Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2019.01.06. 08:41 futotuz

Hajléktalan törvény.

Címkék: hajléktalkan törvény

Hajléktalan törvény.

Ez a törvény, egyértelműen megtiltotta, az életvitelszerűen folytatott utcai tartózkodást. Amit pénzbüntetéssel és börtönbüntetéssel súlyt az állam. Így az átmeneti szállókra hárul minden hajléktalanok törvényes életviteléről szóló lehetőség, ami az egyre bővülő hajléktalan lélekszám miatt, szinte teljesen megoldhatatlan. Ráadásul, azok az agresszív hajléktalanok, akiket kitiltanak a hajléktalan szállókról a viselkedésük miatt, azok hová mehetnek? Erről nem szól a törvény. Ezen felül pedig, hajléktalanná vált családok fogadására, a legtöbb ilyen átmeneti szálló, teljesen alkalmatlan.

Ennek a törvénynek, egyetlen egy pozitívumát látom csupán. Mégpedig azt, hogy a jogalkotásra alkalmas állami apparátusunk előtt, teljesen nyilvánvaló dolog az, hogy a hontalanság kérdésével is komolyan kell foglakozni. Nem söpörhetik az asztal alá. De a törvényből, és a végrehajtásának a gyakorlatából az is tisztán látszik, hogy a jogalkotó „honatyáink”, nem sok emberséget erőltettek a rendelkezésükbe. Mert az esetleges büntetés mértéke, torony magasan túlmutat, a hajléktalanok napi szintű lehetőségein és képességein.

Hazánkban, a rendszerváltás óta alakult ki a hontalanság. Azóta pedig, évről- évre megduplázódik a hontalanok lélekszáma. Ez azt jelenti, hogy a társadalmi vezetés, nem megfelelő szociális szintet biztosít az elszegényedett honfitársaink számára. Mert a rendszerváltás óta, a szegénység fogalma mellett, a mélyszegénység fogalma is meghonosodott hazánkban. Épp úgy, mint a hajléktalanság, a hontalanság fogalma.

Tulajdonképpen, minden egyes honfitársunk veleszületett joga az, hogy magyar állampolgárként élvezhesse, az alkotmányos rendelkezéseinkben meghatározott alapvető emberi jogokat. Amelyek, a biztonságos és emberhez méltó megélhetést szavatolják az állampolgáraink számára. Fenntartva ez által, a társadalom rendjét.

Társadalmunk Alkotmánya ezért, olyan alapvető rendelkezéseket takar, amelyek minden honfitársunk biztonságos megélhetését szavatolják. Ezt az alkotmányos rendet szolgálja, a demokratikus módon megválasztott kormányzati és önkormányzati apparátusunk. Ennél fogva, a demokratikus módon választott aktuális kormányok, egyáltalán nem is változtathatják meg az alkotmányos módon megalkotott társadalmi rendelkezéseket. Mert nem az alkotmány van a demokrácia alatt, hanem éppen fordítva. A demokráciának kell szolgálnia az Alkotmányt.

Az Alkotmány feladata az, hogy a népjólétet szavatolja hazánkban. Ilyen módon, egy ideális társadalmi formában kialakult demokratikus vezetésnek, éppen az a feladata, hogy a négyéves vezetési ciklusában történő társadalmi szereplésük során, ezt a népjólétet, hozzáértő szakmai irányítás mellett fokozzák. Ha ez nem történik meg, akkor vagy dilettáns a demokratikus vezetés, vagy pedig, aljas. Vagyis, mindkettő alkalmatlan a társadalmi szintű szakszerű szolgálatra.

Most nem kívánok kitérni arra, hogy milyen okok miatt vált valaki hajléktalanná, és milyen mélységben kénytelen megélni azt, de az tény, hogy a hontalanok elveszítették, az Alkotmányban biztosított alapvető emberi jogaikat. Holott a jogoknak és a kötelezettségeknek, teljesen arányosaknak kell lenniük ahhoz, hogy elviselhető életszínvonalat biztosítsanak az állampolgárok számára.

Mert a társadalmi szintű konfliktusok, éppen abból adódnak, hogy a jogok és kötelességek aránytorzulása miatt, felborul az emberek megélhető gazdasági háttere. Ilyen formában, vannak olyanok, akik indokolatlanul sok jogokat élvezhetnek, és természetesen egyre többen vannak olyanok is, akiket e miatt, a nagyon felszaporodott jogi kötelezettségek terhelnek.

Így a társadalmi kötelezettségek egyre fokozódó halmozódása miatt, nagyon sokan elveszítik az otthonaikat és vele a munkahelyeiket. Gyakorlatilag, az utcára kerülnek. Ahol az alapvető emberi jogaikat, már nem képes senki sem szavatolni számukra. Ilyen módon teljesen jogfosztottakká válva, megszabadulnak ugyan a társadalmi kötelezettségeik terheitől, de egy teljesen embertelen életvitelre kényszerülnek. Amelyben, csak a társadalom jobb-érzésű embereire támaszkodva élhetnek, emberhez teljesen méltatlan életet.

Már a szegénységben és a mélyszegénységben élő emberek sorsa is alkotmányellenes. Mert, ha csak azt a megélhetési szintet képesek biztosítani maguknak és a családjuknak, hogy legyen fedél a fejük felett, hogy legyen mit enni napi szinten valamint, hogy tudjanak párosodni, akkor bizony, már ők is állati szintre vannak kényszerítve. Mivel ehhez a három alapfeltételhez, még az állatoknak is joguk van. Alkotmányos rend és hozzáértő demokratikus vezetés nélkül is. A hajléktalanná vált állampolgáraink helyzete pedig, még ennél is sokkal rosszabb és megalázóbb.

Ennél fogva, a törvény által meghatározott büntető és karhatalmi rendelkezések, nem képesek felszámolni emberi módon a hajléktalanságot. Hanem éppen ellentétesen módon, még embertelenebb, még jogtalanabb helyzetbe hozzák a hajlék nélkül élőket. Mert törvényes módon, kötelezik őket olyan teherviselésre, ami nem biztosít számukra megfelelő mértékű jogokat.

Az eladósodott, és a saját otthonaikból kilakoltatott családok nagy része, hajléktalanná vált. Így a fizetésképtelenné vált devizahitelesek zöme, szintén olyan állampolgárunk, akik teljesen jogfosztottakká lettek. Miközben a hirtelen meggazdagodás lehetőségével élők száma, egyre szaporodik hazánkban. Főképpen, a népünk szolgálatára felesküdött politikai vezetőink körében. Akik a népnek fogadott esküik miatt, nyilvánvaló módon hazaárulóknak minősülnek. Mivel a nép szolgálata helyett, a saját meggazdagodásukon fáradoznak csupán. A népünkön élősködve.

A demokratikus vezetést biztosító kormány, nem sokat tehet, az ő munkáját ellenőrizni képes képviselői testület jóváhagyása nélkül. Ahhoz tehát, hogy egy kormány korrupt lehessen, szüksége van a képviselői testület tagjainak a dilettáns vagy korrupt hozzáállására is. Így a népjólét fejlődése ellen hozott törvények és rendelkezések, éppúgy felelősséggel terhelik a képviselői testület tagjait is, mint a kormány tagjait, vagy éppen a miniszterelnököt. Függetlenül attól, hogy kiknek a személye tölti be éppen ezeket a státuszokat.

A folyamatos társadalmi fejlődés érdeke megköveteli azt, hogy az aktuális törvényeket, a társadalmi változások függvényében, szakszerű módon módosítgassák. De azoknak, akkor is a társadalom alkotmányos rendjében meghatározott közösségi érdekeket kell szolgálniuk. Ilyen módon, minden olyan törvénymódosítás, amelyik nem a nép érdekeit szolgálja, teljesen alkotmányellenes. Az alkotmánybíróságnak pedig, mielőbb meg kell szüntetnie, az ilyen módon alkotmányellenesé vált törvények hatályát.

„Az Alkotmány az állam alaptörvénye, amely tartalmazza az állam felépítésével és működésével kapcsolatos legfontosabb szabályokat. Az Alkotmány a legmagasabb szintű norma Magyarországon, amely azt jelenti, hogy nem lehet olyan jogszabályt hozni, amely ellentétes annak tartalmával. Az Alkotmánybíróság, a rendes bíróságtól teljesen függetlenül, eltérő hatáskörrel működik, mint az Alaptörvény védelmének legfőbb szerve. Feladata a jogszabályok alkotmányosságának vizsgálata, az alkotmányos rend és az Alkotmányban biztosított alapjogok védelme.”

Így az alkotmánybíróság, mint a népünk államiságát biztosító Alkotmányának az őrzője, köteles felülbírálni minden demokratikus módon létrejött törvényt és törvénymódosítást. Hogy megállapítsa még a hatálybalépésük előtt azt, hogy az emberek alapvető alkotmányos jogait nem sértik.

Nem hét év múlva, ahogy azt a rokkantnyugdíjak megszüntetéséről szóló, majd alkotmányellenesé vált törvény esetében tették. Mert hét év alatt, rengeteg ember lett méltatlanul megalázva, és a mindennapi természetes életvitelében ellehetetlenítve. Ráadásul, azóta sem részesültek semmiféle kártérítésben. A kártérítésükről még, egyáltalán szó esett. Pedig, az alkotmánybíróság, már jó ideje megállapította a törvény alkotmányellenességének a mivoltát.

Tulajdonképpen, egyetlen törvénymódosítást sem lehetne hatályossá tenni addig, amíg az alkotmánybíróság felül nem vizsgálta azt. Majd az alkotmánybíróság jóváhagyása után, amikor már teljesen nyilvánvaló dolog az, hogy a megváltozott vagy újonnan kialakított törvény, a népjólétet szolgálja, akkor lehet csak hatályossá tenni. Ilyen módon, a demokratikus úton végrehajtott jogalkotás, mindig alkotmányos rendben mehetne csak végbe.

A jelenlegi kormány tagjai és képviselői, kényükre-kedvükre átalakították a társadalmi szerződésünket biztosító alkotmányunkat, és a munka törvénykönyvét. Vagyis, olyan dolgot tettek, amihez nem is volt hivatalos jogkörük. Mivel az ő demokratikus szintű működési jogkörüket is, éppen a stabil alapokon nyugvó alkotmányunk határozza meg. Ezért az alkotmánybíróságnak, mielőbb vissza kell alakítani ezeket jogi a változásokat. Hiszen azt, csak a népszavazás formálhatja. Teljes többségi akarattal.

Mert az alkotmánybíróság, „aki” magasan a demokratikus módon választott politikai vezetés fölött áll, ha megszüntetheti az alkotmányellenesnek ítélt törvényeket és törvénymódosításokat, épp úgy felelőssé tehető a népjólét csorbulásáért, mint maga a kormány, vagy a képviselői testület. Mert a társadalom alkotmányos szintű stabilitásáért végzett munkáját, nem végezte szakszerűen vagy időben.

Pedig, minden törvény és törvénymódosítás, amely a demokráciánkat képviselő parlament munkája alapján kerül a jogi rendszerünkbe, az alkotmánybíróság szigorú jogi szűrőjén keresztül juthat csak, a társadalmi szintű jogrendszerünk hatáskörébe. Ha azt kikerülve lesz hatályossá egy törvény, akkor könnyen képes kiváltani a nép jogos ellenszenvét. Amely tüntetésekben és sztrájkokban jut kifejeződésre.

Így minden törvény, amely a nép tüntetéseiben és sztrájkjaiban megnyilvánuló ellenvéleményét váltja ki, éppen arra hívja fel a figyelmet, hogy az alkotmánybíróság, nem látta el a feladatát megfelelően. Mert a nép természetes válaszreakciója a tüntetés és a sztrájk, ha a jólétét sértettnek érzi. Éppen azért, hogy a jogainak és a kötelezettségeinek a megszokott egyensúlya, ne csorbuljon.

Az ilyen társadalmi szintű megmozdulásokon, hajléktalanok nemigen vesznek részt. Mert nyilvánvaló jogfosztottakként, már nincsen, miért harcoljanak. Így a hajléktalanságot biztosító hontalanság, a társadalom betegsége. A társadalmi szintű demokratikus vezetés olyan nyilvánvaló hibája, amely kikerüli az alkotmányos ellenőrzés legfőbb alkotmányvédő hatáskörét. Így diktatórikus módon vesz részt a társadalmi irányításban. Még akkor is, ha a teljes parlamenti többség akaratát fejezi is ki.

Mert az alkotmányos rendben élő népnek, a népjólét felé kell fejlődnie. Ami nem azt jelenti, hogy a nép néhány ügyeskedő gyermeke válik igen gazdaggá, a többiek rovására. Hanem éppen arról szól, hogy a társadalom minden egyes állampolgára, évről-évre egyre jobban él a hazájában. A demokratikus módon választott társadalmi vezetésnek pedig, éppen ezt az alapvető alkotmányos célt kell szolgálnia. Éppen azért, hogy a nép, egy nagy nemzetként, egy családként élhessen. Hogy eszmei értéket nyerjen minden honfitársunk elméjében, a magyar állampolgárság.

Mert a demokratikus szintű elnyomásban, a hazafias érzések elhalnak. Mivel a demokratikus módon megvalósuló elnyomás, mindig alkotmányellenes. Az őseink által kiharcolt társadalmi vívmányokat, amelyek a népünk érdekeit képviselhetik, nem volna szabad elveszíteni. Egyetlen egyet sem. Mert, minden elveszített társadalmi érték, az alkotmányos fejlődést fordítja vissza. Éppen ellenkezőleg, a mi általunk társadalmi értéknek ítélhető változtatásainkat is, a régi vívmányok közé kell sorolnunk. Hogy a mi életünkben okozott változások is, a népjólétet fokozhassák. Éppen azért, hogy az Alkotmányunk hatályos mivoltát, ez által is igazolni tudjuk.

Mert a pillanatnyi társadalmi életünk, akkor nyer értelmet számunkra, ha az utódainknak, olyan alkotmányos alapokon nyugvó életlehetőségeket hagyományozunk, amelyben az ő demokratikus módon megvalósítható jólétük biztosított lehet. Amelyik társadalmi korosztály, nem képes az alkotmányos értékeire vigyázni, és enged a demokratikus vezetés aljas vagy dilettáns irányításának, elveszíti az önbecsülését.

Önbecsülés nélkül a hazafias érzések csitulnak és elhalnak. Az ilyen társadalmi korosztály, kénytelen elnézni azt, hogy a fiai, külföldön próbálnak érvényesülni. Mert a hazájukat már, teljesen élhetetlennek tartják. Sivár és szegény az a család, ahol a fiatalok, már nem járnak haza. Még akkor is, ha a társadalmunk demokratikus módon szétzúzott, alkotmányos „rendjében” élő közös családról van szó.

Mert a kivándorlás, maga is egy önként vállalt hontalanságot jelent. Ahol a kivándorlók, nem hajék nélküliek ugyan, de az otthonaiktól távolra kényszerült honfitársaink. De tudomásul kell vennünk azt, hogy fiai nélkül a nemzetünk, teljesen elöregszik. Teljesen életképtelenné válik. Ami abban mutatkozik meg, hogy a szükségessé vált sztrájkokon és tüntetéseken, nem tudnak részt vállalni. Pedig, az egyre halmozódó demokratikus túlkapásokat, ők maguk is ellenzik.  De egyáltalán nincsen lehetőségük arra, hogy az alkotmányos érdekeiket, személyes módon megvédjék. Annak ellenére, hogy továbbra is magyar állampolgárok.

A demokratikus vezetésnek pedig, éppen olyan társadalmi rendelkezéseket kellene hozniuk, amelyekkel a népjólét fokozódik, és a kivándorolt fiataljainkat visszanyerhetjük. Hogy a nemzetünk, itthon erősödjön. A mi hazánkban. Ahol minden állampolgárunk családtagnak számíthat. A ma még hajléktalan módon élő embertársaink is. Hiszen ők is magyarnak születtek. Az egyenlő elbírálást biztosító alkotmányos alapjogokhoz egyszerűen, nekik is joguk van.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2019.01.06.

71 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2314540184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enrikokaruszo 2019.01.07. 18:35:01

....hova menjenek azok az agresszív hajléktalanok, akiket viselkedésük miatt kitiltanak a szállókról?
hulljanak ki az evolúció rostáján, barátom

Sir Galahad 2019.01.07. 18:55:07

@enrikokaruszo: Esetleg hagyjanak fel az agresszív viselkedéssel...

Sir Galahad 2019.01.07. 19:00:17

Amúgy meg a sújt, mint ige nem ly-nal írandó, a hontalan pedig nem a hajléktalan szinonímája, hanem olyan embert jelöl, akinek nincs állampolgársága. Az sem igaz, hogy hajléktalanok csak a rendszerváltás óta vannak. Biztos van még sok kiigazítani való a cikkben, de a gyenge kezdés után nem volt kedvem végigolvasni, elnézést.

törppicur 2019.01.07. 19:04:05

Túl hosszú, túl vastagbetűs, túl érzelgős

Amúgy a hajléktalan és a hontalan nem szinonimák, ne kevergessük őket.

Hogyan lehet társadalmi kötelezettségek teljesítése miatt elveszíteni a fedelet?

A hajléktalanszálló, ingyen kaja és segélyek mellett mégis mivel kéne jobb körülményeket biztosítani, ja és kinek és miből?

Ez komoly ?:
"Az eladósodott, és a saját otthonaikból kilakoltatott családok nagy része, hajléktalanná vált. Így a fizetésképtelenné vált devizahitelesek zöme, szintén olyan állampolgárunk, akik teljesen jogfosztottakká lettek. Miközben a hirtelen meggazdagodás lehetőségével élők száma, egyre szaporodik hazánkban. Főképpen, a népünk szolgálatára felesküdött politikai vezetőink körében. Akik a népnek fogadott esküik miatt, nyilvánvaló módon hazaárulóknak minősülnek."

Az alaptörvény a vastagon érzékeltetett jogok mellett kötelezettségeket is tartalmaz. Azok idevonatkozó magyarázatát, kedves Zoltán, lehetne pótolni.

Jakab.gipsz 2019.01.07. 20:32:05

Ezek szerint, ha jól értem a kifogásokat, a modern demokratikus szabályok szerint, törvényesen megválasztott kormánynak, és parlamentnek csak olyan törvények megalkotására van joga, amit az ellenzéke is jóváhagy.

Ez bizony furcsa demokrácia.

$pi$ 2019.01.07. 20:36:43

"Hazánkban, a rendszerváltás óta alakult ki a hontalanság."

Hajléktalanság, nem hontalanság, a hontalanság azt jelenti, hogy valakinek nincs állampolgársága. Nem, nem a rendszerváltáskor alakult ki, előtte is voltak hajléktalanok.

"Azóta pedig, évről- évre megduplázódik a hontalanok "

Nem, nem igaz. Ha így lenne, akkor rettenetesen magas lenne a hajléktalanok száma. Ha a rendszerváltozáskor csak 2 ember lett volna hajlétalan és minden évben megduplázódott volna a számuk, akkor 33 millióan lennének ma.

2013 óta csökkent is a hajléktalanok száma.

"Ez azt jelenti, hogy a társadalmi vezetés, nem megfelelő szociális szintet biztosít az elszegényedett honfitársaink számára."

Nem, nem így van. A társadalmi vezetésnek nem feladata a hajléktalanság megszüntetése, a társadalom nem ad lakhatást. Hajléktalanszállót ad, azok, akik ott vannak hajléktalanok. A társadalom és a tásadalmi vezetés segíthet lakhatáshoz jutni, de nem feladata a lakhatást biztosítani.

"Mert a rendszerváltás óta, a szegénység fogalma mellett, a mélyszegénység fogalma is meghonosodott hazánkban."

Nem, nem igaz. A rendszerváltás előtt is voltak "mélyszegények" az országban.

"Épp úgy, mint a hajléktalanság, a hontalanság fogalma."

Tessék:
alfahir.hu/dobbenetes_meredeken_no_a_hajlektalanok_szama

1) 1993-ban is volt hajlktalanság, pedig akkor még el is titkolták.

2) Látható, hogy az első fidesz kormány alatt csökkent és stagnált a számuk.

3) Látható, hogy az mszp kormány alatt kemény növekedés volt.

4) Látható, hogy ezt a növekedést 2013-ra sikerült megállítani és újra csökkenteni.

MTA rendes tagja 2019.01.07. 21:00:52

Az volt már, hogy a hontalan tök mást jelent, mint a hajléktalan???
Az volt már, hogy az alkotmánybírságnak kuss, mert nincs legitimitása? Az országgyűlést választották törvényalkotónak az emberek, nem az alkotmánybíróságot.

abajkusz 2019.01.07. 22:34:04

súlyt... eddig olvastam. Gondolom a folytatás is ilyen kidolgozott mű lehet. Köszi

törppicur 2019.01.07. 22:40:13

jé még mindig fenn van a blog?
nincs itt valami szerkesztő, aki intézkedne?
Mi ez, olyan mint az MTVA éjszaka.

élhetetlen 2019.01.07. 23:49:26

@törppicur: „A hajléktalanszálló, ingyen kaja és segélyek mellett mégis mivel kéne jobb körülményeket biztosítani, ja és kinek és miből?”. Ha van időd, és türelmed, nézd meg ezt a videót.
index.hu/video/2019/01/04/hajlektalanok_becs_budapest_osszehasonlitas_hajlektalanszallo/ . Apróságok, de fontosak. Aki bejelentkezett, és visszajár, minden este ugyanazt az ágyat kapja, és nem kell akármilyen fertőzéssel rendelkező akárki után lefeküdni egy találomra kiosztott ágyra. Apróságnak tűnik, de nem az. Hogy miből telne tömegesen megvett olcsó ágyneműre, és egy ipari mosó és szárítógépre? Ha ezt nem tudod elképzelni, akkor magyarázni is felesleges lenne.

Bkkzol 2019.01.07. 23:55:25

Minden híresztelés ellenére a lakosság nagy része nem azonosul azzal, hogy a "város mindenkié" ha az azt jelenti, hogy az egyik része dolgozik és keményen adózik az országért,városáért a másik meg a szó szoros értelmébe bele sz.rik.
Az nem kifogás a szállások elutasítására, hogy:
-"nem biztonságos" (az utca az?)
-nem viheti a barátját, barátnőjét (nem szerelmi fészek a hely)
-nem lehet alkoholt bevinni (valóban nincs bár a helyeken)
Aki meg agresszív vagy/és nem akar a közterületről elköltözni "kényszer gyógykezelni kellene valahol a pusztában.

törppicur 2019.01.08. 00:55:15

@élhetetlen: nem mondtál újat, igen ezt a milyenség lehet javítani.
Valszeg Bécsben sem mind jó, meg nálunk sem mind xar. Ott több pénzből többet tudnak adni.
Viszont nem tartom jó ötletnek, hogy addig komfortosítgassuk a hajléktalanszállót, amig a szegény, de lakhatással rendelkezők számára csábító legyen.
T poszterünk azzal sem ért egyet, hogy a mostani ajándékot köszönettel el kell fogadni az utca helyett, merthogy kényszer. DE el kell fogadni, ha nem tudja megoldani.
Ne essünk át a ló napos oldalára. A hajléktalanság rossz, de elkerülhetetlen néhány embernek. Ha ebben segít nekik az állam el KELL fogadni, nincs más opció. AZ állami lepedő meg akkora, amekkora.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.08. 06:21:55

Éppen hogy megoldási folyamat indult el a hajléktalanságra, ami egyébként más, mint a hontalanság.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2019.01.08. 07:17:47

Apróság, de talán érdemes megjegyezni: a hontalanok nem a hajléktalanok, hanem az állampolgárság nélküliek (tehát akik semelyik országnak nem állampolgárai).

Labasmaz 2019.01.08. 07:52:38

Sajnos olvashatatlan.

Ha valaki, nem tudja, hogy, mikor kell, vesszőt tenni, azzal sajnos, olyan mértékben össze, töri a mondanivalóját, hogy nem lehet, mit kezdeni vele.

Ismert a régi mondás, miszerint ha valaki nem tud arabusul, az ne beszéljen arabusul. Ha valakinek kihívásokat rejteget a magyar hejesírás (sic!), akkor kérjen meg valakit, aki ért hozzá, hogy segítsen, mielőtt posztol. (Amúgy megtanulni sem ördöngősség.)

Semper Fidelis 2019.01.08. 08:04:46

Súlyt, mi?? Tanulj meg írni.

2019.01.08. 08:52:56

Véleményezni sem érdemes.

chrisred 2019.01.08. 09:01:42

@Jakab.gipsz: Rosszul érted. A demokratikusan szabályok szerint, törvényesen megválasztott állami szerveknek csak olyan jogszabályok meghozatalára van joguk, amiket a társadalom egésze elfogad. Ugyanis ők a társadalom képviseletére, és nem annak megváltoztatására kaptak felhatalmazást.

Minden ballib bérretteg 2019.01.08. 09:30:33

Menniyvel jobb, ha az agresszív hajléktalanok az aluljárókban tanyáznak nem ?
Ha a Blahán kötnek bele 10-en éves gyerekekbe, nőkbe, oda hugyoznak és szarnak !
Természetesen a jog, és alkotmány nevében, amik csak őket védik egyesek szerint !

Minden ballib bérretteg 2019.01.08. 09:32:11

@chrisred:

Marhaság. Akkor soha egy törvény se került volna megalkotásra.
Persze értem hogy a ballibek követelik a konszenzust ellenzékben, csak kár, hogy 2006-ban azonosítahatatlan rendőrökkel verték keresztül a népen a "közös akaratot" !

chrisred 2019.01.08. 09:39:12

@Minden ballib bérretteg: Meglehet, és az is, hogy nem is hiányoztak volna azok a törvények, legfeljebb azoknak az érdekcsoportoknak, amik kilobbizták azokat.

2019.01.08. 09:51:05

@$pi$: 536 870 912
Ennyi lenne a hajléktalanok száma ha 1989 óta minden évben duplázódott volna 2-rol indulva.
Mielőtt nekiáll valaki cikket írni, hasznos ha tanulmányozza a témát, és végez nemi ‘realitycheck’-et.
Különben hülyeségeket fog írni.
És nem veszik komolyan.

Minden ballib bérretteg 2019.01.08. 10:25:55

@JTU:

A napi bérrettegéshez nem kell se realitás, se tanulmányozás.
Elég a bullshit generátor alkalmazása megfelelő kulcsszavakkal.

Ekrü 2019.01.08. 10:32:17

@chrisred: "A demokratikusan szabályok szerint, törvényesen megválasztott állami szerveknek csak olyan jogszabályok meghozatalára van joguk, amiket a társadalom egésze elfogad."-Ha valóban így lenne akkor a bűnözőknek nem kéne börtönbe vonulni,hisz ők nem fogadnának el egy ilyen törvényt.:)) Ráadásul pont ebben a kérdésben a társadalom döntő többsége (legalább 80-85%)a kormány mellett áll. Amúgy meg az Országgyűlés feladata:
Az Alaptörvény szerint az Országgyűlés a Magyarország legfelsőbb népképviseleti szerve. Az Országgyűlés tömör államszervezeti meghatározását követően az 1. cikk (2) bekezdésében 11 pontban sorolja fel az Országgyűlés legfontosabb feladatait. Ezek a következők:

1. megalkotja és módosítja Magyarország Alaptörvényét;
2.törvényeket alkot;
stb.
Tehát a parlamenti többségnek bizony joga van törvényeket hozni.

chrisred 2019.01.08. 10:44:15

@Ekrü: A bűnelkövetők nem alkotnak önálló társadalmi csoportot, pusztán kiemelsz náluk egy jellegzetességet, mégpedig pont azt, hogy egy vagy több adott alkalommal megsértették a társadalom egésze (amibe ők maguk is beleértendők, hiszen még egy tolvaj sem örül annak, ha tőle lopnak) által felállított szabályokat.

chrisred 2019.01.08. 10:46:29

@Ekrü: Szerintem ez a cikk pont arról szól, hogy az alaptörvény létezése óta már nem léteznek azok a társadalmat védő garanciák, mint azt megelőzően.

Ekrü 2019.01.08. 11:03:23

@chrisred: Te a társadalom egészéről írtál,és mint látom azt te is elismered,hogy ebbe bizony ők is beletartoznak.Tehát ha a te véleményedet nézzük akkor bizony ők is vétózhatnának.
"Szerintem ez a cikk pont arról szól, hogy az alaptörvény létezése óta már nem léteznek azok a társadalmat védő garanciák, mint azt megelőzően."-Az Országgyűlés feladata nem változott az új alaptörvénnyel.Régen is a parlamenti többség alkotta meg a törvényeket ahogy ma is.A parlamenti többséget pedig a nép választja szavazás útján,ezzel felhatalmazva a törvényhozásra,pont azért,hogy ne kelljen minden csipcsup ügyben a szavazóurnához szaladgálni.Az nem megy,hogy amikor nem a nekem tetsző eredmény jön ki az országgyűlési választásokon akkor szerintem nem hozhat törvényeket ,de ha az én pártom nyer,akkor igen.:)))

NemodaBuda 2019.01.08. 11:04:15

Minden út Rómába vezet, ezt a rendszert ne javítgatni kell, hanem megdönteni ! A politikai nepotizmus minden fajtájának büntetését meg hatalmas tételben kell meghatározni a jövőre nézve ! A társadalom nagy és kis kérdéseit tényleg közös döntésekkel kell szabályozni, javítgatva, állandó ellenőrzés és visszacsatolás mellett. Végtére is, ez már a XXI. század, mindennek technikai akadálya nincsen !

chrisred 2019.01.08. 11:12:40

@Ekrü: Csak korábban voltak olyan fékek és ellensúlyok, hatalommegosztási elvek az alkotmányos berendezkedésben, amik megakadályozták, hogy a legnagyobb politikai erő a társadalom egyéb részeinek kihagyásával tetszése szerint alakítsa át a jogrendet és a társadalmat. Visszatért az, ami 1989 előtt volt, hogy a hatalom a szimpátiája szerint közösítsen ki a társadalomból osztályidegeneket, kulákokat, anélkül, hogy abba bárkinek is beleszólása lehetne.

Ekrü 2019.01.08. 12:02:09

@chrisred: No ez már a terelés a részedről.Te alapvetően azt állítottad,hogy nincs joga a parlamentnek hozni egy ilyen törvényt,csak akkor ha a társadalom egésze igent mond.Most ,hogy bebizonyítottam,hogy de igen,erre azt mondod ,hogy ja tényleg igen ,de a fékek meg ellensúlyok. :)))Nos azok köszönik szépen ,jól vannak.Nem emlékszem ,hogy megszűnt volna pld.az Alkotmánybíróság,stb.Az,hogy szerinted nem működik,mert nem az általad preferált pártok vannak hatalmon,az nem azt jelenti,hogy igazad is van.Csak annyit ,hogy neked ez a véleményed.Másnak pedig más.
"a társadalom egyéb részeinek kihagyásával tetszése szerint alakítsa át a jogrendet és a társadalmat. "-Egy társadalmat nem lehet csak úgy átalakítani akarata ellenében,hisz élő emberek sokasága alkotja.Az pedig ,hogy hoznak egy törvény az nem a jogrend átalakítása.Az csak egy egyszerű törvényhozás.Ha minden egyes alkalommal nekiállnának minden embert megkérdezni nem lennének törvények.:)))Ezért találták ki a képviseleti rendszert nálunk állítólag sokkal okosabb államok,akiknél persze szintén a parlament alkotja a törvényeket....

$pi$ 2019.01.08. 12:09:09

@chrisred: "A demokratikusan szabályok szerint, törvényesen megválasztott állami szerveknek csak olyan jogszabályok meghozatalára van joguk, amiket a társadalom egésze elfogad."

Akkor öregem senki sem fizetne egy fillér adót sem. :D Butaság, a törvényalkotás a parlamentben történik és még ott sem kell tökéletes egyetértés.

És képzeld, ez mindenütt a világban így van! :D

$pi$ 2019.01.08. 12:13:27

@chrisred: "Csak korábban voltak olyan fékek és ellensúlyok"

Hogy egészen pontosak legyünk "fékek" meg "ellensúlyok" soha nem léteztek a törvényalkotásban. Ezek baloldali jelszavak, amiket azután vettek elő, hogy kiestek a hatalomból és a ő véleményük háttérbe szorult.

Amikor a baloldal volt hatalmon, akkor az volt a jelszó, hogy "hadd tüntessenek, majd megúnják, hazamennek". Most az a jelszó, hogy az ő véleményüknek fékeznie kell a törvényalkotást, ellensúlyoznia kell a hatalmat. Ezek ostoba politikai szlogenek, nem többek.

$pi$ 2019.01.08. 12:20:16

"A bűnelkövetők nem alkotnak önálló társadalmi csoportot"

Csakhogy nem azt mondtad, hogy "minden egyes társadalmi csoportnak el kell fogadnia", hanem azt, hogy "a társadalom egészének" el kell fogadnia.

Azaz már egyetlen egy állampolgár is jogosult a vétóra. Ezt mondtad, bármilyen nagy butaság is.

Persze ha azt mondtad volna, hogy "minden egyes társadalmi csoportnak", az is teljes agyrém lenne, merthogy ki mondja meg, hogy mi a társadalmi csoport és mi nem az, ki mondja meg, hogy a társadalmi csoport elfogad -e egy törvényt vagy nem.

Ha én azt mondom, hogy a magyar férfiak vagy a magyar rövidlátók nem fogadják el a személyi jövedelemadót, akkor nem lesz szja? Nonszensz!

chrisred 2019.01.08. 12:21:31

@$pi$: Igen, látom, így történik Franciaországban az adók elfogadása Macron és a sárgamellényesek között. Ja, mégsem! :)

chrisred 2019.01.08. 12:23:30

@$pi$: Létezett előzetes társadalmi egyeztetés, civilkontroll, alkotmánybírósági felülvizsgálat.

$pi$ 2019.01.08. 12:28:23

@chrisred: "Igen, látom, így történik Franciaországban az adók elfogadása Macron és a sárgamellényesek között. Ja, mégsem! :)"

Az azért megvan, hogy ennek a közbevetésednek semmi értelme nincs, ugye? Próbáld meg összefoglalni az előző mondandóddal egy gondolatba, akkor talán világossá válik.

"Egy demokráciában ... mert ot vannak például a sárgamellényesek."

Az, hogy franciaországban valami történik valami tüntetések kapcsán nem jelenti azt, hogy minden demokráciában a társadalom minden részének joga van megvétózni minden törvényt.

Egyszerűen arról van szó, hogy ha elég nagy a tiltakozás, akkor a kormányok néha meghátrálnak. Tudod, internetadó, olimpia, vasárnapi boltzár, meg ilyenek.

chrisred 2019.01.08. 12:28:51

@$pi$: Rosszul értelmezted. Nem azt írtam, hogy a társadalom összes tagjával el kell fogadtatni, hanem a társadalom egészével. Ha a kettő közötti különbséget nem érted, arról nem tehetek.

Azt meg korábban leírtam, hogy még a bűncselekményeket elkövetőknek sincs kifogása az adott szabály ellen, ha éppen őket védi. Tehát nem arról van szó, hogy elutasítják a szabályt, csak azt szeretnék, ha rájuk nem alkalmaznák. Ugyanez a helyzet az adókkal is, senkinek sem az ellen van kifogása, hogy mások adót fizetnek.

$pi$ 2019.01.08. 12:31:42

@chrisred: "Létezett előzetes társadalmi egyeztetés, civilkontroll, alkotmánybírósági felülvizsgálat."

Baromság! A Gyurcsány kormány úgy emelte a gázárat, úgy vette fel az IMF hitelt, úgy szüntette meg a 13. havi nyugdíjat, nvelte az áfát, mittudomén, hogy eszébe sem jutott "társadalmi egyeztetést" játszani.

A "civilkontrol" meg egy aljas megcsúfolása a demokráciának. Az állampolgárok megválasztják a parlamentet, az ország vezetését, akiket ezután a senki által meg nem választott "civil" szervezetek irányítanak?

Ezt mégis hogyan?!

Minden ballib bérretteg 2019.01.08. 12:33:31

@chrisred:

Azok a sárgamellényesek, éppen az agyhalott migránspárti Macron nevű Soros bérencet kívánják eltávolítani.

Ha itt valami csoda folytán hatalomra kerülnének a ballib elkúrók, akkor majd megmutatjuk neked a hasonlatosságot ahoz a demonstrációhoz.

Addig ti csak rohongáljatok mint a 10-en forradalmárkodni balfasz !

444.hu/2019/01/07/a-hazavato-buli-amire-senki-sem-ment-el
a Karmelita Kolostor előtti placcon összesen tíz olyan ember volt, akiről nem látszott első pillantásra, hogy rendőr, újságíró vagy turista.

Minden ballib bérretteg 2019.01.08. 12:34:59

@$pi$:
Éppen ez a lényege az EU-s ügyészségnek.
Senki nem választja őket, mégis azt ültetnek le akit akarnak.

A gyakorlat remekül működik Romániában és Macedóniában is.
Mindenkit leültetnek, aki Sorosnak és bábkormányának nem tetszik.

Ekrü 2019.01.08. 12:36:18

@chrisred: Az adók elfogadása nem Macron és a sárgamellényesek között zajlik.Az épp aktuális francia kormány hoz egy törvényt (adó,hajlétalan,stb.)ami a francia társadalomnak vagy tetszik vagy nem.Ha nem akkor elkezd tüntetgetni vagy népszavazást kezdeményezni.Ha kellő számú ember tüntet (no nem 1-2 ezer :)) ) és ez meghátrálásra kényszeríti a kormányt akkor visszavonják a törvényt.Ha viszont a kormány úgy látja,hogy akik tüntetnek azok létszáma a béka feneke alatt van,akkor ugyan minek kéne változtatnia a törvényen?

$pi$ 2019.01.08. 12:36:31

@chrisred: "Rosszul értelmezted. Nem azt írtam, hogy a társadalom összes tagjával el kell fogadtatni, hanem a társadalom egészével. Ha a kettő közötti különbséget nem érted, arról nem tehetek."

Trollkodsz. Ha azt mondom, hogy a család egésze szereti a mákostésztát, akkor nem azt mondtam, hogy a család összes tagja szereti?

Tudod mit? A munka törvénykönyvének módosítását a társadalom egésze elfogadja. Nem az összes tagja, persze, pár százalék nem fogadja el, de te mondod, hogy az nem számít.

Ehh, elfogult vagy, addig akarod csűrni-csavarni amíg az nem jön ki, hogy neked meg akedvenceidnek rá kell bólintani a törvényekre, az meg, hogy a többség mit akar nem számít.

Butaság.

chrisred 2019.01.08. 12:40:57

@$pi$: "A Gyurcsány kormány úgy emelte a gázárat,"

Amire Orbán azt mondta, teljes joggal, hogy puccsot követett el az ország jogrendje ellen, amikor kirohant Moszkvába aláírni a gázszerződést.

De ha arra utalsz, hogy a korábbi alkotmányos biztosítékok is gyengék, képletesek és nehezen érvényesíthetőek voltak, akkor teljesen igazad van. Olyan volt, mint egy lyukas tető, ami alig védte meg a bent lakókat az esőtől, hidegtől. De most azzal kell szembeállítani, amikor valaki direkt tető nélküli házat épített.

Ekrü 2019.01.08. 12:45:17

@chrisred:
" Nem azt írtam, hogy a társadalom összes tagjával el kell fogadtatni, hanem a társadalom egészével."-A társadalom egészébe a társadalom összes tagja beletartozik.Ha el akarod fogadtatni a társadalom egészével,akkor bizony az összes tagjával el kell.:)))

chrisred 2019.01.08. 12:47:27

@$pi$: Már a 2012-es új Munka Törvénykönyvét, amit lényegében a munkáltatók gyártottak le, nem fogadta el a társadalom. Nem is volt rá lehetősége, hogy elfogadja vagy elutasítsa. Ahogy a rabszolgatörvényt is egyéni képviselői indítványként nyújtották be, hogy elkerüljék az előzetes társadalmi egyeztetést.

$pi$ 2019.01.08. 12:48:16

A képlet rohadt egyszerű amúgy.

Van egy proletár kisebbség, a munkásosztály (kékgallérosok) egy töredéke. Mindig is volt, Marx idejében is, Lenin idejében is, Horthy idejében is.

Ez a kisebbség nem tudja elviselni, hogy nem mindig az van, amit ők akarnak. Soha nem is tudták, mindig is lázongtak, békétlenkedtek.

Ez a kisebbség mindenféle hangzatos szavakat talál annak kifejezésére milyen rettenetesen szörnyű az, amikor nem mindenben az van, amit ők akarnak. Ilyeneket:

- A másik oldal náci, fasiszta, rasszista, demagóg, irredenta, populista... mindig vannak új szavak és régi sértések.

- A fékek, ellensúlyok, demokratikus alapelvek, alapértékek, mindenféle elvont dolgok amik nagyon fontosak és amik csak akkor jőnek el, ha ők mondhatják meg mi legyen.

- A másikak lopnak. Ezerszer elmondjuk, bizonyítanunk nem kell, mert már mindenki elhiszi. A másik oldalnak bármi jutott azt lopta, ami nekünk jutott, azt soha nem loptuk. Vegyük el a másik oldaltól ami nekik van, fizettessük meg a gazdagokkal.

- Amikor mi voltunk a csaszik mindenki boldog volt, amióta a másikak, azóta döbbenetes és hihetetlen a szenvedés.

- Ennek ellenére még sokkal rosszabb is lesz, ha nem mi mondhatjuk meg mindenben a frankót.

Kunhallmi Agnes 2019.01.08. 12:50:47

Tuntetni fogunk az utcan szaras jogaert. Tobb szaz ezer ember fog az utcara menni, es egyszerre fognak oda szarnj, hogy igy tuntesenek az elnyomo rezsim ellen.

chrisred 2019.01.08. 12:55:21

@Ekrü: A magyar szavak értelmezésével kapcsolatban kihívásokkal küzdesz. Képviseleti rendszerű társadalmi hatalomgyakorlás során nem szükséges minden egyes személlyel külön egyeztetni. Például a munkáltatókat érintő döntéseknél nem kell az ország összes munkáltatóját megkérdezni, mert van mintegy tíz ágazati érdekképviseleti szövetség. De ha közülük mondjuk kihagyják az Iparszövetséget az egyeztetés során, nem lehet állítani, hogy a munkáltatók egészével egyeztettek. Remélem, sikerült felfogni.

$pi$ 2019.01.08. 12:55:28

@chrisred: "Nem is volt rá lehetősége, hogy elfogadja vagy elutasítsa."

A törvényalkotás nem a társadalom feladata. Nem kell "elfogadniuk" a munka törvénykönyvét.

Mégis mit gondolsz, Gyurcsány elvtárs meddig kormányozhatott volna, ha arra vár, hogy a társadalom elfogadja amit mond?

$pi$ 2019.01.08. 12:59:57

@chrisred: "Amire Orbán azt mondta, teljes joggal, hogy puccsot követett el az ország jogrendje ellen, amikor kirohant Moszkvába aláírni a gázszerződést. "

Nem egészen értetted mi történt, ugye?

A gyurcsány kormány társadalmi elfogadottsága cirka 20% volt. Ez azt jelenti, hogy ha "egyeztettek" volna a választókkal, akkor le kellett volna mondaniuk, nem pedig nemzetközi szerződéseket aláírni az ország nevében.

$pi$ 2019.01.08. 13:03:17

"ami alig védte meg a bent lakókat az esőtől, hidegtől. De most azzal kell szembeállítani, amikor valaki direkt tető nélküli házat épített."

Vallásos példabeszédek, politikai szlogenek. Nincs tető, senki sem épít tető nélküli házat. Az a párt tart kormányt, amelyikre a legtöbben szavaznának, ha ma szavazás lenne. Az mszp idejében az a párt tartott kormányt, amelyik az adott pillanatban nem nyert volna választásokat.

Most meg azt mondják, hogy az volt a demokrácia, ez meg "tető nélküli ház". Marhaság!

chrisred 2019.01.08. 13:58:10

@$pi$: Szokás szerint két dolgot zagyválsz össze.

1. Személy szerint ki jogosult az állami vezetői pozíciók betöltésére. Itt természetesen számít a közbizalom, népszerűség, hitelesség, hogy a közvélemény által leginkább támogatott személy képviselje a társadalmat.

2. Az adott állami funkciót gyakorló személy, bárki is legyen az, milyen önálló jogkörökkel rendelkezik. zez nem a népszerűségen, hanem a hatalmi berendezkedésen múlik. Az autoriter rendszerekben teljhatalommal rendelkeznek, a modern demokráciákban korlátozott és konszenzusos jellegű a hatalomgyakorlás.

$pi$ 2019.01.08. 15:02:23

@chrisred: "Szokás szerint két dolgot zagyválsz össze."

Nem, nem zagyválok össze semmit.

"a modern demokráciákban korlátozott és konszenzusos jellegű a hatalomgyakorlás"

Nem arról beszéltél, hanem a törvényalkotásról. A modern demokráciákban mindenütt a parlament alkotja a törvényeket és nem a civilek, nem az ellensúlyok, nem az aktivisták vagy az utca embere.

ételizésítő 2019.01.08. 15:11:22

Szörnyű, ma már a törvények egy része is hajléktalan?

Aki annyira hülye segg, hogy a bloggerhez hasonló mértékben nem tudott megtanulni írni, mi a faszomért akar mindenáron írásban észt osztani?

Baszd meg, egyetlen hibátlan mondat sincs az egész fos firkálmányban.

Ekrü 2019.01.08. 15:20:34

@chrisred:
"A magyar szavak értelmezésével kapcsolatban kihívásokkal küzdesz. "-Ez elég fura kijelentés egy olyas valakitől aki szerint a társadalom egésze nem egyenlő a társadalom összes tagjával.:))))
"Képviseleti rendszerű társadalmi hatalomgyakorlás során nem szükséges minden egyes személlyel külön egyeztetni. "-No akkor végre valamiben egyet értünk,ezek szerint akkor mégiscsak joga van az Országgyűlésnek törvényeket hozni.:)))
"Például a munkáltatókat érintő döntéseknél nem kell az ország összes munkáltatóját megkérdezni, mert van mintegy tíz ágazati érdekképviseleti szövetség. De ha közülük mondjuk kihagyják az Iparszövetséget az egyeztetés során, nem lehet állítani, hogy a munkáltatók egészével egyeztettek. "-Kétlem ,hogy előállna olyan helyzet,hogy kihagyják az "Iparszövetséget",sokkal inkább az fordul elő ,hogy az Iparszövetség bedurcizik és nem megy el.Ez esetben az "Iparszövetség" miután saját magát zárja ki az egyeztetésből,nem kritizálhat semmit.De tegyük fel ,hogy az "Iparszövetség "elmegy és nem tetszik neki a tervezet,míg a többi szövetségnek meg igen.Ez esetben pedig szavazásra bocsátják a dolgot és a többség dönt .Így van ez a Parlamentben is nem csak nálunk,hanem szerte a világon.

Ekrü 2019.01.08. 15:28:44

@chrisred: Illetve az "Iparszövetség" még egy dolgot tehet.Megpróbálhatja fellázítani az embereket a döntés ellen,viszont ehhez nem elég a saját embereit uszítania,hanem a többi szövetség embereit is meg kéne győzni az igazáról.Aztán ha nem sikerül talán el kellene gondolkodnia rajta,hogy talán nem neki van igaza.

chrisred 2019.01.08. 15:36:17

@Ekrü: "Ez elég fura kijelentés egy olyas valakitől aki szerint a társadalom egésze nem egyenlő a társadalom összes tagjával."

Erről meg mikor álmodtál? Tévedtem, mégsem egyes kifejezések értelmezésével vagy gondban, az egész magyar nyelvvel haragban állsz. :)

"Kétlem ,hogy előállna olyan helyzet,hogy kihagyják az "Iparszövetséget",sokkal inkább az fordul elő ,hogy az Iparszövetség bedurcizik és nem megy el."

Kitalálhatsz magadnak ilyen meséket, a gyakorlat az, hogy a törvényeket egyéni képviselői indítványra, bármiféle módosító javaslat befogadása nélkül, tíz perc alatt fogadják el az idomított szavazógépek. Ha esetleg valaki bizottsági egyeztetést kezdeményez, a kormánypárti tagok gondosan távol maradnak, nehogy az ülés véletlenül határozatképes legyen. Ez nálunk a társadalmi vita, na meg a nemzeti konzultáció, ahol a kormány a saját maga által kitalált kérdésekre a saját maga által kitalált válaszlehetőségeket adja meg.

chrisred 2019.01.08. 16:01:26

@$pi$: A törvényhozás a hatalmi ágak egyike, ezért a törvények megalkotása a közhatalom gyakorlásának egyik formája.

ember100 2019.01.08. 16:04:49

@törppicur:
Helló !

Stadion , kisvasút , díszburkolat......

Ekrü 2019.01.08. 16:08:12

@chrisred:
"Erről meg mikor álmodtál? "
Ezt te írtad:
"Nem azt írtam, hogy a társadalom összes tagjával el kell fogadtatni, hanem a társadalom egészével. "-Tehát szerinted a társadalom egésze nem egyenlő a társadalom összes tagjával.:)))Értem,hogy szeretnéd letagadni ezt a mondatot,de sajnos ott van, ezt te írtad le 12 óra 36 perc 31 mp-kor.
"Ez nálunk a társadalmi vita, na meg a nemzeti konzultáció, ahol a kormány a saját maga által kitalált kérdésekre a saját maga által kitalált válaszlehetőségeket adja meg. "-Pont tegnap írtam le,hogy nagyon butának kell ahhoz lenni ,hogy valaki a nemzeti konzultációt támadja,hisz az az egyik legdemokratikusabb módszer,hisz közvetlenül az embereket kérdezi meg.Főleg olyasvalakitől butaság ,aki pld.a hajléktalantörvény kapcsán a társadalom egészének megkérdezését hiányolja.:))El kéne dönteni ,hogy most jó,hogy megkérdezzük az embereket vagy nem.:))) Amúgy meg egy ilyen konzultáció alig kerül pénzbe ,főleg manapság,amikor interneten keresztül simán meg lehetne oldani.Semmi nem akadályozza az ellenzéki pártokat,hogy ők is konzultáljanak azokról a kérdésekről ami nekik fontos.
A többi meg amit írtál annyira demagóg hogy kár rá szót vesztegetni.Mert neked ez a véleményed,nekem meg más.Mondjuk én nem is akarlak meggyőzni,szíved joga,hogy mit gondolsz...:)))

chrisred 2019.01.08. 16:23:21

@Ekrü: Vagyis nem írtam olyat, hogy a társadalom egésze nem egyenlő a társadalom összes tagjával. Olyat meg végképp nem, hogy a hajléktalantörvényt a társadalom egészével el kell fogadtatni. Ezek mind a saját kitalációid.

Semmi demokratikus nincs a nemzeti konzultációban, ahol semmibe nincs beleszólási és ellenőrzési lehetősége a társadalomnak a hatalommal szemben. Összekevered a népszavazással, amit gyakorlatilag lehetetlenné tettek, annyira, hogy még a saját maguk által kitaláltat és finanszírozottat sem voltak képesek eredményessé tenni. Abban igazad van, hogy a mai technikai lehetőségek mellett a közvetlen demokrácia eszközei, mint a népszavazás, olcsón és hatékonyan használhatóak lehetnének.

Jakab.gipsz 2019.01.08. 16:32:21

@chrisred: Jó szándékod ellenére, hibás az érvelésed.

Azért mondom és állítom ezt, mert a "társadalom egésze" tartalmazhat, két szélsőséget, a "nácik" és "demokraták" helyett, naivakat és hiszékenyeket, illetve szocio és pszichopatákat is.

Remélem megérted a aggodalmamat.

Ekrü 2019.01.08. 16:41:08

@chrisred:
Szerinted ez mit jelent:
"Nem azt írtam, hogy a társadalom összes tagjával el kell fogadtatni, hanem a társadalom egészével. Ha a kettő közötti különbséget nem érted, arról nem tehetek."-Kíváncsian várom a magyarázatot.:))))
"Olyat meg végképp nem, hogy a hajléktalantörvényt a társadalom egészével el kell fogadtatni."-No ezt is te írtad méghozzá a hajléktalantörvény kapcsán:
"A demokratikusan szabályok szerint, törvényesen megválasztott állami szerveknek csak olyan jogszabályok meghozatalára van joguk, amiket a társadalom egésze elfogad. "
Kíváncsian várom a magyarázatot...:)))
"Semmi demokratikus nincs a nemzeti konzultációban, ahol semmibe nincs beleszólási és ellenőrzési lehetősége a társadalomnak a hatalommal szemben. Összekevered a népszavazással,"-Mi nem demokratikus abban ,hogy kikérjük az emberek véleményét bizonyos dolgokban?Szerinted nem kéne? El kell dönteni a fejük felett ha tetszik nekik ha nem?És nem,nem keverem a népszavazással.A népszavazás végeredménye ugyanis kötelező a Parlamentre.A nemzeti konzultáció pedig az emberek véleményének megkérdezése egy adott dologról,ami tájékoztatást ad a megkérdezőnek az arról,hogy mit gondolnak az emberek.Ez egy gesztus az emberek felé.Ha az ellenzéknek lenne esze akkor ők is konzultálnának,és akkor nem szaladnának bele olyan pofonokba mint pld. a hajléktalankérdés vagy a migránskérdés,de mondhatnám a homoszexuálisok házasságának kérdését is.

MTA rendes tagja 2019.01.08. 17:04:41

@chrisred: "A demokratikusan szabályok szerint, törvényesen megválasztott állami szerveknek csak olyan jogszabályok meghozatalára van joguk, amiket a társadalom egésze elfogad."

Ez egy hülye szellemi toprongy.

Ez alapján bárki megvétózhatna bármit. Mondjuk valaki nem ért egyet a költségvetéssel, megvétózza, mert dögöljön meg mindenki!

chrisred 2019.01.08. 17:51:17

@Jakab.gipsz: Nem igazán. Éppen az lenne az üdvös, ha a nácik és a pszichopaták is résztvennének a demokratikus döntéshozatali folyamatokban, és a rájuk jellemző módszerek helyett konszenzusos megoldásra törekednének. Dehát erre nincs sok esély, ezért általában magukat zárják ki a társadalmi vitákból.

chrisred 2019.01.08. 18:01:11

@Ekrü: Az elsőnél már megpróbáltam kifejteni a képviseleti érdekegyeztetés rendszerét, ezek szerint nem ment át a lényeg. A másodiknál szóba sem került semmilyen konkrét jogszabály.

MTA rendes tagja 2019.01.08. 18:17:59

@chrisred: ja, a nácik mindenki mást elgázosítanának, mi? Sok ilyen van, mi?
Barom.

Ekrü 2019.01.08. 18:40:52

@chrisred:
"Az elsőnél már megpróbáltam kifejteni a képviseleti érdekegyeztetés rendszerét, ezek szerint nem ment át a lényeg."-És szerinted a Parlamentben ez hogy működik?Azt ugye te sem gondolod komolyan ,hogy minden törvény előtt a kormánynak mérlegelni kéne ,hogy az ellenzék hajlandó megszavazni vagy sem,hisz ha így tenne egy törvény sem jönne létre.Végül is a kormány az kormányozza az országot az ellenzék meg ellenez minden döntést,és megpróbál fogást találni a kormányon.Olyan nincs ,hogy mindenki mindig egyetért.Szavazás van ahol a többség dönt legyen ez akár a Parlament akár egy érdekegyeztető tanács.Nekem sem tetszett pld. anno a Bajnai féle szuperbruttósítás,ahogy gondolom többi munkavállalónak sem ,(ha a munkavállalói érdekvédelmi szervek megszavazták akkor bizony nem a dolgozók érdekeit képviselték)azt mégis bevezették,és kötelező volt rám nézve is.
"A másodiknál szóba sem került semmilyen konkrét jogszabály."-No ez már a kihátrálás a saját szavaid alól.Ez a blog a hajléktalanokról szól,te ehhez szóltál hozzá.

chrisred 2019.01.08. 19:59:04

@Ekrü: "És szerinted a Parlamentben ez hogy működik?"

Társadalmi egyeztetésről volt szó, nem a parlamenti vitáról. Normális körülmények között az már a társadalom érintett rétegei által megvitatott és egyeztetett törvényszöveg. A parlamentben politikai vita folyik, mivel az ott ülő képviselőknek jellemzően nincs szakmai ismeretük az adott témáról.

"Ez a blog a hajléktalanokról szól,te ehhez szóltál hozzá."

Hiába próbálod elmismásolni, egy konkrét hozzászólásra reagáltam, amiben szóba sem került az a törvény.

szepipiktor 2019.01.08. 20:34:00

A szabályozás teljesen jogszerű, csak ugye aljas és mocskos.
Már nincs lakhatási alapjog, és nem a hajléktalanságot tiltották meg, hanem a közterületeken az életszerű élést, amit meg a helyi önkormányzatok bármikor szabályozhatnak.
Értem persze, hogy a ellenzéki oldalnak, főleg az aktivistáknak az bssza a csőrét, hogy ha nem a közterületeken láthatók a szerencsétléenek, akkor nincs érv, nincs alap az agresszív önpropaganadára.
Ugyanis a szbály ellen tiltakozó pártok, mozgalmak nem adtak alternatívát, megoldást, csupán azt szeretnék, hogy a szerencsétlenek a közterületeken szenvedjenek, azt lehet mutogatni, azzzal lehet a kormányt gyalázni.
És milyen érdekes, az ellenzék egyetlen tagját sem zavarja a hajléktalaonok számánál sokszorta több fél-hajléktalanok sorsa, akik a feketealbérletekeben rohadnak, mert hazánkban nincs alternatíva.
Persze a meleg irodák bölcsészei, jogászai nem érintettek, gondolom bankkölvcsönt is kapnak a lakásvásárláshoz.
Nekik a hajléktalanok csak eszközök, a pecsenyesütögetésükhöz, magasról tesznek rájuk.

szepipiktor 2019.01.08. 20:36:40

@MTA rendes tagja:
Hát persze...
Genderisztánban.
A hatalomnak a ciklus alatt az érvényes jogszabályok keretein belül bármilyen törvény alkothatnak,amihez megvan a szükséges szavazatszámuk.
Ha ez az idióta neoliberális szemlélet lenne, egyetlen állam sem működhetne, sőt ma egy nem mérhető mnikroközösség terrorizálná a világot. Lásd aktivisták, #metoo...
süti beállítások módosítása