Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2022.04.08. 06:25 futotuz

Hála.

Címkék: hála

Hála.

A megtapasztalható valóságod, mindig a hited szerint fog alakulni. Mert a hit, már olyan szellemi gondolat az elmédben, amihez lelki érzések is társultak. Így a szellemi gondolataid informatív értékei határozzák meg azt a formát, amit a lelki érzéseid mentális erőhatásainak, elő kell teremtenie számodra. Ezért, a reális gondolkodás alapja a hála. Mert a hála lelki érzése, mindig kellemes szellemi gondolatokkal párosul. Ezért hitként érvényesülve az életedben, mindig olyan dolgok és események kialakulását teszi számodra lehetővé, amelyekért mindig, újra és újra hálás lehetsz.

A háládat, mindig a „köszönöm” szóval fejezed ki. Ezért, mindig köszönj meg minden jót a sorsnak, amit feléd nyújtott tapasztalati szinten. Ilyen módon, a háládat, a számodra jó dolgok és események megtapasztalhatósága felé irányíthatod. Másképpen fogalmazva, amiért hálás vagy, mindig az történik meg számodra újra, hogy a háládat ki tudd fejezni miatta. Mert az Univerzum, mindig olyan dolgok és események kialakulását engedélyezi számodra, amit a lelki érzéseiddel meghatározol. Hála esetén pedig, olyan dolgokat és eseményeket formál számodra, amelyeknek a megtapasztalása, ismét hálássá tesz téged. Mert a lelki érzéseiddel, hasonló érzések kiváltására alkalmas dolgok és események megvalósulását idézed elő. Ezért mondják az ezoterikusok azt, hogy „a hasonló, mindig hasonlót vonz”.

Az tény, hogy nem minden dolog és esemény szép és jó számunkra. Ezek okozzák a problémáinkat. De a problémáink, csak addig rosszak számunkra, amíg rá nem jövünk azok lehetséges megoldásaira. Így a problémák miatt fejlődünk szellemben, ha a megoldásuk módját kitaláljuk. De a számunkra szép és jó megoldások lehetséges módjának a hiányában is lehet hálás a szívünk. Mert, amikor probléma elé állít bennünket az élet, akkor mindig jelentkezik az elménkben egy lelki vágy. Ami már a problémánk megoldott állapotára utal. Vagyis, nem a problémánk megoldási folyamataira, hanem a végső megoldásra.

Ilyenkor van lehetőségünk arra, hogy egy probléma ismeretében, mielőbb a lelki vágyunkban jelentkező végső megoldásra gondoljunk. Ami már szép és jó dolgok és események mentális terveit vetíti elénk. Így a képzeletünkben, már problémamentes állapotot láthatunk, ha a lelki vágyainkat elképzeljük valóságosnak. Ezért a reális elképzeléseink, már olyan mentális terveink, amelyekben a vágyainkra alapozott hiteink jutnak kifejeződésre. Mert elképzelni bármit is, csak akkor tudunk, ha hiszünk benne. Mert, amiben nem hiszünk, az eleve elképzelhetetlen számunkra. Mivel az elménkben, nincsenek róla olyan adatokat képviselő fogalmak, amelyek szellemi szintű mentális formát alkothatnának számunkra.

Viszont a lelki vágy, teljesen szükségtelenné teszi számunkra azt, hogy a szellemi gondolataink adattárából, a memóriánkból olyan adatokat keresgéljünk fogalmi szinten, amelyekkel elképzelhetjük a vágyunk tárgyát vagy eseményét. Mert a lelki vágy, már a végső, a teljes megoldás képét vetíti elénk. Ami számunkra szép és jó megoldást jelent. Így a kellemes szellemi gondolataink segítségével, a lelki vágyunk valós formáját kell elképzelnünk ahhoz, hogy teremtésre méltó, kifejezésre juttatott hitünkként jelenjen meg az elménkben. Ez az örömök forrásaként, a boldogságunk alapja.

Ha a problémák ismeretében, csak a számunkra csúnya és rossz dolgok és események kellemetlen szellemi gondolataival töltjük fel az elménket amelyekhez, csak negatív lelki érzések társulhatnak ott, akkor a hálával ellentétes módon, a hálátlanság lesz úrrá az elménkben. Vagyis, a megbecsülés helyett, az önzés negatív érzése erősödik meg a lelkünkben. De az önzés hálátlan negatív lelki érzéseivel, senki sem tapasztalhatja meg, a folytonos örömök által biztosított boldogságot. Arra, csak az önzetlen módon működő hálás szív lehet méltó.

Ezért, mindenért legyél hálás. Amikor reggel felkelsz, légy hálás a nyugodalmas éjszakádért és azért, hogy felébredhettél egy új csodálatos napra. Légy hálás azért, hogy tisztálkodhatsz és reggelizhetsz. Légy hálás azért, mert süt a nap, vagy esik az eső. Mert mindkettő hasznos dolog. Légy hálás a téged szerető párodért, a csodálatos családodért, a megélhetésedet biztosító munkádért, a jó főnökeidért, a megértő munkatársaidért, téged kedvelő barátaidért, a kedves szomszédjaidért. Légy hálás azért, mert szép és jó járművekkel közlekedhetsz, szuper úthálózaton, a GPS segítségével. Gyakorlatilag, légy hálás mindenért a nap folyamán, amit csak szépnek és jónak értékelsz.

Légy hálás azért is, hogy a tudatos teremtés lehetőségével, egy probléma ismeretében van esélyed arra, hogy a számodra szép és jó dolgok és események mentális terveit elképzeld magadnak. Ilyen módon, hitet formálhatsz azok megoldásaiból. A helyett, hogy bosszankodnál rajtuk. Mert a hiteid, mindig az elmédben uralkodó szellemi gondolataid és lelki érzéseid szerint alakulnak. Mentális módon formált tervekként, előre meghatározva azt, hogy milyen minőségű dolgokat és eseményeket kell majd megtapasztalnod. De a negatív hiteid megvalósulásaiért, nem mindig leszel hálás. Mert, nem okoznak számodra örömöt.

De, Te arra születtél, hogy örömökben gazdag, boldog életet élj. Az elméd, tökéletesen alkalmas ennek a feladatnak a megoldására. Ha jól használod. Ha hálás szívvel élsz. Ha a reális elképzeléseidet, mindig a hála pozitív lelki érzése járja át. Mert, ezek a hálás elképzeléseid olyanok, mint a „magvak”. Mentális magvak azok. Amelyek az objektívként ismert anyagi valóságban „kelnek ki”, valósulnak meg. Mint a sorsodat formálni képes dolgok és események. Ezeknek a hiteidnek a megvalósulásai bizonyítják számodra azt, hogy tudatos teremtő vagy az Univerzumban. Isteni eredetű élekkel megáldott értelmes ember. Aki a szép és jó dolgokban és eseményekben, a szeretet megnyilvánulásait látja. Ezért képes mindenért hálás lenni.

A hála lelki érzése, a szeretet legideálisabb kifejezője. Tanulj meg szeretni mindent, amit csak érzékelhetsz az öt érzékszerveddel. Legyél hálás mindenért, amit az öt érzékszerveddel tudatostani vagy képes az elmédben. Csak így lehet számodra az élet szép és jó. Ha hálás szívvel telve, szeretetben élsz. Minél több dolog és esemény vált ki benned hálát, annál kevesebb miatt kell majd bosszankodnod. Olyan ez, mint a szerelem tiszta érzése. Mert a szerelmes ember, a kedvese tiszta fényében, nem is érzékel semmit sem rossznak. Így a szerelmes embernek, mindig szép és jó a világ. Mert, annyira hálás a szerelméért. Ezt úgy mondják, hogy a szerelem „elvakítja” az embert. De ez, nem vakság, hiszen a szerelmes is mindent lát, csak semmit sem értékel hibásnak. Mert szellemben, mindig a számára gyönyörű párjára fókuszál.

Kedves Olvasóm. Nagyon jól jegyezd meg, hogy az elmédben, csak akkor lehetsz Úr igazán, ha a szellemi gondolataiddal tudatosan, mindig a hála szeretettel teljes lelki érzéseit fejezed ki. Így vagy képes, állandóan szeretetben járni. Szokj hozzá, hogy ne az életedben felmerülő problémákkal kösd le az elméd figyelmét. Tudatosan kerüld azokat a szellemi gondolatokat, amelyek kellemetlenek számodra. Illetve, ne adj hozzájuk negatív lelki érzéseket. Mert azok, a problémáidra utaló kellemetlen szellemi gondolatok csupán. Vagyis, teremtésre méltatlan érzéseket képesek csak kiváltani belőled.

Csak úgy lehetsz méltó igazán az életre, ha teremtésre érdemes kellemes szellemi gondolatokkal aktivizálsz az elmédben, pozitív lelki érzéseket. Mert az általuk előidézett örömélmények tehetnek csak boldoggá. Mivel a boldogság nem más, mint a megtapasztalható örömök folytonossága. Amiért, mindig újra és újra hálás lehetsz.

Amikor mindenért hálás vagy, akkor valójában, a teremtésnek örülsz. Ami Isten munkája az életedben. Amivel hasznosnak értékeled a teremtő áldozatos munkáját. A háláddal, elfogadod mindazt, amit Isten teremtett számodra, a Te megtapasztalható valóságodként. Így a folyamatosan kifejezett háládból tudja Isten azt, hogy milyen valóságnak vagy képes örülni. Hogy milyen dolgok és események tarthatnak téged szeretetben. Vagyis, a hála lelki érzésével fejezed ki Isten számára azt, hogy milyen valóságra van szükséged ahhoz, hogy boldog legyél. Így a teremtő, mint az örömök forrása, olyan dolgok és események magvalósulásait teremti meg számodra, ami örömöt okoz neked.

Ahogyan Te magad, az örömök érzésével fogadod el az Isteni teremtés reád irányuló folyamatát, úgy Isten számára, a hálád lesz a tökéletes elfogadás mentális visszaigazolása. Ezért a hála érzésével, Isten teremtői munkáját ismered el. Ilyen módon, mindig értékes maradsz Isten számára. Ezt Isten, folyamatosan meghálálja Neked. Mert a megtapasztalható sorsod, szép és jó lesz számodra. Éppen azért, hogy a hála érzésével, továbbra is fennmaradjon köztetek ez a legnemesebb mentális viszony. Mert az örök hála, a szeretet tökéletes megnyilvánulása, a Te személyed és Isten között.

Így, amíg élsz és tudatos lehetsz, mindig legyél hálás. Érezz hálát, a szép és jó dolgok és események megtapasztalhatóságáért. Érezz hálát azért, ha a kevésbé szép és jó dolgok és események tudatában, a szépre és jóra gondolhatsz a tudatos elméddel. Ilyen módon, a számodra szép és jó dolgokat és eseményeket, a tudatos teremtés hatáskörébe rendelheted Isten számára. Mert, mindig Isten a teremtő, a Te életedben is. A háláddal pedig, éppen ezt ismered el Isten előtt.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2022.04.08.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4217800259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása