Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2020.11.05. 11:00 futotuz

Világjárvány.

Címkék: világjárvány

Világjárvány.

Az eddigi történelmünk során, már nagyon sok világjárvány tizedelte meg az emberiséget. Majdnem mind, valamilyen vírusfertőzés révén alakult ki. A folyamatosan fejlődő orvostudomány pedig, mindig visszatér az alapokhoz. Mert a járványszerű vírusfertőzésekkel szemben, a mai napig tehetetlenek vagyunk. Hiszen, ez a mostani koronavírus, ismételten azt igazolja számunkra, hogy a fejlett egészségügy, szinte teljesen tehetetlen a vírusfertőzéssel szemben.

Mióta az emberek, szervezett társadalmi közösségekben élnek, a betegségek sokkal könnyebben terjednek. Szerencsére a leggyakrabban, csak néhányan betegszenek meg. Kisebb embercsoportok. Ahogy azonban, a betegség sok embert érint meg, akkor már járványról beszélhetünk. Ha csak kisebb tájegység területére korlátozódik, akkor „endémiának” hívják. Ha azonban, világméretű fertőzést okoz, akkor már „pandémia” a neve.

Régen az volt a jól bevált szokás, hogy a betegeket különítették el. Karanténszerűen, eltávolították az egészségesektől. Ma pedig, teljesen megfordult a kocka. Az egészségeseknek is, önkéntes karanténba kell vonulniuk, amíg a járvány tart. Míg a betegeknek, kötelező házi karantént rendelnek el, vagy eleve kórházba kerülnek. Házi karantén esetén azonban, további közvetett fertőzésre alkalmasak. Hiszen, ugyanazt a légteret használják, mint az egészségesek. Mivel a jól szellőztetett lakásuk nyitott ablaka miatt, közös a légtér akkor is, ha az ajtó többnyire zárva marad. Ilyen módon a betegség, a légtéren keresztül, tovább terjedhet. De ez, a kórházakra is jellemző.

Bár a védőmaszk viselése, kötelező egészségesnek és betegnek egyaránt, de tulajdonképpen, nem sok védelmet nyújt. Mert a beteg kilélegzett levegőjét nem képes maradéktalanul megszűrni. Épp úgy, mint az egészségesek beszívott levegőjét sem képes vírusmentes módon biztosítani. Mert a többrétegű vászon anyagi szerkezetén keresztül is, könnyedén áthatol a vírus. Mint, a légtérben utazó mikrokristály. Épp úgy, mint bármilyen illatkristály, amely a légtérben terjed, és az orr nyálkahártyáján megolvadva, a szaglás képességét biztosítja számunkra.

A koronavírus mikrokristály szerkezete, éppúgy megolvad az orrunk nyálkahártyáján, de koncentráltabb állapotban, a levegővel együtt, közvetlenül a tüdőbe is bejut. Majd a tüdőben olvad meg, és jut a sejtekbe, és a sejtek által biztosított szövetekbe. Azok parányi kapillárisain keresztül. Ahol megvalósulhat a vírusfertőzés. Amelynek során, a vírus feloldódott mikrokristály szerkezete, oltókristályként átkristályosítja a sejtek plazmaanyagának a folyadékkristályos szerkezetét. Ha az érintett sejt túltelített, elsavasodott oldatot képvisel a vírus számára.

Ha ugyanis, a sejtjeink plazmaanyaga túl savas kémhatású, az egészségtelen táplálkozási szokásaink következtében, akkor túltelítettnek számít a vírus számára. Vagyis, nagyon jól átkristályosítható oldatnak minősül a sejt folyékony anyaga. Ilyen módon a sejtbe kerülve, oltókristályként funkcionálhat a vírus mikrokristálya.

Gyomrunkban a hasnyálmirigy, biológiai szintű szódabikarbónát termel annak érdekében, hogy a sejtjeink pH értékét egyensúlyban tartsa. Bikarbonátot. Amíg ez természetes módon, meg tud valósulni biológiai szinten, addig a vírus hatástalan a szervezetünkben. Mert az egyensúlyos pH érték, nem minősül túltelített oldatnak a sejtjeinkben. Addig a vírus által megtámadott sejt, könnyedén kiüríti a vírus anyagi minőségét. Ha azonban, a sejtekben túl-savasodás áll fenn, akkor a vírus oltókristályként fog aktivizálódni. Kémiai módon azonnal kihasználva, az átkristályosodás fennálló lehetőségét.

A táplálékaink savas kémhatása úgy alakul ki, hogy vagy kevés bikarbonát nevű pH szintezőanyagot termel a hasnyálmirigyünk, vagy pedig, túlságosan erősen savképző ételeket és italokat fogyasztunk. Amivel már, a hasnyálmirigy által termelt biológiai szintű szódabikarbónánk, nem képes megbirkózni.

Ezért, a vírusfertőzéssel járó járvány idejére, érdemes minden étkezés után, egy kávéskanálnyi szódabikarbónát elkeverni valamilyen italunkba, és meginni azt. Az ilyen módon bevitt szódabikarbóna, lúgosítja a táplálékainkat, és azok a sejtjeinkbe jutva, fenntartják a szükséges pH egyensúlyt. Ilyen értelemben véve, nem alakulhat ki a vírusfertőzés lehetősége.

Ha az emberiség ismerte volna ezt a védekezési elvet, akkor egy ilyen értelmű propaganda mellett, egyetlen embernek sem kellett volna meghalnia a koronavírus miatt. Még akkor sem, ha egyéb krónikus betegségeik is voltak. A fertőzött betegek száma pedig, tizedére csökkenhetett volna. Mert, ha a vírus mikrokristály szerkezetét, a gyengén lúgos kémhatású szappan könnyedén feloldja kézmosáskor, akkor a szervezetünkbe juttatott szódabikarbóna, a jóval erősebb lúgosító kémhatásával, bizonyosan megkíméli a sejtjeinket a vírusfertőzéstől. 

Mivel, szinte az összes világjárvány vírusos eredetű, ezért a szódabikarbónás megelőzés, bármelyiknél indokolt lehet. Mert lúgos környezetben a vírusok, teljesen hatástalanok. Oly annyira, hogyha állatok fertőződnek meg vírussal, akkor a tápjukba kevert szódabikarbónával, meg lehet állítani a járványt. Nem kell kiirtani a teljes állatállományt. Továbbá, ha valamilyen növényt támad meg a vírus, szódabikarbónás vízzel locsolva, megszüntethető a fertőzése.

Sajnos, amíg az egészségügy élőlénynek tekinti a vírusokat, és el akarja pusztítani azokat, addig mindig visszatérő problémát fog okozni egy-egy vírusos megbetegedés által okozott járvány. Mert amíg, csak a vírusfertőzés nyilvánvalóan okozott tüneteit kezelik, addig az eredendő ok háborítatlan marad. Ha azonban, az okra fektetik a hangsúlyt, akkor az okozatot képviselő tünetek is elmúlnak. Az ok pedig, szinte minden esetben az, hogy a szervezet sejtjei túlságosan elsavasodtak.

Ha a vírusfertőzés visszaszorításához szükséges szódabikarbónát, ingyen adnák a gyógyszertárakban és az üzletekben, akkor ezt a kúraszerű kezelést, bárki megtehetné otthon, a saját megszokott komfortzónájában. Így az állam kötelező egészségügyi kiadásai is, erősen lecsökkennének. Ráadásul, tehermentesítenénk ez által, az egészségügy felfokozott feladatkörét. Valamint, az egészségügyi dolgozók potenciális vírusfertőződési veszélye is, tizedére csökkenhetne, az ilyen egyszerű, önkéntes szódabikarbónás kúra által.

A védőoltás maga is, valamilyen szintű fertőzést jelent. Amit az egészséges emberek átvészelhetnek. De az egyéb krónikus betegséggel küszködők számára, nagyon veszélyes lehet. Ráadásul, csak egyféle vírussal szemben nyújt valamennyi ideig védettséget. Mégpedig az által, hogy megtanítja a szervezetet immun-szerint védekezni, az adott fajta vírus ellen. A szódabikarbónás kúra azonban, bármilyen vírustámadás ellen hatásos.

Nagyon sok betegségünk, amúgy is, a túl-savasodás miatt alakul ki a szervezetünkben. Az eltorzult táplálkozási kultúránk miatta. Mert az ételeink, az üdítő és egyéb italaink, és a dohányzás is, erősen savképző hatásúak. Olykor, krónikus betegséget okoznak bennünk. Nagyon jó táptalajt biztosítva ez által, a lehetséges vírusfertőzések számára.

Kérdés az, hogy mikor fenyeget bennünket legjobban a vírusfertőzés veszélye? Tulajdonképpen bármikor. Mert az ételeink és italaink, éppúgy telítettek vírusokkal, mint a levegő, amit beszívunk. Ahogy több száz baktériumfaj él bennünk természetes életet az immun-tevékenységeinket biztosítva számunkra, úgy több ezer vírusfajnak is otthont biztosít a szervezetünk. Így a vírusok, éppúgy állandóan jelen vannak az életünkben, mint a baktériumok.

Így a megszokott higiénia, elég jó lehetőséget biztosít számunkra arra, hogy elkülönítsük magunkat a bakteriális és vírusos támadásoktól. Ez a higiénia azonban, kevésnek bizonyul járvány idején. A bakteriális fertőzések ellen a szervezetünk elég jól tud védekezni. Mert a láz fokozásával, korlátozza a bakteriális fertőzés lehetőségét. Elpusztítva ez által, a szervezetet támadó baktériumokat. De a vírusok, nem élőlények. Nem lehet elpusztítani őket. Még a lázzal sem.

Értelmezése szerint a vírus kifejezés, mérget jelent. Olyan mikrokristályos szerkezetű anyagot, ami a szervezetbe jutva, alkalmas arra, hogy megmérgezze a sejtjeinket. Így a sejtjeink folyadékkristályos anyagi minőségét, oltókristályként átkristályosítja. Vagyis, önmagához teljesen hasonló kristályszerkezetekké alakítja azt. Így a vírusfertőzést követően, mintegy 20-25 perc múlva, 200-250 ugyanolyan kristályszerkezetű vírusra esik szét a megtámadott sejt. Ilyen módon a vírusfertőzés, önfenntartó jellegű. Mindaddig fennáll a vírusfertőzés, amíg a vírusok túltelített oldatú sejtekre találnak a szervezetünkben.

Nagyon érdekes számomra az, hogy amíg a tudomány, egyszerű fiziológiai és kémiai folyamatoknak tekinti, a szellemi szintű gondolkodásunkat és a lelki szintű érzelmeinket addig, a nyilván csak fizikai adottságokkal rendelkező vírusokat, élőlényekként kezeli. Ami el akar pusztítani a szervezetünkben. De a levegőben utazó mikrokristály, akkor sem lesz élőlény, ha a szervezetünkbe jutva felolvad és folyadékkristállyá alakul. Csak kémiai hatást képes kifejteni a sejtjeinkben. Amit a sejtplazmánk folyadékkristályos szerkezetének az átkristályosítása jelent. Ami a megszokott, biológiai szintű védőeszközökkel megállíthatatlan.

Ahhoz, hogy a vírusfertőzés átkristályosító kémiai folyamata megszűnjön a szervezetben, arra van szükség, hogy a sejtek plazmaanyagának túlsavasodott jellegét megszüntessük. Így szódabikarbónás lúgosítás által, elveszítik a túltelített savas jellegüket. A vírustámadás akkor is megtörténik, csak éppen hatástalanná válik. Ez az egészséges reakciónk a vírusok ellen. Amit folyamatosan gyakorol a szervezetünk. Éjjel nappal.

Amíg erre képes a szervezetünk, addig a folytonos vírustámadások ellenére is, egészségesek maradhatunk. Mert a szervezetünk, nem engedi meg a vírusoknak azt, hogy oltókristályokként megfertőzzenek bennünket. Ennél fogva, ha az általam javasolt vírusvédelem meghonosodik az emberek tudatában, nem kell többet félnünk a pandémiát okozó világjárványoktól.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2020.11.05.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3816274698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása