Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2022.11.12. 06:47 futotuz

Személyes energiahiány.

Címkék: személyes energiahiány

Személyes energiahiány.

Amikor az ember, energetikai szempontból tekintve normális, akkor teljesen egészséges. Mert a szervezetének minden sejtje, azok minden egyes atomja, mint anyagi szintű kiterjesztése, a reájuk irányuló kozmikus szintű mágneses hullámok induktív hatásának engedelmeskedik. Korlátozások nélkül. Ilyen egyéniségek például, az újszülött gyermekek. Hiszen, az őket éltető kozmikus szintű mágneses hullámuk, mint lélek, tökéletes induktív munkát végezhet a kis anyagi testükön. Amit a szellemi képességük hiányában, nem korlátozhat semmi. Esetleg csak, az anyai gondoskodás hiánya.

Amikor egy csecsemő megszületik, még nincsenek szellemi képességei. Így a szellemi képességeinek a kibontakozási idejéig, az édesanyja szellemi aktivitását kénytelen hasznosítani. Akár néhány évig is. Egyfajta mentális „köldökzsinór” köti őket egy közös szellemi egységbe. Ezért, az édesanya hangulatváltozása, a gyermek kényszeres hangulatváltozását fogja előidézni. Ahol az anya energetikai szintű hangulatváltozását, valamilyen szellemi szintű kellemetlen információ idézte elő. Ennél fogva, a lelki eredetű természetes energetikai állapotunk, mindig a pillanatnyi lelki egyensúlyunkat tükrözi. Amit kizárólag, a szellemi aktivitásunk képes befolyásolni.

Míg a kellemes szellemi gondolataink, fokozzák és fenntartják az ideális lelki állapotunkat, addig a kellemetlen szellemi gondolataink torzítják azt. Mert a lelki érzéseink polaritásai, mindig a szellemi gondolataink minőségi változásai szerint képesek módosulni. Így a kellemetlen szellemi gondolataink, negatív lelki érzéseket biztosítanak számunkra, míg a kellemes szellemi gondolataink, mindig pozitív lelki érzéseket generálnak. Amit az elménk, azonnal kivetít, a testünket felépítő sejtjeinkre. Így a sejtjeink, mindig az elménben tudatos rezgési szintünknek megfelelően fognak folyadékkristályokként rezegni.

Ez úgy valósul meg, hogy az elménkben tudatosodó szellemi gondolatainknak, csak informatív értékei vannak. Ezért lehetnek azok többnyire kellemesek vagy kellemetlenek. A számukra közömbös szellemi gondolataink, úgy tudatosodnak az elménkben, hogy nem váltanak ki különösebb lelki aktivitást. De a kellemetlen szellemi gondolataink, mindig alacsony frekvenciás, negatív lelki érzéseket aktivizálnak ott. Míg a kellemesek, mindig magas frekvenciájú, pozitív lelki érzéseket generálnak.

Vagyis, a lelki érzéseink, úgy váltanak polaritást, hogy leesik vagy felemelkedik a frekvenciális szintű rezgésük szintje, a szellemi gondolataink mentális hatására. Az agyunkat ugyanis, két agyfélteke alkotja, amit egy kis kérges test, egy idegi rostokból álló összekötő állomány tart közös egységben. Így a bal agyfélteke felelős a beszédért, a számolás képességéért, a logikáért, a racionális értelmi képességünkért, az éntudatunkért, az időérzékelési képességünkért, a ritmusérzékelésért. Amit digitális módon dolgoz fel. Míg a jobb agyfélteke a vizualizációs képességért, a geometriai érzékért, az intuícióért, az érzelmi alapú ösztönösségért, a közösségtudatért, a térérzékelésért, a melódia kezeléséért, a lelki képességeinket szabályozza. Vagyis, a bal agyféltekénk a szellemi adottságainkat kezeli, míg a jobb agyféltekénk, a lelki dominanciánkat képviseli.  Így a kétféle agyfélteke, folyamatosan befolyásolja egymás működését. Mégpedig olyan formában, hogy együtt tudatosítja az elménkben, a szellemi és a lelki adottságainkat. Gyakorlatilag, folyamatosan összekapcsolja azokat, egy közösen kezelhető mentális egységgé, amit már hitnek nevezhetünk.

Mert az egészséges agy, egy skizofrén, azaz kettős tudatú értelmes elmét biztosít számunkra. Amelyben az intelligens lelkünk érzéseire, éppúgy tudatos az elménk, mint a szintén intelligens szellemi gondolataink informatív értékeire. Mivel, éppen az a természetes feladata az elménknek, hogy összekapcsolja a szellemi gondolatainkat a lelki érzéseinkkel. Egy közösen kezelhető mentális egységgé, amit hitnek nevezünk. Ezek a hiteink jelennek meg, mint EEG-agyi mágneses hullámaink, az elektromos tulajdonságú agyunkban. 

Ezért, a lelki aktivitásunkat képviselő jobb agyféltekénk természetes mentális folyamatait, a bal agyféltekénk képes befolyásolni, korlátozni szellemi szinten. Mégpedig, kizárólag a kellemetlen szellemi gondolataink mentális hatására. Mint egy mentális mérleg, ami a bal agyféltekénkben tudatosodó kellemetlen szellemi gondolataink hatására, lefelé tolja a jobb agyféltekénk érzelmi „csúszkáját”, míg a kellemes szellemi gondolataik, felfelé tolják azt. Folyamatosan szabályozva ez által szellemi szinten, a lelki érzéseink aktivizálásának a lehetőségeit.

Ez persze, fordítva is működik. Mert a túlzottan felfokozott lelki aktivitásunk, alkalmas arra, hogy a szellemi szintű értékítéletünket komolyan befolyásolja. Ami azt jelenti, hogy a túlzottan pozitív lelki érzéseket produkáló jobb agyféltekénk, átmenetileg mellőzi a kellemetlen szellemi gondolataink káros lehetőségét. Egyszerűen figyelmen kívül hagyja azokat. A boldogság tudati állapotához ragaszkodva a tudatos elménkkel. Míg a túlzottan negatív lelki érzéseinket tudatosító jobb agyféltekénk felfokozott aktivitása, a kellemes szellemi gondolataink mentális lehetőségeit zárja el előlünk. Éppen a kellemetlen szellemi gondolataink érdekében.  Egyfajta őrjöngő tudati állapotot fenntartva az elménkben.

Míg az őrjöngő tudati állapot, a negatív lelki érzések folytonosságát biztosítja az elménkben, addig az anyagi minőségű testünk minden egyes sejtje, átveszi az agyunk igen alacsony rezgési szintjét. De a számunkra ideális sejtműködésünk, csak magasabb rezgési szinten valósulhat meg. Így az őrjöngő, a haragos, a bosszús, az ideges, a feszült rezgési szintű sejtjeink, nem alkalmasak arra, hogy az egészségesnek minősülő sejtszaporulat szerint rezegjenek. Ezért a sejtjeink, nem képesek az alacsony rezgési szintjük miatt olyan folyadékkristályos szerkezeteket kialakítani, amelyek a kényszerű természetes sejtszaporulat során, egészséges sejteket eredményezhetnének.

Ha pedig, alacsony rezgési szintű, beteges sejtek keletkeznek a természetes sejtosztódási folyamataink során, akkor azok, olyan testi elváltozásokat idézhetnek elő, amit már az orvostudomány, megnyilvánult betegségként határozhat meg. Ezek a pszichoszomatikus eredetű betegségeink. Ami azt jelenti, hogy a pszichénket képviselő elménket rosszul használtuk, és az szomatikus, azaz testi elváltozásokat eredményezett a szervezetünkben. Az orvostudomány mai állása alapján, szinte minden ilyen betegségünk pszichoszomatikus eredetű.

A tudatos elménket pedig, csak akkor használhatjuk rosszul, ha a kellemetlen szellemi gondolataink mentális hatására, negatív lelki érzéseket aktivizálunk. Vagy akkor, ha a túlfokozott negatív lelki érzések hatására, mereven ragaszkodunk a további kellemetlen szellemi gondolatainkhoz. Mert, minél több kellemetlen szellemi gondolat terheli és uralja az elménket, annál több negatív lelki érzést aktivizálunk az agyukban. Így a kellemetlen szellemi gondolataink valójában, olyan mentális akadályokat képviselnek a tudatos elménkben, amelyek megakadályozzák a magas frekvenciájú pozitív lelki érzéseink aktivizálódási lehetőségeit. Gyakorlatilag, alacsony rezgési energiaszinten tartva a teljes testünket.

Mivel a lelkünk, az életünk energiája, ezért az elménkben tudatosodó lelki állapotaink, azokat ez energetikai szintjeinket tükrözik, amelyek alapján a sejtes alapú testi működésünk biológiai folyamatai megvalósulhatnak. De ez, azt is jelenti egyben, hogy csak a magasabb frekvenciájú pozitív lelki érzéseink alkalmasak arra, hogy egészséges testi állapotokat biztosítsanak számunkra. Illetve, az esetleges betegségeink idején, addig nem alakulhat ki bennünk a gyógyulás folyamata, amíg az elménkben nem fokozzuk kellő mértékben, az agyi rezgéseink szintjét. Vagyis, amíg az egészség tudatos állapotait képviselő kellemes szellemi gondolataival, fel nem töltjük az elménket.  Mert akkor már, az elménket szellemi szinten fokozva, az agyi rezgéseink emelkedni kezdenek, és a sejtjeink számára, azonnal az egészséges rezgési impulzusokat közvetítheti. Amit a sejtjeink, meg is valósítanak számunkra, a természetes sejtszaporulatuk következtében.

A személyes energiahiányunk tehát, úgy alakul ki az életünkben, hogy a kellemetlen szellemi gondolataink mentális hatására, negatív lelki érzések valósítják meg, az alacsony agyi rezgési szintünket. Ami a sejtes alapú biológiai működésünket szabályozza. Így minden manifesztálódott betegségünk, egy-egy sajátságos mentális hibánkat tükrözi számunkra. Gyakorlatilag, azt is mondhatjuk, hogy a testünkben kialakuló betegségeinknek, éppen mi magunk vagyunk az előidézői. Mert az elménket, rosszul használjuk.

Ezért kedves Olvasóm, te mindig fókuszálj a szeretetre. Mert a szeretet, minden esteben kizárólag, csak kellemes szellemi gondolatokkal fejezhető ki. Ami a lelki érzéseinknek, pozitív polaritást biztosít. Mert a szeretetre alapozott örömökben, olyan boldog az ember, hogy abban nem alakulhat ki semmiféle betegség. Sőt, az esetleges betegségek lehetőségei, már csírájukban feloldódnak, a szeretettel irányított szervezetünkben. Mert a sejtjeink magas rezgési szintje, túl egészséges ahhoz, hogy alacsony frekvenciás, beteg sejteket termeljen. Így a szeretetben élő ember, mindig egészséges marad.

Ezért, csak a kellemetlen szellemi gondolataink alkalmasak arra, hogy olyan mentális akadályokat képezzenek az elménkben, amelyek hatására a betegségek kialakulhatnak. Sokkal gyengébb energetikai állapotba hozva a szervezetünket, mint amit az természetes módon igényelne. Éppen azért, mert a kellemetlen szellemi gondolataink, eltérnek a szeretet magas frekvenciát igénylő magasabb rezgési szintjeitől. De, hogyan lehet mindig kellemes szellemi gondolatokat tudatosítani az elménkben, amikor megannyi kellemetlen probléma elé állít bennünket az élet?

Amikor probléma elé állít bennünket az élet, akkor az aktuális problémánkról szóló szellemi gondolatok tudatosodnak az elménkben. Azok a kellemetlen szellemi gondolatok uralják az elménket. De, amikor a probléma már tudatosodott az elménkben, akkor szinte azonnal ébred bennünk egy lelki vágy, ami már a problémánk megoldott állapotára utal. Ami azt jelenti számunkra, hogy a lelki vágyunk teljesülése, boldoggá tehetne bennünket. Mert megváltana bennünket, az éppen fennálló problémánk terheitől.

A vágy tehát, egy lelki érzés. Mentális módon irányítható erőhatás. Mert a lelkünkből, az életünk energiájából származtatható. Így a jobb agyi féltekénken keresztül tudatosodik az elménkben. De ez a lelki vágy, még nem elég erős rezgésű ahhoz, hogy megoldja a problémánkat. Ezért, a szellemi gondolataink informatív értékeinek a segítségével, nekünk kell elképzelni azt valóságosnak. Olyan módon, hogy önmagunkat is beleképzeljük abba a valóságba, ami a lelki vágyainknak értelmes mentális formát biztosít. Amikor az elménkben, már tisztán látjuk a lelki vágyunk elvi lehetőségét, akkor még több pozitív lelki érzést biztosít a jobb agyféltekénk ehhez a reális elképzeléshez. Így a kellemes szellemi gondolataink, pozitív irányban felfokozzák a lelki érzéseinket. Amelyek szellemi szinten irányított lelki erőhatsokként, megvalósítják számunkra a vágyunk által kívánatos megoldást.

Vagyis, sohase ragadjunk le az elménkben tudatosodó problémáknál. Hanem mielőbb a számunkra helyes, lelki vágyainkban jelentkező megoldások reális elképzelésére használjuk a mentális képességeinket. Mert a lelki vágyainkat, csak kellemes szellemi gondolatokkal tudjuk elképzelni az elménkben. Pozitív lelki érzéseket aktivizálva. A problémáinkra tudatos kellemetlen szellemi gondolataink ellenében. Ezért egy probléma ismeretében, mielőbb a lelki vágyainkban jelentkező megoldásokra kell használni a szellemi kapacitásunkat ahhoz, hogy a lelki életünk magas rezgési szinten maradjon. Éppen az egészségünk megóvása érdekében.

Ebből az is egyenesen következik, hogy a problémáink, soha nem az ellenségeink. Hanem lehetőséget biztosítanak számunkra ahhoz, hogy a vágyainkban tudatosodó megoldásokra fókuszálva, tudatos lelki életet éljünk. Ezért minden problémára, csak addig érdemes szellemi szinten gondolni, amíg az, kellőképpen nem tudatosodik az elménkben. Az pedig, a megoldást felénk vetíteni képes lelki vágyunk jelenlétében, már csak múltbéli emlék maradhat. Ezért a lelki vágyunkra koncentrálva, a számunkra helyes megoldás áldásos folyamata is beindul az életünkben. Ez a tudatos teremtés lényege.

Amíg a teremtés folyamatában tudatosan veszel részt, addig a jobb agyféltekéd magas rezgési szinten marad. Mert a szellemi gondolataid informatív értékeivel, a pozitív lelki érzéseid magas rezgési szintjét szolgálod ki, értelmes módon. Vagyis az elmédet, számodra hasznos módon használod. Olyan ez, mint egy „fegyver”, amelyben a kellemes szellemi gondolataid informatív értékei határozzák meg a számodra ideális célokat, míg a pozitív lelki érzéseid benne a „lőszerek”. A hatóképes lelki erőhatások. Amelyek a sorsodat képesek formálni.

Ha a megtapasztalható sorsodat, nem te magad irányítod a lelki vágyaid reális elképzeléseivel, akkor olyan elképzelések alapján kell élned, amit mások formáltak neked. Nyilván a nélkül, hogy a te lelki érzéseidet figyelembe vették volna. Ezért, azoknak az elképzeléseknek a megvalósulásai, olyan sorsszerű eseményeket jelenthetnek a te életedben, amit problémákként élhetsz meg. De, ha a probléma ismeretében, mielőbb a közben tudatosodó lelki vágyaidra koncentrálsz, akkor azonnal korrigálhatod azt a mentális hiányosságot, amit a mások elképzelései, a te lelki érzéseid nélkül hoztak létre számodra. A reális képzelet segítségével.

Mert a természetben, csak olyan változások valósulhattak meg értelmes emberi alkotásokként, amit valaki már elképzelt előtte valóságosnak. Ezt úgy is fogalmazhatnám, hogy a képzeletben megjelenő terveink teremtik a valóságukat. Aki pedig, reális elképzelések nélkül él, az kénytelen a mások elképzelései szerint élni. A „vaknak” értelmezett sors szeszélyei szerint. De ez a sors, csak akkor „vak”, ha nincsenek benne olyan saját elképzeléseink, amelyek a lelki vágyainkat fejezik ki világosan, értelmes módon. Vagyis, az ilyen módon megvalósuló szellemi vakságunk, a lelki életünket, alacsony energetikai szintre zülleszthetik. Amelyben a betegségek éppúgy megvalósulhatnak, mint a hiány bármilyen más formája. Így a tudatlanság, vagy a siker és szerencse nélküli szegénység is.

Ezért Kedves Olvasóm, én arra buzdítalak téged, hogy minden este lefekvés után, képzelj el magadnak néhány olyan dolgot és eseményt, amit másnap szeretnél megtapasztalni a lelki vágyaid szerint valóságosnak. Vagyis, tudatosan tervezd meg magadnak előre a másnapi programodat. Majd térj nyugovóra azzal a biztos tudattal, hogy másnapra, mindent jól megterveztél magadnak előre. Ilyen módon, a te saját elképzeléseid szerint fognak azok megvalósulni. A te sorszerű eseményeidet képezve. Ha pedig, mégis probléma elé állít az élet, képzeld el magadnak mielőbb, azok számodra vágyott ideális megoldásait. Ilyen módon, a saját javadra fordítva a sorsod állandóan forgó „kerekét”. Mert a sorsod kerekét, te magad is forgathatod tudatosan.

Persze, nem kell mindig estig várnod. Ha napközben merül fel valamilyen problémád, akkor azt is mielőbb elképzelheted magadnak valósgosnak, a lelki vágyaid szerint. Mert a nappal formált elképzeléseid, éppúgy képesek a sorsod kerekét a te akaratod szerint forgatni, mint az esti elképzeléseid. Csak arra van szükséged, hogy az elméddel megpihenj egy kicsit, amíg az elképzeléseidet kialakítod benne. Itt és most, a képzeletalkotás jelen pillanatában.  Hogy az elméd, meditatív állapotba kerüljön.

Erre sokan azt mondják, hogy ők nem képesek meditálni. Nem is tudják azt, hogy hogyan kell azt végrehajtani. Erre én azt válaszolom nekik, hogy „minden ember képes meditálni”. Mert az elménk, mindig meditatív állapotban van, amíg a jelen pillanatára fókuszál. Amíg a lelki jelenlétre tudatos. Ezért, amíg a pillanatnyi tevékenységedre koncentrálsz, és a szellemi gondolataid nem kalandoznak el közben a múlt és a jövő szellemi szintű emlékeiben, addig meditatív állapotban vagy. Mert a most jelentkező szellemi gondolataidat a jelen lelki érzéseivel társítja az elméd. Amint azonban, a most aktuális tevékenységed folyamata közben, a múlt vagy a jövő szellemi gondolatai tudatosodnak az elmédben, akkor azonnal kizökkensz a meditatív állapotodból.

Természetesen, a jelen viszonyítási pillanata arra is alkalmas, hogy a memóriánkban tárolt emlékeink részpillanatait, összegezzük az elménkben. Ezért vagyunk képesek, a régebben viszonyított eseményeket, megtörtént folyamatokként értelmezni az elménkben. Olyankor az elménk elvonatkoztat, azok időben eltérő módon viszonyított részleteitől. Globális egészként látja az egész eseményt. Ezért képesek az emlékek, ugyanolyan lelki érzelmeket kiváltani belőlünk, mint amit akkor éreztünk, amikor azok megtörténtek. Így az emlékeink, a jobb agyféltekénkben alakulnak ki, éppen úgy, mint a reális elképzeléseink. Ezért hatnak azok közvetlen módon, a lelki érzéseinkre.

Az emlék ugyanis, olyan elképzelés, ami a szellemi szintű múltunkból irányul, az elménk jelen viszonyítási pillanatába. Míg a terveink, olyan reális elképzeléseink, amelyek a szellemi szintű jövőnkből irányulnak, az elménk jelen viszonyítási pillanatába. De lelki szintű erőhatást, csak itt és most tudunk aktivizálni az elménkkel. A jövőbe vagy a múltba irányuló lelki erőhatásaink, hatástalanokká válnak az életünkben. Mert a múlt és a jövő emlékei, időben nincsenek szinkronban, az erőhatást biztosítani képes lelki jelenlétünkkel.

Ezért, bármit képzelj is el valóságosnak a lelki vágyaid szerint, azt itt és most tedd, a jelen pillanatára vonatkoztatva. Mintha itt és most történne éppen az életedben. Gyakorlatilag, éld bele magad annak valóságába. Az elméd meditatív, jelenre tudatos viszonyítási pillanatában. Amelyben a lelki érzéseidet is aktivizálhatod. Az ilyen módon aktivizált lelki érzéseink, rendre megvalósítják számunkra a vágyott céljainkat. Mert a lelki vágy ereje és a szellemi szintű cél, közös akaratot képvisel a jelen pillanatában. A teremtés jelen pillanatában.

Ezért, bátran érezd azt, hogy amit a lelki vágyaid alapján elképzeltél reális módon valósgosnak most, az már megvalósult az életedben. Mert, amit ilyen módon realizáltál magadnak, az fog számodra realizálódni, a sorsod által megtapasztalható dolog vagy esemény formáját öltve. Mert, már valóságosnak láttad az elmédben. Amíg az elméd energiaszintje, magas lelki rezgési szintet biztosít az agyad számra, addig boldog és egészséges maradsz. Ebből kifolyólag, minden a fejedben dől el.

Ha pedig, elköveted azt a hibát, hogy az életedben jelentkező problémákra fókuszálva az elméd figyelmét, kellemetlen szellemi gondolatoknak biztosítasz lehetőséget, akkor azok, alacsonyabb frekvenciájú negatív értékre állítják a lelki érzéseidet. Alacsony rezgési szintre kényszerítve az agyadat. Amit a sejtjeid azonnal átvesznek. További problémákat okozva a szervezetedben és az életed egyéb területein. Lelki szintű energiahiányos állapotba hozva, a teljes egzisztenciális létezésedet.

Ez a személyes energiahiányod pedig, úgy érvényesül a társadalmi életedben, hogy a többi embertársad jelenlétében, mint „energiavámpír” jelensz meg. Aki az alacsony rezgésű egyéni boldogulása érdekében, mindenkitől elszívja az ő életenergiáját. Mégpedig olyan módon, hogy a saját alacsony rezgési szintjét vetíti másokra. Ezért empatikus módon, az emberek akaratlanul is átveszik mások alacsony rezgésű mentális állapotát. Ezért, érdemes elkerülni, vagy mellőzni mindenkit, aki alacsony rezgésű mentális meditatív állapotban van. Természetes önvédelmi reakcióként.

Mert a saját, személyes lelki energiahiányunk, nem pótolható mások gyenge lelki szegénységével. Csak életerős és vidám emberek társaságát keressük. Mert az ő magas frekvenciájú agyi rezgéseik, a pozitív lelki jelenlétükre utal. Amit a mi elménk, éppúgy képes átvenni. Mert mi magunk is, rezonánsak vagyunk mások lelki érzéseire. Így a vidám emberek társaságában, feloldódik a mi rossz kedvünk is. Mert az ő magasabb agyi rezgéseik, a mi agyi rezgéseinket is fokozni képesek.

Ezért, szüntess meg minden személyes energiahiányt az életedben, ha boldog és egészséges kívánsz lenni. Mert a magas rezgésű elmeállapotaid, mindig örömöt okoznak számodra. Az elméd pillanatnyi örömeinek a folytonossága a memóriádban, a boldogság megvalósulását jelenti az életedben. Amely már, a személyes energiahiányod feloldódását tükrözi. Mert a lelked, minden olyan életenergiát át tud neked adni induktív módon, ami boldoggá tehet téged. Mert szellemi szinten, már nem korlátozod a pozitív lelki aktivitásodat, hanem mindig fokozod és megfelelően magas szinten tartod azt. Teljesen tudatosan.

Érdemes még szót ejteni, az elménkben zajló belső beszédünkről. Ami minden értelmes emberben sajátságos módon zajlik. Olyankor ugyanis, a két agyfélteke kommunikál egymással. Azon belül is, a bal agyféltekés intelligens szellemi képességeink, és a jobb agyféltekés intelligens lelki érzéseink társalognak egymással. Megpróbálnak közös nevezőre jutni, egy adott problémánk esetében. De akkor járunk jól, ha inkább csak a lelki érzéseinkre hallgatunk. Mert a lelki érzéseink, abszolút módon intelligensek. Míg a szellemi gondolataink csak tanult, racionális relatív, korlátozott intelligenciával rendelkezhetnek.

Hasonló a helyzet, a lelkiismeret-furdalás esetében. Ami akkor alakul ki, amikor szellemi szinten vezérelt elmével, olyan cselekedetet hajtottunk végre, amivel a lelkünk nem értett egyet. Vagyis, a szeretet természetes áramlása ellen tettünk valamit. Ennél fogva a lelki intelligenciánk, addig nem hagy békén bennünket, amíg szellemi szinten jóvá nem tesszük az elkövetett hibánkat. Éppen azért, hogy a jobb agyféltekénkben honos társadalmi békénk megmaradjon. Így a lelkiismeret furdalás esetén, a bal agyféltekés egoista önérzetünk, szembe helyezkedik a jobb agyféltekés közösségi érdekeinkkel. Addig nem hagy békén bennünket, amíg egyensúlyba nem hozzuk a kétféle érdeket. Ezért, a lelkiismeret-furdalás is, egyfajta belső párbeszédnek minősül. A kétféle agyféltekéink között. Amelyben a szellemi képességeink és a lelki adottságaink kommunikálnak egymással. 

Ezért, a belső párbeszédjeink és a lelkiismeret-furdalás is, azért valósul meg az elménkben, hogy a pozitív lelki aktivitásunk kevésbé csökkenjen. Hogy a szellemi képességeinket jobb belátásra bírva, a szeretet kellemes tónusú gondolatai felé fordítsa. Hogy a szellemi gondolatainkkal, a kellemes gondolatokra maradjunk tudatosak. Éppen az egészségünk természetes megóvása érdekében. Amelyben, a szellemi képességeink, nem korlátozzák a pozitív lelki aktivitásunkat.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2022.11.12.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr217976584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása