Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2021.01.10. 06:32 futotuz

Ökológiánk.

Címkék: ökológiánk

Ökológiánk.

Az ökológia tudománya, az élőlények és azok életterét képviselő környezet egymásra hatását elemzi. Amelynek alapján, ha megváltozik a környezet, akkor megváltozik az élettér, amiben maga az élet zajlik. Ennél fogva, az élet minősége is kénytelen a változáshoz igazodni. Ezen alapszik, a környezetvédelem minden lehetséges megnyilvánulása. Ami azt próbálja diktálni számunkra, hogy az értelmes ember vigyázzon a Földre, mint a saját életterére, és ne tegye tönkre azt. Mert ha az életterünk megváltozik, kénytelenek vagyunk mi magunk is változtatni az életvitelünkön. A kényszerű változás pedig, előre beláthatatlan eredményekkel járhat.

Ahogy egy erdő vagy egy tó, esetleg egy folyó vagy tenger, élőnek nevezhető a benne nyüzsgő életformák miatt, úgy az ember is, mint többsejtű életforma, élőnek minősül. A benne hasznosan élő bakteriális élet miatt. Mivel az anyagcsere folyamataink által bevitt táplálékainkat, éppen a számunkra hasznos baktériumtörzseink dolgozzák fel, a sejtjeink számára hasznosítható, biokémiai szintű anyagokká.

Tulajdonképpen, egyetlen egy sejtünk sincsen, amelyik tartósan életképes lenne, az őt kiszolgálni képes baktériumaink nélkül. Ami azt jelenti, hogy bármelyik többsejtű életformából, ha kivonjuk az ő életfolyamatait biztosítani képes sajátságos baktériumokat, szinte azonnal halálra is ítéljük. Mert életképtelenné válik. Akkor is, ha az anyagcsere jellegű folyamatokat, művi úton megpróbáljuk fenntartani benne. Így a többsejtű életformák, csak a sajátságos bakteriális közösségükben különbözve létezhetnek élőlényekként.  Beleértve az értelmes embert is.

Mivel a baktériumok, a biológiai szintű anyagi elbontásért felelős egysejtű élőlények, ezért bennünk is, éppen ezt az alapfeladatukat látják el. A számunkra szükséges anyagcserével tehát, éppen a saját humán baktériumainkat látjuk el olyan szerves anyagokkal, amelyek elbontásából, folyamatosan fenntartják az életünk menetét. Éppen az egészséges anyagcserére alapozott, biológiai szintű létezésünk folyamatát.

Ezért a táplálékainknak, mindig olyan szerves anyagoknak kell lenniük, hogy a saját baktériumaink, könnyedén el tudják bontani azok molekuláris anyagi szerkezetét. Hidrogénben dús táplálékoknak kell lenniük. Mert a hidrogént, a sejtjeink égetik el vízzé, hogy erőhöz jussanak. Ezért, főképpen a nyers és a párolt ételek hasznosak igazán számunkra. Mert, minél tovább főzzük az ételeinket, annál bonyolultabb vegyületekké alakulnak számukra. Miközben valamilyen mértékben, mindig veszítenek a hidrogénben dús természetes szerves jellegükből.

Mert a hőkezelés által létrejövő vegyülés miatt, rengeteg hidrogén szabadul fel a táplálékainkból. Ami lehet, hogy jó íz hatást biztosít az étel számára, de a tápértéket mindenképpen csökkenti. Ezért írnak fel a beteg embereknek diétát az orvosok. Amely diétával, éppen a hosszan főtt nehéz ételektől tiltják el a betegeket, amíg meg nem gyógyulnak.

Hasonló a helyzet a folyadék és gáz alapú anyagcsere folyamatunkkal. Mert a baktériumaink számára, a tiszta víz jelenti a legideálisabb folyadékot. Ezért, minden más folyadék, eltér az egészségesnek mondható minősítéstől. Míg az oxigénben dús friss levegő képviseli, a lehető legideálisabb gázt a szervezetünk számára. Ezért a dohányzás, vagy bármilyen más füstös, gőzös, és poros légköri környezet, káros az egészségünk szempontjából tekintve.

Ha a személyünkre szabott humán baktériumaink, nem kapják meg a számukra ideális szerves anyagokat, akkor nem képesek a sejtjeink számára ideális minőségű biokémiai anyagokat előállítani. Ami tartós esetben, szükségszerű megbetegedésekhez vezet. Így az anyagcsere folyamatainkra visszavezethető betegségeinknek, eleve kétféle oka lehet. Vagy az, hogy a baktériumaink, nem képesek megfelelő minőségű biokémiai anyagokat előállítani a szervezetünk sejtjei számára, vagy az, hogy a baktériumaink százalékos arányban lepusztulnak. Ami végül is, ugyanazt a káros hatást eredményezi.

Ennél fogva, a helytelen anyagcsere folyamatok hatására kialakult betegségeink, azért jönnek létre, mert túl kevés baktérium végzi az anyagi elbontás emésztési folyamatát, vagy pedig, túl rossz minőségű emésztett anyagokat kapnak a sejtjeink. Így a kevés mennyiségű, vagy rossz minőségű anyagok, kevés tápértéket képviselnek a sejtjeink számára.  Ha azonban, az ideálisnak mondható anyagcsere folyamatainkat rendbe tesszük, akkor van esélyünk arra, hogy a manifesztálódott betegségeink rendeződjenek. A szükséges baktériumaink mennyisége visszaszaporodjon, és a sejtek ellátása újra helyreálljon.

A humán baktériumainknak, ezt az egészségünket biztosító anyagelbontást végző munkáját, a szervezetünk ökológiai egyensúlyának nevezhetjük. Mert, nem mi magunk gyógyulunk meg ez által, hanem a saját egészséges bakteriális társadalmunk gyógyít meg bennünket. Fenntartva ez által, a szervezetünk természetes ökológiai egyensúlyát. Amit egészségnek nevezhetünk.

Amikor tehát, a szervezetünk ökológiai egyensúlya felborul, és betegek leszünk, akkor tulajdonképpen az annak köszönhető, hogy a saját humán baktériumaink, nem kapják meg, a számunkra megfelelő ideális táplálékokat. Vagy a baktériumainkat, olyan vírusok fertőzték meg, amelyek ez által, ellehetetlenítik azok belső anyagelbontási folyamatait. De az is lehetséges, hogy a humán vírusok, közvetlenül a sejtjeinket támadták meg, belső mérgezésen alapuló vírusfertőzést idézve elő bennünk.

Mert a „vírus” szó, „mérget” jelent. Ezért, minden vírusfertőzés, mérgezésnek minősül. Amit a vírusok okoznak. Amelyek, mint élettelen mikrokristályok kerülnek a sejtjeinkbe. Mégpedig úgy, hogy a szervezetünkbe kerülve, elveszítik a szilárd kristályos jellegüket, és folyadékkristályokként alkalmasakká válnak arra, hogy oltókristályként funkcionáljanak, a sejtjeink túltelített folyadékkristályos oldataiban. Így oltóanyaként, átírják az érintett sejt folyadékkristályos szerkezetének a kristályinformációját. Ami a stabil sejtes szerkezetét biztosította.

Mert a sejtplazma anyaga, olyan folyadékkristályos szerkezet, ami túltelített csak akkor lehet, ha az összetétele nagyon eltér, a számára szükséges pH egyensúlytól, és túl savassá válik. Ami akkor következik be, amikor erősen savképző ételekkel és italokkal terheljük tartósan a szervezetünket. Az anyagelbontást végző baktériumaink pedig, nem képesek pH egyensúlyos biokémiai anyagokat előállítani belőlük. Ezért a sejtjeink elsavasodása, szép lassan bekövetkezik.

A hasnyálmirigyünk, biológiai szintű szódabikarbónát termel. Azért, hogy a gyomrunkba kerülő táplálékaink pH egyensúlyát kiegyenlítse. Ha azonban a hasnyálmirigy, túl kevés biológiai szintű szódabikarbónát termel, vagy a táplálékaink túl savas kémhatásúak, akkor a sejtjeink elsavasodása elkerülhetetlen módon bekövetkezik. Túl-savasodás esetén pedig, jó táptalajt biztosítanak, az esetleges vírusfertőzésen alapuló mérgezésekkel szemben.

A vírusok, állandóan jelen vannak a légtérben. Folyamatosan a szervezetünkbe kerülnek, ha akarjuk, ha nem. Kis mennyiségben azonban, nem képesek olyan mértékű mérgezést okozni bennünk, ami betegséget okozhat számunkra. Ilyenkor, amilyen észrevétlen módon bekerültek a szervezetünkbe, olyan észrevétlenül távoznak is onnan. Amíg a szervezetünk sejtjei rezisztensek, ellenállóak a vírustámadásokkal szemben. Mert pH egyensúlyban vannak.

Ez a magyarázata annak, hogy sok ember nem is fertőződik meg a járvány idején sem. Vagy a fertőzés, sokkal enyhébb lefolyású a szervezetükben. Akkor is, amikor a légtérben, sokkal koncentráltabb a vírusok jelenléte. Mert a szervezetük sejtjei, pH egyensúlyban vannak. Akiket azonban, megfertőz a vírus, és megbetegednek általa, arra van szükségük, hogy a sejtjeik pH egyensúlyát mielőbb rendbe hozzuk. Olyan szódabikarbónás kúrát tartva, ami a sejtek elsavasodott állapotát, mielőbb képes megszüntetni.

Ezért, járványos időszakban, mindenkinek érdemes egy pohár vizet meginni éhgyomorra minden nap, amibe egy fél citrom levét és egy kávéskanálnyi szódabikarbónát kevert el. Egészen addig, amíg a járvány tart. A fél citrom leve ugyanis, katalizálja vagyis, fokozza a szódabikarbóna áldásos hatását. Megduplázza azt. Sajnos, azt nem tudom, hogy infúzióba be lehet-e keverni, mert ha igen, akkor a megfertőzött beteg ember sejtjeibe, hamarabb eljuttatható, a külső forrásból származó, és a pH egyensúlyt biztosítani képes szódabikarbóna. Ilyen módon, szinte senkinek sem lenne szükséges meghalnia azért, mert vírustámadással járó mérgezés alá került a szervezete. Akkor sem, ha egyéb szövődményes betegségei vannak.

A vírusok, az ökológiai rendszerünk természetes részei. Minél jobban torzítjuk a szervezetünk ökológiai egyensúlyát, annál sebezhetőbbekké válunk a vírusokkal szemben. Vagyis, minél savasabbak a szervezetünk sejtjei, annál kevésbé rezisztens azaz, ellenálló a szervezetünk. Ezért, minél jobban torzítjuk savasítással az életterünk ökológiai egyensúlyát, annál aktívabbak lehetnek benne a vírusok.  Valahogy úgy működik a dolog, mint köd esetén. Amikor az ökológiánkat biztosító légterünk, a köd alá szorul. A benne kialakuló szmoggal és vírustartalommal együtt. Így a koncentrált hatás fokozódik, és jóval nagyobb a veszélye annak, hogy járvány alakuljon ki. Az arra fogékony emberek között.

Így a természetvédelem, intelligens módon rámutat arra, hogy minél jobban vigyázunk a Földünk természetes biológiai egyensúlyára, mint a természetes életterünkre, annál valószínűbb az, hogy többsejtű életformákként, ideális környezetet tudunk biztosítani, a bennünket éltető humán baktériumaink számára.

Eljött tehát az ideje annak, hogy az emberi testet, ne csupán egy önálló élőlénynek tekintsünk, hanem egy olyan ökológiai egyensúlyra igényes élettérnek, amelyben a saját baktériumtörzseink élnek természetes életet, és közben, éltetnek bennünket. Egy egészséges embernek, körülbelül nyolckilónyi baktérium képezi, a különböző baktériumokból álló humán flóráját. Amely bakteriális flórának bármilyen torzulása, valamilyen betegség kialakulásához vezethet. Amit gyengébb, még nem fertőző esetben, valamilyen szövődményként ismer az orvostudomány. Amit, valamilyen megbetegedett baktériumfaj idéz elő.

Ha az emberi szervezetben kialakult szövődményes betegséget, vírus által megfertőzött azaz, megmérgezett baktériumok okozzák, akkor a szódabikarbónás kúra, abban az esetben is jótékony hatású lehet. Mert a szódabikarbóna, kúraszerűen használva méregtelenítheti azaz, fertőtlenítheti a megbetegedett baktériumainkat is. Megszüntetve ez által, a szövődményesnek értékelt bakteriális betegségeinket.

Sajnos, a szódabikarbónás kúra 6 év alatti gyermekeknél, csak egy negyed kávéskanálnyi mennyiségben használható. Arányosan kisebb adagban. A gyermeket váró anyukák pedig, lehetőleg mellőzzék azt. De hasonló a helyzet azokkal is, akik sokféle gyógyszert szednek. Mert néhány gyógyszer fiziológiai hatását, komolyan befolyásolhatja a szódabikarbóna.

Én például, egy liternyi folyadékba teszek két kávéskanálnyi szódabikarbónát, és azt iszom meg napi szinten, egyenletesen elosztva. Ahogy megszomjazok. Mivel minden nap fogyasztom, ezért ez, kúraszerű alkalmazásnak minősül. Túl azon, hogy a gyomrom megnyugszik tőle, a nyelőcsőbe jutó gyomorsav refluxszerű tünetei is elmúltak. Már hónapok óta fogyasztom, de semmiféle mellékhatását nem tapasztaltam eddig. Ezért, a járvány idejére, mindenképpen folytatom. Mert szerintem, ekkora adag szódabikarbóna, kúraszerűen alkalmazva, nem okozhat számomra egészségkárosodást.

Hozzáteszem, én egészséges ember vagyok. De vannak olyan emberek is bőven, akik valamilyen betegséggel küszködnek. Nekik azt javaslom, hogy óvatosabban próbálják ki azt, hogy számunkra mennyi az a napi szódabikarbóna mennyiség, ami még nem zavarja meg a szervezetüket. Főleg, a szódabikarbóna katalizáló hatására megváltozni képes gyógyszereik miatt. Mert kis mennyiségben a szódabikarbóna, többnyire ártalmatlan a szervezetünk számára. Mert a hasnyálmirigyünk is azt termel. Viszont a szervezetükben létrejövő fertőtlenítő, méregtelenítő hatása felbecsülhetetlen.

Mert a testünkbe zárt szervezetünk, egy olyan egységes ökológiai rendszer, ami életteret biztosít, a saját bakteriális állományunk számára. Így a baktériumaink egészségi állapota határozza meg azt, hogy mi magunk, mint az ő ökológiai környezetük, milyen egészséges életet élhetünk. Éppen ugyanolyan módon, mint ahogyan a mi tudatos természetvédő tevékenységeink, egyre komolyabb mértékben meghatározhatják azt, hogy milyen egészséges életet élhetünk, a természet által biztosított életterünkben.

Ezért, a mi személyes ökológiai életünk nem más, mint maga az egészség. Míg az ökológiai egyensúlyunk felborulását, valamilyen betegség tünete jelzi számunkra. Ezért nem elég, ha csak a betegség nyilvánvaló tüneteit kezeljük, hanem főképpen, magukra az azokat kiváltó okokra kell a figyelmet fordítanunk. Mert a szervezetünk, valamilyen általános vírusfertőzés esetén, 5-7 nap alatt regenerálódik. Ha pihenünk és diétát tartunk.

Gyógyszeres kezeléssel pedig, egy hétig is eltart. Mert a legtöbb gyógyszer, csak pszichésen hat. Tulajdonképpen, megnyugtatja a beteget abban a hitében, hogy megfelelő módon törődött a betegségével, és így mentálisan, máris a gyógyulás útjára lépett. Így a legtöbb, általánosan használt gyógyszernek, csupán placebo jellegű hatása van. Éppen annyi, mint a természetes egészségtudatosságnak.

Egy egészségtudatos ember ugyanis, éppen attól egészséges, hogy a betegségek kialakulásának az elvi lehetőségeivel, eleve nem is foglalkozik szellemben. Mert a legtöbb betegség, attól alakul ki, hogy elvi szinten, elkezdünk egy betegség bennünket terhelő lehetőségével foglalkozni. Ha szellemi szinten kialakul bennünk egy ilyen gondolat, és negatív lelki érzést társít hozzá az elménk, akkor máris egy mentális ajtót nyitottunk a betegségnek. Ez a bennünket megbetegíteni képes nocebo hatás.

Mert az anyagi testünk elektromos tulajdonságú. Míg az elménkben kialakuló tudatos hiteink, mágneses agyi hullámok. Így a betegségről alkotott elképzeléseink is, mint EEG agyi mágneses hullámaink fognak jelentkezni számunkra, mint a mi személyesen formált hiteink. Amelyek a mágneses térben, képesek az elektromos anyagi események elé terjedni. A fény sebességével. Azok eseményszerűségeit induktív módon befolyásolni. Ilyen módon, a hiteinkbe ágyazott mentális feltételeink, mint anyagi lehetőségek fognak nyilván jelentkezni számunkra, az életünk megtapasztalható eseményszerűségeiben.

Ilyen módon, az elméjében formált hiteivel az ember, önmaga sorsszerű eseményeit határozhatja meg. Előre tudatosan megtervezve mindazt, ami a vágyaiban jelentkezett a megtapasztalás igényeként. Ha tehát, minden este előre elképzeled azt, hogy a következő napon, milyen dolgokat és eseményeket szeretnél megtapasztalni akkor, amíg alszol, addig az ilyen formában meghatározott hiteid, mind az anyagi események elé mennek, és kialakítják számodra a megtapasztalhatóság lehetőségeit.

Ez a képzeletalkotás lényege. Amiben nem hiszel, az eleve elképzelhetetlen számodra. Ennél fogva, amiben igazán hiszel, azt el is kell tudnod képzelni a valóságod részeként ahhoz, hogy megtapasztalhasd. Így válik a hit, a még nem is látható dolgok és események valóságává. Mert az elménkben, már látjuk azt a tervet, amit a vágyunkról alkottunk. Ezért, már mentális szintű bizonyosságunk van annak a valóságáról. Ezért, egy reális elképzelés, már fél siker a megtapasztalhatóság folyamatában. Az pedig, hogy mennyire valósul meg az általad elképzelt dolog vagy esemény, kizárólag attól függ, hogy mennyi pozitív lelki érzést invesztáltál az elképzelésedbe. Vagyis, mennyire örülsz előre, a te lelki vágyad valóságos képzetének.

Így az esti ima lényege nem az, hogy egy bemagolt imát elmondj minden nap, mielőtt nyugovóra térsz. Hogy szellemi szinten eldarálj egy megszokott imát, lelki érzések nélkül. Hanem éppen az, hogy a nap folyamán kialakult vágyaid valóságát, előre elképzeld valóságosnak az elmédben. Majd ebbe a reális elképzelésedbe, minél több pozitív lelki érzést csatolj, a tudatos elméddel, amíg el nem alszol. Mert ez a folyamat határozza meg, a te mentális szintű ökológiai egyensúlyodat.

Ezért az eseti imáidban, mindig azt határozd meg, amit konkrétan szeretnél megtapasztalni. A vágyaid szerint. Mert, amíg képzeletet alkotsz a vágyaidról, addig Isten számára határozod meg azt, hogy milyen valóságot teremtsen neked. Hiszen a lélek által, Isten képmása éltet téged. A lelki vágyad pedig, éppen az Ő akaratát jelenti. Amit egy érzés, rezgési szintű érzete képvisel számodra. Amikor pedig, képzeletet alkotsz a tudatos elmédben, akkor szellemi szintű formát biztosítasz a vágyad lelki rezgéseken alapuló érzéseinek. Vagyis, realizálod a vágyad tárgyát vagy eseményét.

Ez a reális elképzelésed fog realitást nyerni az életed eseményszerűségeiben. Mégpedig az által, hogy olyan lehetőségeket biztosít számodra, amelyekben megtapasztalhatod a vágyaid dolgait vagy eseményeit.  Így az esti imáidban meghatározott mentális előfeltételeid, lehetőségek formáját fogják képezni számodra az életeseményeid között. Amelyekkel élve, megtapasztalhatod a hiteid valóságát.

Így az ökológiai egyensúlyunkat biztosítani képes tökéletes egészséghez tehát, nem csupán az tartozik, hogy számunkra egészséges anyagcsere jellegű folyamatokat tartunk, hanem az is, hogy az imáinkban, azokat a dolgokat és eseményeket tervezzük meg tudatosan előre, amelyeket a vágyaink szerint szeretnénk megtapasztalni. Ez a testi és szellemi harmónia, a lelki békénket fogja biztosítani, Isteni rendben. A saját ökológiai egyensúlyunkat fenntartva.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2021.01.10.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6716379098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása