Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2023.04.15. 10:56 futotuz

Szellemi irányítás.

Címkék: szellemi irányítás

Szellemi irányítás.

A növények és az állatok, olyan ösztönlények, amelyek a lelki és a testi érzéseik alapján élik az életüket. Ezzel szemben az ember, szintén olyan ösztönlény, aki a lelki és a testi érzései alapján él, de ezeket az alapvető életjelenségeket, szellemi irányítással hajtja végre. Teljesen tudatos módon. Így a tudatosságunk arra utal, hogy szellemi szintű jóváhagyással végezzük az ösztönösként értelmezhető testi és a lelki funkcióinkat.

Ilyen módon, szinte mindent megtervezünk magunknak előre. Az elménkben formált hiteink alapján. Vagyis, olyan reális elképzeléseket alakítunk ki az elménkben, amelyekhez a lelki érzéseinket is társítjuk. Így vannak rövid, közép és hosszútávú hiteinket képviselő terveink is. A rövidtávú terveink, néhány másodpercre vetítik előre a hiteinket. Ilyen módon, szinte észre sem vesszük azt, hogy gyakorlatilag, előre megtervezett módon hajtjuk végre, az ilyen rövidtávú elképzeléseinket. Ezek a mi napi szintű folyamatos, rutinszerű cselekedeteink.

A középtávú elképzeléseinkkel, néhány másodperctől, akár néhány órára is előre vetíthetjük, a hiteink által formált reális elképzeléseinket. Ezek, azok a napi tevékenységeink, amit nem azonnal végzünk el, hanem csak jóval később, miután már tudatosan megterveztük azokat. Mint például az, amikor reggel kitaláljuk azt, hogy mit főzzünk majd ebédre. Vagy például, amikor napközben elhatározzuk azt, hogy milyen programunk legyen estére.

Végül pedig, vannak a hosszútávú elképzeléseink. Amelyekben néhány órától, akár néhány évre is előre vetíthetjük, a reális elképzeléseink által formált hiteinket. Mint olyan sajátságos terveinket, amelyek szerint szeretnénk élni az életünket. Ilyen például, egy kocsicsere, egy házvásárlás vagy például, egy nyaralás, amit még koratavasszal terveztünk el. Így aki hittel él, az valójában tervszerű módon él.

Van azonban, olyan eset is, amikor a cselekvési idő sokkal rövidebb, mint néhány másodperc. Abban az esetben, nincsen elegendő időnk arra, hogy szellemi szinten, előre jól megtervezett módon hajtsuk végre a szükségszerű cselekedeteinket. Ilyen esetekben, a tudatos szellemi aktivitásunk nélkül, teljesen spontán módon cselekszünk. Kizárólag lelki irányítással. Az elménkben tudatos lelki jelenlétünknek köszönhetően. Amikor a helyes és a jó cselekedetet, az aktuális helyen és szintén az aktuális pillanatban hajtjuk végre.

Így, szinte minden olvasóm járt már úgy, hogy a lelki jelenlétének köszönhetően, képes volt elkerülni olyan balesetet, aminek a veszélyes lehetőségét szellemi szinten, csak utólag volt képes felfogni. Mert, csak az esemény megtörténte után tudatosodott szellemi szinten is az elméjében az, hogy mi is történhetett volna, ha a lelki jelenlétének köszönhetően, nem cselekszik ösztönös módon azonnal. Teljesen spontán jelleggel. A lélek közvetlen irányítása alatt.

Ez persze, arra is utal egyben, hogy a lélek is tudatos. Mégpedig, abszolút Tudatossággal rendelkezik. Viszont, a szellemi szintű irányításunk miatt, mégis relatív módon gondolkodó értelmes emberek lehetünk. Ami azt jelenti, hogy a reális képzelet által, az elménkben formálható hiteinket, mindig szabad akaratunkból határozhatjuk meg. Mert senki más nem kötelezhet, vagy nem ellenőrizhet bennünket, a hitünk kialakítása során. Az kizárólag, a mi szabad akaratunkat képviseli. Így az elménkben formált hiteinkért, a felelősség is mindig bennünket terhel.

A felelősségünk pedig, abban nyilvánul meg, hogy az életünk eseményei során, mindig azt tapasztaljuk meg, amire a hiteink által, szellemi szinten már érettek vagyunk. Illetve olyan eseményeket, amelyek szellemi szinten, valamire tanítani szeretnének bennünket. Más emberek szellemi szintű irányítása alatt. Így az anyagi minőségű testünk szellemi szintű irányítása azt jelenti, hogy a lelkünk, mindig azt az „életszerepet” vállalja fel számunkra, amit a szellemi gondolataink segítségével meghatároztunk, az elménkben kialakított hiteink segítségével.

Másképpen fogalmazva, a Bibliából ismert „VAGYOK, AKI VAGYOK” kifejezés arra utal, hogy a lélek által Isten, mindig azzá az egyéniséggé válik bennünk, amit szellemi szinten meghatározunk számára, az elménkben formálható hiteink által. Vagyis, mivel minden embert Isteni eredetű lélek éltet, ezért Isten a lélek által, azzá válik bennünk, amit a hiteinkben meghatározunk számára. Abszolút módon, azaz kivétel nélkül. Ez azt is jelenti egyben, hogy a lélek által Isten, általunk szerez gyakorlati tapasztalatot, az anyagi világ valóságáról. Azért éltet bennünket a lélek által, hogy tapasztalatot szerezzen magának arról az anyagi valóságról, amit Ő maga teremtett.

Ez azt is jelenti egyben, hogy a szellemi szintű értelmes emberek, lélek által éltetett relatív Istenek. Erre tanított bennünket Jézus is, amikor azt állította, hogy nem lakik Isten kőből készült templomokban, hanem mi magunk lehetünk Isten templomai. Anyagi szintű felépítményei. Minden egyes ember. Éppen a lélek „templomai”. Ennél fogva, amikor önmagad lelki minőségére figyelsz meditatív elmeállapotban, a szellemi aktivitásod tudatos elcsendesítése alatt, akkor gyakorlatilag, önmagad „templomába” vonulsz vissza. Hogy a lélek által téged éltető Istennel közös mentális viszonyba kerülj.  A meditáció, ma még misztikusnak értékelt élményében. Nagyon sokféle meditatív elmeállapot létezik. Mert minden olyan mentális állapot, ami a jelen pillanatában képes tartani az elménket, meditatívnak minősül.

A Genezis időszakában Isten, először megteremtette a növényeket. Amely növények, azonnal éltek. Egészséges módon táplálkoztak és szaporodtak. Majd megteremtette a vizekben az élőlényeket, a levegőt uraló élőlényeket, végül pedig, a földön csúszó mászó élőlényeket. Így minden állat, amit teremtett, egyből élt. Evett, ivott és szaporodott, természetes módon. Csak az ember lett olyan lény, aki a föld porából gyúrva, ott feküdt, mint egy élettelen test. Majd az életnek a leheletét fújta az orrába Isten. Vagyis, az élettelen emberi testet, Ő maga vette birtokba, a lélek által. Ez a Biblia, többezer éves állítása.

Majd Isten, saját maga tanította meg az embert arra, hogy mit egyen és mit igyon. Végül pedig, a nő teremtése után, Isten adott utasítást arra, hogy szaporodjanak és sokasodjanak. Ez által, népesítsék be a Földet. Évát azonban, már Ádámnak az oldalbordájából formálta. Hogy egy testté legyenek az életük során. Ezt az egységet érzi minden szerelmes pár azóta is, és ezt szimbolizálja minden ölelés. Így a szeretetet képviselő öleléseinkben, a lelki egységünk nyer örömökkel teljes tapasztalatot önmagáról. Vagyis Isten.

Amíg Isten éltet bennünket, addig folyamatosan az a célja, hogy a szeretet végtelen lehetőségével, önmagáról szerezzen gyakorlati tapasztalatot az anyagi világunkban. Gyakorlatilag, ezért éltet bennünket. Így a szeretet lelki érzése, csak akkor áramlik az emberek között, ha egymásért is élünk. Ha az egyéni szintű életük során, egymás érdekeit is szolgáljuk. De a szellemi szintű szabad akarat mentális lehetősége, arra is lehetőséget biztosít számunkra, hogy egoista módon, csak a saját érdekeinket képviseljük. Amíg ezt tesszük, addig mások érdekei ellen cselekszünk. Amely viszonyban, a lelkeinknek szóló végtelen szeretet, már nem képes megnyilvánulni. Ilyen módon Isten, kénytelen megtapasztalni a szeretet ellenében azt is, ami a szeretet pozitív lelki érzéseitől eltérően, negatív lelki érzésekkel jár. Amit, nyilván bűnként értékel.

Mivel Isten a teremtő, a hitünk teremtője, ezért a negatív lelki érzéseinket képviselő negatív hiteiket is, Ő teremti meg számunkra. De a megtapasztalás fizikai élménye, kizárólag bennünket terhel. Isten, csupán mentális tapasztalatként éli meg a mi fájdalmainkat is. Mert, amit a szeretet ellen, méltatlankodásból, indulatból, neheztelésből, felháborodásból, haragból, ellenségeskedésből, széthúzásból, viszálykodásból, dühből, gyűlöletből követünk el egymás lelkei ellen, az csupán, az egoista jellegű szellemi irányításunkat befolyásolja. Negatív értelemben.

Látszólag, nincs is ezzel semmi baj. Csakhogy, a lelkünket képviselő Isten, nem érzi jól magát olyan testben, amelyikben nem a pozitív lelki érzéseinken alapuló szeretet játssza a fő szerepet. Így az emberekben aktivizált negatív lelki érzések halmozódása, pszichoszomatikus eredetű betegségeket idéz elő. Ahol a „pszichoszomatikus” jelző arra utal, hogy a pszichénket képviselő elménket rosszul használtuk, ezért az szomatikus jellegű, azaz testi elváltozásokat idéz elő az anyagi minőségű szervezetünkben. Ami, valamilyen betegség formájában manifesztálódik.

Vagyis a betegségeink, az általunk generált negatív lelki érzéseink miatt alakulnak ki a szervezetünkben. Mert az elménkbe, a kellemetlen szellemi gondolataink hatására, negatív lelki érzéseknek biztosítottunk teremtési lehetőséget. Így a bennünket éltető Isten, gyakorlatilag elfordul tőlünk addig, amíg újra a szeretet pozitív lelki érzéseivel nem kezdünk el élni.  Addig a betegségeink, a lelket nélkülöző elmúlás felé irányítanak bennünket. Mert az életerőnket képviselő lelki aktivitásunk legyengül. Vagyis a lélek, csak addig éltet bennünket, amíg a szeretetet szolgáljuk. Amely szeretetben, az egymás felé irányuló jóindulatunk nyilvánul meg Isten számára.

Az elménk úgy működik, hogy a szellemi gondolataink hatására, lelki érzéseket aktivizálunk. Az elménknek, éppen ez a mentális feladata. A kellemes szellemi gondolataink, pozitív lelki érzéseket hoznak működésbe. Míg a kellemetlen szellemi gondolatainkkal, csak negatív lelki érzések aktivitását tudjuk elérni. Amelyek a betegségeink és a rossz sorsunk okozója az életünkben. Vagyis, kizárólag a mi személyes felelősségünk az, hogy milyen minőségű szellemi gondolatokkal töltjük fel az elméinket. Hogy milyen szellemi gondolatokhoz társítunk lelki érzéseket.

Minden ember, egy spirituális lény. Ez azt jelenti, hogy szellemi szintű ezoterikus képességeinkkel spirituális, azaz lelki életet élhetünk. Mivel a szellemi képességeinkkel irányítjuk tudatosan a lelki aktivitásunkat, ezért a mentális képességeink annál ezoterikusabbak, minél jobban ki tudjuk iktatni a gondolkodásmódunkból, a kellemetlen szellemi gondolatainkat. Vagy másképpen fogalmazva, annál ezoterikusabb képességű valaki, minél tudatosabban tudja elkerülni az elméjében, a kellemetlen szellemi aktivitását. Mert addig, kizárólag pozitív lelki érzésekkel élhet.

Vagy megint másképpen értelmezve, annál spirituálisabb életet képes egy értelmes ember élni, minél több pozitív lelki érzést aktivizál az elméjében. A kellemes szellemi gondolatainak a segítségével. Így az ezoterikus képesség arra utal, hogy tudatosan kerülni tudjuk a kellemetlen szellemi gondolatokat. Míg a spirituális jelleg éppen arra utal, hogy a szellemi gondolataink segítségével már, szándékosan tudjuk irányítani a teremtésre méltó pozitív lelki érzéseinket. Tudatosan kerülve, a kellemetlen szellemi gondolataink aktivitását.

A kellemes szellemi gondolatokra fogékony ezoterikus ember, mindig pozitív lelki érzésekkel él. Ezért, szinte sohasem beteg. Mert az Isten által biztosított életenergia, amit a lélek képvisel, valóságos éltető erővel tölti fel. Olyan erős vitális képességekkel, amelyek megóvják az ember testét, minden lehetséges betegségtől. Esetleges betegség esetén pedig, a pozitív lelki érzéseink, megszüntetik a betegség mindennemű létezési jogosultságát a szervezetünkben. Mert az ép lélek, ép testet garantál. Ezen alapszik a régi mondásunk is, ami szerint, „ép testben ép a lélek”. De valójában, éppen fordítva áll a dolog. Vagyis, csak a pozitív lelki érzéseket generáló lélek épséges. Ami ép lélekként, ép testet garantál.

Így a tudatos szellemi irányításhoz, éppen erre az alapvető ezoterikus ismeretre van szükségünk. Tudnunk kell azt, hogy a pozitív lelki érzéseinket, csak kellemes szellemi gondolatokkal vagyunk képesek aktivizálni az életünk során. Tudatosan kerülve, a kellemetlen szellemi gondolatok elvi lehetőségét is. Mert, csak ezzel az ezoterikus jellegű mentális tudással élhetünk megfelelő minőségű spirituális, azaz lelki életet. Amelyben, mindig a pozitív lelki érzéseink képviselik az egészséges teremtés alapját.

Ahhoz, hogy az embereket el tudd fogadni, arra van szükséged, hogy megtaláld az erényeiket. Ezért Te, ne a hibáikat keresd, amiért kerülni lehet őket vagy haragudni lehet reájuk. Hanem éppen ellenkezőleg, az erényeiket kutasd. Amiért kedvelni, szeretni lehet őket. Mert az erényeik ismeretében, az esetleges hibáik már lehet, hogy teljesen el is törpülnek számodra. Így a szeretet, az elfogadásban rejlik. Mert szeretni, csak azt az embert tudjuk, akinek a hibáit is el tudjuk fogadni. Hiszen, minden embernek van valamilyen hibája. Csak van, akinek a hibáját, jóval később ismerjük meg. Amikor már megszerettük őt.

Ugyanígy vagyunk az étellel és egyéb dolgokkal és eseményekkel is. Csak akkor tudjuk őket elfogadni, ha szeretjük. Így sok esetben, olyan dolgokat is képesek leszünk szeretni, amit addig kerültünk. Mert úgy, nem ismerhettük meg eléggé. Vagyis, az elfogadás, a szeretetünk alapja. Így, amikor már megkóstoltuk vagy kipróbáltuk, akkor jobban megismertük, és már képesek vagyunk szeretni azokat.

Pozitív értelemben változni egy ember, csak a szeretet ellenében képes. Ilyen módon, csak egy szeretetben élő embernek van lehetősége arra, hogy viszont szeressen és ez által, javítson a rossznak minősülő szokásain. Miközben felismeri azt, hogy a felé irányuló szeretetet produkáló ember, éppúgy szeretetre vágyik. Amit ő maga biztosíthat számára, ha mentális módon túllép azon a korlátolt hibáján, ami addig megakadályozta őt, a jóindulatú szeretet korlátlan jellegű közvetítésében.

Amikor ugyanis, egy rosszindulatú ember haragjára negatív módon reagálunk, akkor valójában akaratlanul is, létezési jogosultságot biztosítunk számára a harag közvetítésére. Mert az ő gyengécske ezoterikus ismeretei szerint, a negatív lelki érzéseinkre, mindig negatív érzésekkel kell reagálni. Így ő maga, eleve negatív lelki érzésekkel él. Mert, úgyis mindig azt kapja válaszul. Ilyen módon, felvértezve magát mások negatív lelki érzései ellen. Ennek a negatív hozzáállásnak az éle, csak a szeretetben képes kicsorbulni. Így egy „nehéz” ember, aki mégis szeretetet tapasztal meg, kénytelen annak szellemében változni. Vagyis válaszként, szintén jóindulatot produkálni. Ami már a szeretet kezdetleges megnyilvánulása. Ha pedig, tőled mindig szeretetet kap, akkor feléd, szintén mindig szeretettel fog viszonyulni. Mert a felé irányuló szeretetedben, önmaga lelki biztonságát fedezi fel. Ezért képes a szeretet, pozitív irányban megváltoztatni, az ezoterikus alapismeretekben még tudatlan értelmes emberek életét is.

Az őszinte gyermeki szeretet, az ölelésben nyilvánul meg. Amikor a nyakadba ugrik és szorosan átölel, miközben puszikkal áraszt el. A felnőtt szeretet is hasonló. Hiszen, egy régen látott rokonnal vagy baráttal való találkozás alkalmával, két ember összeölelkezik és többnyire természetesen megpuszilja egymást. A szerelmesek pedig, az ölelést követő csókkal jelzik, a sokkal mélyebb szintű lelki összetartozásukat. Így, amikor szeretetet sugárzol mások felé, akkor azt, egy mentális módon irányított lelki ölelésnek foghatod fel. Egy olyan jóindulatú üdvözlésnek, amelyben mentális módon ugyan, de öleléssel és csókokkal halmozod el azt, akit szeretsz. Mert ez a szeretet, a lelki minőségű összetartozásotokat garantálja.

Másokat szeretni tehát, annyit jelent, hogy Isten áldását kívánni nekik. Ezért kedves olvasóm, Te minden este elalvás előtt, áldj meg minden embert a világon. Mert, aki a Te áldásodat bírja, az fog veled szemben szeretettel viselkedni. Álld meg a rokonaidat, a barátaidat, a munkatársaidat, az ismerőseidet és mindenkit, akivel összehozhat a sorsod. Másnap pedig, viselkedj Te magad is normálisan, szeretettel azokkal szemben, akiket este megáldottál. Így az életed minősége, társadalmi szinten fokozódni fog. Pozitív értelemben véve, napról napra. Ami a megtapasztalható sorsodban és az egészségi állapotodban is meg fog mutatkozni.

A szeretet ugyanis, három mentális alappilléren nyugszik. A megértésen, a megbocsátáson, és a megbecsülésen. A reális fokmérője pedig, a türelem. Ami azt jelenti, hogy amit nem értesz meg, aminek nem tudsz megbocsátani, vagy amit nem becsülsz meg eléggé, azzal szemben mindig türelmetlenné válsz. Vagyis, a türelmetlenséged azt jelzi vissza, hogy valamit nem szeretsz eléggé. Mert olyan hibát találtál benne, ami elfogadhatatlan számodra. Amit nem értesz, amit nem tudsz megbocsátani, vagy amit nem vagy képes megbecsülni.

De a számodra elfogadhatatlan hibát, csak a szereteteddel tudod kiiktatni. Szellemi szinten jelezd azt, hogy a felfedezett hiba kellemetlen számodra, és nem szívesen konfrontálódsz vele. De ezt, szeretettel is megteheted. Mert, csak akkor várhatod el azt, hogy akinek a hibáján megütköztél, nem fogja veled szemben elkövetni azt többé. Ilyen módon szeretettel tudjuk egymást nevelgeti. Vagyis, olyan elfogadható emberré formálni, akivel szemben a szeretetünk kevésbé csorbulhat. Akit folyamatosan, mindig tudunk szeretni.

Sajnos, még nem jár megfelelő ezoterikus úton az, aki a szeretet ellen lázad. Bármilyen formában. Mert a szeretet elleni lázadás minden megnyilvánulása, kellemetlen szellemi gondolatokkal társul. Ami a lelki érzéseinket, negatív polaritással aktivizálja. Éppen ellenünk. Mert, amikor egy lélek által éltetett embert támadsz, akkor valójában, Isten ellen irányulsz. Ezért Isten, éppen tőled fog elfordulni. Mert nem a szellemi szintű elfogadásra alkalmas szeretet irányítja a lelki érzéseidet. Vagyis, éppen a természetesnek mondható teremtéssel ellentétben használod az elmédet. Mert olyan dolgok és események megvalósulását szorgalmazod, amelyekből hiányzik a szeretet. Így bonyolódik a társadalmi szintű közösségi életünk.

A társadalmi életünkben a kollektív szeretet, a demokráciában jut kifejeződésre. Ahol a társadalmat alkotó nép polgárai, teljesen egyenrangú személyek. Így a kollektív szeretet egészséges működését, éppen a hatályos törvényeink tartják fenn. Ezért, a szeretet ellen aktív bűnösöket, a törvény ítéli el. Ahol a kollektív jellegű törvényes ítéletben, a személyes felelősség megoszlik. Vagyis az által, hogy a törvényeknek megfelelően, elítélnek egy lélekkel bíró bűnös embert, aki durván vétett a szeretet áramlása ellen, senkiben sem képes bűntudatot ébreszteni. Így az elítélttel szemben kialakuló felelősség, gyakorlatilag megoszlik a társadalomban. A társadalom természetes önvédelmi reakciójaként.

Egy társadalomban, akkor alakulhat ki komolyabb probléma, amikor a nép szolgálatára jelentkező politikusok, az ország gazdasági vezetését, öncélú módon hajtják végre.  A saját gazdasági érdekeiket kielégítve ez által. Az ilyen korrupt politikusok, a népnek tett Szent esküjük miatt, egyszerűen hazaárulóknak minősülnek.  Ami szintén törvényes elégtételt kíván. Teljes vagyonelkobzás terhe mellett. Mert a politikai szinten vállalt cselekedeteiket, nem a szeretet jegyében hajtották végre, a népjólét kialakítása érdekében. Hanem azzal éppen ellentétes módon, a népjólét ellenében. Sajnos, nekünk magyaroknak, sikerült egy ilyen korrupt kormányzati rendszert megválasztanunk és fenntartanunk. Amelyben hazánk gazdasági hanyatlása valósult meg.

Ezért a politikai szinten megszerzett hatalommal, csak négy évig gazdálkodhat egy demokratikus módon megválasztott politikus. Mert a nép bizalmát élvezve, négy év alatt, nem képes olyan politikai összefonódást kialakítani, amiben a gazdasági érdekeiket szolgálni képes törvényesített korrupció megvalósulhat. Vagyis, akármilyen jónak minősül is egy politikai vezető, négy évnél tovább egyszerre, nem kormányozhatja az országot. Éppen azért, hogy a politikai szinten megszerzett hatalmát, ne a bizalmát élvező népe fölött gyakorolja. Annak feltétlen szolgálata helyett.

A szellemi szintű irányítás tehát, csak akkor egészséges egy egyénre nézve vagy egy egész társadalomra vetítve, ha abban a szeretet jut kifejeződésre. Mert a szeretet, erőt biztosít. Életerőt. Úgy az egyéni emberekben, mint az egységes társadalmunkon belül. Mert a magyarságtudat, csak a szeretettel irányított országunk polgáraiban erősödhet meg. Az egyéni szintű önértékelésünk kollektív jellegével. Egy szeretet nélkül irányított országban, az egységtudat legyengül. Mert a polgárai, nem képesek egymás felé szeretetet irányítani. Gyakorlatilag, egymás ellen élnek. Amiben kollektív jelleggel, teljesen belefáradnak. A legyengült lelkű polgárok pedig, teljesen elcsigázott népet alkothatnak csak. Amiben a magyarságtudat, az egységtudat, már fabatkát sem ér. Mert azt is, az emberek egymás felé irányuló szeretete valósítja csak meg.

Sajnos, hiába szereti egymást két ember, hiába kedveli egymást néhány ember, ha a nép között, nem funkcionál a szeretet abszolút módon. Amit a társadalmi rend is visszatükröz. Így aztán hiába is áhítozunk a világbékére. Mert a szeretet, egymás elfogadásában rejlik. Globális szinten is. Mert a világ másik felén, éppúgy Isteni eredetű lélek éltet minden embert, ahogyan itt nálunk. Kivétel nélkül. Akár felismerik ezt az ezoterikus jellegű szellemi igazságot, akár nem. Addig nem élhet a világunk népessége egészséges jellegű, pozitív lelki érzéseken alapuló spirituális életet. Csak egészségesnek minősülő szellemi irányítás mellett lehetünk boldogok, bárhol a világon. Mert az emberiség minden tagja, Isten egyetlen relatív megnyilvánulása. Akkor is, ha az ezoterikus jellegű szellemi képességeik, még nem teszik számukra lehetővé azt, hogy egészséges spirituális életet éljenek. Mert még hiányos bennük, az egészséges szellemi irányítás lehetősége.

Pedig, minden egészséges emberi élet egyetlen igazi célja az, hogy megtapasztalja önmaga Isteni mivoltát. A társadalmi ranglétra azon fokán, ahová a sorsa éppen irányította. Ahogy Isten tapasztalatot szerez önmaga számára, az emberi élet révén, éppen olyan formában, mi magunk is tapasztalatot szerezhetünk önmagunk Isteni minőségéről. Ehhez azonban, éppen arra van szükségünk, hogy a szellemi aktivitásunk elcsendesítésével, mindig spontán módon tegyük a jót jókor. Vagyis, a szellemi irányításunknak arra kell szorítkoznia, hogy a lelki jelenlétben tartson bennünket. Egyfajta, állandósult meditatív elmeállapotban stabilizálódva. A szeretet mentális állapotában.

Ehhez persze, előbb Emberré kell válni. Olyan egyéni személyiséggé, aki mások érdekeit mélységesen tiszteletben tartja. Éppen úgy, mint önmaga érdekeit. Mint látható, ez sem igazán könnyű feladat, a ma élő érdekorientált emberek számára. Mert az ember alapvetően, relatív módon egoista lény. Aki az önös érdekeit, képes mások érdekei elé helyezni. Ezzel szemben Isten, abszolút módon Egoista. Mert, mindent öncélúan szeret. Így aztán minden embert egyformán szolgál a lélek által. Mert minden emberben, önmaga anyagi megnyilvánulását értékeli. A lelket. Így a lelkek egymás ellen irányultságát, nem viseli jól.

Ezért nem tűri el azt, hogy a mi emberi lelkeink, mint Isten energikus életszikrái bennünk, egymás ellen fordulva, önös érdekek szerint, egymáson élősködjenek. Komoly gondot okozva ez által, a gazdasági szinten elnyomott emberekben munkálkodó lelkeknek. Ennél fogva, ahogy az elnyomott szegény emberek sohasem lehetnek igazán szabadok a társadalmukban, úgy az elnyomóik, sohasem lehetnek igazán boldogok. Mert az elnyomás és az elnyomottság hatására, az Isten által biztosított lelkek közötti feszültség, állandóan fokozódik. Ellehetetlenítve azt, hogy a szeretet nélküli értelmes emberek, megtapasztalják önmaguk Isteni minőségét.

Így ma, a XXI. században, éppen olyan primitívek vagyunk, mint hajdanán, az emberi társadalmak kezdeti szakaszaiban. Csupán annyi a különbség, hogy most, sokkal modernebb eszközökkel igázzuk le egymást. Sokkal újszerűbb módon használjuk ki egymást. Most már az emberek nagy része, munkavállalóként nem rabszolga többé, mint régen, hanem szabadnak minősülő „bérrabszolga” lett. Akik a bankok és a munkaadójuk gazdasági nyomásának a terhei alatt próbálnak szabadok maradni. Miközben számukra a fizikai munka, olyan megélhetési kényszer, amiből egy életen át képtelenek kiszabadulni.

Majd a nyugdíj, ami a becsülettel ledolgozott évek után jár nekik, a munka során leromlott egészségi állapotuk miatt, sok esetben kevés a megszerzett betegségek szinten tartására és a megélhetésre együttesen.  Így a társadalmi szintű elnyomás, nyugdíjas korban is érezhető. Amikor már békés és boldog éveket kívánna megélni egy hajdani munkavállaló. Amikor a társadalmi élettől eltávolodva, már egy kicsit önmagáért élhetne. Amikor a sok éves, ezoterikus módon tanult élettapasztalatai révén, megismerhetné önmaga Isteni mivoltát. De jó eséllyel, csak arra van lehetősége, hogy jó Emberré váljon. Aki Istent képes szeretni. Akár, más emberekben is. Mert, csak ebben a végtelen szeretetben képes megtapasztalni, önmaga Isteni minőségét.

Mert egyetlen bűnünk az, ha másokban nem szolgáljuk Istent éppen úgy, ahogy saját magunkban. De Isten, szereti a bűnösöket is. Mert a lélek által, őket is élteti. Az ezoterikus jellegű megvilágosodás reményében. Amelyben lehetőség nyílik a szellemi szinten tökéletes módon irányított, spirituális jellegű lelki életre. Amelyben Isten, önmagát tapasztalhatja meg az emberi életünkben. Így Isten megtapasztalása révén valójában, Isten szerez önmagáról anyagi szintű visszaigazolást. Ebben a két irányú szeretett módon visszacsatolt végtelen tapasztalatban, Isten és ember, újra eggyé válhat végre. Éppen úgy, mint az ember teremtésének a pillanatában.

A tudatos szellemi irányítás tehát, akkor tökéletes igazán, ha az ezoterikus alapismeretek birtokában, a pozitív lelki érzéseken nyugvó élet lehetőségét biztosítja számunkra. Amelyben megtapasztalhatjuk önmagunk Isteni minőségét. Úgy is mondhatnám, hogy közvetlen lelki szimbiózisban élünk Istennel. Ő megtapasztalja a bűneinket, nekünk pedig, mentális lehetőséget biztosít arra, hogy megtapasztaljuk az Ő végtelen szeretetét. De ahhoz, tudatosan is el kell fordulnunk, a bűnösnek minősülő egoista életvitelünktől. Jól működő ezoterikus szellemi irányítással, pozitív jellegű spirituális lelki életet élve. Egymás érdekeit is szem előtt tartva. Mert egy család, egy csoport, egy nép, csak együtt emelkedhet fel. A közöttük fenntartott szeretet segítségével.

Ahogy a szerelmesek egymásért élnek. Ahogy a családtagok, egymásért élhetnek. Ahogy a rokonok és barátok is egymásért élhetnek. Ahogy a munkatársak egymásért élhetnek. Úgy az emberek, mindenhol egymásért élhetnek a világunkban. Amikor ez tudatosan is megvalósul, akkor kitör a világbéke. Amelyben az emberek között áramolni képes szeretetnek, már nincsen semmiféle korlátozottsága. Mert, hiába vannak az anyagi javaink, a nemzeti értékeink, a sok világörökségi helyszín, ha csak elpusztulni van lehetőségünk miattuk. Vagy meghalni értük. A nélkül, hogy együtt élvezhetnénk a valóságukat.

Egy kép, egy szobor, vagy bármilyen más művészi alkotás, éppen azért készült, hogy mindenki gyönyörködjön benne. A magángyűjteményekben elzárva, nem képes ezt a funkcióját ellátni. Ma már, az építészetben is megnyilvánul a művészet minden lehetséges formája. Mégsem gyűjti össze a szép épületeket senki sem egy teljesen öncélú magánvárosba, ahová senki mást nem enged be. Mert, ezek az anyagi értékek, az értékelés ténye nélkül, teljesen értéktelenek maradnak. Vagyis, az értékeinknek reális értéket, az őt értékelni képes emberek biztosíthatnak csak.

Így a magángyűjteményekben elrejtett értékek, teljesen értéktelenek a társadalom számára. Mintha, nem is lennének. Mert nem képviselnek közkincs jellegű értékeket. De az emberek között áramolni képes szeretet, mindig érték marad. Úgy egyéni, mint társas, vagy kollektív szinten. Mert az emberek számára, összetartó erőt képvisel. Az egység érzetét biztosítja számunkra. A szellemi irányítással megvalósult spirituális jellegű lelki élet lehetőségét biztosítva. Amit minden ember, egyformán képes azonnal értékelni. Így legfőbb érték, maga a szeretetre képes ember.

Óriási csapdát állít számunkra, a relatív szeretet. Ami feltételekhez kötött szeretetet jelent. Szeretlek, ha … Szeretlek, mert … Szeretlek, de … Szeretlek, amíg … Szeretlek, csak … Mert, ha az általunk meghatározott relatív feltétel, valamilyen oknál fogva nem teljesül velünk szemben, akkor azonnal megvonjuk a szeretetünket. Így a relatív szeretet, bűnös szeretetet képvisel, mert szeretet nélküli viszonnyá válik, ha a feltételei nem teljesülnek. Ezért kedves olvasóm, ha szeretsz, akkor ne támassz relatív feltételeket. Éppen ellenkezőleg, abszolút Szeretettel élj. Bárkivel szemben. A mások érdekeit éppúgy szem előtt tartva, mint a saját érdekeidet. Éppen azért, hogy számodra, mindenki lelki társ legyen. A lelki közösségünk egységét erősítve. Isten általunk biztosított társadalmi egységében.  Értelmes szellemi irányítással.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2023.04.15.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr918102962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása