Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2020.06.01. 07:44 futotuz

Erős hit.

Címkék: erős hit

Erős hit.

A hitünk informatív értékét, mindig a szellemi gondolatainkkal határozzuk meg. Míg a hitünket megvalósítani képes mentális erőhatásainkat, a lelki érzéseink biztosítják. Amelyek a lelkünkből, az életünk energiájából származtathatóak.

De a lelki érzéseink, éppen attól válnak mentális erőhatásokká az életünkben, hogy a szellemi gondolataink segítségével tudjuk őket irányítani. Ezért, a lelki érzéseink hiányában, akármilyen szép és jó egy lehetséges elképzelésünk, nem lesz belőle megvalósulás. Mert a lélek energiájából származtatható életerő, hiányzik a mentális folyamatból.

Az emberek többsége sajnos, szégyelli kimutatni a lelki érzéseit. Ami azt jelenti, hogy tudatosan elnyomják az érzéseiket. Mert a gyengeség jelének tekintik. Néha, még az emancipált nők is. De az általában elnyomott lelki érzelmeink, akkor is szellemi szintű elnyomatásban vannak, amikor egyedül vagyunk. Mert annyira hozzászoktunk már az elfojtásukhoz. De, ha az életünk vitális ereje, éppen a lelki érzéseinkben van kódolva, akkor a lelki érzéseink nélkül, egyszerűen erőtlenül élünk. Ezért olyan magányos és erőtlen néha, a lelki érzéseit elnyomó, szellemi szinten élő értelmes ember.

Pedig a hit, a legfontosabb dolog az életünkben. Hiszen minden gondolatunk, kimondott szavunk, és megcselekedett tettünk azt valósítja meg. Éppen a hiteinket fejezik ki. Ezért, nyugodtan elmondható, hogy az életünk minden eseményét a hiteink valósítják meg. Mert a hit, olyan cselekedetvezérlő szellemi gondolat az elménkben, amelyikhez már, a lelki érzéseinket is hozzáadtuk. Ezért a lelki érzéseink mentális erőhatásainak köszönhetően, az elménkben formált hiteink, mindig a megvalósulásuk felé fognak törekedni.

A lélek, az életünk energiája. Amit szerintem, egy sajátságos hullámhosszúságú, kozmikus szintű mágneses hullám frekvenciája biztosít számunkra. Ebből a kozmikus szintű energiából, annyi vitális életerőt nyerhetünk magunknak, amennyit csak akarunk. Mert az energia, nem vész el. Csak a mi esetünkben, induktív módon átalakul, és elektromos módon megjelenő életerő válik belőle a testünkben. Amit a szellemi gondolatainkkal tudatosan irányítva, a valóságunk alakítására, formálására használhatunk.

Mivel a kozmikus szintű mágneses energiahatás induktív jellegének köszönhető elektromos erők, amit a lelki érzéseik valósítanak meg, nem mindenki számára egyértelműek, ezért megpróbálom idealista módon megfogalmazni a dolgot. A lélek által, Isten éltet bennünket. A teremtő. Éppen azért, hogy szellemi szinten tudatos élőlényekként, mi is részt vegyünk a teremtés állandóan zajló folyamatában. Ő maga, nem szól bele az életünk menetébe, csak erőt biztosít számunkra a teremtéshez. A valóságunk tudatos alakításához és formálásához. A lelki érzéseink által.

A kozmikus szintű mágneses hullámban terjedő energiának, nincsen polaritása. De a belőle származtatható életerőink, mint bioelektromos hatások, már polarizálhatóak. Ami azt jelenti, hogy a kellemes szellemi gondolataink irányításával, magas frekvenciájú, pozitív polaritást nyernek. Konstruktívak, építő jellegűek lesznek az életünkben. Míg a kellemetlen szellemi gondolataink hatására, alacsony frekvencián, negatív polaritással vesznek részt a sorsunk formálásában. Destruktív, romboló módon. Ezért, kizárólag a mi saját szellemi szintű felelősségünk az, hogy milyen polaritást biztosítunk, a sorsunkat alakítani képes lelki érzéseink számára. Mert ilyen módon, a haszonélvezői és az elszenvedői is, kizárólag mi magunk vagyunk.

A címben szereplő hit azt jelenti, hogy olyan értelmes szellemi gondolatról van szó, amelyikhez a lelki érzéseidet is biztosítottad az elmédben. Vagyis, a szellemi szintű mentális információt, tudatosan összekapcsolta az elméd, a lelki szintű mentális erőhatásaiddal. Mégpedig, a megvalósulás érdekében. Ezt úgy tudja megtenni az elméd a legkönnyebben, ha reális elképzelést formálsz az fejedben a vágyaidról. Minél valóságszerűbb az elképzelésed, annál több pozitív lelki érzés szabadul fel és épül be azaz, integrálódik az elképzelésedbe.

De, ne csak egy végső, kész állapotot képzelj el. Hanem egy folyamatosan változó állapotsorozattal, minden részletet élvezz ki az elképzelésed kialakítása közben. Majd képzeld el saját magadat, amint az elképzelésed tárgyát vagy eseményét használod. Élvezd a fejedben megtervezett sikered mentális élményét. Mert, aminek a valóságos képzetén, a fejedben előre tudsz örülni, csak az képezheti a saját teremtésed részét. Az kerülhet a megvalósulás szintjére. Hiszen ahhoz társítottál az elmédben, hasznos életerőt biztosító pozitív lelki érzéseket.

Fogadd el szellemi szinten azt, hogy a lélek által Isten, a teremtő éltet téged. Éppen azért, mert teremteni kíván neked, a te életedben is. De Isten, a végtelen szeretet ezért, csak szeretettel képes teremteni. Ezért kell neked, mindig a szeretettel teljes kellemes szellemi gondolataid segítségével formálni a hiteidet és az elképzeléseidet. Mert ilyen módon, az Isteni akaratot szolgálhatod. Hiszen a vágyaid, amikről gondolkozol szellemi szinten és elképzelést formálsz róluk az elmédben, a lelked üzenetei. Vagyis, Isten akarata az életedben.

Amikor elképzeled a vágyaid tárgyát vagy eseményét valóságosnak az elmédben, akkor tulajdonképpen, az Isten akaratát fejezed ki értelmes módon a szellemi gondolataid segítségével. Vagyis, szinkronba hozod az elmédben, a vágyadban rejlő lelki érzéseidet, a szeretettel teljes kellemes szellemi gondolataiddal. Az Isteni minőségű lelked pedig, látja az elmédben kialakított elképzelésedet. Mivel, az általa tudatosított vágyban kódolt akaratát látja benne valóságosnak, ezért még több pozitív örömérzést biztosít hozzá. Ami a megvalósulás záloga.

Ezért, nyugodtan fantáziálgass, képzelődj olyan dolgokról és eseményekről, amelyek megtapasztalását szeretnéd megélni. Vagyis, ne csak gondolj néha egy-egy dologra vagy eseményre, és unottan sóvárogj utánuk, hanem éld bele magad, mintha már, éppen most megtörténne veled.  Érezd a tárgy vagy esemény valóságát. Fogd a kezedbe a képzeleted tárgyát, vagy vegyél részt aktívan az elképzelt folyamatban. Már a képzelet szintjén tudjál örülni neki. Mert a vágyad megvalósulási lehetőségét tapasztalod meg közben, az elmédben.

Amikor vallásos emberként azt imádkozod, hogy „Legyen meg a Te akaratod”, akkor éppen azt fejezed ki, hogy alakuljon minden úgy, ahogyan a vágyaid szerint el tudod képzelni a valóságodat. „Miként a mennyben, úgy itt a Földön is.” kifejezés pedig, éppen azt jelenti, hogy ahogy a fejedben elképzelted, úgy legyen megtapasztalható az anyagi valóságodban is. Isten titokzatosnak vélt akaratai tehát, a természetes vágyaidban vannak kódolva. Ezért nincs más dolgod, mint az, hogy a vágyaid szerint élj. Akkor biztosan boldog leszel.

A mai átlagembereknek, nincsen hite. Mert a lelki érzéseiket mellőzve, nem formálódik hit az elméjükben. Pedig, Jézus tanítása szerint, ha csak annyi hitünk lenne, mint az aprócska mustármag, akkor csodákat tapasztalhatnánk meg az életünkben. Persze, a mustármag, csak a mérete miatt lett a hasonlat tárgya. Valójában arról van szó, hogy lelki érzések nélkül, nem alakulhat ki hitünk. Pozitív lelki érzések nélkül pedig, nem alakulhat ki olyan teremtésre méltó hitünk, ami hasznos lehet számunkra. Hit nélkül pedig, csak vegetálunk az életünkben.

Isten tehát, arra használ bennünket, értelmes embereket, hogy megnyilvánuljon általunk az anyagi világ valóságában. De, miközben a lélek által éltet minket, éppen arra vár, hogy a szellemi gondolataink segítségével, teremtésre méltó, szeretettel teljes hiteket formáljunk az elméinkben. Mert a teremtő, teremtői feladat nélkül, „munkanélküli” az életünkben. Ami azt jelenti, hogyha nem formálunk az elméinkben teremtésre méltó szeretetteljes hiteket, akkor feleslegesek vagyunk Isten számára. Ez a rövid élet titka. Mert Isten, állandóan zajló teremtési folyamatában, nem vagyunk partnerek. Pedig, a szellemi szintű értelmet, éppen azért adta nekünk, értelmes embereknek, hogy mindig a vágyainkat kifejezni képes hiteink szerint élhessünk. 

Aki a reális elképzelés szintjén, szorosabb viszonyba kerül Istennel, mert a teremtés lehetőségét tudatosan használja, előbb-utóbb eljuthat oda a mentális fejődése közben, hogy már nem is kell elképzeléseket formálnia, hanem közvetlen módon is utasíthatja, önmaga Isteni mivoltát a végrehajtásra szeretettel. Olyan ez a mentális módon kialakítható szellemi és lelki viszony, mint a „házasság”. Ahol a szeretetben élő házastársak, a folyamatos együttélésük miatt, már előre ismerik egymás akaratát. Ilyen értelemben véve a lélek, mindig egyre fogékonyabb lesz, a szeretettel formált szellemi gondolatokra.

Míg végül, a szeretetben élő értelmes ember azt érezheti, hogy tökéletesen eggyé vált a lelki érzéseit biztosító teremtőjével. Ez a megvilágosodás pillanata. Amikor az értelmes emberi szellem, már nem akarja irányítani az Isteni eredetű lelki érzései aktivitását, hanem éppen ellenkezőleg, tudatosan is segíteni kívánja azok szeretettel teljes működését. Mert nem csupán ésszerűnek és előnyösnek tartja azt, hanem ez egyetlen értelmes módon járható útnak. Ilyen módon, Isten közvetlen módon élhet rajtunk keresztül, és mi emberek, élhetünk Istenben. Egyfajta mentális szimbiózisban. Amit a kozmikus szintű végtelen szeretet biztosít számunkra.

Az értelmes emberi életnek, ez az egyetlen reális célja. Istenné válni, már élő emberként. Tudatos részévé válni a teremtés folyamatának. Mert a teremtés, az Isteni szeretet aktivitását jelenti az életünkben. Amelynek az ember, akkor is elválaszthatatlan részét képezi, ha nem tud róla, vagy nem kívánja elfogadni ezt az igazságot. Ezért, nem csupán bármilyen feladatra születünk, hanem éppen ellenkezőleg, bármilyen feladatot el tudunk látni, Isten segítségével.

Félreértés ne essék, nem kell vallásos embernek lenni ahhoz, hogy teremtésre méltó hite legyen valakinek. Mert a különböző vallások, csupán idealista politikát valósítanak meg. Hiszen a vallások, nem képesek egységesen funkcionálni, az Isteni alapelveket illetően. Szembeállítják egymással, még az Istenben hívő embereket is. De nem Isten tehet arról, hogy olyan sokféleképpen képzelik el a vallások, az Isteni szolgálatot. Isten szolgálatához, nem szükséges vallásos szintű ideálpolitikai feltételeket biztosító felekezethez tartozni. Bőven elég, ha a lélek által bennünket éltető Isten szolgálatába állunk önként, szellemi szinten. Amit a pozitív lelki érzéseink garantálnak.

Ezért én magam, egyetlen vallást sem favorizálok. Egyszerűen Istenben élek és hagyom, hogy Isten bennem éljen. Ilyen módon, megpróbálok Istentudatos emberré válni. Akinek az állandóan zajló Isteni teremtésben való személyes részvétele, természetes folyamattá válhat. Mert ésszerűen belátom azt az alapigazságot, hogyha a teremtő éltet engem a lélek által, akkor teremteni kíván rajtam keresztül. Ez a szellemi szintű alapismeret az emberi hitnek, olyan mértékű lelki erőt biztosíthat, amelyik minden szeretettel formált döntésemben segíteni tud.

Ezért a hited, annál erősebbé válik, minél több pozitív lelki érzést invesztálsz a vágyaid elképzeléseibe. Amikor a képzeleted örömélményeket nyújt számodra, akkor már a teremtés mentális részét el is végezted. Mégpedig, a lelki szintű spirituális résszel egyetértésben. Már, csupán arra kell emlékezned olykor az idő múlásával, hogy minek örültél annyira a vágyaid elképzelése során. Ilyen módon, folyamatosan kitartva az elképzelésed valóságos mivolta mellett.

Mert nem hagyhatod azt, hogy olyan emberek mondjanak ellent az elképzeléseidnek, akik nem is látták és érezték azt valóságosnak a fejedben. Ők, csak sugalmazzák neked az ellenpropagandát. Amely szerint, nem valósulhat meg a vágyott dolog vagy esemény. Mert, még elméletben sem látták azt. Ezért ez, csupán a te kincsed. Ezért hagyd, hogy rendre megvalósuljon az életedben. De, ha elfogadod mások ellenvéleményét, akkor azonosulsz azok ellentétes irányú negatív lelki érzéseivel, és közömbösíted a mentális módon végrehajtott teremtésed további lehetőségét.

Ehhez hasonló módon, ha az elmédben kellemetlen hátsó gondolatok ébrednek, akkor azok negatív lelki érzéseket aktivizálhatnak ott, és szintén közömbösíthetik a vágyott dolog vagy esemény elképzeléséről elindított teremtésed megvalósulását. Ezért, űzd el az elmédből a kellemetlen hátsó gondolatokat, akkor is, ha reálisnak látszik a véleményük. Mert a vágyad szerint formált elképzelésed is reális volt. Amit te megad láttál megvalósultnak az elmédben. Tarts ki mellette mindvégig, amíg az anyagi világodban meg nem jelenik. Arra gondolj, hogy milyen örömöt éreztél akkor, amikor a vágyad elképzelése során, megtapasztaltad annak elvi valóságát. Hát, még milyen örömöt fog okozni akkor, amikor megtapasztalod a kialakult anyagi valóságát is.

Ilyen módon, folyamatosan erősítheted a hitedet. A kitartásod révén. Ha a megtapasztalható megvalósulás pillanatáig, előre tudsz örülni a vágyad elképzelt realitásának. Ne törődj semmivel, csak folyamatosan örülj, hiszen az elmédben, már valóságosnak láttad a vágyadat. Akármi is volt az. Épp úgy, mint egy kismama, amikor gyermeket vár. Rendíthetetlen módon hiszi, hogy anya lesz. Ezért, készülj te is a megvalósulásra. Mert a megvalósulás pillanatában, „megszületik” számodra a vágyad tárgya vagy eseménye.

A képzelet, végtelen lehetőségekkel bír. Ennél fogva, bármi is a vágyad tárgya vagy eseménye, bátran képzeld el valóságosnak. Örülj az elmédben formált elképzelésednek, és máris a tudatos teremtés hatáskörébe rendelted azt. Mert az örömödben gyökerező pozitív lelki érzéseid, mentális módon irányított spirituális erőhatásokként, megvalósítják azt számodra. Próbáld ki előbb kis dolgokban, majd egyre nagyobb lehetőségeket fogsz választani. Örülni fogsz a vágyaid elképzelései láttán, és annak a tudatnak, hogy személyesen is részt vehetsz a teremtés folyamatában. Vagyis, kezdetben dupla örömben részesülhetsz. Ehhez társul még, a megtapasztalás öröme, a megvalósulás pillanatában.

Hogy, mi lehet az elképzelhető hited tárgya vagy eseménye? Bármi. Kizárólag rajtad múlik. Csak a szeretet irányítson. Azt szoktam mondani, hogy annak a teremtő Istennek, aki megteremtette az Univerzumban a csillagközi anyagi valóságot, a „toronyóra lánccal” nem lehet nagy kihívás. Vagyis, csak a te kellemes szellemi gondolataidon múlik az, hogy milyen reális elképzeléseket formálsz az elmédben. Hidd el, végtelenek a lehetőségeid. Ha már Istentudattal élve, elég erős a hited. Mert akkor, te magad vagy a megvalósítható hit.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2020.06.01.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5715732896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása