Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2022.10.23. 15:13 futotuz

Ima és képzelet.

Címkék: ima és képzelet

Ima és képzelet.

A verbális módon kifejezett élő szavaink, olyan fogalmakat tartalmaznak, amelyeknek eleve sajátságos lelki telítettsége van. Mert alapvetően kétféle hangzóval tudjuk kifejezni azokat. A kizárólag lelki eredetű dinamikus erejű magánhangzóinkkal, és a szellemi szintű informatív értékeket képviselő, értelmes mássalhangzóinkkal. Így a verbális módon, szavakkal kifejezett fogalmainknak már, sajátságos lelki telítettsége van. Ami a fogalom verbális, szóbeli kifejezése során nyer dinamikus jellegű, lelki erővel jellemezhető telítettséget.

Ez az állításom, azon az egyszerű megfigyelésen alapszik, hogy az újszülött gyermekek, akiknek nyilván nincsen még szellemi szintű értelmük, kizárólag magánhangzókkal kommunikálnak. A velük született lélek hangzóival. Ez a babagőgicsélés, a szellemi fejlődés határához érve, egyre értelmesebbnek tűnik az anya számára. Majd a szellemi szintű értelem bontakozása során, megtanulja a gyermek a vele született magánhangzók mellet az értelem, a szellem hangzóit is. A mássalhangzókat is. Ilyen módon, szép lassan felhasználja az anyjától tanult mássalhangzók intelligens jelentését is. Így terjed az anyanyelv. A szülőktől az utódok felé.

A szellemi szintű fejlődés során tehát, megtanulja a gyermek a mássalhangzókat, és azok segítségével már, értelmesebb módon is ki tudja fejezni a lelki és testi vágyait. Így a gyermekek kommunikációs képessége, főképpen a lelki és testi vágyaik kifejezését szolgálja. Számukra ez a természetes. De valójában, az egész életünk során, ugyanaz a célja a szellemi képességeinknek, hogy a lelki vágyainkat fejezzék ki, egyre értelmesebb módon. Akárhány diplomát szerezzen is valaki a tanulmányai során. Ezért mondta Jézus azt, amíg nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mehettek be az Isten országába. Mert a gyermekek szellemi szinten, mindig a lelki érzéseiket fejezik ki. Kivétel nélkül. Teljesen őszintén.

Ez a gyermekek által megnyilvánult lelki tisztaság, tökéletesen visszatükrözi, az ő sajátságos jellegű Isteni minőségüket. Erre alapoztak azok, akik azt állították, hogy a gyermek Isten ajándéka a szüleik számára.  Mert a gyermekekhez, nem kell hazugságvizsgáló készülék. Ők mindig őszinték. A hazugság lehetőségét, szellemi szinten külön meg kell tanulniuk. A reájuk erőltetett felelősségvállalás kényszere miatt. De az a gyermek, amelyiket szeretettel nevelve, szinte soha nem vonják felelősségre, ritkán hazudik. Mert nem fűződik személyes érdeke ahhoz, hogy félrevezesse a szüleit.

Ahogy a szellemi szintű értelem bontakozik egy gyermekben, előbb vagy utóbb rájön arra, hogy ő maga is egy önálló emberke. Amit a VAGYOK szóval fejez ki. Így a folyamatos felismerés lehetőségének köszönhetően, egyre több személyes tulajdonsággal ruházza fel önmagát, szellemi szinten. Ami azt jelenti, hogy a tudatalattijában honos mindenkori tudatossága által a lélek, mindig azokat a személyessé vált tulajdonságokat veszi fel, amit az elméjében szellemi szinten, tudatosan is a VAGYOK szóhoz csatolt. Amely tulajdonságokkal beazonosította önmagát.

Ezen alapszik Istennek, az önmagáról meghatározott kijelentése. Amely szerint, „VAGYOK, AKI VAGYOK”. Ami egy értelmes emberre vetítve azt jelenti, hogy a lélek által azzá a személyiséggé válok benned, amit a VAGYOK szóval önmagadra nézve igaznak tartasz. Ezért, a tudatalattinknak ebben a mindenkori tudatosságában gyökerezik az a sajátságos személyiség, akivé a lélek vált bennünk. Ezt a sajátságos személyiségünket nevezhetjük még egyéniségnek, lelki alkatnak, karakternek, alaptermészetnek, habitusnak, jellemnek. Ami a mindennapi, rendszeres gondolkodásunkat alapvetően befolyásolja.  Mint egy lelki szintű mentális visszacsatolás, ami a szellemi szintű gondolatainkat folyamatosan ellenőrzi.

Így a lelki alkatunk, mint a mi személyes szintű mindenkori tudatossága a lelkünknek, folyamatos mentális visszacsatolást végez a szellemi aktivitásunk során. Állandóan ellenőrzi és meghatározza azt, amit szellemi szinten kifejezésre juttathatunk, a verbális módon kimondható szavaink által. Erre utalnak, a hazugságvizsgáló készülékek jelzései is. Amelyek szerint, sok esetben, egészen más testi reakciót vált ki bennünk egy-egy fogalom akkor, ha igazat mondunk, vagy akkor, ha éppen linkelünk. Mert amikor igazat mondunk, akkor a testi reakcióink, tejesen szinkronban vannak a szellemi szintű kifejezéseinkkel. A lélek által ellenőrzött módon. Míg hazugság esetén, a lélek által ellenőrzött szellemi szintű kifejezéseink, teljes mértékben eltérnek, a jól mérhető testi reakcióinktól.

VAGYOK. Amikor kimondod ezt a szót, akkor a létezésed okát, egyszerűen önmagadra vetíted. Tulajdonképpen elvonatkoztatsz minden más létezéstől. Ezért képes a VAGYOK kifejezés, a mindenkori tudatosságunkat befolyásolni. Amely szerint, a sorsunk dolgait és eseményeit megtapasztalhatjuk, a mindenkori tudatosságunkban meghatározott lelki alkatunk alapján. Úgy is mondhatnám, hogy az ember mindig azt tapasztalja meg a valóságból, amit a lelki tudatosságában meghatározott módon megalapozott önmaga számára. Mert, éppen arra állította be a saját jellemét. Azoknak a dolgoknak és eseményeknek az elfogadására.

De a lelki alkatunkat képviselő mindenkori tudatosságunk, a tudatos elménk segítségével, bármikor módosítható. Csak olyan fogalmakkal kell beazonosítani önmagunkat, amelyek valóságát a gyakorlatban is szeretnénk megtapasztalni. Ennél fogva, csak pozitív tulajdonságokat érdemes a VAGYOK kifejezéssel önmagunkra vetíteni. Mert az önmagunkra vetített negatív fogalmak, negatív valóság megtapasztalhatóságát teszik számunkra lehetővé. Kényszeres módon.

A nevetés, az elme radírja. Ezért, tudatosan nevess ki magadból minden olyan tulajdonságot egyenként, ami negatív események megtapasztalását kényszeríti reád. Nevesd ki a hiányszemléletedet, ami a szegénységet erőlteti reád. Nevesd ki a tudatlanságot, ami a butaság érzését vetíti feléd. Nevesd ki a magányosságot, ami lehetetlenné teszi azt, hogy értelmes társkapcsolatokat találj magadnak. Nevesd ki a kövérséget, hogy ideális alkatod lehessen. Nevess ki minden olyan tulajdonságot magadból, amit károsnak tartasz az életedben. Azok helyett pedig, mielőbb vegyél fel új tulajdonságokat. Számodra hasznos tulajdonságokat véss az elmédbe. A VAGYOK kifejezéssel.

Mondd ki bátran, hogy szép VAGYOK, okos VAGYOK, bölcs VAGYOK, sikeres VAGYOK, szerencsés VAGYOK, gazdag VAGYOK, kedves VAGYOK, szeretetre méltó ember VAGYOK. Gyakorlatilag, minden olyan tulajdonságot vegyél fel bátran, ami hasznos lehet számodra. Ilyen módon, bármikor formálhatod tudatosan a jellemedet. A lelki alkatodat. A tudatalattidban honos mindenkori tudatosságodat. Éppen azért, hogy a lélek, mindig azokat a dolgokat és eseményeket tapasztalhassa meg általad, amit a jellemedként tudatosan meghatároztál önmagadnak. Mert a tudatalattidban gyökeret vert új fogalmaid, egészen új megtapasztalások lehetőségét fogják számodra biztosítani. Mert a fogalmainkban, a magánhangzóknak köszönhetően, dinamikus jellegű lelki erő rejtőzik. Ezek a lelki eredetű részerőink teszik lehetővé a megtapasztalás minőségét az életünkben. Mert a fogalmainkhoz tapadva határozzák meg a lelki alkatunkat. A jellemünket. Az életünk sorsszerű menetének a folyamatait.

Így működnek az affirmációk. Azok a mentális megerősítések, amelyekben a számunkra hasznos tulajdonságokat, a VAGYOK szóval illetve, tudatosan is önmagunkra vetíthetünk. Minél többször tesszük ezt szellemi szinten, annál jobban átérezzük lelki szinten is azoknak a tulajdonságoknak a valóságát. Vagyis, annál biztosabb az, hogy beépülnek azok a tulajdonságok, a mindenkori lelki tudatosságunkba. Tudatosan is formálva, alakítva a jellemünket. A lelki alkatunkat.

Amikor imádkozunk, akkor Istenhez szólunk. Ahhoz a kozmikus szintű abszolút Öntudathoz az Univerzumban, aki számára a megtapasztalásainkat élveznünk vagy szenvednünk kell. Éppen azért imádkozunk, hogy valamivel jobb sorsot tapasztalhassunk meg. De Istent, nem tudjuk szép szavakkal félrevezetni. Mert Ő maga, a kozmikus szintű hazugságvizsgáló „készülék”. Ennél fogva, ha a testi reakcióink és a kimondott szavaink, nincsenek szinkronban egymással, akkor is mindig a lelki érzéseinket veszi figyelembe. Így a mézes-mázos szavainkkal, ami a lelki érzéseinktől eltérő szellemi hozzáállásunkat képviseli, csak önmagunkat vezethetjük félre. Önmagunkat áltathatjuk csak. Ezért az imáidban, mindig a teremtésre méltó, pozitív lelki érzéseidet fejezd ki. Arra alapozd, minden Istennek szánt kérésedet.

A leghatásosabb ima azonban, a reális képzelet. Mert a képzeletben, a szellemi szintű információ informatív értékei, amit az általad használt fogalmak mássalhangzói képviselnek, meghatározzák számodra azt a mentális képi formát, amibe a lelki érzéseidet képviselő magánhangzóid dinamikus jellegű lelki ereje is bele integrálódik. Így a képzelet által formált mentális képedbe vagy filmedbe már, éppúgy benne vannak a szellemi szintű információid, mint a lelki érzéseid mentális erőhatásai. Vagyis, a képzeletedben, a szellemi gondolataid és a lelki érzéseid, mindig szinkronban vannak egymással. Mert a képzelet szárnyán, nem tudsz hazudni. Mivel, a valóság általad megtervezett, előrevetített képét határozod meg a reális képzeletedben. A vágyaid szerint.

Az előre megírt ima, csupán egy sablonszöveg. Ami szellemi szinten eldarálva, legfeljebb az ember lelki szintű megnyugtatására alkalmas. Megnyugszik tőle az ember, mert abban a tudatban ringatja magát, hogy már imádkozott. De Istennek, a teremtőnek, éppen arra van szüksége a teremtés érdekében, hogy tökéletesen tisztában legyen azzal, hogy milyen dologra vagy eseményre vagyunk lelki szinten felkészülve. Ezért ima közben is, mindig a lelki érzéseinket figyeli.

Az igazi imát, mindig az fogalmazza meg, aki éppen imádkozik. A saját szavai által használt fogalmakkal. Így a szavakba öntött imája közben, a lelki érzései nyernek Isten számára kifejezett értelmet. Ezért, mindig egy vágyott dolog vagy esemény érdekében imádkozzunk. Mert a lelki vágy, a lelkünk által bennünket éltető Isteni minőségünk reánk irányuló szándéka. De a lelki vágy, csak egy mentális módon irányítható intelligens erőhatás. Ami a szellemi szinten kifejezésre juttatott hitünkben egyesül, a vágyunk lelki érzéseinek az erőhatásaival. Mert a szellemi szintű gondolataink informatív értékei biztosítják azt a mentális formát, ami konkrét módon meghatározza azt, hogy a lelki érzéseink erőhatásai, milyen vágyott célokra irányuljanak. Így az ima során, mindig a konkrét lelki vágyainkat kell kifejezésre juttatnunk, az értelmes szellemi gondolataink segítségével. Ebben a folyamatban valósul meg az agy és a szív koherenciája. Vagyis, az a mentális egyensúly, amely szinkronba, közös nevezőre hozza a lelki érzéseinket a szellemi gondolatainkkal.

Viszont, a valóságos képzelet során, eleve koherens állapotba kerül a szívünk és az agyunk. Mert a képzeletünkben, a lelki érzéseink és a szellemi gondolataink, azonnal szinkronban vannak egymással. Így a vágyainkról alkotott valóságos képzelet, mindig tökéletesebb módon fejezi ki Isten számára azt, amit szeretnénk megtapasztalni az életünk során. Ezért, a vágyunkról alkotott reális képzeletünk képviseli az igazi, a tökéletes imát.

Ezért, minden este lefekvés után, amikor már nyugalomba kerültél, képzelj el magadnak néhány dolgot és eseményt valóságosnak, amit a vágyaid szerint szeretnél másnap megtapasztalni. Képzeld el magadnak valóságosnak úgy, hogy önmagadat is képzeld a vágyott dologba vagy eseménybe. Mert számodra akkor lesz valóságos módon reális, ha önmagadat is beleképzeled. Vagy azt a szeretett személyt, akinek a sorsán változtatni szeretnél. Mert reális elképzelést, bárki számára formálhatsz az elmédben. Majd azzal a biztos nyugalommal aludj el, hogy mindent jól megterveztél Isten számára, amit másnap szeretnél megtapasztalni.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2022.10.23.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2717960764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása