Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2020.05.19. 06:31 futotuz

Belső hang.

Címkék: belső hang

Belső hang

Az élőlények alapvetően lelki, azaz spirituális ösztönlények. Vagyis, az ösztönös megérzéseikre hagyatkoznak. Az értelmes ember azonban, szellemi szintű mentális lény is egyben. Ami azt jelenti, hogy mi, a szellemi szinten irányított józan eszünkre, az ösztönös lelki megérzéseinkre, vagy a kettő kombinációjára is hallgathatunk, a cselekedeteinket illetően.

Mivel általában véve, a racionális szellemi gondolataink uralják az elménket, annak éber tudatos állapotában, ezért a belső hangot, az ösztönösnek értékelhető lelki tudatosságunknak köszönhetjük. Ami a racionálisnak értékelt mentális képességeinkhez viszonyítva, irracionálisnak tűnhet néha. Az intuitív megérzéseken alapuló lelki tudatosságunk szólal meg olyankor, az elménk szellemi szinten tudatos racionális hátterében. Mintegy belső hang, kép, vagy csupán megérzés, segít nekünk olykor a döntéseinkben. Hatodik „érzéknek” is szokták nevezni.

Léteznek ugyan, olyan emberek is, akik azt vallják, hogy egyáltalán nem fogékonyak az ő belső hangjukra. Mert ők, az elméjükben túl racionálisak, és ilyen módon, elnyomják a belső hangjuk lehetséges aktivitását. Mintha az ésszerűség, olyan hangos lenne az elméjükben, hogy attól a sajátnak vélt mentális „zajtól”, elvész számukra a belső hangjuk irracionálisan intelligens értelme. Az ilyen emberek, általában véve céltudatosak, és más emberekre sem nagyon hallgatnak. Mert a külső hangokra sem fogékonyak.

Pedig, a belső hang, az intuíciót képviseli bennünk, a belső bizonyosságunkat. Ami latinról fordítva megérzést, sugallatot jelent. Olyan ösztönös megértést jelent amit, csak a lélek biztosíthat számunkra. Mint hatodiknak nevezett érzéket képvisel bennünk. Mert egy probléma ismeretében, főképpen akkor jelentkezik számunkra ennek a konkrét intuitív megoldásnak a lehetősége, amikor már szinte nem is gondolunk az adott dologra vagy eseményre. A mikor szellemi szinten, már egészen más, általánosabb dologgal foglalkozunk. Egyszer csak bekattan a helyes megoldás.

Az intuíció gyakori használatával, oly annyira tágíthatjuk a tudatosságunkat, hogy az erősen relatív, korlátozott szellemi képességeinket, teljesen kiegészíthetjük egy-egy számunkra problémás témakör esetében. Ilyen módon tulajdonképpen, az önbizalmunk erősödik. Mert a józanész relatív szellemi gondolataihoz, a lelki érzéseink abszolút lehetőségei is társulhatnak az elménkben.

Tulajdonképpen, egyáltalán nem szégyen, a lelki megérzéseinkre hagyatkozni. Mert a szellemi gondolataink, relatív ismeretekkel korlátozottak. Ezért nem tudunk azonnal, jó megoldást kieszelni egy adott problémánkra. De a lélek intelligenciája végtelen, mert a kozmikus szintű abszolút Elme mentális adatbázisára támaszkodik. Ahonnan, kizárólag helyes információk érkezhetnek. A relatív tévedésektől teljesen mentesek. Egyfajta, heuréka-élményt nyújtva.

A régi magyar emberek tudták ezt. Sohasem döntöttek azonnal fontos dolgokban. Többnyire, aludtak rá egyet. De ma sem ritka az, hogy számolnak legalább tízig, mielőtt meghozzák a felelős döntéseiket. Ami éppen arra utal, hogy amíg várakoznak a döntéshozatalra, addig teljesen átgondolják a helyzetet, és a lelki érzéseikre hagyatkozva hozzák meg a határozataikat. Vagyis, felelősséget nem is vállalnak, a lelki intelligenciájuk tudatos hozzájárulása nélkül.

Ez úgy is értelmezhető, hogy a felelőtlenségünk, manapság éppen abból adódik, hogy cselekedeteinket irányító döntéseinket, túl racionális módon, azonnal hozzuk meg. Vagyis, egyáltalán nem egyeztetünk a lelki tudatosságunkkal. Mert azt képzeljük magunkról, hogy mindent tudunk, és ez bőven elég ahhoz, hogy azonnal határozzunk. De a felelősség mértéke, csak akkor tudatosodik bennünk, amikor nyilvánvalóan hibáztunk. Amikor hibás döntést hoztunk. Így a szellemi szinten meghozott hibás döntéseink arra utalnak, hogy nem elég csupán átgondolni a lehetőségeket. Hiszen a komoly megfontolás lehetősége, éppen azt jelenti, hogy az érzelmeinkre is hallgatunk közben. Vagyis, az objektív ismeretek alapján hozható döntéseinket, szubjektív módon támasszuk alá.

Az intuitív képességeink fejleszthetőek. Mégpedig olyan módon, hogy a szellemi gondolataink segítségével, olyan értelmes dolgokat és eseményeket képzelünk el, amelyeknek a valóságos képzetének a látványa, már önmagában is örömérzéseket indukál az elménkben. Mert az öröm spirituális élménye, éppen azt jelzi számunkra, hogy a lelkünk figyelemmel kíséri, az elménkben zajló mentális módon formált, képzeletbeli eseményeinket. Ilyen módon, ha a képzeletalkotásunkban megakadunk, mert nem találtunk szellemi szintű lehetőséget, akkor a lelkünk, azonnal a segítségünkre lesz. Rögtön kiegészíti az elképzelésünk szellemi szintű hiányosságait. Olyan gyorsan, hogy sokszor, szinte észre sem vesszük a jelenlétét.

Vagy például, tegyél fel kérdéseket, amikre nyilván nem ismerheted a szellemi szintű racionális választ, és azután már, ne gondolj semmire. Hagyd, hogy a tudatos elméd, nyitott legyen a lelki válasz befogadására. Amikor pedig, a lelki válasz tudatosodik az elmédben, egyszerűen fogadd el. Mert egy olyan intuitív felelet érkezett az elméd tudatosságának a centrumába, ami szellemi szinten nem volt meg benne. Hiszen az elméd, egyfajta meditatív állapotban, figyelt a lelked üzenetére.

A magyar nyelv, sokat segíthet a dolog megértésében. Mivel a lélek által, Isten éltet minden embert. Ahogy az anyanyelvünk megőrizte ezt az ismeretet számunkra, az évezredek távlatából is. Mert ma például, hívő és hitetlen ember, egyaránt azt mondja a másik embernek szülinap alkalmával, hogy „Isten éltessen”. Meg sem botránkozunk rajta. Mert a magyarság számára ez természetes. Mivel a mi ősi anyanyelvünk, határozottan emlékezik még Istenre.

Ennél fogva, hogy is képzelhetné azt akárki, valaki, vagy bárki, hogy ha valóban Isten éltet bennünket, akkor azt Ő, mindig szó nélkül fogja tenni? Nagyon valószínű az, hogy hagy bennünket érvényesülni, a szellemi gondolataink révén formált reális elképzeléseink szerint megtervezett életvitelünkben. De ha azok nem helyesek, mert a szeretet ellen valók, vagy eleve hibásak, akkor lelki segítséget nyújt számunkra. Mégpedig, az intuíció segítségével. Ezért hallgass néha, a józannak látszó eszed helyett, a szívedre is.

De miért is olyan fontos még az, hogy a lelki érzéseinkre is hagyatkozzunk? Hát, tulajdonképpen azért, mert a lélek, az életünk energiája. Így a lelki érzéseink, már olyan mentális módon irányítható életerő impulzusaink, amelyek vitális erőhatásokként, motivációt kölcsönöznek számunkra. Olyan mentális hajtóerőt képviselnek az elménkben, amely alkalmassá tesz bennünket arra, hogy a megtervezett feladatainkat végrehajtsuk.

Biztosan volt már úgy mindenki, hogy szellemi szinten jól tudta azt, hogy valamit meg kellene cselekednie, de nem volt hozzá lelki ereje. Mert, hiányzott a megfelelő motiváció. Az a lelki hatás, ami aktív életerőként szükséges ahhoz, hogy cselekedjünk. Mert a szellemi gondolatainknak, akármilyen racionálisak legyenek is azok, csak mentális szintű informatív értékeik vannak. Vagyis, csupán megtervezhetünk velük valamilyen cselekményt. Magának a cselekvésnek a végrehajtására alkalmatlanok azok. Ahhoz, a lelki érzéseink, mentális módon irányítható, spirituális erőhatásaira van szükségünk.

Isten, mint a te spirituális vezetőd, mindig jelen van az életedben. Mindig tud rólad. De neked kell figyelemmel kísérned az Ő irányítását. Mert Ő, mindig szeretettel irányít téged az életed útján. Kivezet téged minden problémádat okozó bajodból. Legyen az anyagi, egészségügyi, vagy mentális szintű szellemi probléma.

Sajnos, a szellemi szinten korlátozott emberi értelmünk alkalmas arra is, hogy hátsó gondolatokat ébresszen bennünk. Amelyek a félelmeinkből, a bizonytalanságainkból, és a haragjainkból táplálkoznak. De ezek a hátsó gondolatok, sohasem a szeretet mentális megnyilvánulásai. Ezért tudjuk elég jól megkülönböztetni őket, a spirituális vezetőnk belső hangjától. Mert az Ő intuitív üzenete, mindig szeretettel teljes. Kivétel nélkül.

A belső hang tudatosítására, a meditatív elmeállapot a legalkalmasabb. Amikor a szellemi gondolataink aktivitásának a hiányában, csupán a lelkünk tudatosságára fogékony az elménk. De a részleges meditatív elmeállapot is alkalmas arra, hogy meghalljuk a lelki üzeneteket. Amikor egyszerű rutinfeladatokat látunk el, és az elménket nem terheljük meg a szellemi gondolataink aktivitásával. Mert szellemi gondolataink lecsökkent állapotában, automatikus módon, a lelki aktivitásunkra válik fogékonnyá az elménk.

Nem titkolt célom az, hogy ebbe az Istentelennek tűnő világba, újra belemagyarázzam Isten létezésének a jogosultságát. Ezt azért könnyű megtennem, mert az életünk mibenléte, még ma is egy nagy rejtély. De, ha elfogadom azt a nyilvánvaló igazságot, hogy minden értelmes embert, három jól elkülöníthető rész alkotja, akkor a test és a szellem mellett, a léleknek is nyilván ott kell lennie. Mint olyan mágneses alapú kozmikus energiának, amely elektromos életerő impulzusokat biztosít számunkra, a lelki érzéseinknek köszönhetően.

Az testünk anyagi szerkezetét, nem működtetheti csupán a szellemiségünk mentális képessége. Mert a mentalitásunknak, csupán informatív értékei vannak. Erőt nem képviselnek a szellemi gondolataink. Jól is néznénk ki, ha minden kósza gondolatunk megvalósulna. Több ezer szellemi gondolatunk támad egy nap. De estére már, csak azokra emlékszünk vissza, amelyekhez lelki érzéseket is csatolt az elménk. Mert azok a szellemi gondolataink, a lelki érzéseinkkel társulva, már a hiteinkké alakultak. Ilyen módon, beépülhettek a memóriánk mentális adatbázisába. Ezért emlékezhetünk reájuk estefelé is.

Ahhoz, hogy cselekvőképes életerőt nyerjünk, a spirituális képességeinket is használnunk kell. Vagyis, a lelki adottságainkat. Mert a lélek, az életünk mágneses energiájaként, elektromos életerő impulzusokat biztosít számunkra, a lelki érzéseinknek köszönhetően. Így a lelki érzéseink, már olyan mentális módon irányítható életerő impulzusaink, amelyeknek a spirituális szintű erőhatásai szükségesek ahhoz, hogy egy szellemi szinten meghatározott cselekményt végrehajtsunk.

Minden ember, egy spirituális lény. Ezt állítják az ezoterikus tanítások. De, hogy ez mit jelent, azt nem fejtik ki igazán. Pedig, a spirituális képességeink, éppen azt jelentik, hogy a lelkünk, életerőt biztosít számunkra ahhoz, hogy a szellemi szinten megtervezett életvitelünket élhessük. Hogy a mentális módon értelmezhető szabad akaratunk szerint élhessünk.

A „Van benne spiritusz.” mondásunk, éppen arról szól, hogy valaki, olyan módon cselekszik hirtelen jó dolgot, hogy szellemi szinten nincs is ideje átgondolni azt, hogy mit is kellene tenni egy adott veszélyes helyzetben. Csupán megcselekszi ösztönösen azt, amit kell. Majd a veszély elhárulása után tudatosodik benne szellemi szinten az, hogy mi is történhetett volna akkor, ha nekiáll gondolkodni azon, hogy mit is tegyen ilyen veszélyes helyzetben. Mert ilyenkor bizony, nem mentális módon gondolkozunk, hanem spirituális módon cselekszünk. Ösztönösen.

A lelki eredetű spiritualitás tehát, éppúgy az életünk elengedhetetlen intelligens része, mint a szellemi szintű mentalitásunk, vagy az anyagi szintű testünk. De a spirituális képességeinket, sajnos misztikum övezi. Mert a közoktatásban, nem nyert eddig, a lényegének megfelelő minősítést. Ezért a lelki tényezőkről, csak érintőlegesen beszél az oktatás. Főképpen a nyelv és irodalom órák alkalmával. Amikor egy-egy komolyabb irodalmi műben, véletlenül szóba kerül.

A mai világban az emberek, szégyellik az érzéseinket. Mert olyan intim tényezőnek tartják, ami szerintük, egyáltalán nem tartozik másokra. Pedig, az életünk minden eseményét, éppen a lelki érzéseink motiválják. Mert a lelki érzéseinkben van a spiritusz, az életerő, amely motivációs képességet biztosíthat, a szellemi szinten megtervezett cselekedeteinkhez. Aki tehát, tudatosan elfolytja a lelki érzéseit, egyszerűen erőtlenül él. Vagyis, csak vegetál az életében.

A lelki indíttatású spirituális erőink, csak akkor szolgálhatnak hasznosan bennünket, ha a szeretet motiválja őket. Ha az őket irányítani képes szellemi gondolataink kellemesek, és nem ártanak senkinek sem. A megtervezett munkához például, konstruktív erőt ad, ha szeretettel csináljuk. Bármely napi cselekedetünkhöz életerőt biztosít, ha szeretettel tesszük azt. Vagy a szerelemhez például, vitális életerőt biztosít számunkra, hogyha szeretettel közeledünk az életünk választottjához. De a gyermekeinkkel való játékhoz is erőt biztosít számunkra, ha szeretettel közeledünk hozzájuk.

Úgy is mondhatnám, hogy az aktív életerő, a szeretet megnyilvánulása az életünkben. Mivel, amit szeretünk csinálni, ahhoz szinte mindig van elegendő életerőnk. Még akkor is, ha azt, más egyéb kötelezettségünk rovására tesszük.

Vagyis, ha a szeretet kellemes szellemi gondolatai és pozitív lelki érzései, közös akaraton vannak az elménkben, akkor bármit megtehetünk. Nincsenek korlátok. Mert szeretettel, szándékosan nem árthatunk senkinek. De, ha az elménk mentális szellemi gondolatai kellemetlenek, akkor azok, a cselekvésre szánható lelki érzéseinknek, negatív polaritást biztosítanak. Vagyis olyankor, a lelki érzéseinket destruktív módon, főképpen önmagunk ellen használjuk. Vagy a szeretet hiányában, olykor mások ellen is.

Ahogy a pozitív lelki érzéseinkkel végrehajtott cselekedeteink, konstruktív módon építik az életünk minden lehetséges aspektusát, úgy a szeretet nélküli destruktív negatív lelki érzéseink rombolják azt. Úgy a testi mivoltunkat, mint a mentális szellemi lényünket, vagy a már addig szeretettel felépített egyéb életkörülményeinket. Vagyis, minden problémánk abból fakad, hogy szeretet nélkül gondolkodva, negatív lelki érzéseknek biztosítunk életerőt, a megtapasztalható valóságunk formálására. Mert nem tanultuk meg időben azt, hogy az életet, csak a szeretet szolgálja igazán.

Amikor szeretet nélkül gondolkodunk, beszélünk, vagy cselekszünk, akkor jelentkezik az elménkben, a lelkiismeret furdalás kellemetlen élménye. Szerintem, a lelkiismeret-furdalás egyetlen ésszerű magyarázata az, hogy a lelkünk, nem ért egyet azzal a cselekedettel, amit nélküle, az ő hozzájárulása nélkül tettünk meg. Mert nem a szeretetet szolgálta a tettünk. Ezért a lelkiismeret-furdalás, mint az elménkben felerősödött belső hang, felelősségre von bennünket. Nem is hagy minket békében addig, amíg nem tettük helyre az elhibázott dolgot szeretettel.

A belső hangunk tehát, a szeretet hangja. Amelyik gondosan vigyáz arra, hogy a társas viszonyainkat fenntartani képes párkapcsolati, családi, baráti, munkahelyi, és egyéb közösségi érdekünk, egyensúlyban maradjon. Mert az egészséges társas kapcsolatok lényege éppen az, hogy mások érdekét szolgálva, a mi személyes érdekeink is ki lesznek elégítve. Mégpedig, mások által. Vagyis az abszolút szeretetben, nincsen személyes szintű érdekellentét. Azt, csak a relatív, érdekek szerinti szeretet képes kifejleszteni. Eltávolítva egymástól az embereket, és érdek szerint szembeállítva őket egymással.

Jó példa, ma hazánkban erre, a politikai életünk. Mert a politikusaink megvezetnek, megcsalnak, és meglopnak bennünket. A népet, akinek a feltétel nélküli szeretetteljes szolgálatára esküt tettek. Mert Istentelenek. Mert szeretet nélküliek. Mivel, csak az önös érdekeiket képviselő relatív szeretet irányítja a racionális elméjüket. A belső hangjukat képviselő lelki érzéseikre nem is hallgatnak. Ezért, nincsen lelkiismeret furdalásuk.

Ha a világunkban, minden politikust kiiktatnánk egy időben, megvalósulhatna a világbéke egy csapásra. Mert a határtalanná váló szeretet lehetősége, minden ember javát szolgálhatná végre. De ilyen „rossz”, élősködő világot teremteni, csak a politikai szinten irányított, egyirányú gazdasági érdekekkel lehet. Ahol a társadalmat alkotó emberek érdeke, csak a szűkös megélhetés lehetőségére korlátozódik. Ahol a bankoknak eladósodott állampolgárok, könnyebben manipulálhatók politikai szinten. Így a társadalom nagy része, mint gazdasági bérrabszolga funkcionálhat csak.

Az ilyen módon elnyomott emberekben a belső hang, még aktívabb. Mert a társadalmi egyenlőtlenség miatt kialakult gazdasági helyzetük, siralmas életvitelre kényszeríti őket. Ezért az egészséges belső hangjukat, elnyomja a bizonytalanságból, félelemből, és haragból táplálkozó hátsó gondolataik hangja. Amelyik nem szelíden, hanem igen hangosan tör elő bennük. Mellőzve a szeretet minden lehetséges megnyilvánulását.

Akit ilyen módon átkozunk, még akkor is, ha igazságosnak látszik is, mindig ellenünk fog munkálkodni. Mert számukra olyanok vagyunk, mint az acsarkodó kutyák, akiket még jobban meg kell alázni. Ez a gazdaságilag irányított politikai folyamat, a társadalmi szintű negatívvá vált kollektív érzelmek miatt, egyre rosszabbá fajul számunkra. Egyre elviselhetetlenebbé válik.

De a spirituális szintű belső hangok, mindig szelíden, végtelen szeretettel szólnak hozzád. Mert a hátsó gondolatokból táplálkozó átkok helyett, áldást jelentenek, bármire is irányuljanak azok. Ezért, aki komolyan meg kívánja változtatni a gazdasági és politikai viszonyokat hazánkban, áldja meg a politikai és gazdasági vezetőinket. Mert, csak olyan ember áll a szolgálatunkba, aki az áldásainkat bírja. Még akkor is, ha ő maga, nem is tud róla.

A kollektív szeretet áldásában pedig, minden konok politikai és gazdasági vezető feje meghajol. Mert az áldás, a lelkünk üzenete, a másik lélek által éltetett embertársunk felé. Így az áldásunkban megtisztuló politikai és gazdasági vezetőink, valóban a társadalmi érdekek alapján fogják irányítani az országot. A régen várt népjólétet kialakítva.

Ezért, minden reggel felkeléskor, és minden este lefekvéskor, álld meg minden egyes embertársadat. A politikai és gazdasági vezetőidet is. Tisztítsd meg és szabadítsd fel a lelküket az áldásoddal. Hogy az abszolút szeretet felé fordulva, a te érdekeidet is szolgálhassák végre. Mert az abszolút szeretet áldásában, Isten cselekszik rajtuk keresztül is. A racionális szellemi gondolataik háttérbe szorulnak, és az Isten által irányított lelki érzéseik lesznek a dominánsak. A szeretet belső hangja. Ilyen módon, a lelked által benned élő Isten áldásával, mindenki áldássá válhat veled szemben.

Akkortól a belső hangunkat, nem fogja elnyomni, a hátsó gondolataink üvöltése. Mert az elménkben, feloldódnak végre a bizonytalanságok, a félelmek, és a haragból táplálkozó hátsó gondolatok. Ilyen módon, könnyedén meghallhatjuk a belső hangunk spirituális üzenetét, bármilyen szelíden szóljon is hozzánk.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2020.05.19.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr215706650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása