Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2021.11.13. 07:06 futotuz

Tüsszentés és köhögés.

Címkék: tüsszentés és köhögés

Tüsszentés és köhögés.

A tüsszentés és a köhögés, a légútjaink megtisztítását célzó reflexszerű biológiai tevékenységünk. Míg a tüsszentés, a felső légútban lévő orr nyálkahártyájának a tisztítását oldja meg, addig a köhögés, az alsó légút további szakaszaira vonatkozik. Egészen a tüdőig. Így a köhögésnek, többféle mélységi formája létezik. Attól függően, hogy a teljes légút melyik mélységi szakaszának a tisztítására vonatkozik.

A tüsszentés és a köhögés során, a légútjainkba nem tartozó káros anyagokat és kórokozókat távolítjuk el. Ezt nem mi irányítjuk tudatosan, hanem reflexszerű tevékenységünk, amit a szervezetünk vált ki, a természetes védekező mechanizmusának köszönhetően. Mivel a légútnak más kimeneti oldala nincsen, ezért a légzés által belekerült légnemű szennyeződéseknek, kórokozóknak, vírusoknak és a nyálkahártyákon nyákosodó lepedékeknek, ott kell távozniuk, ahol bejutottak a szervezetbe.

Tüsszentés során, az orr nyálkahártyájának az irritációja miatt, a mellkas és a torok izmai összehúzódnak, miközben a lágyszájpad teljesen lezár. Az ilyen módon létrejövő tüsszentés során, 120-190 Km/h sebességű kifelé irányuló légáram keletkezik. Ami a nyitott szájon keresztül, néhány másodperc alatt, több ezernyi kórokozótól és idegen légnemű anyagtól szabadíthatja meg a szervezetünket. Így egymás után, akár több tüsszentési inger is kialakulhat. Ami az igen erős izomtevékenység miatt, szinte teljesen képes legyengíteni a szervezetünket.

A felfokozódott tüsszentési ingereinket úgy csillapíthatjuk vagy szüntethetjük meg, hogy az orr nyálkahártyáját, mindig nedvesen tartjuk. Így a rátapadó anyagok és kórokozók, a tüsszentés hatására, hamarabb kitisztulhatnak onnan. Gyakorlatilag, az orr nyálkahártyáján képződő nyákkal együtt. Többnyire az orron keresztül. Ezért érdemes mindig, zsebkendőbe tüsszenteni.

Köhögés során, a légutak reflexszerű ingere által kiváltott görcsös, nagy nyomású lökésszerű kilégzés alakul ki. Ami akár 100 Km/h sebességet is elérhet. Amelynek alkalmával, megtisztulnak az oda nem való légúti szennyeződésektől, a kórokozóktól, és a légúti nyálkahártyáinkon képződött nyákszerű váladékainktól a nyálkahártyáink. Így a köhögés lehetősége védi meg az alsó légútjainkat és a tüdőnket, az oda nem illő anyagoktól és kórokozóktól. Ezért köhögés során, szintén több ezer kórokozó juthat a légtérbe, a szervezetünkből kiszabadulva. A felköhögött váladék fehéres színe, vírusokra utal, míg a sárgás-zöldes színe, bakteriális eredetre. Ezért, a köhögés levegőjét is érdemes mindig zsebkendővel felfogni.

Náthás vagy influenzás időszakokban pedig, ezek a természetes ingereink, még aktívabbak lehetnek. Mert a megfázási tünetekkel rendelkező nátha és influenza vírusainak is, ugyanott kell távoznia, ahol bement a szervezetünket képviselő légző rendszerünkbe. Gyakorlatilag, az orron és a szájon át kell távoznia. Erre való a köhögés és a tüsszentés természetes lehetősége. A régebbi, nedvesnek bizonyuló influenzák esetében, ez könnyen megoldható volt. Ma azonban, ennél a koronavírusnál, egészen más a helyzet. Mert ez, egy száraz vírusfertőzésnek minősül. Ami nem jár az orr nyálkahártyájának az erős elnedvesedésével. Vagyis, a nyákképző hatása sokkal kristályosabb. Ezért, egy igen száraz influenzaként is emlegetik.

A koronavírus légtérben terjedő mikrokristálya, a természetes légzés által, bekerül az orr nyálkahártyájára, és ott, nyákosodás, nyákképzés nélkül kezd el kristályosodni. Szárazabb kristályszerkezetet alkotva ott. Ilyen módon, lefedve az orr nyálkahártyáját. Ezért a szaglás képességét időlegesen megszüntetve.  Ezért, kevésbé képes arra, hogy tüsszentésre késztesse az embert. Ott 8-10 napig lappangva kristályosodik, míg elér egy kritikus értéket. Majd a légút egyéb nyálkahártyáira kerülve, eljuthat akár a tüdőig is.

Ha a tüdő nyálkahártyájának a nyákszerkezete nedves lenne, akkor a köhögés erős ingere, folyamatosan felszaggatná és kiürítené onnan. Viszont, ezt az egybefüggő száraz, majdnem szilárd kristályszerkezetet, nem képes a köhögés felszaggatni és kiüríteni az alsó légútjainkból. Ezért az szabadon, akadálytalanul kristályosodhat tovább. Egyre jobban elzárva a tüdőt, a légzés természetes folyamatától. Amin a lélegeztetőgép sem segíthet. Mert a gép, látszólag megoldja ugyan a légzés természetes funkcióját, de nem tisztítja meg a tüdő nyálkahártyáját a reá rakódó, erősen kristályszerkezetű nyáktól.

Ebből kifolyólag, a mai koronavírussal szemben, úgy lehet hatásosan védekezni, hogy a kimondottan száraz jellegét, nedvessé kell tenni. Erre, három alternatív lehetőség is kínálkozik. Az első, a napi legalább két alkalommal történő kamillateás inhalálás. A kamillatea inhalációja során ugyanis, a forró gőz megolvasztja a nyálkahártyákon stabilizálódott víruskristály szerkezeteket, és a közben keletkező köhögés és tüsszentés ingereinek a lehetőségével, kitisztulhat az a szervezetből.

Második lehetőség, az erős és fűszeres ételek és italok fogyasztása. Mert az erős élelmiszerek hatására, az ember taknya nyála összefolyik, és így a vírus kristályszerkezete, a hírtelen képződő nyákkal összekeveredik. Majd a köhögés és a tüsszentés ingerei miatt, könnyen kitisztulhat a szervezetből. Ha ezt is naponta legalább két alkalommal használjuk, megelőzhetjük a vírusfertőzés légúti folyamatait. Még az orrüreg nyálkahártyáján töltött lappangási idejében.

Harmadik lehetőség, a tüsszentőpor alkalmazása. Ami lehet egyszerű, porrá reszelt szappan is. Vagy egyéb lúgos kémhatású mosópor. Mert abból egy csipetnyit felszippantva, megtapad a nyálkahártyáinkon, és a lúgos kémhatása, feloldja a víruskristály savas kémhatású szerkezetét. Így annak a stabil szerkezete megolvad, és a köhögés és a tüsszentés ingereinek köszönhetően, könnyen kitisztulhat a szervezetből. Mert így, a lúgos kémhatású tüsszentőpor, éppúgy közömbösíti a víruskristályt a légútjainkban, mint a szappan a kézmosás alkalmával. Lehet használni esetleg, valamilyen lúgos kémhatású inhalátort is. Szintén, naponta legalább két alkalommal.

Amikor kezet mosunk, akkor a kézmosáshoz használt lúgos kémhatású mosószer, közömbösíti a kezünkre tapadt savas kémhatású vírusokat. A mosás alkalmával pedig, a ruházatunkat fertőtlenítjük ilyen módon. Az egyéb mosószeres takarítással pedig, a lakókörnyezetünket semlegesítjük a vírusoktól. De ilyen lúgos fertőtlenítést végezhetünk a sejtjeinkben is, ha napi szinten egy csapott kávéskanálnyi szódabikarbónát fogyasztunk éhgyomorra, a vírusfertőzéssel terhelt időszakokban. Így a szódabikarbóna lúgos kémhatása alkalmas arra, hogy a szervezetünk sejtjeit tisztán tartsa a vírusfertőzésekkel szemben.

A szervezetünkben munkálkodó hasnyálmirigyünk is termel számunkra, biológiai szintű szódabikarbónát. Amit folyamatosan a gyomortartalmat képviselő táplálékainkhoz kever igény szerint. Éppen azért, hogy a táplálékainknak, a sejtjeink számára ideális pH értékét beállítsa. Biológiai szinten megakadályozva ez által, a sejtjeinkben kialakulni képes vírusfertőzéseket. Mert a vírus, mint mikrokristály, csak a túltelített oldatokban képes oltókristályként megfertőzni a szervezetünk sejtjeit. Vagyis, ha túl savas kémhatásúak azok.

A sejt megfertőzésével a víruskristály, oltókristályként funkcionálva, átírja a DNS kódban meghatározott természetes sejtkristályosodás biológiai feltételeit, és önmagához hasonló víruskristályok előállítására készteti a megfertőzött sejtet. Itt nyerhet csak értelmet a védőoltás. Mert a védőoltás, a véráramba kerülve, a sejteket programozza be a lehetséges vírusfertőzések ellen. A nyálkahártyákon képződő nyákosodás ellen nem nyújt semmiféle védettséget. Mert az, nem érinti a sejteket belülről.

A nyálkahártyákon képződő víruskristályok, a helyi gyulladások miatt erősödő láz miatt, megolvadhatnak és a sejtek belsejébe kerülhetnek. A sejtek kapillárisain keresztül. Ha a sejt túl savas kémhatású, akkor megtörténik a sejt átkristályosítási folyamata. Amit a vírusfertőzés jelent. Ha azonban, a sejt nem elég savas kémhatású, akkor nem képes oltókristályként funkcionálni a megtámadott sejtben, így könnyen kitisztulhat belőle. Majd a véráram segítségével, kitisztul a teljes szervezetből is. Mint oda nem illő idegen anyagi minőség.

A légterünk, állandóan terhelve van vírusokkal. Mindenféle víruskristállyal. Éppen úgy, mint egyéb illat és szagkristályokkal. De a szervezetünknek, megvan erre a természetes védekező képessége. Első fázisban, a tüsszentés és a köhögés lehetőségével. Amelyek a légútjaink mechanikus tisztántartásáért felelősek. Második fázisban pedig, a sejtjeink pH egyensúlyának fenntartásával. Amit a hasnyálmirigy végez el.  

Ha azonban, a megszokott táplálkozási szokásaink túl savas kémhatásúak, akkor a hasnyálmirigyünk nem képes megfelelő mennyiségű biológiai szintű szódabikarbónát termelni számunkra. Így a szervezetünk sejtjei mégis elsavasodhatnak. Jó táptalajt biztosítva ez által a sejtes alapú vírusfertőzések számára. Hasonló a helyzet az idős és beteg emberek esetében. Akiknek a hasnyálmirigye, eleve nem is termel megfelelő mennyiségű biológiai szintű szódabikarbónát. Ezért számukra, a külső forrásból származtatható szódabikarbóna napi bevitele, még fontosabb lehet. De csak egy csapott kávéskanálnyi mennyiségben. Mert a túl sok szódabikarbóna, megvédhet ugyan a vírusfertőzésektől, de egyéb egészségre káros hatásokat is eredményezhet. Főképpen az ízületekre nézve. Így a csapott kávéskanálnyi mennyiség napi szinten elegendő.

Főképpen, ha tudatosan kerüljük a túlságosan savasító jellegű ételek és italok fogyasztását. Az alkohol és a dohányzás is savasító kémhatású. De, sokat segíthet a sejtes alapú vírusfertőzés kialakulása ellen az is, ha eleve lúgos kémhatású üdítőitalokat kezdünk el fogyasztani. Főképpen olyan helyeken, ahol több ember kerül egymáshoz viszonyítva igen közel. Így kórházakban iskolákban, vagy üzemekben, mint védőital javasolt, a lúgosított üdítőitalok fogyasztása.

A védőoltás pedig, nem nyújt tejeskörű védelmet a vírusfertőzések ellen. Mert, csak a sejtes alapú vírusfertőzések esetében lehet aktív. A nyálkahártyákon kristályosodás útján halmozódó vírusokat nem befolyásolja. Ezért a beoltott ember, éppúgy elkaphatja a légúti módon terjedő vírusokat, mint az oltatlanok. A nyálkahártyáikon éppúgy kristályosodással halmozódik a vírus, mint az oltatlanoknál. Csupán a sejtbe kerülő vírusok ellen készíti fel a szervezetet a védőoltás. A védőoltások káros hatásainak az enyhítésére is ajánlott a szódabikarbóna napi szintű fogyasztása. Mert az, képes a szervezet oltás által mérgezett sejtjeit kitisztítani.

Ezért a „védettséginek” nevezett igazolvány, csupán egy félrevezető kifejezés. Mert a beoltott személy is lehet fertőzött vírusgazda, és így, fertőzőképessége még sunyibb dolog. Mert ő, a védettség illúziójában élve, akadálytalanul megfertőzhet oltott és oltatlan embereket egyaránt.  Ezért az igazolvány, csak „oltási” lehet. Az persze igaz lehet, hogy a beoltott emberek kevésbé érzékenyek a sejtes alapú vírusfertőzésekre. De a légúti fertőzés lehetősége ellen, a váráramba adott oltás, nem nyújt védelmet. Az, csak a sejtekben lehet előre programozott aktív védekezőképesség. Így az oltást igazoló igazolvány, legfeljebb oltási igazolás lehet. Védettségi semmiképpen sem.

Arról nem is beszélve, ha olyan emberek kapják az oltást, akik eleve valamilyen betegségben szenvednek. Azoknak a szervezetében, egyéb szövődménynek minősülve, felerősítheti a fennálló betegségek sejtes alapú folyamatait a beadott védőoltás. Így sokan, nem is a vírusfertőzés miatt hullanak el, hanem az arra adott védőoltások által kiváltott egyéb szövődmények elhatalmasodásába. Ami nyilvánvaló módon, nem alakulhatott volna ki, ha a védőoltás elmarad. Így az idős és eleve beteg embereket, ezért kellett ilyen nagy létszámban elveszítenünk. Mert ez, az egészségügyi tehetetlenség miatt, politikai irányításra történhetett meg a nagyarányú oltottságuk.

Ha pedig, már sejtes alapú vírusfertőzéssel terhelt beteg embert oltanak be, akkor az oltás minősége alapján változik, mutálódik a sejtjeiben a vírus kristályszerkezete. Az ilyen módon védett emberek, mutáns vírusokat köhögnek és tüsszentenek ki, a külvilágot jelentő légterünkbe. Olyan vírusokat, amelyekre a kikísérletezett oltóanyagok már, akár teljesen hatástalanok is lehetnek. Így a teljes lakosság átoltottsága, éppúgy értelmetlen, mint amilyen felesleges is. Mert az oltás, a beteg és idős embereknek csak árthat. Miközben az egészséges szervezetűeket is komolyan megterhelheti.

Víruskristályok, mindig is voltak és mindig is lesznek a légterünkben. A járvány időszakában pedig, a koncentrációjuk növekszik meg, nyilván nagyobb mértékben. Éppen a köhögés és a tüsszentés lehetősége miatt. Így a vírusfertőzöttek közelében, jóval nagyobb a koncentráció. Míg az emberektől távol, szinte teljesen elhígul a légtérben. Ezért a maszk, mint mechanikus védekezőeszköz, csak a zárt terekben lehet indokolt. Illetve a nyílt terepen, ha sűrűn vannak az emberek egymás mellett. Továbbá, ha a ködös időszakban, a légtér aljára szorul minden szennyezőanyag, így a vírusok is. Épp úgy, mint a városok felett terjengő szmog a ködös időben, a légtér aljára szorul. Ahol az emberek lélegeznek. 

Az a maszk azonban, amelyikben érezni lehet a szagokat és az illatokat, az nem képes megszűrni a légtérben terjedő vírusokat sem. Mert a vírusok, ugyanolyan apró mikrokristályok, mint az illatkristályok. Így a szagokat és az illatokat áteresztő maszkok, csak a politikai erőszak miatt használatosak. Egészségügyi értékük minimális.

A lélegeztetőgépre került tehetetlen emberek pedig, éppen a természetes öntisztulás lehetőségétől vannak megfosztva. Amit a köhögés és a tüsszentés jelent. Pedig, a szervezetbe került vírusoknak, ott kell távozniuk, ahol bejutottak azok a szervezetünkbe. Vagyis, a természetes légzőnyílásainkon keresztül kell távozniuk. Az orrunkon és a szánkon keresztül. Ha nem így lenne, akkor nem lenne szükségünk, sem a köhögésre, sem pedig, a tüsszentésre.

Az influenzás betegeket régen, szigorúan ágyba rendelte az orvos, és a gyógyszeres kezelés mellett, egy hét alatt meggyógyulhatott. Mert a láz és az ágy melege, még jobban megolvasztotta, és köhögés és a tüsszentés lehetőségével, kiüríthető állapotba hozta a nyákszerkezeteket. A koronavírusnál ez alig működik. Mert sokkal nagyobb hőfokon olvad meg a nyálkahártyáinkon kialakult nyákszerkezete. Ezért, szinte teljesen túlfűtött helyiségekben, érdemes a koronavírusos betegeket gyógyítani. Hogy a természetes módon kialakuló láz mellett, a beszívott levegő is olyan forró legyen, mint a szaunában. Ezzel is elősegítve, a keményebb módon kialakult nyákszerkezet megolvadását.

Ráadásul, mivel fekvő helyzetben, a köhögés és a tüsszentés természetes ingerei lecsökkennek, a lassabb és egyenletesebb légzésnek köszönhetően, ezért a koronavírusos embereket, nem érdemes fekvő helyzetben kezelni. Éppen ellenkezőleg, ülő helyzetben érdemes őket pihentetni. Hogy a légzésük, minél mélyebb legyen. Majd annyit kell állva mozgatni őket, amennyit csak képesek mozogni. Fokozva ez által, a természetes légzés tempójával, a köhögés és a tüsszentés ingereit. Ez az aktív mozgásuk már, megvalósulhat a friss levegőn is. Éppen azért, hogy a köhögés és a tüsszentés természetes reflexszerű folyamatai, még aktívabbak legyenek.

Nagyon hasznos lehet az aktív séta mellett a futás is. Amelynek során a légút, még nagyobb igénybevétellel van terhelve. Még mélyebb légzésre van késztetve. Így a köhögés és a tüsszentés természetes ingerei sokkal könnyebben aktivizálhatók. Ami a nyálkahártyák lerakódott nyákszerkezetének a felszakadozását segítheti elő.

A magatehetetlen fekvő betegek esetében pedig, a légúti nyálkahártyák mechanikus tisztítását kell megoldani ahhoz, hogy a rajta képződő nyákpáncéltól megszabaduljanak. Ez a felfűtött meleg légtér mellett, az enyhén lúgosított levegővel oldható meg. Amit beszívva, egészen a tüdőig képes a nyálkahártyákon képződött nyáklerakódásokat feloldani. A fekvést ülő helyzetre váltva pedig, a köhögés és a tüsszentés lehetőségével, kitisztítható a megfertőződött légúti járat.

Tulajdonképpen, elképzelhetőnek tartok olyan endoszkóptechnikát is, mint amilyen a száraz-nedves porszívó is. Mert a teljesen mozgásképtelen betegek esetében, azzal lehetne befelé haladva mosóoldatot permetezni a nyálkahártyákra, majd kifelé haladva, felszippantani vele a káros nyákszerkezeteket. Ilyen módon a légút megtisztítható, és a beteg felépülhet. Amikor pedig, már nem fekvőbeteg, akkor az egyéb leírt technikákkal tovább kezelhető.

Mert, nem szükséges az, hogy olyan sokan elpusztuljanak a koronavírus áldozataiként. Csak folyékonnyá kell tenni a nyálkahártyáinkon képződő keményebb nyákszerkezeteket, és a köhögés és a tüsszentés ingereinek a lehetőségét érdemes fokozni, a természetes öntisztulás érdekében.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2021.11.13.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8816754184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása