Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2021.08.03. 20:52 futotuz

Isteni tett.

Címkék: Isteni tett

Isteni tett.

Az Isteni tett, olyan bűvös cselekedet volt az ógörögök nyelvezetében, amit ma, az energia hatásának nevezünk. Az energia, mint távolba ható képesség, ma sincs megfelelő módon értelmezve a fizikában. Mert az energia, általános módon elfogadott értelemben véve, a változásra való képességet jelenti a fizikában is. Egyfajta munkavégző képességként fogadták el. Mert az energia, az általa elvégzett munka reálértékéből számolható ki. Ilyen módon, egy referencia értékű alapállapotból való változást takar, ami munkavégzés által jöhet csak létre. Ezért a fizikában, a munka és az energia mértékegysége ugyanaz. Annak ellenére, hogy az elvégzett munka, legfeljebb arányos lehet, az őt végrehajtó munkavégző képességgel.

Az erő például, munkavégző képességet jelent. Mégpedig, a W=F*s képlet alapján. Az erő mértékegysége, mégsem Joule. Amikor ugyanis, egy anyagi testet „x” sebességre gyorsítunk, akkor munkát végzünk rajta. Ilyen módon, a gyorsítása által megszerzett sebesség lendületével fog haladni. Amit egy közvetlen felületi kölcsönhatás alkalmával, egyetlen impulzus által képes közvetíteni, egy másik test felé. Így a kölcsönhatás alkalmával, az anyagi test erő által végzett munkával megszerzett lendülete, egyetlen impulzusban fog összpontosulni. Ezért az erő, objektív munkavégző képességet jelent.

Vagyis, objektív munkavégző képességként az erő, egyetlen közvetlen felületi kölcsönhatás által képes közlődni, az egyik testről, a kölcsönhatásban résztvevő másik testre. Amely kölcsönhatásban, az erőt átadó test lendülete, egyetlen impulzus által átadja az erő hatását, és az erőt átvevő test lendületét idézi elő vele. Így a lendület és az impulzus, maradéktalanul egymásba számolható fizikai mennyiségek, amelynek köszönhetően, az erő megmaradási tételét igazolják.

Lendület és impulzus megmaradási tétele.

Lendület = L = m*v = m*(a*t) = (m*a)*t = F*t = I = Impulzus

Lendületerő à  F = m*a = m*(v/t) = (m*v)/t = I/t = F ß Impulzuserő

Az energia pedig, olyan kölcsönhatási formát valósít meg, ami nem az anyagi testek közvetlen, objektív felületi kölcsönhatásain alapszik, mint az erő, hanem közvetett, szubjektív kölcsönhatási formában jut kifejeződésre. Ilyen módon, a régi fizikusok, távolba hatási képességként értelmezték és a közvetítő közegét, éternek nevezték. Így a helyzeti és a mozgási energia fogalmai, éppen a szubjektív módon értelmezhető lendület és impulzus megfelelőiként érvényesülnek.

E = m*c2 = m * v * v = L * v = W

Így az energia, szubjektív munkavégző képességet jelent. Amelyben egy helyzetiként értelmezett referenciaszint stabil állapotából, egy mozgásiként értelmezhető állapotba kerül az anyagi test. Ezért, az energia megmaradási elve alapján, a kétféle állapot, tökéletesen egymásba számolható. Vagyis, a felhasznált energia, az anyagi testen elvégzett munkában jut kifejeződésre. Így a szubjektív kölcsönhatás során elvégzett munka reálértéke, arányos lesz a felhasznált energia reálértékével. De, hogyan jöhet létre szubjektív, közvetlen felületi kölcsönhatástól mentes munka az anyagi testeken, amely alapján, az energia kiszámolható?

A magyarázatot, az indukció jelensége képes biztosítani számunkra. Mert az indukció, az anyagi testek elektronjainak az elektrosztatikus erőterei, és a mágneses hullámok által biztosított mágneses erőtér között valósul meg. Ahhoz, hogy ezt megértsük, az abszolút Létezést kétféle valóságra kell bontanunk elméletben. Az objektív, elektromos anyagi valóságra és szubjektív, mágneses valóságra. Az Univerzum által biztosított világmindenség terét, a mágneses alapú szubjektív valóság alkotja. Benne pedig, megnyilvánultak az összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmazok. Mint égitestek. Így az égitestek, a szubjektív alaphalmazt alkotó mágneses alaphalmaz által biztosított térben keringenek egymás körül. Ez a tér, erőtér, mert mágneses hullámokkal van tele.

Az objektív anyagi valóság azonban, összetett szerkezetű. Így a nagyon szellősnek mondható atomi és rács szerkezeteit, éppúgy a mágneses alaphalmaz oszthatatlan alaptömegei töltik ki belül, mint ahogyan körülölelik azokat kívülről. Így a bioszféránkat képviselő életterünkben, a kétféle halmaztípus, egyszerre mutatkozik meg számunkra. Egymással folyamatosan fennálló induktív kölcsönhatásban. Ezért, az indukció ténye utal csupán arra, hogy valójában, kétféle halmaztípus van állandó megbonthatatlan kölcsönhatásban egymással.

Ha egy anyagi test kikerül a bioszféránkból a bolygóközi térbe, ott már nem éri elektromos hatás. Csak a kozmikus szintű mágneses hatások befolyásolják a mozgási lehetőségeit. Ha csak nem rendelkezik, bármikor bekapcsolható elektromos okokra visszavezethető önerővel, mint egy űrrakéta.

A mágneses alaphalmaz, az Univerzum oszthatatlan alaptömegeinek az egységes közege. Mivel oszthatatlan alaptömegek alkotják, így nem rendelkezhet az elektrosztatikus megosztás képességével. Ezért, csak mágneses hullámok kialakulását teszi lehetővé. Mert az oszthatatlan alaptömegeknek, nincsen sem fix alátámasztása, sem pedig, stabil felfüggesztése. Így a helyzetinek értékelhető nyugalmi állapotuk, egymáshoz képest, relatív módon biztosított csak. Mivel az oszthatatlan alaptömegek, egymással teljesen egyenrangú alaptömegek, ezért egymást félretolni vagy félrelökni képtelenek. Ilyen módon, egy állandóan rezgő mátrix rendszert alkotnak.

Így az oszthatatlan alaptömegek kényszerű módon szervezett együttrezgései longitudinális, azaz egyenes irányú mágneses hullámok kialakítását teszik lehetővé számukra. Amelyben az oszthatatlan alaptömegek, egymásnak adják át a rezgési szintű részerőiket. Az egy irányba rezgő oszthatatlan alaptömegek rezgési lendülete, folyamatosan rezgési impulzusokba változik, és fordítva. Viszont a mágneses hullámokban, egymás után periodikus jelleggel történik az erőimpulzus sorozatok átadása. Így egyetlen erőimpulzus helyett, egymás után terjedő erőimpulzus sorozatok terjednek a mágneses hullámokban. Vagyis, nem az oszthatatlan alaptömegek száguldoznak fénysebességgel, hanem csak az általuk közvetített rezgési szintű erőhatásaik. Amelynek a periodikus jelleggel fenntartott folytonosságát, energiaként tisztelhetjük. Az anyagi minőségek elektronjaira induktív hatást gyakorolni képes, láthatatlan Isteni tettnek.

Ahol az indukció során, az anyagi minőségek elektronjainak az elektrosztatikus erőterei vannak közvetlen fizikai kölcsönhatásban, a mágneses hullám által továbbított energia hatásával. Csakhogy, a mágneses hullámokban terjedő energia, nem látható az emberi szem számára. Ezért nevezték távolba ható képességnek az energiát. De a mágneses hullámok által közvetített energia, éppúgy közvetlen objektív kölcsönhatásban áll az elektronok elektrosztatikus erőtereivel, mint ahogyan az erő közvetlen objektív kölcsönhatáson alapuló átadásánál, a két anyagi test volt egymással. Amikor a lendület impulzussá alakult, a két anyagi test közvetlen felületi kölcsönhatása alkalmával.

Az energia hatása ugyanis, úgy alakul ki, hogy az igen apró elektronok, ugyanabból a mágneses alaphalmazból alakítják ki az elektrosztatikus erőtereiket, mint amelyikben a mágneses hullámok által az energia terjed. Csak, amíg a mágneses alaphalmaz erőtere lineáris felépítésű, addig az elektronok elektrosztatikus erőterei centrális irányultságúak. Az elektronok mozgásformáit követve. Így a kétféle erőtér, óhatatlanul egymás ellenhatásait képviselik. Mert a mágneses alaphalmazban, mindig lineáris a hatásterjedés iránya, míg az elektromos erőterekben kizárólag centrális. Így a mágneses alaphalmaz, a mágneses hullámok révén befolyásolja, az anyagi szintű elektronok szükségszerű mozgásformáit.

Így a mágneses hullámokban terjedő energia, az elektronok elektromos erőtereinek a mozgásformáit befolyásolják, amelynek hatására, az elektronok követni fogják, az elektrosztatikus erőtereik energia által megváltoztatott állapotait. Így az indukció jelensége, a kétféle erőtér megbonthatatlan viszonyát tartja fenn. Mivel pedig, a kétféle erőtér között fennálló induktív viszony nem látható, ezért nevezték távolba ható képességnek az energiát. Isteni tettnek. Mivel nyilván, nem emberi erő idézte elő azt látványos módon.

Az ember pedig, különböző energiahordozóként ismerhette meg az anyagi minőségeket. Mivel azok működését, egészen más induktív viszonyok tartják fenn számunkra. Ha pedig, olyan gépeket veszünk figyelembe, amelyeket ember épített, akkor csupán a különböző energiahordozók módosulnak egymásba. Amely fizikai folyamatokból, olyan energia hasznosítható, amely látványos munkát képes végezni. Így lett az energia, az anyagi testek munkavégző képessége. Ami persze, igen távol áll, az energia hatását biztosítani képes induktív viszony értelmezésétől.

A mágneses hullámoknak két alapvető összetevője létezik. A hullámhossz és a frekvencia. Szerintem, a hullámhossz képviseli a mágneses hullám informatív értékét. Míg a frekvencia által, az energia terjed, egymást fénysebességgel követő erőimpulzus sorozatok formájában. Így az erőimpulzus sorozatok perioditása azt jelenti, hogy a hullámban terjedő erőhatás átadási lehetősége, folyamatosan megszakad, majd mindig újra is kezdődik. Viszont, ez a folytonosság úgy értelmezhető, mint egy egyirányú hatáspumpa. Amely a mágneses hullámokban terjedő energia hatását, egy irányba közvetíti. Egy mágneses hullámhossz alapján meghatározott, anyagi halmaz elektronjainak az elektrosztatikus erőterei felé.

Így a mágneses hullámokban, mindig a hullámhossz informatív értéke határozza meg azt, hogy a frekvencia által közvetített energia, milyen mértékű induktív munkát végezhet, az elektromos anyagi részhalmazok elektronjainak az elektrosztatikus erőterein. Közvetett, szubjektívnek értelmezhető, de közvetlenül az erőtereken végbemenő kölcsönhatás útján. Mint, egy Isteni tett.

Csakhogy, az a mágneses alaphalmaz, amelyikben a mágneses hullámok hullámhosszai által információ alakulhat ki, tárolódhat el, és közlődhet induktív módon az anyagi szintű elektromos részhalmazok felé, elmének és memóriának minősül. Az Univerzum abszolút Elméjének, és szintén abszolút Memóriájának. Amelynek ennél fogva, sajátságos öntudata van. Mégpedig, szintén abszolút értékű Öntudata. Amit már évezredek óta, Istennek nevez az idealista filozófia. Aki a kozmológiai állandók révén, beállította azokat a mágneses paramétereket, amelyek alapján az elektromos anyagi világ részhalmazai, induktív módon működhetnek. Rezgési szinten.

Ilyen elektromos anyagi részhalmazok, az értelemmel bíró emberek is. Akiket, az univerzális szintű Öntudat, a hullámhossz szerint reánk irányuló kozmikus szintű mágneses hullámunk frekvenciája révén éltet. Így lett a lélek, az életünk energiája. Ezért, minden élőlényt a lélek által, Isten éltet. Téged is kedves olvasóm. Így, amikor magadról beszélsz, akkor a lélek által téged éltető Istenről szólsz. Amikor azt mondod, „az én lelki érzéseimet kifejezni képes értelmes szellemi gondolataim”. Vagy „az én anyagi testemet működtetni képes lelkem”. Akaratlanul is Istennel azonosítod be magadat. A lélekkel.

Ezért a lélek által éltetett emberi test, éppúgy alkalmas a közvetlen objektív kölcsönhatásokra, mint a közvetettnek minősülő szubjektív kölcsönhatásokra. Az objektív kölcsönhatások, a testeink között kialakuló közvetlen kölcsönhatásokon alapszik. Míg a szubjektív kölcsönhatásokat a szellemi gondolataink által kezdeményezhetjük. Mégpedig úgy, hogy a lelki érzéseink vágyai alapján, szellemi szinten elképzelt hiteinket, a megtapasztalható valóságunk átalakítására használhatjuk. A tudatos teremtés lehetősége által.

Vagyis, minden este lefekvés után, képzelj el magadnak egy olyan dolgot vagy eseményt valóságosnak, amit szeretnél másnap megtapasztalni. Képzeld bele magad, és ilyen módon, realizáld magadnak a valóságod részeként. Az ilyen módon realizált valóság, a vágyaink szerint fog alakulni, realizálódni. Isteni rendben. Mert az elektromos anyagi események, legfeljebb egyharmad fénysebességgel alakulhatnak ki. Míg a hiteinket képviselő EEG agyi mágneses hullámaink, a fény sebességével terjednek a mágneses térben. Így van elegendő idejük arra, hogy amíg mi pihenünk, beállítsák számunkra azokat az induktív paranétereket, amelyeket a hiteinkben meghatározott vágyaink szerint szeretnénk megtapasztalni.

Ilyen módon, Isteni tetteket hajthatsz végre az életed eseményei között. Vagyis, előre energetizálhatod magadnak azokat a dolgokat és eseményeket, amelyek megtapasztalására nagyon vágysz. Így Isteni tettként, a tudatos teremtés lehetőségével, te magad írhatod a sorsodat. Mert Isten, éppen ezért éltet téged, a lélek által. Hogy energiával biztosított, Isteni tettekre legyél képes. Mert a lelki érzéseid, mentális módon irányítható asztrális erőhatások. Ezért, ha tökéletesen megérted azt, hogy hogyan működsz, tudatos teremtő lehetsz.

A zárt rendszer energiája állandó. Az Univerzum mágneses alaphalmaza zárt rendszernek minősül. Mert mindent magában foglal, a mi létezhet. Így az energiája állandó. Akkor is, ha mi használjuk azt valamilyen munkavégzésre. De spórolnunk nem kell vele, mert az Univerzum mágneses energiája akkor is állandó, ha mi értelmes emberek, olykor munkavégzésre fogjuk, az energiahordozóként megismert anyagi minőségeket. Ezért spórolnunk, az energia hordozóival kell. Amíg nem ismerjük meg az energia közvetlen hasznosítási módját. Az energiahordozókkal ugyanis, csak a mágneses energia induktív állapotait csoportosítgatjuk át máshová. Az aktuális igényeink szerint. Ezt tette Isten is a teremtés alkalmával.

A Bibliában, a Genezis könyvében, kétféle teremtés van lejegyezve, közvetlenül egymás után. Az első, szellemi szintű teremtés volt. Amikor Isten, elképzelte azt az anyagi valóságot, amit teremteni akart. Képzeletben látta, és a mágneses hullámhosszok által meghatározta azt, hogy a hozzájuk tartozó frekvenciák, milyen indultív változásokat idézzenek elő. A második teremtés pedig, az anyagi szintű megvalósulás, az objektivizálódás folyamata lett. Az Induktív hatásra történő anyaggá szerveződés folyamata. Így az energia induktív hatása, a teremtés Isteni tetteiben jutott kifejeződésre. A mi életünkben is éppen így érvényesül. A tudatos teremtés által. Ezért éltet bennünket Isten, hogy a tetteinken keresztül, Őt képviseljük, a teremtőt, végtelen szeretettel. Ami a zavartalan teremtés előfeltétele.

A fizika tehát, az objektív kölcsönhatásokat ismeri. Amelyek az anyagi testek között fennálló, közvetlen felületi viszonyokon alapszik. Ahogyan az, Newton törvényeiben le is van jegyezve. Csakhogy, az Isteni tettnek értelmezett energiahatások, a mágneses hullámok által közlődnek az elektromos részhalmazok felé. Így a mágneses hullámok által biztosított erőtér, közvetlen viszonyba kerül, az érintett anyagi halmaz elektronjainak az elektrosztatikus erőtereivel.

Mivel ez az induktív kényszerkapcsolat nem látható, ezért közvetettnek ítélték meg a korabeli fizikusok. Ami persze, igaz is, mert az erőterek között lejátszódó fizikai kapcsolatnak az eredménye lesz az elektronok mozgásállapotainak a megváltozása. Vagyis, az elektronok elektrosztatikus erőterei képezik azt a láthatatlan közvetítő közeget, amelyiken keresztül, közvetett módon befolyásolja a mágneses hullám, az elektronok mozgásformáit. Az által pedig, az érintett anyagi halmaz viszonyítható állapotait.

Így az energia, mint általunk nem látható Isteni tett, a mágneses hullámok frekvenciái által közlődik, és induktív hatást gyakorol az érintett anyagi halmaz elektronjaira. Egy időben, minden elektronjára. Mert az indukció során, az összes elektron mozgásállapotát befolyásolni fogja az által, hogy azok elektrosztatikus erőtereire, egy időben gyakorol induktív hatást.

Ez az induktív dolog úgy működik, mint a járműveinkbe épített robbanómotorok. Ahol a lineáris mozgású dugattyúk rezgési szintű erőhatásai, centrális irányú forgómozgást alakítanak ki a főtengelyre vetítve. Így az indukció során, a lineáris felépítésű mágneses térben, a frekvencia révén közvetített energia hatása, az elektronok elektrosztatikus erőtereinek a centrális irányú mozgásformáit fogják befolyásolni, szabályozni. Így az energia hatása alatt elvégzett változás, mint induktív munka, az elektrosztatikus erőtereken keresztül, közvetett hatást gyakorol az elektronok mozgásformáira. Ez által pedig, az induktív módon érintett anyagi halmaz viszonyítható állapotára.

Aki tehát, az energia induktív hatását megérti, azonnal tisztába kerülhet önmaga Isteni minőségével is. Mert a szellemi képességeinek köszönhetően, az értelmes ember, Isten anyagi szintű megnyilvánulása. Aki tökéletesen megértheti a teremtőjéhez való viszonyát. Így emberként, Isten képviseletét látjuk el szeretettel, amíg élünk. Ha ezt jól tesszük, szeretettel, akkor boldogok lehetünk. Ha rosszul csináljuk, szeretet nélkül, akkor annak, boldogtalanság az ára.

Mert a boldogság, az emberek között fenntartott szeretet mértékéhez van kötve, nem az egymás kárára megszerzett anyagi javakhoz. Így, egy csepp kis házikó is lehet olyan otthon, ahol a boldogság az uralkodó érzés. De a legnagyobb kastélyokban is élhetnek boldogtalan emberek. Mert az anyagi javak, akármilyen bőséget, létezési biztonságot garantáljanak is, nem képesek viszontszeretni. Hiszen a szeretetre, csak lélek által éltetett élőlények képesek.

A szeretetben, mint az élőlények által biztosított Isteni tettben, a lelki szintű összetartozás élménye valósul meg. De egy növény vagy egy állat ösztönös szeretete, sohasem pótolhatja azt a szeretetet, amit egy szellemi szinten értelmes ember képes biztosítani az embertársainak. Ezért az emberek között megvalósítható Isteni tett, az egymás felé irányuló szeretetünkben jut érvényre. Amely, mindig a mások érdekét képviselve, a tudatos teremtés lehetőségét szolgálja bennünk.

Ezért, mindig képzelj el másoknak is olyan dolgokat és eseményeket, amit szeretnéd, ha megtapasztalnának, megélnének. Képzeld bele őket abba az állapotba, amit szíved szeretete alapján szánsz nekik. Az ilyen módon realizált elképzeléseid, realitásokká válnak az életükben. Ilyen módon, éppúgy teremthetsz tudatosan másoknak, mint önmagadnak. Sokkal szebbé és jobbá képzelve azt a valóságot, amiben amúgy is élned kell. Ilyen módon, éppen az elképeléseid alapján fog visszatükröződni számodra a valóság. Olyan élet lehetőségét kínálva számodra is, amiben egyre szívesebben létezhetsz. Mert a tudatos teremtés által, az Isteni tetteket, éppen Te magad hajtod végre, mások érdekében is. Ehhez pedig, szeretet kell. Isteni eredetű tettrekészség.

Az energia, mint szubjektív munkavégző képesség, csak addig viszonyítható az anyagi testeken, amíg az ő állapotváltozásukat jelentő munkát elvégzi. Ezért, az elvégzett munka értékét, meg kell szorozni a munkavégzésre használt idővel, és megkapjuk azt az energiaértéket, ami a munkát elvégezte. Így gyakorlatilag, a munka és az idő dimenzionálja, meghatározza számunkra az energiát. Ebből persze az is azonnal adódik, hogy az energia mértékegysége is megváltozik. A t-szorzat miatt, eltér a W-munka megszokott mértékegységétől.

E = W * t             E = P * t2

Most pedig, nézzük a P-teljesítmény, a W-munka, és az E-energia alapvető képleteit, azok mértékegységeivel együtt.

Teljesítmény, munka, és energia, az ő mértékegységeikkel.

P =  F*v =  (m*a)*v  =  L*a = I*a = I*(v/t)       J/s   à  W      (Watt)

W = (F*v)*t = (F*t)*v =          I*v  = I*(s/t)       J      à W*s    (Watt-szekundum)

E =  (F*v)*t*t = (F*t)*(v*t) =   I*s                    J*s   à W*s2   (Watt-szekundum négyzet)

Sajnos, mivel a tudományos álláspont ettől eltér, ezért a fizikusoknak kell lenyelniük ezt a „békát”, mert az tovább már tarthatatlan, hogy az Isteni tettet jelentő energia, ami eddig valamiféle bűvös cselekedetnek számított, az indukció jelenségének az értelmezése által, nyilvánvalóvá vált. Mert az energia, sokkal több annál, amit ma tanítanak róla. Régebbi írásaimban, bővebben kifejtettem az energiáról szóló új álláspontomat. Így mindenkit szeretettel várok azokhoz az írásaimhoz is. A blogom alapszabálya a régi, amelyik írásom tetszik, azt meg kell osztani, hogy másokhoz is eljusson az üzenete. Mert, a megosztásoktól „fut” a „tűz”. Előre is köszönöm a megosztásokat. Üdv mindenkinek.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2021.08.03.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3416648278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása