Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2021.11.17. 18:34 futotuz

Félreértett Isten.

Címkék: félreértett Isten

Félreértett Isten.

Egyre népszerűbbek azok a nyílt viták, amelyek Isten létezésééről szólnak. Szerencsére, a nyilvános jellegüknél fogva, mentesek a trágár kifejezésektől. Egyszerűen, csak a filozófiai szintű ész-érvek számítanak. Amelyekkel az ateisták és az Istenhívők képviseletében, két vagy több ember, kulturált formában vitázik. Míg az ateisták, Isten feleslegességét vagy rossz oldalát próbálják érvényre juttatni az érveikben, a háborúkon, a katasztrófákon és a rossz sorsokon keresztül, addig a hívők, Isten jó oldalát szokták mentális módon polírozgatni. De kinek lehet igaza, ebben a meddőnek látszó vitában?

Tulajdonképpen senkinek. Mert Isten, nem relatív tényező. Így sem jó, sem pedig, rossz tulajdonságokkal nem jellemezhető. Isten egyszerűen, csak a teremtő. Aki megteremti számunkra az anyagi világban megtapasztalható dolgokat és eseményeket. Hogy azok jók vagy rosszak számunkra, azt mindenki maga dönti el. Olyan ez, mint a kés kérdése. Ami csupán egy vágóeszköz. Ha kenyeret vágsz vele és megkened valamivel a gyermeked számára, akkor a kés jónak minősíthető. Áldás az életedben. Hiszen arra használod, amire kell. Ha azonban öl vele valaki, akkor rossznak minősíthető. Átkos dolognak érvényesül. Mert nem arra használja valaki, amire azt eleve kitalálták. Ilyen formában, bármilyen dolog vagy esemény, lehet jó és rossz számunkra. Ez csupán megítélés és nézőpont kérdése.

A kés esetében, ez nyilvánvaló lehet számunkra. Mert a kés fogalmi jelentése, elég jól meghatározott a lexikonokban. De mi a helyzet Istennel? Hiszen Isten fogalmi jelentése, nem egyértelmű az emberek számára. Még az Isten létezéséről vitatkozni képes tanult emberek számára sem. Ezért Isten fogalmi jelentésének a konkrét értelmezése nélkül, mindennemű Istenről szóló általános vita meddő. Akármilyen kulturált formát öltsön is a vita a nyilvánosság előtt.

Ahhoz azonban, hogy Isten fogalmi jelentését megértsük, a Létezés mibenlétével kell előbb tisztában lennünk. De, maga a Létezés, szintén egy megválaszolatlan ontológiai kérdés. Mert az abszolút Létezés, szerintem kétféle valóságra épül. Az általunk is elég jól megismert, összetett szerkezetű elektromos anyagi valóságra. Amit objektív valóságnak nevezünk. És a vele ellentétes, szubjektív valóságon alapszik, amit a mágneses alaphalmaz oszthatatlan alaptömegekből álló teljes közege képvisel az Univerzumban.

A mágneses alaphalmaz teljes közege tehát, az Univerzum egységnyi oszthatatlan alaptömegeiből épül fel, és létezési, mozgási teret képez, a benne és belőle kialakult, összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmazok számára. Így a mágneses alaphalmazt, eleve kétféle alaptulajdonság jellemzi. Oszthatatlan tömegei állandóan rezegnek. Mert a felfüggesztés és a lerögzítés hiányában, állandóan a nyugalmi helyzetüket keresik. Egymást félretolni vagy félrelökni képtelenek, ezért egy egységes, folyamatosan rezgő mátrix rendszer alkotnak. Amelyben a szervezett együttes rezgéseik miatt, mágneses hullámok alakulnak ki.

Teljes, egységes közegként pedig, tökéletesen mozgásképtelen az alaphalmaz, mert éppen ő tölti ki azt az űrt, amit az Univerzum jelent. Ezért, a mágneses alaphalmaz biztosít mozgási, létezési teret, a benne megnyilvánult, összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmazok számára. Mint az Univerzum „atomjai” számára. Amelyeket csillagokként, bolygókként és azok holdjaiként ismerhettünk meg.

Az elektromos anyagi minőségek, olyanok a mágneses alaphalmaz számára, mint a nagyon lágy szivacsok a víz számára. Mert az anyagi minőségek belső tereit is a mágneses alaphalmaz tölti ki. Éppen úgy, ahogyan körül öleli azokat. Így az anyagot szemlélő emberek számára, a mágneses és az elektromos adottságok, együtt mutatkoznak meg. Mint „elektromágnesesnek” értékelt tényezők. De az indukció jelensége, mégis egyértelműen utal arra, hogy azért, mégiscsak két teljesen ellentétes tulajdonságú erőtér feszül egymásnak.

Mivel a mágneses alaphalmazban, mágneses hullámok alakulhatnak ki, ezért a mágneses hullámok, mágneses erőtérré alakítják az alaphalmazt. Mert a mágneses hullámok frekvenciáiban, az oszthatatlan alaptömegek rezgési szintű részerői terjednek, a hullámhossz szerint meghatározott irányban, egymást periodikus módon követő erőimpulzus sorozatok formájában. Ezért a mágneses hullámok hullámhosszainak, szerintem informatív értékei vannak, míg a frekvenciájuk által, az energia terjed.

Így a mágneses hullámok hullámhosszának az informatív értéke határozza meg azt, hogy a frekvenciájuk energiaértéke, milyen mértékű induktív munkát végezzen, az összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmazokon.

Ahol az indukció jelensége arról szól, hogy az elektronok, ugyanabból az oszthatatlan alaptömegekből építik fel az elektrosztatikus erőtereiket, mint amelyikből a mágneses erőtér alakult ki.   Ennél fogva, a közös halmazban funkcionálva, mindenképpen egymás fizikai ellenhatásait közvetítik. Mert a longitudinális jellegű mágneses hullámokban, egyenes vonalvezetésű a hatásterjedés módja, míg az elektrosztatikus erőterekben centrális. Mert hűségesen követik az elektronok gömbalakját és a megszerzett mozgásformáit.

Az a mágneses alaphalmaz pedig, amelyikben a mágneses hullámhossznak köszönhetően, információ alakulhat ki, tárolódhat el, és közlődhet az elektromos erőterek felé induktív módon, elmének és memóriának minősül. Mégpedig az Univerzum abszolút Elméjének és Memóriájának. Amelyik Elmének és Memóriának, sajátságos Öntudata és Tudatossága van. Abszolút Intelligenciával rendelkező Öntudata. Amit Istenként tisztel az idealista filozófia.

Isten tehát, az Univerzum mágneses alapú Öntudata. Aki a mágneses hullámhosszokban kódolt információk segítségével, a mágneses frekvencia energiahatása révén közvetíti induktív módon az akaratát, az elektromos tulajdonságú objektív anyagi valóságba. Így az anyagi világunk minden lehetséges megnyilvánulása, rezgésnek minősül. Olyan másodlagos elektromos szekunderrezgéseknek, amelyek a primer, mágneses alaprezgésekre vezethetők vissza. Mert a mágneses hullámokban is rezgések valósulnak meg. Az oszthatatlan alaptömegek szervezett együttes rezgései révén.

Így az anyagi minőségekben, Isten akarata, induktív módon valósult meg. Az indukció, két-irányú információ és hatásközvetítési módot tesz lehetővé. Oda és visszacsatolási módot valósít meg az erőterek között. Ennél fogva Isten, nem csupán a minden anyagi minőségre induktív módon ható képesség, hanem a minden anyagi változásról azonnal tudó képesség is egyben. Vagyis röviden, a mindentudó és mindenható egy „személyben”. Ahogyan azt a Bibliában, már régen meg is határozták róla.

Ahogy minden anyagi létformát, Isten teremtett meg önmaga mágneses valóságából, úgy a bioszféránkban található életformákat is. Beleértve az értelmes embert is. A növényeket és az állatokat csupán ösztönlényeknek teremtette, akiket a lélek által éltet. Az embert viszont, éppúgy Isteni eredetű lélek élteti, de mi, a saját szellemi képességeinknek köszönhetően, tudatos elmével is rendelkezünk.

Ezért, ahogyan minden anyagi megnyilvánulást, a szubjektív Istent testesíti meg objektív módon, úgy az értelmemmel bíró ember is. Az ember tehát, Isten anyagi szintű megnyilvánulása. Ez alapvetően, egy panteista elmélet. Amelyben Isten az embert, a saját "képére", tudatosnak teremtette. Ezért, relatív tudatosságok vagyunk Isten abszolút Tudatosságban. Isten tehát, sohasem hagyta el az embert. A lélek által éltet bennünket. A lelki vágyaink alapján, megüzeni számunkra azt, hogy egy felismert probléma esetén, mi lenne számunkra a legideálisabb megoldás. Valamint, az elménkben formált tudatos hiteinket teremti meg számunkra, a valóságunk megtapasztalható részének. Ilyen módon, állandóan törődik velünk. Akkor is, ha a hitünk gyenge vagy ellene irányul.

A végtelen lehetőségeinél fogva a képzelet, olyan Isteni adottság bennünk, amelyikkel a hiteinknek tudunk mentális formát adni az elménkben. A szellemi gondolataink informatív értékeinek a segítségével. Az ilyen módon formált elképzeléseinkhez, lelki érzéseket csatol az elménk. Így a mentális módon kezelhető szellemi információk és a lelki érzések, egy közös akaratot fejezhetnek ki, az arra tudatos elménkben. Az a mi hitünk. Ami EEG agyi mágneses hullámként jut érvényre az életünkben.

Ezekben az agyi mágneses hullámainkban a hatásterjedés sebessége, fénysebességű. Míg az atommagok körüli elektromos hullámokban, egyharmad fénysebességet érhet el csupán. Az egyéb elektromos jelenségekben pedig, még annál is lassabb. Ezért, az agyi mágneses hullámunkban kódolt vágyunk informatív értékei alkalmasak arra, hogy az anyagi eseményeink elé hatoljanak, és beállítsák számunkra, a hiteink által meghatározott mágneses paramétereket. Mint az induktív módon befolyásolt megvalósulás, hiteink által meghatározott szubjektív előfeltételeit.

Az ilyen módon befolyásolt mágneses feltételek, induktív módon jelennek meg az elektromos tulajdonságú anyagi világunkban. Ezért tervezget az értelmes emberi elme. Így vannak rövid, közép és hosszútávú terveink is. A rövidtávúak, néhány másodpercre vetítik előre a hatásukat. Ezt, szinte észre sem veszi az ember. Mert, annyira természetesnek vesszük. A középtávú terveink, több percre vagy órára vetítik előre a hiteink mágneses feltételeit. Míg a hosszútávú terveinkben, több órától, akár több évre is előrevetíthetők azok.

Ezt gyakorlati szinten úgy lehet hasznosítani, hogy minden este lefekvés után, elképzelünk magunknak néhány olyan dolgot vagy eseményt, amit másnap szeretnénk megtapasztalni valóságosnak. Mint középtávú tervinket. Az elképzelésünk dolgába vagy eseményébe, képzeljük bele saját magunkat is. Ilyen módon realizáljuk magunknak azt, amit a vágyaink szerint szeretnénk megtapasztalni. Majd mondjuk azt, hogy ÁMEN. Azaz LEGYEN. Mert ez a szó, azt fejezi ki, hogy az elképzelésünket, teljesen szabad akaratunkból fejeztük ki. 

Amíg alszunk, megtörténik a csoda. Mert az ilyen formában kialakított agyi mágneses hullámaink, az elektromos tulajdonságú eseményeink elé hatolnak, és beállítják számunkra azokat az induktív előfeltételeket, amelyeket a vágyaink elképzelése során belekódoltunk. Az ilyen módon formált hiteink, mindig a megvalósulásuk felé fognak törekedni.

Tulajdonképen az történik, hogy az emberi relatív tudatossága, az Isteni Tudatosságban lehet csak aktív. Ezért a hiteink, képesek arra, hogy a kozmikus szintű mágneses hullámok egymáshoz viszonyított feltételeit befolyásolják. Amit a kozmikus szintű mágneses hullámok induktív módon, vissza is tükröznek számunkra. Ez a tudatos teremtés lehetősége, az ember relatív elméjében. Isten, mint teremtő, közvetlen módon beállította az anyagi dolgok és események induktív megvalósulási feltételeit. A kozmológiai állandók segítségével.

Mi pedig, relatív tudatossággal rendelkező értelmes emberek, a hiteinkbe integrált vágyainkat tudjuk közvetett módon rávetíteni a mágneses valóságra. Éppen azért, mert Isten éltet bennünket a lélek által. Vagyis, relatív tudatosságú értelmes lények vagyunk, az abszolút Tudatosságú Isten létezésében. Ilyen módon, egyéni relatív lehetőségek alapján ugyan, de tudatosan részt vehetünk a teremtés folyamatában.

A Genezis időszakában, Isten mindent megteremtett, ami az objektív anyagi létezéshez szükséges volt. Majd végül, megteremtette az értelemmel bíró embert is. Úgy is mondhatjuk, hogy az Isteni teremtés befejezett lett. Azóta pedig, az értelmes embereken keresztül folyik a teremtés folyamata tovább, relatív módon. Kinek-kinek a maga vágyai szerint. De a vágyainkat a lélek által, éppen Isten sugallja számunkra. Mert Ő jobban tudja azt, hogy bennünket mi tenne boldoggá. Ezért, a boldog élet előfeltétele számunkra éppen az, hogy a lelki vágyaink alapján formáljunk az elménkben teremtésre méltó hiteket.

Aki ezt a mentális munkát nem végzi el, arra kényszerül, hogy mások általános jellegű elképzelései szerint élje az életét. Olyan önös érdekeket képviselő elképzelések alapján, amelyek megvalósulásai, nem mindig okoznak számunkra örömöt. Ilyen módon, csak elszenvedni lehet az életet. Mert, aki a vágyaiban kódolt Isteni akarat ellenében, egészen más szellemi elképzelések alapján él lehet, hogy boldogtalan marad. Teljesen mindegy az, hogy ő maga vagy mások torz elképzeléseit követi.

Mert az anyagi szintű természet valóságában, semmi sem alakult ki emberi alkotásként, amit valaki el nem képzelt volna előtte valóságosnak. Úgy a nekünk hasznos, jó dolgokat és eseményeket, mint a számunkra rossznak ítélhető káros dolgokat és eseményeket, az értelmes emberi képzelet szülte. Mert Isten, csak a teremtésért felelős. De a relatív teremtés személyes felelősségét, az értelemmel felruházott emberekre testálta. Ezért, mindenki saját maga viseli a felelősséget azért, amit megteremt magának. Illetve azért is, ha mások elképzelt teremtési folyamatait követi vakon. Mert, nem ismeri a tudatos teremtés Isten által használható mentális lehetőségét. Sajnos, ma még így él az emberek kilencvenkilenc százaléka.

Isten tehát, az Univerzum mágneses alapú Tudatossága, aki relatív öntudatra ébredhet, a relatív tudatosságú értelmes emberekben. Ezért adta nekünk, a tudatos teremtés mentális technikáját. Hogy intelligens élőlényekként, ne legyünk kiszolgáltatva más emberek vagy a természet szeszélyeinek. Így felelős módon élni, csak akkor lehet, ha a lelki vágyainkat szellemi szinten kifejezésre juttatva konkrét, teremtésre méltó hiteket formálunk belőlük. Így a vágyaink megvalósulása, boldoggá tehet bennünket. Isten dicsőségét kifejezésre juttatva az életünkben.

Amikor az ember megszületik, még szinte teljesen öntudatlan, csupán lelki minőséggel rendelkező ösztönlény. Majd a folyamatosan gyarapodó élettapasztalatai, elkezdik feltölteni a memóriáját információval. Ahol a szellemiségünk a mentális raktárkezelőnk. Így a memóriánkban halmozódó tudati tartalmak függvényében, saját öntudatára ébred a gyermek. Önmaga identitását tapasztalja meg. Ahogyan ez az öntudatra ébredés, megvalósulhat a relatív emberi elme gyermeki tudatában, úgy Isten is Öntudattal rendelkezik, önmaga abszolút Tudatosságában.

A boldog életvitel tehát, megkívánja azt, hogy a vágyainkban kódolt Isteni akarat szerint éljünk. Azt is megkívánja, hogy mások lelki vágyainak teljesülésében is segítséget nyújtsunk, illetve örüljünk az ilyen módon megtapasztalható sikereiknek. Mert ahogy bennünket, úgy másokat is Isteni eredetű lélek éltet. Hasonló lelki vágyak relatív megteremtésének a lehetőségével. Ha a boldogság egyetemessé válik az emberek között, akkor már Isten él rajtunk keresztül.

Isten tehát, az Univerzum kozmikus szintű Öntudata, aki az emberekben relatív tudatosságra ébredt. Ha egy ontológiai jellegű létvitában Istenről beszélgetnek az értelmes emberek, akkor alapvetően, ennek az értelmezésnek kell képeznie a vitaalapot. Mindkét fél részéről. Azokra a nyilvánvaló megállapításokra támaszkodva, amelyeket lejegyeztem ebben az írásomban. Ilyen módon, amikor Istent dicsőítjük, az értelmes ember is megdicsőül általa. Mert az ember, relatív Isten.

Sajnos, a fordítottját már megtapasztaltuk. Ebben az Istentelenné vált anyagi világban. Addig szidtuk Istent, míg embertelenné is vált a valóságunk. Ahol ember, embernek farkasává vált. Ahol a kizsákmányolás olyan mértéket öltött, amelyben százezerszer annyi ember lett szegény, mint akik meggazdagodtak. Akik pedig, nem gazdagodtak meg, de nem is nevezhetők szegényeknek, azok mind a gazdagok csatlósai. Azok kiszolgálói. Így a jelenlegi valóságunk, azért ilyen szerencsétlen, mert Istentelen módon éljük. Nem fogadjuk el Istent sem önmagunkban, sem másokban. Még Isten fogalmát is csak vitatgatjuk. Mert, teljesen félreértettük Istent.

Jelenleg Isten, csak arra jó, hogy felelőst találjunk a rossznak ítélhető sorsunkért. Mert nem tudjuk elfogadni azt, hogy mi magunk vagyunk a felelősök. Hiszen az emberek nagy része, nem ismeri a tudatos teremtés elvi lehetőségét sem. Pedig, ha megismerik végre, és hasznosítják napi szinten, akkor önmaguk kezébe vehetik a sorsuk irányítását. Ilyen módon, felelősséget vállalva azért.

Mert, az internetnek köszönhetően, már olyan egyetemessé vált a tömegtájékoztatás, hogy az Istenről szóló jó hír, bárkihez eljuthat, akár percek alatt. Ez csupán, megértés és megosztás kérdése. Aki megértette az Istenhez fűződő mentális viszonyát, az ossza meg az interneten ezt az írást. Ami majd, futótűzként fog az emberek tudatosságába beépülni. Kiégetve onnan mindenféle hamis Istenképet. 

Mert megváltoztatni a világot, csak úgy tudjuk, ha benne, mi magunk változunk meg. Az Isteni Tudatosság szintjéhez közeledve, a mi relatív emberi tudatosságunkkal. Mert, nem Isten hagyott el bennünket, hanem mi távolodtunk el Istentől. De a hozzá vezető mentális út, bárki számára nyitott lehet. Ez csupán, intelligencia kérdése.

Tudomásul kell venni végre azt, hogy aki Istent nem veszi komolyan, önmagát becsüli alá. Belátom azt, hogy a pápától eredeztethető kereszténység, nem igazán ezt tanítja. Mert számukra az a fontos, hogy bárányok, birkák és más egyéb barmok maradjunk. Mert az emberekben felébredt Istenekkel, nem tudnának mit kezdeni. Azokat nem kell vezetgetni, terelgetni. Ők már, a tudatos teremtés mentális lehetőségét megtapasztalva, önmaguk Isteni útját járják. Mert a lelki vágyaikat követve, Isten akarata szerint élnek boldogságban. Amit már, nem lehet elvenni tőlük. Mert az Istentudatosság, mindenki számára egyéni érték. Az emberiségben pedig, tanítható kollektív alapértéket képviselhet. 

Ahogy a politika, úgy a vallások sem képesek már befolyásolni, az Istentudatossággal élő értelmes embereket. Az Istentudatossággal élő emberek pedig, megteremthetik maguknak az utópisztikus társadalmat. Amelyben mindenki boldogan élhet. Mert a megvilágosodott emberek, egymásért élhetnek. Egymásban szolgálhatják Istent. A tudatos teremtés lehetőségével. Mert bárkinek teremthetünk a vágyaink szerint egészséget, sikert, boldogságot, akinek csak akarunk. Kivétel nélkül. Mert a szeretethez, nem kellenek korlátok.

Így válik legfőbb értékké, az Isteni lélek által éltetett, szeretettel teljes ember. A megszokott földi kincsekkel ellentétben. Mert, aki a megszerzett kincseit szereti, az éppen a többi embertől félti azt, egoista módon. Aki viszont az embertársait szereti, komoly értéket képvisel mások szívében. Mert mindenki számára az, az igazi érték, amit a szívében őrizget szeretettel.

Isten is szeret bennünket. Kivétel nélkül. Mivel Ő a teremtő, ezért a tudatos teremtés mentális lehetőségét adta nekünk. Ezért vagyunk relatív módon tudatosak, Isten abszolút Tudatosságában. Ha pedig, már így értelmezzük Istent, akkor az már, eleve nem is lehet vita kérdése. Mert ez, olyan értelmezés, amit bármelyik értelmes ember el tud fogadni, önmagára vetítve. Vita nélkül. Minél többen fogadjuk el mentális irányelvnek, annál hamarabb alakul ki az Isteni rend az emberiségben.

Kezdetben, csupán arra van szükség, hogy akik eleve hisznek valamilyen formában Istenben, azok elméjében rendeződjön megfelelő módon, az Isten fogalmához rendelhető új értelmezés.  Amelynek értelmében, nem csupán Isten teremtményei vagyunk, hanem Isten anyagi szintű tudatos megnyilvánulásai is. Akik a tudatos teremtés mentális lehetőségével, folyamatosan fenntarthatják a teremtés Isteni aktusát. Mert valójában, minek van teremtő, ha már nem teremt semmit? Így az emberi életben folytatódik a teremtés aktusa. Akár jó az nekünk, akár rossz.

A tudatos teremtéssel Istent szolgáljuk. A nélkül pedig, Istentelenek vagyunk. Akkor is ha hívő embernek valljuk is magunkat. Mert Isten bennünk Önmagának is, Önmagából teremt nekünk valóságot. Ezért Isten szeretete végtelen. Mert bennünk is Önmagát szereti. Mert Isten a teremtő, semmi más. Így a teremtésben, is Ő maga nyilvánult meg. Így lett az ember is tudatos teremtő. Relatív Isten. Amit már, nem érdemes félreérteni. Sem politikai, sem pedig, vallásos befolyásra. Ezért, te mindig légy Istentudatos módon önmagad. Isteni rendben. Megingathatatlan módon. Félreértések nélkül.

Mert, aki a politikai vagy vallási irányzatok eltorzított elveire hallgat, teljesen félreértheti az Istenhez fűződő személyes viszonyát. Azok, az Isteni akarattal ellentétes, személyes gazdasági érdekeket képviselnek. Míg Isten a teremtő, bennünk is. Aki mások érdekét éppúgy képviseli bennünk, mint a sajátunkat. Erről szól a végtelen szeretete. Amit a tudatos teremtés gyakorlásával, folyamatosan meg is tapasztalhatunk. Méghozzá, félreértések nélkül.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2021.11.17.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2416758020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása