Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2020.09.29. 18:37 futotuz

pH egyensúly.

Címkék: pH egyensúly

pH egyensúly.

A legtöbb diéta, a fehérjékben és rostokban gazdag, növényi alapú élelmiszerek fogyasztását favorizálja. Amelyeknek a bázisképző, lúgosító hatása jóval erősebb. Ebből adódik, hogy az elhízás, éppen az indokolatlan elsavasodás kísérőjelensége. Mert a táplálkozásukat tartósan, a fehérjék és rostok ellenében, a szénhidrát alapú élelmiszereink és a húsételeink képezik.

A hasnyálmirigy pedig, az ő külső mirigyállományával, biológiai szintű nátrium hidrogén-karbonátot termel. Azaz, biológiai szintű szódabikarbónát. Amivel a táplálékaink pH értékét egyensúlyozza ki a beleinkben. Vagyis, a szükséges sav-bázis egyensúlyt alakítja ki számunkra. Csakhogy, ha a hasnyálmirigy kevés kiegyenlítő anyagot termel, vagy túl sok savképző élelmiszert fogyasztunk, akkor ez a kémiai szintű kiegyenlítő folyamat, erősen korlátozva van. Ami azt jelenti, hogy a szervezetünk sejtjei elsavasodhatnak. Ez jellemzi ma az emberiséget.

Így az elhízás során kialakuló elzsírosodással, a számunkra ártalmatlannak látszó elsavasodás méreganyagai kerülnek raktározásra a testünkben. Amelyek az elsavasodásunk melléktermékei. Mint, a hús és szénhidrát alapú táplálkozásunk, számunkra ártalmas összetevői. Amit a szervezetünk, nehezen lenne képes megemészteni. Ezért, kénytelen zsiradékként elraktározni. Így a túlsavasodott sejtjeink és sejtes alapú szöveteink, ilyen módon izolálják el magukat egymástól.

Ezeket a zsírszöveteket, csak a mozgás fokozásával lehet közömbösíteni. Mert az aktív mozgás, éppen a zsírszövetek megtapadása, lerakódása ellen munkálkodik. Így a mozgással járó izomtevékenységek miatt, a már letapadt vagy letapadni készülő zsírszövetek méreganyagai, kitisztulhatnak a szervezetünkből.

Viszont, ez a zsírlerakódást jelentő sejtes alapú védekezési mechanizmus, a sejtes alapú szövetek mozgási lehetőségeit erősen korlátozza. Ezért az elzsírosodás folyamata, eleve megnehezíti a mozgás által létrehozható izomtevékenységek lehetőségeit. Így a mozgás, egyre korlátozottabbá válik. Több pihenésre, alvásra késztetve az elzsírosodott test gazdáját. Tovább fokozva ez által, az egészségtelen elhízás esélyeit.

Így az elsavasodott sejtek, az elhízott test, és a természetes mozgás hiánya, olyan betegségek kialakulásához vezetnek, amelyek csak drasztikus diéta árán fordíthatók ismét az egészség felé. Miközben a természetes mozgásformákat fokozni kell. Így az egészségügyi diéta, a fogyókúrás diétához hasonlóan, mellőzi a szénhidrát alapú termékek mértéktelen fogyasztását, és a húsételek mennyiségét is drasztikus módon csökkenti.

Ezért az elhízás, éppúgy betegségnek minősíthető, mint a miatta kialakuló egyéb betegségfajták. Mert az elhízás, csupán egy jól látható „előszobája” ezeknek a betegségeknek. Ami azt jelenti, hogy az elhízott ember szervezetében, hamarosan egyéb betegségek is fognak manifesztálódni. Mivel a sejtek és a szövetek köré rakódott zsírréteg, megnehezíti a természetes méregtelenítés és a mozgás folyamatát.

Ezért, az elsavasodás következtében kialakult elhízás ellen, a szódabikarbónás kúra indokolt lehet. Mert a szódabikarbóna, mint ideális fertőtlenítőszer, alkalmas arra, hogy a szervezetünkbe juttatva, a lerakódott zsírpárnák méreganyagait feloldja és kiürítse a szervezetünkből. Ráadásul, a külső forrásból származó szódabikarbóna, a vírusrezisztenciát is visszaállíthatja. Mert enyhén ellúgosítja a sejteket és a szöveteket.

Ha azonban, a hasnyálmirigy túl sok biológiai szintű szódabikarbónát termel, akkor a szervezet indokolatlan módon ellúgosodik. Ilyen módon, az emésztés tökéletesebben megy végbe ugyan a belekben, és nem képes zsírréteget biztosító emésztési méreganyagokat termelni. Ezért az ilyen ember, kórosan sovány marad. Neki gyakorlatilag, valamivel több szénhidrát és hús alapú táplálék szükséges ahhoz, hogy az emésztési ciklusa egyensúlyban maradjon. Különben a szervezete, túlságosan ellúgosodik.

Az enyhe lúgosodás azonban, folyamatosan fenntartja a vírusrezisztencia biológiai szintű állapotát. Vagyis, eleve megvéd a vírustámadások ellen. Ezért, a kórósan sovány embernél, a külső forrásból származtatható szódabikarbóna, csak akkor indokolt, ha valamilyen járvány miatt, közvetlen a vírusveszély kockázata. Mert a túlságosan hosszan ellúgosított szervezet sejtjeiben, olyan betegségek alakulhatnak ki, amelyek az erősen lúgos kémhatású sejtekre jellemzők.

Ezért a szódabikarbónás kúra, csak a járvány idejére indokolt. Illetve, az elhízott embereknél. De járványmentes időszakban, a tiszta vizet érdemes favorizálni. Érdemes elkerülni a savas és a lúgos folyadékokat. Mert ezek a folyadékok, a gyomorba kerülve, indokolatlan módon stimulálják a hasnyálmirigyünket. Amelynek éppen az, az egyik alapfeladata, hogy a sejtek számára szükséges pH értéket beállítsák, az emésztésünk közben.

De, ha a hasnyálmirigynek, csupán azzal kell foglalkoznia, hogy az ivás során bevitt savakat vagy lúgokat közömbösítse, akkor nem marad számára lehetőség arra, hogy az emésztésre váró ételeink pH értékét is beállítsa. Ezért lehetőleg, mindig tiszta vizet igyunk. A közkedvelt üdítőink pedig, még színező és tartósítószerekkel is vannak készítve. Amely tartósítószerek, erős mérgek a szervezetünk számára.

Amikor lélegzünk, akkor nagy mennyiségű oxigént juttatunk a tüdőnkbe. Ettől az oxigéntől élünk. Mert a sejtjeinkben, a hidrogén ég el vegytiszta vízzé, egy oxidációs folyamatban ahhoz, hogy közben elegendő energia szabaduljon fel a sejtjeink működéséhez. Ezért fontos az, hogy mindig tiszta levegőt biztosítsunk a légzéshez. A dohányzás során pedig, annyival kevesebb oxigén jut a tüdőbe, amennyi füsttel töltjük tele azt. Így egy erős dohányos például, határozottan korlátozza magát, a természetes sejtes alapú életvitelében. Gyakorlatilag, elsavasítja a szervezetét.

Ha a légzés és az ivás során, helyre tettük az anyagcsereigényeinket, akkor már, csak a táplálkozási szokásainkon érdemes változtatni. Mert a szervezetünk, a sejtes alapú ételek fogyasztására lett kitalálva. Bár mindenevők vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy mindent meg is tudunk emészteni. Mert a mindenevő státuszunk, csupán arra vonatkozik, hogy a növényi és az állati eredetű eledelek is alkalmasak és szükségesek a tökéletes egészségünk fenntartásához.

A sejtes alapú táplálkozást, a hidegtálak biztosíthatják számunkra. Ettől kissé eltérőbb módon, a párolt és hirtelen sült ételek képviselik még az egészséges szintet. Mert, minél tovább hőkezeljük az élelmiszereinket, annál kevesebb lesz a tápértékük. Mivel a hőkezelés során, miközben egyre finomabb és bonyolultabb vegyületekké alakulnak az élelmiszereink, mindig hidrogén és egyre több vitamin szabadul fel. Ezért, az igazi magyaros ételeket, amelyeket órákig főztünk, „nehéz ételeknek” nevezik. Nem a súlyuk miatt, hanem az egyre nehezebb emészthetőségük végett.

Ezért, a főzéssel hőkezelt ételeink, és a túl hosszan főzöttek, olyan természetellenes táplálékaink, amelyek emésztése, komoly gondot okoz a szervezetünk számára. Ráadásul, még az energiatartalmuk is jóval csekélyebb. Akármilyen divatos dolog lett is a főzés. Ehhez társul még, az ipari módon előállított főtt ételek széles skálája. Amelyeknek a főzésük által biztosított hőkezelésük mellett, még erős tartósító anyagokkal való dúsítása is fennáll. Amelyek a szervezetünk számára, mindenképpen mérgeknek minősülnek.

Sajnos ma már, a művi úton elkészített ipari élelmiszerek sem ritkák. A sok ipari adalék, térfogatnövelő, színező, és tartósító anyagok hozzáadásával, olyan vegyi módon előállított ételeket fogyasztunk néha, amelyeknek az alapanyaga, nem is élőlény volt. Mert a nagy része, nem is szerves anyag. Pedig, az emésztőrendszerünk, csak a szerves anyagokat képes természetes módon megemészteni. Az ételbe került szervetlen anyagok, folyamatosan mérgeznek bennünket. Ez a sok méreg rakódik le a szervezetünkben, és okoz olyan civilizációs betegségeket, amelyek régebben, főképpen vidéki viszonylatban, nem voltak jellemzőek.

Aki tehát, az alapvető anyagcsere folyamatait rendbe tudja tenni, a friss levegővel, a tiszta vízzel, és az egészséges nyers vagy párolt ételek fogyasztásával máris, szinte mindent megtett az egészsége érdekében. Mert ilyen módon, a hasnyálmirigye által termelt biológiai szintű szódabikarbóna, tökéletesen elegendő az emésztésre váró ételek és ital pH értékének a beállításához.

Sajnos, az is bizonyított tény, hogy a felesleges stressz is alkalmas arra, hogy felborítsa a sejtjeink pH értékét. Mert feszült, ideges állapotban tartja a szervezetet, és addig, erősen korlátozott benne a természetes méregtelenítés funkciója. Így a lelki válságot okozó stressz hatása alatt, a sejtek plazmaanyaga képes elsavasodni. Mert a szervezetünk méregtelenítő szervei, nem képesek százszázalékos módon üzemelni. Ezért, érdemes tudatosan kerülni a stressz minden formáját.

Mert önmagában, semmi sem képvisel stresszt. Csak a róla alkotott ítéletünk során válik bármi is stresszé számunkra. Mert amíg ítélkezünk valami fölött, addig azt, kellemetlen szellemi gondolatokkal tudjuk csak kifejezésre juttatni. Amely gondolatokhoz, csak negatív lelki érzéseket csatolhat az elménk. Így minden stresszként érvényesül az életünkben, amihez negatív lelki érzéseket társítunk. Ezért, minden stresszként értékelt dolog vagy esemény egy probléma számunkra, amit valahogyan meg kell oldanunk.

Ezért, mielőbb az észlelt probléma megoldására kell irányítanunk az elménk figyelmét. Amely megoldásban, feloldódhat annak reánk nehezedő stresszes, idegesítő hatásai. Mert a számunkra helyes megoldásról való elmélkedés során, már kellemes szellemi gondolatokat dédelgetünk az elménkben. Amely gondolatokhoz, csak pozitív lelki érzések társulhatnak az elménkben. Egészséges módon, vagyis stressz-mentesen akkor élhetünk, ha tudatosan mindig kellemes szellemi gondolatokkal töltjük fel az elménket, hogy pozitív polaritással aktivizálhassuk a lelki érzéseinket. Szándékosan kerülve, minden kellemetlen szellemi gondolatot.

Az egészség természetes megtapasztalásához még, nagy szükség van az egészségtudatosságra is. Ami nem pusztán azt jelenti, hogy tudatosan egészséges anyagcserét hajtunk végre, és szintén tudatosan kerüljük a stressz minden lehetséges megnyilvánulását. Ezek csak az alapok. A valódi egészségtudatossághoz még arra is nagy szükségünk van, hogy a tudatos elménket, mindig az egészség megnyilvánulása felé irányítsuk.

Naponta hálásan köszönjük meg azt, hogy egészségesek vagyunk. Mert amiért hálát mutatunk, azt kellemes szellemi gondolatokra aktív pozitív lelki érzésekkel tudjuk megtenni. Így az elménkben, olyan mentális előfeltételeket határozunk meg a hálával előre, amelyek objektív lehetőségek formájában fognak jelentkezni az életünk folyamatában. Vagyis, az egészségről szóló hálánk mentális feltételei, olyan lehetőségeket biztosít számunkra a megtapasztalható valóságunkban, amelyekért újra hálásak lehetünk. Így a folyamatos egészségtudatosságunk, a napi szintű egészségért való háláinkban rejlik.

Mert, nem lehet senki sem egészséges, ha valamilyen betegséggel kapcsolatos szellemi gondolatok uralják a tudatos elméjét. Mert azok, mindig kellemetlen szellemi gondolatok, amelyek negatív lelki érzéseket generálnak az elméjében. Vagyis, akaratlanul is, olyan mentális előfeltételeket határoz meg magának előre, amelyek lehetőségekké alakulva, a megtapasztalás szintjére kerülnek. De nyilván, teljesen eltér az egészség fiziológiai állapotától. Ilyen módon, csak a betegségtudat tartható fenn.

Ezért, az ideális módon fenntartott pH egyensúly, amit anyagi szinten éppúgy biztosítunk, mint mentális módon, az egészségünk záloga. Hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy az egészségünket, ne csak akkor becsüljük nagyra, amikor már betegek vagyunk. Mert az egészség, az ember természetes állapota. Ebben az állapotban alkalmas a lehető legnagyobb teljesítményekre. Úgy fizikai, mint mentális teljesítményekre. Amit, a folyamatos pH egyensúly garantálhat csak számunkra.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2020.09.29.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4316221420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása