervezik, majd lerajzolják az általuk elképzelt dolgokat. De ezt teszik a háziasszonyok is, amikor felmerül a kérdés, hogy „mit főzzenek”. Hiszen feltérképezik azt, hogy az otthon található élelmiszerek listájából, milyen ételeket készíthetnek el. Majd nekilátnak a tudatos teremtés megvalósítási szakaszának. Nekiállnak főzni.

Ennél fogva, amit reális módon képzelünk el, a kellemes szellemi gondolatainkkal, azt valóságosnak is látjuk az elménkben. Ezért konstruktív jellegű, teremtésre alkalmas pozitív lelki érzések társulhatnak hozzá. Ez a képzetes tervünk az előfeltétele annak, hogy a valós képzeletünk tárgya vagy eseménye, a megtapasztalható valóságunk részévé válhasson.

De valóságosnak elképzelni, csak azt vagyunk képesek, amiben hiszünk. Mert amiben nem hiszünk, az eleve elképzelhetetlen számunkra. Mivel a nem hitt dolgokról és eseményekről, nem kaphat az elménk szellemi szintű információkat. Így azokkal kapcsolatban, teremtésre alkalmas lelki érzések aktivizálásáról, szó sem lehet.

A tudatos teremtés előfeltétele tehát az, hogy higgy abban, hogy a teremtő Isten éltet téged, a lélek által. Higgy abban, hogy a teremtői képesség benned van. Higgy abban, hogy amit reális módon elképzelsz, az a reális valóságod részévé válhat. Higgy abban, hogy a kellemes szellemi gondolataid informatív értékeivel kialakított mentális formákhoz, mentális erőket biztosít az elméd, a pozitív lelki érzéseid aktivizálásával.

Majd, higgy abban, hogy amit valóságosnak képzeltél el, azt meg is tudod valósítani szorgalmas munkával. Valamint, higgy abban, hogy azokat a reális elképzeléseidet, amelyeket valamilyen oknál fogva, nem vagy képes magad megvalósítani, azt az elmédből kivetítve, a kozmikus teremtés hatáskörébe tudod rendelni. Mert Isteni tulajdonságokkal rendelkező lélekként, a kozmikus szintű Isteni energiahatásokat tudod irányítani. A mágneses valóságban.

Mégpedig olyan módon, hogy az „Ámen” kifejezéssel, az Univerzum mágneses alapú abszolút Elméjébe vetítheted az elképzelésedet. Ahol a reális elképzeléseid, mint gyenge frekvenciájú agyi mágneses hullámok, megkeresik a hullámhosszúságuknak megfelelő, de sokkal nagyobb frekvenciájú kozmikus mágneses hullámokat, és az általad elképzelt anyagi valóság megvalósítása érdekében, induktív módon aktivizálják azokat. Ilyen módon, a te konkrét fizikai munkád nélkül fog megvalósulni az elképzelésed. De ezt a mentális munkát, mindenképpen el kell végezned hozzá. Amit imának nevezünk.

Így a tudatos teremtés tervezési része, éppen arról szól, hogy milyen módon lehet az elménkben tudatosodó kellemes szellemi gondolatainkat és pozitív lelki érzéseinket közös nevezőre hozva szinkronizálni, a reális elképzeléseink segítségével. Mert, ez az igazi ima. Olyan reális szellemi szintű elképzelésünk az elménkben, a várható valóságról, amihez a pozitív lelki érzéseinket adjuk.

Ha az elménket, nem ilyen módon használjuk, akkor a szellemi gondolataink és lelki érzéseink, nem kerülhetnek egymással szinkronba, és nem jön létre a vágyainkban kívánt változás. Mert, hiába van jónak látszó kellemes szellemi gondolat az elménkben, ha nem társul pozitív lelki érzésekkel. Illetve, hiába vannak pozitív lelki érzéseink, ha mint mentális erőhatásokat, nem irányítják a kellemes szellemi gondolataink informatív értékei, a megfelelő helyre. Mert azokat, csak a reális képzeletünk képes szinkronba, közös akaratot kifejező döntésünkre hozni az elménkben.

Azért érdemes megismerni a tudatos teremtés mentális folyamatát, mert az emberi, bétának mondható tudatossági szintünk minősége és hatékonysága múlik rajta. Mert a valóságból főképpen, csak azt tudjuk megtapasztalni, amire a hiteink alapján tudatosak vagyunk az elménkben. Az elménkben formált hiteink tehát, a mindenkori tudatosságunk rezgési szintjének a minőségéért felelősek.

Ezért, azok a szellemi gondolataink, amelyek a lelki érzéseinkkel párosultak az elménkben, a hiteinket biztosítva, a megtapasztalható sorsunk eseményeinek az alakulását határozzák meg. Mert, csak azt tapasztalhatjuk meg a valóságból, amire már a tudatosságunk szintjén nyitottak vagyunk. Így a tudatos teremtés segítségével, minden értelmes ember, a saját sorsát tudja irányítani. Vagyis, minden megtapasztalás, a fejben dől el.

Az elménk tudatossága arra utal, hogy a lelkünk, mennyit tapasztalhat meg az anyagi világ valóságának az eseményeiből. Így a szellemi gondolataink okoskodásai, csak torzítják, lerontják azt a tudatos rezgési szintünket, ami a korlátlan megtapasztalást lehetővé tehetné számunkra. Mert tulajdonképpen, a pozitív lelki érzéseinket kell kiszolgálnia, a kellemes szellemi gondolatainknak. Ezért szükséges a kellemes szellemi gondolatainkat, szinkronba hozni az elménkben, a pozitív lelki érzéseinkkel.

Így az elménk tudatosságának a rezgési szintje annál magasabb, minél tisztábban lát bele a lelkünk a valóságba. Ezért, a legmagasabb tudatossági szintet, meditatív állapotban érheti el az elménk. Amikor a szellemi gondolataink aktivitását, teljesen lecsendesítjük. Mert olyankor, minden mentális módon zavaró körülmény megszűnik.

Az elménk tudatossági szintű rezgése olyan, mint egy tó vizének a felszíne. Amit a szellemi gondolataink, annál jobban képesek felfodrozni, minél gyengébb összhangot, szinkronicitást valósítunk meg a szellemi gondolataink és a lelki érzéseink között.

Ha a kellemes szellemi gondolataink és a pozitív lelki érzéseink, teljesen szinkronban vannak egymással, vagyis közös nevezőn, akkor az elménk tudatosságát jelképező mentális tavunk felszíne, tökéletesen sima. Így a lelkünk, annál többet tapasztalhat meg a valóságunkból. Ezért fejlesztenünk, nevelnünk, mindig a szellemi képességeinket érdemes. Éppen azért, hogy közös nevezőre tudjuk hozni, a szeretettel teljes kellemes szellemi gondolatainkat, a pozitív lelki érzéseinkkel. Hogy a valóságot visszatükrözni képes mentális tavunk felszíne, minél tisztább képet tudjon mutatni a lelkünk számára.

A lelkünk pedig, annál tisztábban képes megnyilvánulni az egyéniségünket biztosító jellemünk által, minél erősebb rezgést biztosít ez a mentális szinkronicitásunk az elménkben. Így a tökéletesen tiszta lelki érzések, megtisztíthatják a szellemi gondolatainkat is, és feleslegessé teszik számunkra, a zavart okozó kellemetlen mentális hozzáállásunkat. Ami ma még, a gondolkodni képes intelligens ember „természetes” velejárója. Mert az elménkben okoskodó szellemiségünk gondolatai, elnyomják a lelki aktivitásunk tiszta fényét.

Erről a tudatossági szintről tárgyal az ezotéria, amikor arról beszél, hogy minél fejlettebbek az ezoterikus szellemi ismereteink, annál hatásosabbak tudnak lenni a spirituális aktivitásunkat igazolni képes pozitív lelki érzéseink. Mert az, az ezoterikus kijelentés, hogy „Minden ember egy spirituális lény.”, éppen azt jelenti, hogy a szellemi gondolataink informatív értékeivel, mentális erőhatásokat aktivizálhatunk a lelki érzéseinkkel, a valóságunk tudatos átalakítása érdekében.

De ugyanezzel a mentális szinkronállapottal foglalkozik a pszichoszomatika is. Amely szerint, az aszinkron módon formált hiteink miatt betegszünk meg. Mert az elménket fordítva azaz, éppen ellentétes módon használjuk. Amikor a kellemetlen szellemi gondolatainkhoz, destruktív tulajdonságú negatív lelki érzéseket aktivizál az elménk. Amelyek mentális munkája, a testünkben és az életkörülményeinkben manifesztálódó torzulásokban nyilvánulnak meg.

Így az elménk mindenkori tudatossági szintje, éppen azt mutatja meg számunkra, hogy a szellemi gondolataink segítségével, mennyire hagyjuk a lelkünk konstruktív adottságú pozitív érzéseit érvényesülni, az általunk szervezhető tudatos teremtésünk folyamataiban. 

Mert a lélek által, Isten kíván élni rajtunk keresztül. A teremtő Isten. Ezért a tudatos teremtés képessége, Istentől származtatható természetes adottságunk. Az abszolútumot képviselő Isten, bennünk sem szorul korrekcióra. Ezért, a lelki érzéseinket sohasem korrigálja. Hanem hagyja azt, hogy a kialakult szellemi gondolataink segítségével, mi magunk irányítsuk a lelki érzéseinket a teremtés megtapasztalható folyamataiban.

Éppen azért, hogy csak azt tapasztalhassuk meg a valóságunkból, amire szellemi szinten már nyitottak, fogékonyak vagyunk. Ezért, ez a nagyon lassúnak mondható mentális evolúciós fejlődésünk, az ezoterikus ismeretek tudatos alkalmazásával, tökéletesen lerövidíthető.

Teremtő lények vagyunk, akik csak a mindenkori tudatossági szintünk alapján tapasztalhatják meg a valóságot. Így mindig az aktuális, pillanatnyi tudatosságunk határozza meg azt, hogy éppen, mit tapasztalhatunk meg a valóságból.

Az Isteni eredetű lélek által, a forrás benned van. Ezért, ha a lelki vágyaid szerint élsz, a teremtő energia aktívvá válik benned, és pozitív lelki érzéseket biztosít számodra, a tudatos teremtéshez. Korlátlan lehetőségekkel rendelkezhetsz. Mert, csak ilyen módon élhetsz Isten áldásával. Mert erre születtél.

Ha feltételek nélkül elhiszed azt, hogy a teremtő Isten éltet téged a lélek által, akkor már elfogadod azt is, hogy korlátlan lehetőségekkel irányíthatod a mindenkori tudatosságodat is. Én nem is kívánok neked mást, mint azt, amit születésnapodon szoktak mondani neked, hogy az életed minden napján, „Isten éltessen”.

De jegyezd meg jól azt, hogy csak a tudatos teremtés gyakorlata alapján éltethet téged úgy, ahogy azt szeretnéd. A vágyaid szerint. Amíg az elmédben egy közös akaraton, szinkronban vannak a kellemes szellemi gondolataid, a pozitív lelki érzéseiddel.

 Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2018.09.30.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5114272133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása