Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2022.01.23. 07:20 futotuz

Vágyaid kertje.

Címkék: vágyaid kertje

Vágyaid kertje.

A meditáció alkalmával, tudatosan kiiktatjuk a folyton változó szellemi gondolataink által fenntartott, a múltunkra és a jövőnkre irányuló zavaró mentális körülményeinket. Hogy az általánosnak mondható, tiszta lelki jelenlétünket megtapasztalhassuk. Ami arra utal, hogy a lelki adottságaink is intelligens értelemmel bírnak. Abszolút intelligenciájú értelemmel. Szöges ellentétben a relatív, azaz tanult szellemi intelligenciánk révén biztosítható, viszonylagos értelmünkkel.

Az imagináció során pedig, szellemi szinten előre elképzeljük, meghatározzuk azt a konkrét módon kialakított mentális meditatív „helyszínt”, amelyben mindig jól érezhetjük magunkat. Így az általam javasolt imaginációs technika, egy olyan meditatív állapot mentális helyszínét határozza meg, amelyben a kellemes szellemi gondolataink és a pozitív lelki érzéseink, egy közös célt meghatározva egyesülhetnek, integrálódhatnak. Mégpedig, a valóságunkhoz hűséges módon kialakított, mentális képzeletünk megvalósulása érdekében.

Képzelj el egy kis teleknyi földterületet magadnak. Ami lehet sík, vagy dimbes-dombos is akár. Majd az életed lehetséges problémáit, mint mentális magvakat, ültesd el ebben a mentális módon kialakított kertedben. Miközben tudd azt, hogy a vágyott megoldásaid mentális magokként már, magukban hordozzák a számodra lehetséges jó dolgok és események informatív értékeinek a termését is.

Így a kisebb problémáid vágyott megoldásai, egy szép zöld, apró pázsit formáját fogják ölteni a képzeletedben. A kicsit nagyobb problémák pedig, különböző bokrokat és cserjéket képeznek majd.  A képzeletedtől függően. A legnagyobb problémáid lehetséges megoldásaiból pedig, ültess egy csodálatos fát a kerted közepére. Amelynek tövébe, építs egy kényelmes ülőhelyet vagy padot.

Ilyen módon, egy egész boldogságkertet ültethetsz magadnak. Amikor csak teheted, mindig menj ebbe a mentális módon kialakított boldogságkertedbe. Az örömökkel teljes pozitív lelki érzéseiddel ápold, gondozd a megoldásokat termő képzeletbeli növényeidet. Mentális módon gyönyörködj ebben a boldogságkertedben. Hogy egyre több pozitív örömérzés szabaduljon fel a lelkedből, és a vágyaid szerint gondozzák, ápolják azok a kertedet.

Lásd tökéletesnek. Olyannak, amelyikben minden növény, a problémaidnak megfelelő megoldását jelentő virágokat és termést képes hozni számodra. Ezért, a szellemi szintű konkrét problémáidat, mint magokat vidd mindig oda, miközben egyszerűen tudd azt, hogy így, oda van ültetve minden megoldásod lehetősége is. Amint jelentkezik valamilyen probléma az életedben, fogadd el, és ültesd el azonnal a mentális kertedben. Még az elméd pillanatnyilag tudatos állapotában. Ezért, amikor boldogságot formáló mentális kertedben tartózkodsz, akkor a pozitív lelki érzéseiddel, a megoldásokat termő növényeidet ápold, gondozd, neveld csupán, a szereteted örömérzéseivel. Mert a képzeletbeli növényeiden nyíló virágok és termések, az anyagi valóságodban jelennek meg, mint számodra ideális megoldások.

Ülj le kényelmesen a boldogságfa alatt elhelyezett ülőalkalmatosságodra, ahonnan akár, be is láthatod az egész kertedet, és gyönyörködj a boldogságnövényeid folyamatos gyarapodásában. Miközben, hallgathatod a boldogság kék madarainak a vidám énekét. Majd sétálj a kertedben kialakított boldogságútjaidon, és szemléld azt, hogy minden megoldást termő növényeden, gyönyörű szép kék virágok nyílnak. A boldogságod virágai.

Ez egy olyan mentális kerted, amelybe a problémáiddal szemben kialakult lelki vágyaidat, bármikor tudatosan beleültetheted. Mégpedig, a tudatos elmeállapotodban. Amikor a problémát éppen észleled. Ezért ne idegeskedj a problémák miatt. Hanem amint felismerted azok problémás jellegét, azonnal ültesd el képzeletben. Akkor nem fog zavarni. Mert tudod azt, hogy számodra jó megoldásokat fognak teremni számodra. De gondoznod, meditatív elmeállapotban neked kell. Így a tudatosan elültetett képzeletbeli növényeid, Isteni megoldásokat teremnek majd számodra. Ezért, a virágai és termései, folyamatosan boldogságot biztosítani képes eseményeket okoznak neked az anyagi valóságodban.

Amíg nem látsz mást, csak a tudatosan elültetett boldogságnövényeid cseperedését, akkor is legyél boldog, mert a közben felszabaduló pozitív lelki érzéseid öntözik, nevelik, gondozzák azokat. Ezért, ha nem gondolsz semmire, csak a pozitív lelki érzéseiddel vagy elfoglalva a jelen pillanatában, az a lehető legideálisabb elmeállapotod, ebben a mentálisan formált boldogságkertedben.

Amikor eldöntöd azt, hogy a boldogságfádhoz mész mentális módon, akkor vagy igazán tudatos, a számodra lehetséges boldogságra. Amit angol kifejezéssel (mindfullnes) „májnfulnesz”, elmeállapotnak neveznek. Ebben az elmeállapotban, a tudatos szellemi aktivitás, pozitív lelki érzéseket generál. Az elmében tudatos szellemiséged pedig, csupán gyönyörködik a lélek pozitív érzéseiben. Zavaró szellemi gondolatok nélkül.

Így a pozitív lelki érzések felfokozott állapota, egyfajta szellemi szinten önkívületi állapotot eredményezhet számodra, amelyben csupán a boldog lelki érzések dominálnak. Ezt a pozitív önkívületi elmeállapotot nevezik angol kifejezéssel (flow) „fló-nak”. Mivel a fló elmeállapot nélkülözi a szellemi aktivitást, ezért olykor veszélyes lehet az egyénre. Mert hiányzik belőle a reális önkontroll.

Olyan ez a fló, mint amikor hazaér valaki, és a kutyája teljesen felszabadult örömmel szalad hozzá, egyáltalán nem törődve azzal, hogy bármit is felborít vagy lever közben. Vagy, amikor egy kisgyermek hirtelen észreveszi a szeretteit, és a nyakukba ugrik minden lehetséges önkontroll nélkül. Így a fló, a szellemi szintű feltételek nélküli lelki öröm közvetlen pozitív élménye.

A fló elmeállapotnak a létezési jogosultsága, mégis tökéletesen helytálló, amikor tudatosan a mentális kertedbe mész meditálni. Akkor ugyanis, éppen arra van szükséged, hogy lelkileg, azaz ösztönös módon legyél minél tökéletesebben jelen. Mégpedig, a teljesen felfokozott pozitív polaritású örömérzéseiddel. Mert a boldogságodat biztosítani képes életkörülményeidet, akkor tudod a legideálisabb módon megvalósítani.

Amikor a boldogságkertedben vagy, és a saját boldogságnövényeidben gyönyörködsz, akkor lehetsz a fló önkívületi állapotában. Mert a szellemi gondolataid, nem befolyásolják károsan a lelki jelenléted aktivitását. Mivel, ott szellemi szinten önkívületi állapotba kerülhetsz és hagyod, hogy a lelked pozitív érzései munkálkodjanak a boldogságkertedben. Ilyen módon, egy olyan mentális szeretetáramlatban tartózkodhatsz, amelyik minden lehetséges problémád megoldását hordozza feléd. Éppen azért, hogy a tudatos valóságodban is megjelenjenek azok, a boldogságodat biztosítani képes megoldások is. Azért, hogy a valóságodban is boldogságban éljél.

Ez a boldogságkert számodra az „Éden kertje”. Benne a boldogságfád pedig, nem más, mint az „életed fája”. Amit csak a pozitív lelki érzéseiddel vagy képes ápolgatni. Ez az „életed fája”, a szellemi tudásod „fáját” tükrözi vissza számodra. Ezért, mindig fogadd el, békülj meg a pillanatnyi életeseményeid által megtapasztalt állapotaiddal. Még akkor is, ha azok problémát jelentenek számodra. Mert, csak a problémák ismeretében van lehetőséged arra, hogy a számodra jó megoldások felé fordítsd az érdeklődésedet.

Ezért, mindig érezd jól magad. Fogadd el, a már megtörtént problémát. Mert, amit már megismertél, csak azt birtokolhatod. Csak akkor van lehetőséged a probléma megváltoztatására, ha már ismered, birtoklod azt. Vagyis, feltétel nélkül elfogadott ismeretként, már tökéletesen uralod az elmédben. Majd mielőbb fókuszáld az elméd figyelmét a lelked által vágyott, számodra ideális megoldásra. Mert, amíg a megismert problémás állapot ellen küzdesz, bármilyen formában is, addig fenntartod annak a létezési jogosultságát. Mivel erőt biztosítasz számára. Negatív lelki érzéseken alapuló mentális erőhatást.

Amíg nem háborgatod türelmetlenül az elmédet, azzal a számodra problémás eseménnyel, ami nyilvánvaló módon megtörtént és már létezik, hiszen megtapasztaltad és nem változtatható meg, addig van lehetőséged arra, hogy a vágyott megoldásra irányítsd az elméd figyelmét. Akkor pedig, leld kedved abban, ami a lelki vágyad eseménye vagy tárgya, és máris a tudatos teremtés mentális folyamatában vagy. Mert az elmédben, pozitív lelki érzésekkel támogatod, a kellemes szellemi gondolatok által meghatározott vágyaidat.

A vágyaid kertje tehát, az elmédben van. Ezért, minden a fejedben dől el. A szellemi gondolataid által formált lelki vágyaid elképzelései alapján. Mert kivétel nélkül, mindig a szellemi gondolatok irányítják a lelki érzéseidet. Ezért a tudatos teremtés lehetőségével élve, a vágyaid kertje megvalósítható. Amelyben a boldogságod megtapasztalható részeseményeit megteremtheted.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2022.01.23.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8416821812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása