Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2019.09.16. 15:23 futotuz

Egységes ezotéria.

Címkék: egységes ezotéria

Egységes ezotéria.

Minden ember, egy spirituális lény. Ezt állítják az ezoterikus tanítások. Így a szellemi szintű ezoterikus tanítások arról szólnak, hogy hogyan használjuk a megtapasztalható valóságunk alakítására, formálására alkalmas, spirituálisként értelmezett lelki adottságainkat.

Az „exotéria” a külső, anyagi szintű vonatkozásainkkal foglalkozik. Vagyis, a testünkkel. Ezért főképpen, a tudomány hatáskörébe tartozik, és az egészségügy foglalkozik vele. Az „ezotéria” pedig, az anyagi minőségű testünket, értelmes módon irányítani képes szellemi képességeinket jelenti. Így a pszichológia tanának a fejlődésével, éppúgy foglalkozik vele a tudomány is, mint az ezoterikus tanítások. Egyre közelebb hozva egymáshoz a tudományt és az ezotériát.

Míg a spiritualitásunk, olyan lelki eredetű adottságunk, amit szellemi szinten tudunk értelmes módon szabályozni, irányítani. Ami azt jelenti, hogy a valóságunk formálására alkalmas lelki érzéseinket, magas frekvencián tudjuk aktivizálni az elménkben, a kellemes szellemi gondolataink segítségével. Míg alacsony rezgésű frekvencián hozzuk működésbe, a kellemetlen szellemi gondolataink által.

Ezért szerintem, a szellemi gondolatainknak, csak irányító jellegű informatív értékei vannak. E miatt tudunk a szellemi gondolataink segítségével, különböző mentális formákat biztosító elképzeléseket alkotni az elménkben. Ennél fogva, a szellemi gondolataink erőhatást nem képviselnek. Ezért polaritásuk sem lehet.  Vagyis röviden, „pozitív gondolkodás”, egyszerűen nem létezik.

Míg a lelki érzéseinknek, a mentális erőértékeit használja aktívan az átlagember. Hiszen mindenki volt már úgy, hogy szellemi szinten tudta ugyan azt, hogy valamit meg kell tennie, de nem volt hozzá lelki ereje. Ezért, a cselekedeteinket motiváló lelki érzéseink, szellemi szinten irányított mentális erőhatásokként jutnak érvényre az életünkben. Szellemi szinten korlátolt képességekkel. Meditatív elmeállapotban pedig, amikor a szellemi gondolataink aktivitását tudatosan lecsendesítjük, a lélek ennél még, sokkal többre is képes. Mert meditatív elmeállapotban a lélek, korlátlan lehetőségekkel bír.

Az ezoterikus és spirituális tanok, azért olyan érthetetlenek és misztikusak néha, mert egy egységes tematika nélkül, minden előadó sajátságos módon, másképpen tanítja azokat. De a pszichológia rohamos fejlődése miatt, egyre sürgetőbb dologgá válik az, hogy az ezoterikus tanítások egységessé váljanak. Mert a pszichológia, egyre ezoterikusabbá alakítja a tudományos nézőpontokat. Miközben, a tudomány pszichológiai szintű tanításai, akaratlanul is átcsapnak az ezoterikus köztudatba. Mivel racionális észérvekkel támasztják alá az ezoterikus tanítások tudományossá vált részelemeit.

Amíg nem egységesek abszolút módon az ezoterikus tanítások alapfogalmai, addig a relatív helyzetük miatt, érthetetlenné, elfogadhatatlanná, és gyakran nevetségessé teszik az ezotéria állításait. Mert egy materialista neveltetésű átlagember, nem képes azonosulni az állításaival.

A pszichológia pedig, a szellem és a lélek testvezérlő képességéről és a szervezetünk egészségét befolyásolni képes pszichoszomatikus hatásokról beszél. Amikor ugyanis, a pszichológia azt állítja, hogy „minden betegségünk pszichoszomatikus eredetű”, akkor ezzel burkoltan azt is kifejezésre juttatja számunkra, hogy az egészség is pszichoszomatikus módon tartható fenn. Ebben pedig, szerintem tökéletesen igaza is van a tudománynak.

A pszichoszomatikus eredetű betegségeink úgy alakulnak ki az életünkben, hogy a pszichénket képviselő elménket rosszul használjuk, és ezért az szomatikus, azaz testi elváltozásokat okoz számunkra. De az, hogy hogyan lehet az elménket rosszul használni, rejtély marad előttünk. Mert a pszichológia, nem képes rá megfelelő tudományos igényű választ adni.

Nagyon valószínű az, hogy azért, mert a pszichológia tanai szerint, a szellemi és a lelki adottságaink, egyszerűen az elménk funkciói. Ez persze, szerintem nem fedi a valóságot. Mert az elménk, csupán tudatos ezekre az alapvető mentális adottságainkra. Fogékony azokra, és szerintem éppen az a feladata, hogy egy együttesen kezelhető mentális egységű hitté formálja azokat.

Azzal védekeznek, hogy a tudomány még „gyerekcipőben” jár ezen a téren. De ahogyan a felnőtt cipő, lötyög a gyermekek lábán, úgy a gyerekcipő bizony, mindenhol szorít a felnőtt lábakon. Éppen a nyilvánvaló hiányosságai miatt. Ami azt jelenti, hogy a tudomány nem elégedhet meg fél és negyedszintű igazságokkal, az ezotéria tanaihoz hasonló pszichológiai tanításai során sem. Mert a tudomány igazságainak az állításai olyanok, mint a „legó”. Mindig illeszkedniük kell egymáshoz. Bármit fejezzenek is ki azok. Mert igazság, csak egy van. Ezért szükséges egységessé tenni a tanításaik alapfogalmait. Akár pszichológiáról, akár ezotériáról legyen is szó.

Éppen azért, hogy az ezotéria tanításai is, a tudomány pszichológiai ágát tudják szolgálni. Mert az ezoterikus tanítások is az emberi kultúra részét képezik. Már ősi időktől fogva. Csupán külön kell választani az ezotéria alaptanításait az okkultizmustól. Az ember személyétől elvonatkoztatott természetfeletti tanításoktól. Amelyek már a túlvilágról, a szellemvilágról szólnak. Így az okkultizmus, már túlmutat az ember alapvető spirituális, azaz lelki képességein.

Az energia egy és oszthatatlan. Ezt állítja a fizika tudománya, amikor kijelenti azt, hogy az energiát sem teremteni, sem pedig, elpusztítani nem lehetséges. Mert az energia, mindig új, és megint újabb megjelenési formát ölt, a hatásával szemben teljesen tehetetlen anyagi minőségű tömegek aktivizálásával. Így az Univerzum kozmikus szintű mágneses hullámaiban közölhető energiái, induktív módon tartják rezgésben, az elektromos tulajdonságú anyagi megnyilvánulásokat. Nekem, ez a véleményem.

Ilyen módon válik igazzá a fizika azon állítása, hogy az anyagi minőségek minden lehetséges megnyilvánulása rezgésnek minősül. Az atomi szintű alaprezgésekre visszavezethető másodrezgéseknek. Amit a kozmikus szintű mágneses alaprezgések okoznak. Így az anyagi megnyilvánulások sokszínűsége, a különböző hullámhosszúságú és frekvenciájú mágneses hullámok, induktív módon közvetített elektromos másodrezgései.

Mivel azonban, az anyagi megnyilvánulások atomjai, zárt elektromos szerkezetet alkotnak, amelyeket a mágneses tér éppúgy kitölt belül, mint ahogyan körülölel kívülről, ezért az elektromos és mágneses alaptulajdonságok, együtt mutatkoznak meg, az anyagi megnyilvánulásokat vizsgáló tudományos szakemberek előtt. Akiknek az alapfeladata az, hogy az elektromos tulajdonságú objektív anyagi világ valóságát megismerjék. De az objektív anyagi valóság rezgési szintű részeseményei, a szubjektívnek értékelhető mágneses valóságban jönnek létre.

Így az energia, a tér, az idő, vagy az információ, olyan szubjektív valóságra utaló alaptulajdonságok, amelyek a mai napig nem nyerhettek konkrét meghatározást, az objektív valóságot elemző tudomány tanításaiban.

Pedig a lélek, az életünk energiája. Az energia szubjektív munkavégző képességének köszönhetően, a lélek életerő impulzusokat generál bennünk. Ezek a mi valóságunk formálására alkalmas lelki érzéseink. Amelyeket a szellemi gondolataink informatív értékeivel irányíthatunk értelmes módon. Így a kellemes szellemi gondolataink, magas rezgésszámú, úgynevezett pozitív érzéseket aktivizál az elménkben. Míg a kellemetlen szellemi gondolataink, alacsony rezgési szinten, negatív módon aktivizálják csak a lelki érzéseinket.

Mentális módon irányítható életerő impulzusokként tehát, a lelki érzéseink alakítják, formálják, rendezik a valóságunkat. Úgy a belső testi adottságainkat, mint a számukra külsőnek minősülő egyéb életkörülményeinket. Kivétel nélkül. Mert az agyunk alapvető rezgési szintjét, a hiteinkbe ágyazott lelki érzéseink minőségei határozzák meg. Ezáltal biztosítva azt a személyes jellemet, amellyel az új hiteinket formálhatjuk az elménkben. Miközben folyamatosan éljük a mindennapi életünket.

A pillanatnyi lelki aktivitásunk érzései tehát, mentális módon irányítható munkavégző képességekként, előrevetítik számunkra azt a jövőbeli minőséget, amit megtapasztalhatunk. Így a szemléletünket képviselő mentalitásunk negatív lelki irányultsága, kellemetlen események megtapasztalását teszik számunkra lehetővé. Míg a mentalitásunk tartósan pozitív irányultsága alapján, kellemes anyagi szintű megtapasztalásokban lehet részünk. Így az életvitelünk minősége, a szellemi gondolataink által irányított lelki érzéseinktől függ. Erről szól valamilyen módon, az ezotéria minden tanítása, és ezt próbálja közölni velünk valamilyen módon a pszichológia is.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2019.09.16.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4315099176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása