Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2022.01.27. 05:43 futotuz

Minden lehetséges.

Címkék: minden lehetséges

Minden lehetséges.

A Biblia azt állítja, hogy aki hisz, annak minden lehetséges. Ahol a hit, olyan dolgok és események reális képzete a fejünkben, aminek a valósága még nem is létezik. Vagyis, ha a lelki vágyainkat valóságosnak képzeljük el a szellemi gondolataink segítségével, akkor az ilyen elképzelésünk, a hitünk alapján lett kialakítva az elménkben. Amelyben a lelki érzéseink és a szellemi gondolataink, nyilván közös nevezőn vannak. Mert egy, közös akaratot szolgálnak. És ez az elképzelésünk, akkor reális, ha önmagunkat is beleképzeljük a vágyott dolog vagy esemény képzetébe. Vagy azt a személyt, akinek a vágyaink szerint, változtatni szeretnénk az életminőségén, az ilyen formában elképzelt hitünkkel.

Ebből az is nyilván kiderül, hogy mindig a hiteink valósulnak meg, az életünk megtapasztalható eseményei között. Mert a hit, már olyan szellemi gondolat az elménkben, amelyikhez lelki érzéseket is csatolt az elménk. De az érzéseink, a lelkünkből származnak, az életünk energiájából. Így, mentális erőhatások azok. Amelyek, a cselekedeteinkhez szükséges életerő impulzusainkat biztosítják számunkra. Amely tudatos cselekedeteinkkel, változtatni tudunk a valóságon.

Ahhoz, hogy ez mindenki számára érthető legyen, saját tapasztalatra van szükség. Mert, bárkinek volt már olyan tapasztalata, hogy szellemi szinten tudta ugyan, hogy valamit meg kellene cselekednie, de nem volt hozzá lelki ereje. Vagyis, hiányzott a lelki szintű motiváció a megvalósításhoz. A vitális szintű életerő. Ilyen módon, mindig az értelmes szellemi gondolatainkkal határozzuk meg azt, hogy a lelki érzéseink mentális erőhatásait mire használjuk. Ezen alapszik a hit mibenléte. Mert a hitünk, már olyan cselekedetvezérlő szellemi gondolatunk, amelyhez lelki érzéseket is csatolt az elménk. Vagyis, a valóságunk formálására, alakítására alkalmas lelki érzéseink mentális erőhatásait, az értelmes szellemi gondolataikkal irányítjuk. Ilyen módon, mindig a hiteink valósulnak meg az életünkben.

A reális képzeletre pedig, azért van szükségünk, mert amiben nem hiszünk, az eleve elképzelhetetlen számunkra. Mert nincsen olyan értelmes szellemi gondolatunk róla, amihez pozitív lelki érzéseket tudnánk csatolni az elménkben. Ha pedig, a logikát kifordítjuk, akkor abban hiszünk igazán, amit valóságosnak tudunk elképzelni az elménkben. Ami röviden, azt is jelenti egyben, hogy mindig az ilyen módon elképzelt hiteink fogják alakítani a megtapasztalható sorsunk dolgait és eseményeit. Mert a mentális eredetű lelki erőhatásainknak köszönhetően, a hiteink mindig a megvalósulásuk felé törekednek. Mivel erőhatások azok, munkavégző képességgel bírnak.

A lélek által, Isten élteti az értelmes embert. Így a valóságunk formálására, alakítására alkalmas lelki érzéseinket, a vágyainkba csomagolva, Isten küldi számunkra. Úgy is mondhatnám, hogy a vágyaink nem mások, mint Isten reánk irányuló akaratai. Amit az értelmes szellemi gondolataink segítségével, el kell képzelnünk valóságosnak. Mert akkor az elképzeléseinkben, a lelki vágyainkban rejlő intelligens erőhatások, és a szellemi szintű értelmes gondolataink, egy közös akaratot képviselhetnek.

Így, a vágyainkban rejlő lelki erőhatásokon keresztül Isten, a mi pozitív lelki erőhatásainkkal segít bennünket. Az Ő végtelen szeretetével. A feltétel nélküli szeretettel, Amely már tiszta Isteni elfogadást és szolgálatot biztosít számunkra. Mert bennünk is Önmagát szereti. A lélek által éltetett anyagi szintű megnyilvánulásait. Mert így, minden értelmes ember, egy relatív Isten.

Ezért, soha ne higgy bálványokat képviselő amulettekben, képekben, szobrokban. Mert, amíg azokban hiszel, nem tudsz megfelelő módon hinni önmagad saját Isteni eredetű mivoltában. Abban, aki valójában VAGY. Mert Isten, mindig veled van a léleknek köszönhetően. Folyamatosan éltet téged. Lelki vágyakat küld neked, ha probléma elé állít az élet. Amely lelki vágyak, intelligens módon rámutatnak arra, hogy az értelmes szellemi gondolataid segítségével, mit kell az elképzelés szintjére emelned ahhoz, hogy a megtapasztalható valóságod örömökkel teljes részévé váljon.

Továbbá, a reális elképzelés lehetőségével, a saját sorsod teremtőjévé vált benned. Csak élned kell az általa biztosított mentális lehetőséggel. Hogy a tudatos elmédben, képzeletet formálj a vágyaidról és ilyen módon, kifejezésre juttatott hitet formálj belőlük magadnak. Amelyek a megvalósulás felé fognak törekedni. Mint értelmes élettervek.

Így vannak rövid, közép és hosszútávú életterveink is. A rövidtávúak, néhány másodpercre vetítik előre azt, amit meg szeretnénk cselekedni. Ezekből fakadnak a spontánnak ítélt cselekedeteink. A középtávú terveink segítségével tevékenykedünk egész nap. Mert azok, néhány másodperctől néhány percig vetítik előre az elménkben kialakult terveinket. Míg a hosszútávú elképzeléseink, néhány perctől, akár néhány évre is képesek előre vetíteni a terveinket. Meghatározva ez által a sajátságos jövőképünket.

A lélek, a tudatalattinkban funkcionálva, mindig azzá az egyéniséggé formál bennünket, amit az életünk során, a VAGYOK szóhoz kötve tudatosítunk magunkról az elménkben. Így a lélek, a mi mindenkori tudatosságunk alapján, mindig azzá az emberré formál bennünket, amit szellemi szinten meghatározunk számára, és a tudatos elménkkel, a VAGYOK kifejezéshez csatolunk. Ezért, soha ne határozz meg magadról olyan negatív tulajdonságot, amit nem szeretnél megtapasztalni. Hanem éppen ellentétes módon, mindig olyan személyes tulajdonságokat határozz meg önmagadról a VAGYOK kifejezéssel, aminek a megtapasztalása örömöt okozhat csak számodra.

Úgy is mondhatnám, hogy mindig azt engeded meg csak magadnak, amit a tudatos elméddel a VAGYOK kifejezéshez csatoltál. Ilyen módon, ahogy lehetőséget biztosítasz magadnak a megtapasztalásra, éppen úgy korlátozod is magadat. Mert az így felvett alaptulajdonságok fogják meghatározni azt, hogy milyen minőségű utat járhatsz be az életed előre nem látható „útvesztőjében”.

Így az ember jelleme, alaptulajdonságainak az eredője, a mindenkori tudatosságunk lelki állapotának megfelelő módon, folyamatosan befolyásolja a szellemi gondolataink által meghatározható döntéseinket. Mint mentális visszacsatolás. Mert ez a mindenkori tudatosságunk, nem más, mint a lélek bennünk megnyilvánult pillanatnyi mentális állapota.  Az ember lelki alkatát képviselő alaptermészete. Az a habitusa, amely az aktuális vérmérsékletét biztosítja. Ami az egyéniségét meghatározza.

Vagyis, a lélek által Isten éltet téged, de ez, nem öncélú számára. Hiszen a lélek, azzá válik bennünk, amit a VAGYOK kifejezéssel, tudatosan meghatározunk önmagunknak. Ha ezt megértetted, akkor bármikor megváltozhatsz. Ha olyan új tulajdonságokat csatolsz tudatosan a VAGYOK kifejezéshez, amelyek által az lehetsz, amivé válni szeretnél. Ebben gyökerezik Isten önmagáról meghatározott kijelentése. „VAGYOK, AKI VAGYOK.” Vagyis, Isten ezzel azt állítja, hogy benned, mindig azzá az egyéniséggé válik, amit a VAGYOK szóhoz rendelsz tudatosan. Kivétel nélkül, minden embernél. Abszolút módon.

Ha tehát, a lélek által Isten éltet téged, és azzá az emberi egyéniséggé válik benned, amit a VAGYOK szóhoz rendelsz tudatosan, akkor Isten, mindig veled van. Ha a vágyaid tudatosodása révén, mindig megüzeni számodra azt, hogy mi lenne neked a legjobb, akkor Isten, mindig veled van. Ha a tudatos elmédben, a valóságod alakítására alkalmas hiteket formálhatsz, amelyek mindig a megvalósulásuk felé törekednek, akkor Isten, mindig veled van. Ha pedig, a tudatos teremtés képességével is rendelkezel, akkor már teljesen biztos lehetsz abban, hogy Isten, mindig veled van.

Ezért, ha minden este lefekvés után, de még elalvás előtt, hálát adsz Istennek a nap megtapasztalt dolgaiért és eseményeiért, és előre elképzeled magadnak, a vágyaid szerint megtapasztani kívánt másnapi dolgokat és eseményeket, akkor amíg alszol, megtörténik számodra az Isteni csoda.  Mert az előre vetített elképzeléseid, mint hosszútávú terveid, előre mennek az anyagi szintű életeseményeid elé. Mert az agyi mágneses hullámokban megnyilvánult hiteid, amit az elképzeléseidben kódoltál, az elektromos anyagi eseményeknél sokkal gyorsabbak. Hiszen az elektromos anyagi eseményekben a hatásterjedés sebessége, legfeljebb egyharmad fénysebességet érhet el. Míg a mágneses hullámokban éppen fénysebességű.

Így az agyi mágneses hullámok, amit a vágyaid elképzeléseiben kódoltál, amíg alszol, a megtapasztalható dolgaid és életeseményeid elé kúsznak, és előre beállítják számodra azokat az induktív előfeltételeket, amelyeket az elképzelésedben határoztál meg. Mert az elektromos anyagi dolgok és események, mindig a mágneses hullámok induktív hatásának engedelmeskedve alakulnak ki. Még akkor is, ha azokat a mágneses hullámokat, a te agyad formálta a hiteid reális elképzelésével.

Ilyen módon, a tudatos teremtés képességével rendelkezel. Hiszen a vágyaid reális elképzelésével, olyan hiteket formálhatsz az elmédben, amelyek agyi mágneses hullámokként, megteremtik számodra a vágyaid szerint kívánt dolgok és események megtapasztalhatóságát. Amit minden nap gyakorolhatsz. A nap bármelyik szakaszában. De elalvás előtt, mindenképpen célszerű. Mint esti imádat fejezd ki ilyen módon a hiteidet.

Ha tehát, a tudatos teremtés lehetőségével rendelkezel, akkor Isten, minden bizonnyal veled van. Ha ezt a mentális szintű teremtő technikát esténként gyakorlod, akkor az Istenről való elképzelésed, az Istennel való mentális azonosság szintjéig fokozódik. Mert, sohase felejtsd el, amíg ember vagy, relatív Istenként élsz. Mert Isten, mindig veled van. Így számodra, minden lehetséges. Csak az Isteni szeretetet közvetítsd az embertársaid felé. Fogadd el, és szolgáld őket. Mert az Isteni mivoltod, a feltételek nélküli abszolút szeretetben kristályosodik ki számodra.

Ebből az is nyilvánvaló lehet bárki számára, hogy az értelmes emberi élet érdekében, Isten emberré lett, hogy a mentális eredetű szellemi fejlődésünk során, az ember Istenné válhasson. Mert, csak az ember szellemi szinten korlátozott képességei választanak el bennünket attól, hogy Istenekké váljunk. Mivel, minden erre irányuló képesség megvan bennünk.

Ennek érdekében, fogadd el, hogy a lélek által Isten éltet. A teremtő. Így a teremtés képessége is megvan benned. Amikor azt aktívan gyakorlod mások érdekében is, abszolút szeretettel, akkor már Istenné válsz emberként is. Mert Isten, mindig veled van. Éppen, te magad VAGY az. Akinek már, minden lehetséges. Higgy ebben. Mert ezt a hitet kell kialakítanod az elmédben ahhoz, hogy tudatosan is Istenné válj. Ami már, egy folyamatosan megtapasztalható meditatív elmeállapot megnyilvánulása az értelmes ember életében.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2022.01.27.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8716825048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása