Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2021.11.17. 18:25 futotuz

Gnózis.

Címkék: gnózis

Gnózis.

Ez a szó, a görög megismerés szóból eredeztethető. De, mégis mindig, valamilyen titokzatos módon megszerzett tudást, ismeretet jelent. Vagyis, nem az általunk megszokott empirikus tapasztalatokon nyugvó tudást képviseli bennünk, ami a tudomány eredményeit tárja elénk, hanem az Isteni kinyilatkozás által kapott transzcendens ismeretekre utal. Vagyis, olyan teoretikusnak értelmezett filozófiai ismeretekről van szó, amelyek objektív módon nem magyarázhatók meg. De, hogyan juthat teoretikus, elméleti szintű ismeretekhez az elménk, a szellemi gondolkodásmódunk nélkül? Hiszen a gnózisokat, nem gondoljuk át szellemi szinten, csak elfogadja azokat az arra tudatos elménk. Mint abszolút tudást képviselő Isteni kinyilatkoztatásokat.

Tulajdonképpen arról van szó, hogy az ember, test, lélek és szellem hármas egységét képviseli. Az agyunk, az anyagi testünk részét képezi. Elektromos tulajdonságokkal rendelkezik. Így benne a szellemiségünk, mágneses adottságunk. Míg a lélek nem más, mint a bennünket éltető kozmikus szintű mágneses hullámunk frekvenciája. Amelyik induktív módon működteti az anyagi minőségünket, és tartja fenn a szellemi képességeiket. Ilyen módon a lélek bennünk, induktív jellegű és kozmikus szintű mágneses adottság.

Az agyunkban funkcionáló elménk pedig, éppúgy képes tudatos lenni a szellemi gondolataink informatív értékeire, mint a lelkünk intelligens üzeneteire. A lelki érzéseinkre. Az elménknek éppen az a feladata, hogy a benne tudatosodó szellemi gondolatainkat és lelki érzéseinket egy közös, mentális módon kezelhető egységgé alakítsa. EEG agyi mágneses hullámokká.  Ezek az agyi mágneses hullámaink lesznek, a mi személyesen formált hiteink. Amelyek, mindig a megvalósulásuk felé fognak törekedni. De hogyan?

Szerintem, az abszolút Létezés, kétféle valóságon alapszik. Az általunk megismert objektív anyagi valóságon, amelynek kizárólag elektromos vonzata van. Valamint, az azzal ellentétes értelmű mágneses valóságon, amelyiket szubjektív valóságnak értelmezhetünk. Ez a mágneses valóság biztosít mozgási, létezési teret, a belőle és benne megnyilvánult objektív elektromos anyagi részhalmazok valósága számára.

A szubjektív alaphalmazt, az Univerzum oszthatatlan alaptömegei építik fel. Így a teljes közegük mozgásképtelen. Mert közegként, teljesen kitöltik az Univerzum minden lehetséges terét. Így az összetett szerkezetű elektromos anyagi minőségek atomi és rács alapú szerkezeteit belülről éppúgy kitölti, mint ahogyan körülöleli azokat. Ezért lehet az objektív anyagi minőségeknek térfogata. Így az anyagi minőségek, olyanok a mágneses alaphalmazban, mint az igen lágy szivacsok a vízben.

Mert a mágneses alaphalmazt felépítő oszthatatlan alaptömegek, legalább tízezerszer kisebbek, mint az elektronok. Mivel, az atomot felépítő alkotóelemeknek, az elektronoknak, a protonoknak és a neutronoknak az együttes térfogata, a teljes atomtérfogat egy tízezred részét teszik csak ki. Így a többi térfogatot, az oszthatatlan alaptömegek töltik ki. Ezt a mágneses alaphalmazt nevezték a régi tudósok éternek. Olyan módon, hogy a mágneses tulajdonságokat még alig ismerték, míg az elektromos tulajdonságok, szinte teljesen ismeretlenek voltak számukra.

Az anyagi világunkban, a mágneses és az elektromos tulajdonságok, mindig együtt mutatkoznak meg számunkra. De az indukció jelensége, egyértelműen utal arra, hogy kétféle erőtér típus feszül folyamatosan egymásnak. A mágneses erőtér, és az elektronok elektrosztatikus erőterei.

A mágneses alaphalmaz oszthatatlan alaptömegeinek, sem felfüggesztése, sem alátámasztása nincsen. Így az egyensúlyi helyzetüket folyamatosan keresik. Ezért, állandóan csak rezegnek. A szervezett együttrezgésük pedig, mágneses hullámok kialakítását teszik számukra lehetővé. Amely longitudinális jellegű mágneses hullámokban az oszthatatlan alaptömegek rezgési szintű részerői, mindig a hullámhossz alapján meghatározott irányba terjednek, a frekvenciában meghatározott, periodikus módon egymást követő, erőimpulzus sorozatok formájában.

Így a mágneses alaphalmazban, mágneses hullámok alakultak ki, amelyeknek a hullámhosszai, szerintem informatív értéket képviselnek, míg a frekvenciájuk által, az energia terjed.  Ezért, a mágneses hullámok olyanok, mint a hatáspumpák. Mert a frekvencia által, periodikus módon egymás után közvetítik az erőimpulzus sorozatokat. Aminek az egyenletes folytonosságát, energiaként értelmezhetjük. Így az energia nem más, mint a mágneses hullámokban terjedő szubjektív hatás. Ami a fény sebességével terjed.

A mágneses alaphalmazt, a mágneses hullámok formálják mágneses erőtérré. De az elektronok is az oszthatatlan alaptömegekből alakítják ki az ő elektrosztatikus erőtereiket. Így az azonos alaphalmazban egymásra hatást gyakorló mágneses és elektromos erőterek, mindenképpen egymás ellenhatásaiként funkcionálnak. Ez az induktivitás alapja. Amelyben a mágneses erőtérben terjedő energia, az elektronok elektrosztatikus erőtereire fejti ki a szubjektív hatását. Vagyis, nem közvetlenül az elektronokat befolyásolja, hanem közvetett módon, azok elektrosztatikus erőtereire fejti ki a hatását. Ezért számunkra az energia, közvetett hatásnak minősül. Ami ennél fogva, térfogati jelleget ölt, az elektromos anyagi részhalmazokban.

Az elektromos anyagi minőségünket tekintve, mi magunk is az objektív valóság elválaszthatatlan részei vagyunk. Így bennünket is egy kozmikus szintű mágneses hullám frekvenciája éltet induktív módon, amit léleknek hívunk. Mert az atomjainkat, a mágneses alaphalmaz töltik ki. Amelyben a lélek funkcionál. De tulajdonképpen, mi is ez a mágneses alaphalmaz, ami mágneses erőtérként éltet bennünket is, a mágneses hullámunk frekvenciája révén?

Az Univerzum mágneses alaphalmaza, amelyikben a mágneses hullámhossznak köszönhetően, információ alakulhat ki, tárolódhat el és közlődhet induktív módon az elektronok elektrosztatikus erőterei felé, elmének és memóriának minősül egyben. Az Univerzum abszolút Elméjének és Memóriájának. Amelynek, szintén abszolút értékű Tudatossága és Öntudata van. Ez az abszolút Öntudat, abszolút értékű Intelligenciával rendelkezik. Ezért, mivel tudja azt, hogy minden összetett szerkezetű elektromos anyagi minőséget, önmaga mágneses alaphalmazából alakított ki induktív hatásra, ezért minden anyagi létezőben önmaga megnyilvánulását érzékeli. Az élettelen dolgokban és az élőlényekben is. Akiket a lélek által éltet.

Bár minden lehetséges élőlényt a lélek által élteti, de az embert mégis önmaga hasonlatosságára, tudatosnak teremtette. Relatív tudatú élőlényeknek. Ezért mi értelmes emberek, relatív tudatosságú lények vagyunk az Univerzum abszolút Tudatosságában. Vagyis, Istenben. Ezért, minden értelmes ember, Isten objektív megnyilvánulásaként, szubjektív Isteni hatáskörrel is rendelkezik. Ezért lett az ember, objektív-szubjektum. Teremtett gondolkodó. Aki a tudatos elméje segítségével, a valóság formálására, alakítására, módosítására, teremtésére alkalmas hiteket formálhat. Így az értelmes ember, mindig a hite alapján alakítja a megtapasztalható valóságot.

A képzelet, Isteni hatáskör az elménkben. Mert korlátlanok a lehetőségei. Így bármit elképzelhetünk valóságosnak, amit csak akarunk. Úgy is szoktuk mondani, hogy amiben nem hisz az ember, az elképzelhetetlen számára. Ha ezt a logikát kifordítjuk, akkor csak abban hiszünk igazán, amit reális módon el is tudunk képzelni. Így, mindig a képzeletünk által kifejezésre jutott hiteink valósulnak meg az életünkben. Mert bármi, ami a természetben emberi okokra visszavezethető változásként értékelhető, azt valaki előtte elképzelte valóságosnak. Így nyugodtan kimondhatjuk azt, hogy a képzelet formálja a valóságunkat. Amelyben a hitünket kódoltuk.

Ezért, ha probléma elé állít az élet, akkor minden esetben küld számodra egy lelki vágyat. Amely már a problémád megoldott állapotára utalva, boldoggá tehetne téged. Ezért, nincs is más dolgod, mint az, hogy a lelki vágyad érzésének, a szellemi gondolataid informatív értékeinek a segítségével, képzeletbeli formáját kialakítani az elmédben. Amely képzetes dologba vagy eseménybe, önmagadat is képzeld bele. Ilyen módon realizálva magadnak, az így kialakított elképzelésedet. Majd mond azt, hogy ÁMEN. Azaz, LEGYEN. Mert ezzel a szóval, a szabad akaratodat fejezed ki. Tulajdonképpen, lelki szinten hozzájárulsz a megvalósulásához.

Ilyen módon alakít ki az értelmes ember rövid, közép és hosszútávú tervek alapján reális elképzeléseket. A rövidtávú elképzeléseink, olyan terveink, amelyek néhány másodpercre előre szólnak csupán. Így olyan természetesek számunkra, hogy szinte észre sem vesszük azt, hogy azokat előre megterveztük. A középtávúak néhány másodperctől, néhány percre vagy órára irányulnak. A hosszútávú terveink elképzelései pedig, néhány órától, akár több évre előre is irányulhatnak. De minden esetben, a valóság formálására alkalmas hiteinket tartalmazzák. Így a beléjük kódolt lelki erőink miatt, a valóságunk teremtésére szolgálnak azok.

Tulajdonképpen, arról van szó, hogy a mágneses hullámokban a szubjektív hatásterjedés sebessége, mindig fénysebességű. Míg az elektronok az atommagjaik körül, legfeljebb egyharmad fénysebességgel mozognak. Így az elektronok erőtereiben a hatássebesség is, csak egyharmad fénysebességet érhet el. Minden más elektromos aktivitás, ennél lassabban megy végbe. Így az EEG agyi mágneses hullámunkban kódolt vágyaink, az elektromos anyagi eseményeink elé képesek hatolni, és beállítják számunkra azok induktív megvalósulási feltételeit. Ilyen módon, a kívánt megvalósulás, mindig a vágyaink szerint fog alakulni. De a hitünk kialakításával járó mentális munkát, minden esetben el kell előtte végezzük.

Ezt ki is próbálhatjuk, és napi szinten gyakorolhatjuk is. Ha minden este lefekvéskor, néhány másnapi dolog vagy esemény vágyott valóságát elképzelünk magunknak reális módon, vagyis úgy, hogy önmagunkat is beleképzeljük, akkor azzal a nyugodt érzéssel aludhatunk el, hogy mentális módon, mindent megtettünk azért, hogy a vágyaink másnap megvalósuljanak. Így amíg alszunk, az agyi mágneses hullámunkba kódolt hitünk, az elektromos anyagi eseményeink elé kúsznak, és beállítják számunkra a vágyaink szerint diktált induktív előfeltételeket.

Mert, az agyi mágneses hullámunk, a mágneses valóságban alakít ki szubjektív változásokat. Amelyek, a megváltozott szubjektív állapotuknak megfelelő módon vetítik, induktív jelleggel az eseményeket az anyagi valóságunkra. Így másnap, a vágyaink alapján, megtörténik a csoda. Érdemes kipróbálni és minden este használni.

Aki ezt nem teszi meg, konkrét módon napi szinten, arra kárhoztatja magát, hogy mások általános elképzelései alapján élje az életét. Amely elképzelések valósága, nem mindig okoz örömöt. Így él ma az emberek kilencvenkilenc százaléka. Hívő és hitetlen emberek egyaránt. Mert, egészen eltorzult módon hisznek. Hisznek egy rajtuk teljesen kívülálló Istenségben, aki olykor kegyes hozzájuk. De az imáik, azért nem valósulnak meg, mert nem Istennek kell imádkozni, hanem Istenként. Hiszen, ha a lélek által értelmes módon étet bennünket Isten, akkor az Ő teremtőképessége is megvan bennünk. Ezt használhatjuk tudatosan, amikor a vágyaink elképzelésével, hitet formálunk az elménkben.

Isten egyetemes. Vagyis, az egész Univerzumnak az Öntudata. Éppen azért tett bennünket relatív módon tudatossakká, hogy általunk, tovább folytassa a teremtés folyamatát. Mert a Genezis időszakában, mindent megteremtett, ami az anyagi valóság működéséhez szükséges. Azóta pedig, bennünk teremt tovább, lokális jelleggel. A folyton változó hiteink alapján.

Na, már most, mivel az indukció jelensége két irányú folyamat, ezért ennek a transzcendens, önmagáért való Istennek, éppúgy vannak felénk irányuló üzenetei, mint ahogyan mi magunk is felé irányítjuk a hiteinket. Hiszen a lélek által bennünk él. Minközben élet bennünket. Ezek azok a gnózisok, amelyek mentális módon tudatosodnak az elméinkben. Ilyen alapvető gnózis például, a lelki vágy, amit mindenki érzett már, ha probléma elé állította az élet. Mert racionális módon megmagyarázhatatlan az, hogy miért tudatosodott az elménkben. Hiszen szellemi szinten, csak a problémára voltunk tudatosak. A vágy pedig, mint Isten reánk irányuló közvetlen akarata, mindig megjelenik számunkra.

Mert a probléma felismerése során, csak egy szellemi téma tudatosodik az elménkben. Kizárólag a probléma gondolatai foglalkoztatnak bennünket. Egyfajta meditatív elmeállapotba kerülünk, amikor a szellemi gondolataink nem csaponganak a múltba vagy a jövőbe, hanem a jelen egy pontjára fókuszálnak. Ez a szellemi szinten stabilizálódott, koncentrált állapot, alkalmassá teszi az elménket arra, hogy a lélek üzeneteire is tudatosak legyünk. Ebben a jelenre koncentrált relatív meditatív elmeállapotban, a lelki vágyaink is tudatosodnak az elménkben. Tudomásunkra hozva, Isten reánk irányuló személyes akaratát.

Ezért, nincs is más dolgunk, mint a lelki vágyunk intelligens üzenetét, szellemi szinten is kifejezésre juttatni az elménkben. A reális képzelet segítségével. Így, Isten vágy szerinti akarata, és az elképzelésünkbe sűrűsödött szellemi szintű információink, egy közös mentális hitet alakítanak ki számunkra. A megvalósulás felé irányuló hitet. Isten reánk irányuló akaratát.

Hasonló a helyzet akkor, amikor egy probléma nagyon lefoglalja az elménket. De nem találunk rá megfelelő megoldást. Mert a relatív feltételrendszerünkben, nem létezik olyan. Olyankor az elménket túlerőltetjük. Majd a megoldás nyilvánvaló hiányában, egészen más dologgal kezdünk el foglalkozni. Hogy az elménket kíméljük, olyan rutinszerű dologgal foglalkozunk, ami nem igényli a szellemi aktivitásunkat. Ilyenkor is relatív meditatív elmeállapotban vagyunk. Vagyis, az elménk nyitott marad a kozmikus szintű lelki üzenetekre.

Olyankor jelentkezik számunkra a heuréka jellegű élmény. Az intuíció. Amikor olyan megoldásokra válik az elménk fogékonnyá, amiért az adott pillanatban, nem dolgozott meg. Csak a pihent szellemi állapot miatt, ajándékba kapta a kozmikus szintű Tudatosságtól. Mert az elménket, az állandó szellemi aktivitással, ráhangoltuk ugyan a kozmikus hullámhosszra, de onnan információt, csak a szellemi passzivitás mentális állapotában kaphatunk. Mert olyankor, a lelki jelenlétre tudatos az elménk.

Az ima pedig, egyfajta szintén relatív meditatív mentális állapotnak minősül. Mert szellemi szinten egy dologra koncentrálva ugyan, teljes mértékben odafigyelünk a jelenben tudatosodó lelki érzéseinkre. Gyakorlatilag, a szellemi képességeket éppen arra használjuk, hogy a lelki aktivitásunk fokozódjon az elménkben. Így a lelki aktivitásunkra tudatos elménk, meditatív elmeállapotban lehet. Ilyen mentális állapotban is fogékonyak lehetünk Isten gnózis jellegű kozmikus üzeneteire. Ami személyesen nekünk szól. Ezek a transzcendens Isten olyan reánk irányuló kinyilatkozásai, amiről a próféták is beszámoltak.

Amikor pedig, a szellemi aktivitásunkat tudatosan kiiktatjuk, akkor a lelkünk üzeneteire lesz fogékony az elménk.  Ez a meditáció mentális gyakorlata. Ami lehet spontán és irányított jellegű is. Ilyen módon, amikor a kozmikus szintű mágneses hullámunk frekvenciájára, vagyis a lelkünkre válunk fogékonnyá az elménkben, akkor a frekvenciát hozzánk irányító kozmikus hullámhosszra is tudatosakká válunk.  Amelynek informatív értéke korlátlan. Mert az Univerzum abszolút Elméjének és Memóriájának a szerves részét képezi. Vagyis, Isten Intelligenciáját.

Így meditatív elmeállapotban, bármikor „letölthetünk”, bármilyen információt magunknak, ami az Isteni Tudatosságban megtalálható.  Ezeknek nincsen gnózis jellegük, mert nem Isten reánk irányuló közvetlen üzenetei azok. Csupán transzcendens információk, mert mi magunk töltöttük le azokat, az Univerzum végtelen adatbázisából. Az Isteni mindentudást képviselő abszolút Elméből. Amit akasa krónikának is neveznek.

Ha manapság, ebben az Istentelennek nevezhető világunkban, mégis ennyi gnózis jellegű transzcendens üzenetnek lehetünk mentális módon személyes tanúi, akkor érdemes elképzelni azt, ha az emberek Isten-tudatosakká válnak, és aktív módon kezdik el használni önmagukban a tudatos teremtés mentális gyakorlatát, akkor mennyi gnózis jellegű kozmikus információ birtokába juthatunk. Napi szinten.

Valamikor régen, az ókorban, nem volt semmiféle tömegtájékoztatási fórum. Sem elektromosság. Így a lélek mágneses jellegű üzeneteire, sokkal több ember volt fogékony. Ők voltak a korabeli filozófusok, papok és próféták. Akik a gnózis jellegű transzcendens üzeneteket, mint Isteni kinyilatkoztatásokat értelmezték. Mert a tömegkommunikációs zavarok nélkül, csak olyan dolgokon járt az eszük, amelyekhez a lelki érzéseiket is hozzá tudták adni. Vagyis, hittek abban, amin szellemi szinten gondolkodtak. Márpedig Isten, mindenkinek a hite szerint ad.

Ami azt jelenti, hogy amikor egy adott témán gondolkoztak, akkor a lelki érzéseiket is odakoncentrálták. Ilyen módon, ráhangolódtak az Isteni adatbázis megfelelő hullámhosszára, és az alapján kaptak válaszokat a transzcendens Istentől azokra a kérdésekre, ami szellemi szinten foglalkoztatta az elméjüket. Mert a relatív elméjükkel, Isten abszolút Elméjében voltak tudatosak. Ahol minden probléma lehetséges megoldásának az informatív értéke megtalálható. Mert olyan átszellemült elmeállapotban voltak, amely már meditatív állapotnak minősült. Amelyben, vevők lehetünk a kozmikus információkra. Ha szellemi szinten, rendesen ráhangoltuk az elménket.

A gnózis tehát, olyan kozmikus szintű Információ az elménkben tudatosodva, ami a transzcendens jellegű Istentől származik. Az Univerzum abszolút értékű Öntudatától. Aki, nem foszt meg bennünket ezektől az információktól, csak meditatív elmeállapotban kell lennünk ahhoz, hogy tudatos legyen az elménk azokra. Mert ezek, az Isteni eredetű  lélek közvetlen üzenetei felénk.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2021.11.17.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2916758008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása