Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2023.08.04. 05:41 futotuz

Szellemi meditáció.

Címkék: szellemi meditáció

Szellemi meditáció.

Meditáció alkalmával az ember, teljesen lecsendesíti a szellemi aktivitását. A periodikus testfunkcióira fókuszálva az elméje figyelmét, szinte teljesen kiiktatja a szellemi gondolatait. Ilyen állandó testfunkció például, a szabályos légzés. Tudjuk, hogy állandó jelleggel lélegzünk, és mégis arra fordítjuk az elménk figyelmét. Éppen azért, hogy szellemi szinten is egy állandó dologra koncentráljunk. Ilyen módon kikerülve az szellemi gondolataink szintén folyamatos áramlásából. Ilyen módon az elménk, főképpen a lelki aktivitásunkra lehet csak tudatos.

A meditációnak azonban, többféle mentális fokozata van. Így például, a szellemi szinten vezetett meditációt már imaginációnak hívják. Amikor az ember képzeletben, azaz imaginatív módon elmegy egy olyan virtuális helyre, ahol nagyon jól érzi magát. Ott tartózkodva megpihen a lelke, ami a testi és a szellemi felfrissülését is eredményezni fogja azonnal. Ilyen módon, egy negyedórás imaginatív jellegű meditáció, több órás alvás pihentető állapotával ajándékozhat meg bennünket. Úgy testi szinten, mint szellemileg.

A lélek, az elektromos tulajdonságú anyagi testünkre irányuló és azt induktív módon működtető, kozmikus szintű mágneses hullámunk frekvenciája. Mágneses erőteret biztosítva az anyagi szintű testünkben és a körül. Amit aurának hívnak. Amikor az elménk, a lelkünkre tudatos, akkor a kozmikus szintű mágneses hullámunk frekvenciájának köszönhetően, tudatossá válik arra a mágneses hullámhosszra is, ami azt felénk irányítja. Illetve, arra az információra, amit a kozmikus szintű mágneses hullámunk hullámhossza képvisel.

A sokféle kozmikus szintű mágneses hullám ugyanis, mágneses erőtérré alakította az Univerzum mágneses terét. Amelyben a mágneses hullámok hullámhosszai együttesen, az Univerzum abszolút Elméjét képviselik. Egy egészen más valóságot. Az ideák világát. Ahol minden mágneses információ, egy-egy mentális képi formát képvisel. Így minden mágneses hullámhossz, más és más ideális jellegű informatív értéket biztosít benne. Amely információk meghatározzák azt, hogy a mágneses hullám frekvenciája, milyen anyagi célra irányuljon és végezzen rajta, meghatározott ideális formát biztosítani képes induktív munkát. Amit a mi saját elektromos anyagi esetünk esetében, az életünk jelent.

Amikor tehát, meditatív elmeállapotban a lelki tudatosság szintjén vagyunk, akkor tudatossá válik az elménk arra a kozmikus szintű mágneses hullámhosszra is, ami a lelkünk mágneses frekvenciáját felénk irányítja. Csakhogy ez a sajátságos, reánk irányuló kozmikus szintű mágneses hullámhossz, tulajdonképpen az abszolút Elme része. Így a saját mágneses hullámhosszunk által, bármilyen kozmikus szintű információ birtokába juthatunk, ami az abszolút Elmében megtalálható.

Ennek az Univerzumnak az abszolút Elméje, a rengeteg mágneses hullámhossz informatív értékének köszönhetően, nem más, mint a mindenről tudó képesség. Míg a mágneses hullámok mágneses hullámhosszaihoz tartozó mágneses frekvenciák által, a minden elektromos anyagi minőségre ható képesség is egyben. Vagyis, a minden elektromos anyagi változásról tudó és minden elektromos anyagi dologra ható képességet, az Univerzum abszolút Elméje valósítja meg. Amelynek nyilván sajátságos, kozmikus szintű Öntudata és Tudatossága van. Az Univerzumnak, ezt a kozmikus szintű Öntudatát és Tudatosságát, úgy hívják a vallásos körökben, hogy Isten.

Isten tehát, a lélek által éltet bennünket. Így a meditáció segítségével, Isten abszolút Elméjébe tekinthetünk. Az ideák mágneses valóságába. Ahonnan, bármilyen kozmikus szintű abszolút információt letölthetünk, az arra tudatos elméinkbe. Mert a mi relatív elméink a fejünkben, az abszolút Elme elválaszthatatlan részét képviselik. Az elménk tehát, mint az agyunk biológiai szintű mágneses adottsága, meditatív állapotban, közvetlen mágneses viszonyba képes kerülni Istennel. Az Univerzum abszolút Elméjével. Amelyben Isten, a kozmikus szintű Öntudat és Tudatosság.

A meditációnak azonban, nagyon sokféle egyéb mentális formája is létezik. Ilyen például, a képzelet vagy az álom is. Ahol a képzeletet tudatos álomnak nevezik, míg az álmot, öntudatlan képzeletnek szokták hívni. De, amikor értelmes emberként nagyon erősen gondolkozunk valamin, akkor tulajdonképpen azon meditálunk, hogy egy adott problémának mi lehet a reális módon érthető ideális megoldása. Vagyis, a szellemi gondolataink informatív értékeivel, milyen ideális mentális képi formát tudunk kialakítani az elménkben ahhoz, hogy az, reális módon illeszthető legyen a valóságunkhoz.

A szellemi szintű gondolkodás során ugyanis, még nyilván nincsen meg a szükségszerű megoldás az elménkben. Különben nem agyalnánk rajta. Így az elménk úgy működik a mágneses térben, mint egy mentális jellegű mágneses adó-vevő berendezés. Mert a számunkra helyes megoldás keresésével, tulajdonképpen, a kívánt megoldás kozmikus szintű hullámhosszára hangoljuk az elménket. Ha ez sikerül, akkor a lelkünket felénk közvetítő mágneses hullámhosszunkon keresztül, a számunkra helyes megoldás informatív értéke is tudatosodhat az elménkben. Olyankor érezzük úgy, mintha mi találtuk volna ki azt abban a pillanatban.

Az elménk mentális alapfeladata az, hogy a szellemi gondolataink segítségével, a lelki érzéseinket fejezzük ki értelmes módon. Minél tanultabb és műveltebb az ember, annál precízebben képes szellemi szinten kifejezésre juttatni a lelki érzéseit. Amikor tehát, azt hallani például egy tudományos beszélgetés során, hogy „én úgy érzem, …” vagy „én azt hiszem, …”, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az éppen beszélő ember, a lelki érzéseit fejezi ki szellemi szinten.

Sajnos, az is igaz, hogy a beszélgetések során, nagyon sok esetben, a túlzott racionalitás játssza a fő szerepet. Vagyis, a szellemi szinten tanult gondolatok ütköznek csupán egymásnak. Utalva arra ez által, hogy ki és hogyan emlékszik vissza a tanultakra. De az ilyen objektívnek értékelhető, bemagolt szellemi szintű igazságok gépiessé, lelketlenné teszik az egész beszélgetést. Viszont, amint felhangzik az „én úgy érzem”, vagy az „én úgy hiszem” kifejezés, akkor már a lélek irányítja a kommunikációt, amelyben a szellemi szintű kijelentések által, a lelki érzések jutnak értelmes módon kifejezésre.

Nagyon nehéz különválasztani a kétféle kommunikációs lehetőséget. Szinte teljesen lehetetlen. Mert a beszédünk közben, a lélek és a szellem hangzói is szerephez jutnak egyaránt. A magánhangzók ugyanis, a velünk született lélek hangzói. Valójában, ők maguk a hangok. Amit egy szellemi képességekkel nem rendelkező újszülött is képes tisztán kiejteni. Ezzel szemben a mássalhangzók, a szellem hangzói. A mássalhangzói státuszukhoz úgy jutnak a szellem hangzói, hogy a lélek hangzóival együtt lehet csak őket kiejteni.

Így a beszélgetéseink során, a lélek hangzói, segítenek dinamikus hangzást biztosítani, a szellemi szintű együtt-hangzóink számára. Amelyek ez által, a szavaink révén értelmezhető informatív értékek fogalmait juttatják kifejezésre a beszédünk alkalmával. Értelmes mondatokká formálva a szellemi szintű mondanivalónkat. De a beszédünk során, mindig a magánhangzóink biztosítják a szövegünk dinamikáját. Mert nyújtani, kitartani, nyomatékosítani, dinamikus verbális erővel ellátni, csak a magánhangzóink segítségével tudjuk a szellemi gondolatainkat, miközben beszélünk.

Úgy is mondhatnám, hogy a magánhangzók az igazi hangok. A mássalhangzók, csupán jeleknek minősülnek.  A szellem jeleinek. Amelyek a magánhangzókkal kiejtve válhatnak csak másodlagos, azaz mással hangzókká. Egy magánhangzók nélkül leírt szöveg például, bárki által könnyen megérthető, aki képes jól olvasni. De az elolvasása közben, a szöveg dinamikája rejtve marad az olvasó elől. Mert nem hallja az olvasott szöveget, hanem csak a saját elméjében visszhangzik hozzá, a szükségszerű magánhangzók mentális érzete.

Ez azt is jelenti egyben, hogy amikor beszélgetünk, akkor a lelki érzéseinket, a lélek hangzóival juttatjuk kifejezésre, miközben a szellem mássalhangzóival biztosítunk a mondanivalónk számára értelmet. Amikor pedig, csak kigondoljuk a szavakat az elménkben vagy magunkban olvasunk, akkor a magánhangzóink mentális visszhangja szólaltatja meg a fejünkben, a szellemi szinten értelmezhető szöveget. Miközben az ideák világából, a szellemi szintű informatív értékek fogalmaihoz tartozó megfelelő ideák képi formái jelennek meg az elménkben. Ezen alapszik, a reális képzelet is.

Így, amikor gondolkodunk vagy beszélgetünk, akkor az elménkben, a mentális folyamat során használt fogalmaink ideái cikáznak az elménkben. Folyton változó mentális képi megjelenési formákat alkotva az elménkben. Éppen a lelkünk számára jelennek meg a használt fogalmaink ideái. Mintha beszéd közben, folyamatosan azt néznénk az elménkben, amiről éppen szó van. Mint a moziban. Mivel azonban a beszélőre is figyelünk, ezért ezek a mentális képek, alig tudatosodnak számunkra szellemi szinten.

Éppen olyan módon, mint amikor az ember egy regényt olvasva, mentális módon látja az író által felvázolt szereplőket, a cselekmény helyszínét és a közben változó eseményeket. A nélkül, hogy a könyvben egyetlen valós kép is lenne. Ilyen népszerű író volt például, Rejtő Jenő. Akinek a könyvein olyan sokat nevettünk. Mert, amit szellemi szinten olvastunk, annak a leírt fogalmi szintű informatív értéke, mentális szintű vizuális képi formát öltött az elménkben. Ilyen módon lélekben, szinte teljesen átéltük a főhős szerepét a szellemi szintű olvasás közben. Tulajdonképpen, beleéltük magunkat.

Az elménkben, a szellemi képességeink által formált értelmes szavaink, képi megjelenési formát biztosítanak a lelkünk számára. Mert a mágneses alapú lélek, vizuális módon érti meg a szellemi szintű mondanivalónk fogalmait. Hiszen ő, az ideák világa felől hat reánk. Ezért az ideák segítségével, mentális képi formát készít számára az elménk, a szellemi szinten használt fogalmaink informatív értékeiből. Vagyis, a szellemi szintű információk a fogalmainkban jutnak kifejezésre. Így a fogalmainkhoz rendelhető ideák segítségével, mentális képeket formál az elménk azért, hogy a szellemiségünk a lelkünkkel kommunikálhasson.

Fordítva is teljesen hasonló a helyzet. A lélek üzenete ugyanis, mentális képi formában jelenik meg az elménkben. Mint lelki vágy, ami sok esetben, csak úgy bevillan. Amit az elménk alakít át fogalmi értékekké. Éppen azért, hogy a fogalmi képességek informatív értékeit, szellemi szinten is megértsük, fel tudjuk dolgozni. Úgy is mondhatnám, hogy az elménk, mindig meditatív állapotban van. Akár működik a szellemi aktivitásunk, akár le van az csitítva. Vagyis, minden mágneses alapú mentális képességünk, valamilyen szintű meditatív állapotnak minősül.

A lelki információ tehát, az ideák segítségével tudatosodik az elménkben, mint mentális képi forma. Amit az ideákhoz rendelhető fogalmaink információs értékeivel ért meg a szellemiségünk. Valamint, a lélek számára az elménk, ideális mentális képi formákat készít, a szellemi gondolataink által használt fogalmaink informatív értékeiből. Röviden úgy is mondhatnám, hogy az elménk alakítja át, modulálja az információkat. A lelkünk számára ideákká alakítja az információkat, míg a szellemiségünk számára fogalmakká.

Így működik az ima is. Amikor egy lelki vágyunkat fejezünk ki értelmes módon az ideális képzelet segítségével. Mert a lelki vágy, egy mentális szintű vizuális élmény. Az ideák mágneses világából. Ami az elménkben tudatosodik. Így a szellemi gondolatainknak az a feladata, hogy a lelki vágyainkat fejezzék ki értelmes módon. Vagyis, amikor imádkozunk, akkor a lelki vágyaink mentális képi formáiról kell olyan szellemi szintű terveket készíteni az elménkben, amelyek szellemi szinten tökéletesen tükrözik a róluk szóló érzéseinket. A szellemi gondolatainkban használható fogalmaink informatív értékeinek a segítségével. Amikor a lelki vágy mentális képének az informatív értéke és a szellemi gondolataink által használt fogalmainkból alkotható információs értékek azonosak, akkor az elménk, hitet formál az elképzelésünkből. Azaz, EEG műszerrel is jól mérhető, agyi mágneses hullámokat.

Az így készült hiteink, mint gyengécske frekvenciájú agyi mágneses hullámok, alkalmasak arra, hogy az Univerzum mágneses valóságában található, hasonló hullámhosszúságú, de jóval nagyobb frekvenciás, azaz jóval nagyobb energiájú kozmikus szintű mágneses hullámokat aktivizálják, vezéreljék. Mégpedig, a hitünk által kifejezésre juttatott lelki vágyaink szerint. Olyan elektromos anyagi valóság kialakítására, amilyen a hitünkben lett meghatározva. Ez a tudatos teremtés lényege.

Ezért, célszerű minden este elalvás előtt imádkozni. De nem csupán egy előre bemagolt keresztény imát, amit a vallásos emberek szoktak szellemi szinten elmormolni, szinte minden lelki érzés nélkül. Az legfeljebb, a lelkünket nyugtatja meg egy kicsit. Mert azzal a biztos tudattal aludhatunk el, hogy már imádkozunk. De az általam javasolt ima, mindig néhány ideális elképzelés. Képzeljünk el néhány olyan dolgot és eseményt valóságosnak, amit másnap szeretnénk megtapasztalni a lelki vágyaink szerint. Ezek a reális elképzeléseink, mint előre megtervezett szándékok, a lelki érzéseinkkel párosulva hitté alakulnak az elménkben. Agyi mágneses hullámokká. Ennél fogva, a ki hittel él, az valójában tervszerű módon él.

Az elektromos anyagi valóságban, a hatásterjedés sebessége, legfeljebb egyharmad fénysebességű. Ami az elektronok atommagok körüli keringésének a sebessége. Minden más elektromos aktivitás sebessége, ettől alacsonyabb. Ezzel szemben, a kozmikus szintű mágneses hullámokban a hatásterjedés, éppen fénysebességű. Így, a mi agyi mágneses hullámainkban is. Amelyek az imáink által kifejezésre juttatott hiteinket közvetítik a mágneses valóságba. Ennél fogva, amíg alszunk, az ilyen módon formált hiteink, mint agyi mágneses hullámaink, az elektromos anyagi eseményeink elé hatolnak. Majd az Univerzum mágneses terében, beállítják számunkra azokat az induktív paramétereket, amelyek szerint az így készült hiteinknek, meg kell valósulnia. Anyagi formát kell öltenie.

Mert minden elektromos anyagi eseményt, a kozmikus szintű mágneses hullámok tartanak működésben. Induktív módon. Amit az Univerzum abszolút Elméje határozott meg és tart fenn állandó jelleggel. Abszolút módon. A hiteinkkel azonban, mi magunk módosíthatunk egy kicsit, azok reánk irányuló állandó jellegén. Így a hiteinket képviselő agyi mágneses hullámaink, a lelki vágyaink szerint módosíthatnak a kozmikus szintű mágneses hullámok induktív paraméterein. A mi saját elképzeléseink szerint formálva ez által, az elektromos anyagi valóság dolgait és eseményeit. 

Éppen ezért éltet bennünket a lélek által Isten. Mert a léleknek köszönhetően, Isten anyagi szintű megnyilvánulásai vagyunk. Így rajtunk keresztül, általunk tapasztalja meg, az általa teremtett elektromos anyagi valóságot. Ezeket a személyes tapasztalatainkat Isten azonnal észleli, hiszen folyamatos mentális viszonyban vagyunk vele. Az agyi mágneses hullámaink révén, a mágneses valóságban.

A mágneses valóság ugyanis, létezik. Itt a bioszféránkban, nem észleljük különösebben a hatását, mert már nagyon megszoktuk. Főképpen az elektromos anyagi változásokra vagyunk figyelmesek. Ráadásul, itt az elektromos anyagi valóságban, a tudomány állítása szerint, minden „elektromágneses”. Vagyis, az elektromos és a mágneses tulajdonságok, teljesen össze vannak vonva. Ritkán beszélnek róluk külön. Pedig, az indukció jól értelmezhető tudományos jelensége, egyértelműen utal arra, hogy a fizikai folyamatban, mindig a mágneses és az elektromos erőterek feszülnek egymásnak. Mint két idegen erőhatás.

Ha pedig, a bioszféránkban felfelé haladva, az egyre csak ritkuló szerkezetű légrétegeken keresztül, elhagyjuk a légterünk határát, akkor a kozmikus szintű bolygó és csillagközi térbe kerülünk. Ahol már nincsen anyagi minőség. Ilyen értelemben véve, elektromosság sem jellemzi. Így a bolygó és csillagközi tér, már az Univerzum tisztán mágneses terét képviseli. Azt a mágneses teret, amelyben az abszolút Elme Tudata és Tudatossága az Úr. Vagyis Isten.

Ennek az abszolút Elmének a Tudatossága határozta meg azokat a kozmológiai állandókat, amelyeket a tudomány megismert. Így a kozmológiai állandókra hivatkozva, a tudomány már nyíltan intelligens Univerzumról beszél. Mégpedig, a kvantumpszichológia tanításában. Amelyben a kozmikus szintű intelligenciát feltételezve, pszichológiai szinten értelmezik, az állandóknak megismert kozmikus szintű mágneses jelenségeket.

Az elektromos tulajdonságú anyagi testünk tehát, induktív módon érzékeli a reánk irányuló kozmikus szintű mágneses hullámunkat. Viszont, az agyunkban funkcionáló relatív elménk segítségével, folyamatos mentális viszonyban állunk az Univerzum abszolút Elméjével. Ez a folytonos módon fennálló mentális viszony azt eredményezi, hogy minden tudatos elmefunkció, meditációnak minősül. A meditáció különböző szintű mentális fokozatainak. Amelyekből mi emberek, csak a lelki szintű mentális kapcsolatot nevezzük valós meditációnak. Holott az elménk, mindig adó-vevő funkcióban van az abszolút Elmével, amíg tudatosak vagyunk. Ha akarjuk, ha nem.

Valójában, tudatos emberekként élünk, akiket Isten éltet a lélek által. Így minden értelmes ember, Isten anyagi szintű megnyilvánulása. Ha felvállalja ezt a szerepet önként, ha nem, akkor is. Mert ezt, nem mi határoztuk meg, hanem Isten. Az Univerzum kozmikus szintű Öntudata és Tudatossága. Így Isten lokális jelleggel, mindenhol jelen van az emberek által. Ezért kell az embereknek békességben élni mindenhol a világunkban. Hogy a különböző egyéni érdekeink ütközései nélkül, minden ember lelki nyugalomban élhessen a Földön. Isteni rendben. Ez Isten eredeti célja velünk.

Olyan közösségi érdeket szolgálva, amelyekben minden ember saját egyéni érdeke ki van elégítve. Ezt a nemes célt kellene szolgálnia, minden társadalmi szintű politikai vezetésnek. Úgy kormányzati, mint önkormányzati szinten. Mert Jézus, már több, mint kétezer éve elmagyarázta azt, hogy Istennek segíteni, csak egymáson keresztül tudunk. Mert a mások boldogsága és jóléte garantálhatja számunkra csak az igazi boldogságot és a jólétet. Vagyis, egyáltalán nem igaz az, hogy egy társadalmi szintű taposómalomban élünk, ahol mindenkinek saját magának kell érvényesülnie. Mások kárára. A világunkban ugyanis, még mindig olyan bőség van, hogy minden ember boldogan élhetne belőle.

Ma már, az internet világában bármilyen információ, percek alatt bejárhatja a világunkat. Így az egymás iránt tanúsítható szeretetnek kellene az interneten elfoglalnia az értelmi szerepet. Ahol az alapvető emberi jogok és lehetőségek, minden embert egyformán megilletnek. Az egész világon. Ha ezt nem valósítjuk meg Isten dicsőségére, akkor az emberiség megérett arra, hogy kipusztítsa önmagát. Amire már, minden technikai feltétel rendelkezésünkre áll. De azt is tudomásul kell venni végre, hogy az Isteni szeretet is megvalósítható a világunkban. Mert ahhoz, még kevesebb anyagi feltételre van szükségünk.

Az Istentudatosság azt jelenti, hogy tudatosan is felvállaljuk önmagunk Isteni mivoltát. Amelynek a keretében, az Istentudatos emberek, egymásért élnek. Mint egy, a teljes világunkra kiterjesztett nagy nemzetközi család. Amit semmiféle politikai érdek nem sérthet meg. Ehhez arra van szükségünk, hogy a választott politikusaink, valóban jól képzett és Istentudatos emberek legyenek. Mert a politika, nem a társadalom felett álló hatalom, hanem a népek érdekében munkálkodó, gazdaságot irányító szervezet csupán. Ahol a nép által befizetett adókat, a nép szociális érdekében hasznosítják. A népjólét kialakításának, javításának és fenntartásának az érdekében. Csak az ilyen formában fejlődő népjólétben lehet a legtöbb ember Istentudatos.

Mert Isten számára, minden ember érték. Mivel minden ember, Isten számára szerez gyakorlati szintű tapasztalatokat, az elektromos anyagi világunk valóságáról. Így a mi személyes tapasztalataink, mint agyi mágneses információk jutnak Isten birtokába. Az elektromágnesesként megismert objektív anyagi világból, a mágneses alapú szubjektív valóságba.  Mert az elektromos anyagi valóság, olyan a mágneses valóság számára, mint a szivacs.

Így az atomjait és az atomok által kialakult rács és kristályrács szerkezeteket, mindig a mágneses alaphalmaz tere tölti ki. Mert az ideák mágneses valóságában, ideális módon megnyilvánult anyagi formák vagyunk csupán, akik az objektív valóság részét is képviselik. Mint Isten megnyilvánult gondolatai. Így lett az objektív anyagi valóság, elektromos és mágneses egy időben. Vagyis, elektromágneses.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2023.08.04.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr418185873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása