Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2023.09.13. 05:21 futotuz

Jövőkép.

Címkék: jövőkép

Jövőkép.

Ha egy másodpercnél hamarabb kell cselekednünk reflex szerűen, azt ösztönös módon tesszük. A lélek közvetlen irányításával. Mert nincsen arra időnk, hogy szellemi szinten átgondolt, igaz hittel kifejezett tudatos cselekedetet hajtsunk végre. Ez persze, azt is jelenti egyben, hogy a tudatos cselekedeteinket pedig, mindig szellemi szinten átgondolva hajtjuk végre. A hiteinket megvalósítva. Így a kifejezésre juttatott hiteinkkel tudatosan rövid, közép és hosszútávú terveket szövögetünk.

A rövid távú terveink által, néhány másodpercnyi időre vetítjük csak előre a hiteinket. Ezek a mi napi szintű rutinos cselekedeteink. Amelyeket folyamatosan végrehajtva, szinte észre sem vesszük azt, hogy előre megtervezett módon cselekedjük meg őket. Mert, annyira természetesek számunkra. Attól azonban, még szellemi szinten irányított tudatos cselekedetek azok.

A középtávú terveink által, néhány másodperctől, akár néhány órára is előre vetíthetjük, az elképzeléseink által formált hiteinket. Ezek a középtávú terveink azok, amelyekkel előre elképzeljük például azt reggel, hogy mit fogunk főzni ebédre, vagy milyen programot szeretnénk szervezni estére. Közben, mindent megteszünk azért, hogy a középtávú tervünk megvalósuljon. Így ezek a középtávú terveink is, a szellemiségünk által irányított tudatos cselekedeteink lesznek.

A hosszútávú terveink által pedig, néhány órától, akár néhány évre is előre vetíthetjük, az elképzeléseink által formált hiteinket. Ilyen hosszútávú tervünk például az, amikor januárban eldöntjük azt, hogy hol fogunk nyaralni. Vagy például az, ha aratáskor elhatározzuk azt, hogy jövőre, mit ültetünk majd a földünkbe. Ennél fogva, a hosszútávú terveink is, a szellemiségünk tudatos cselekedeteit váltják ki a megvalósulásukig pillanatáig. Ami azt jelenti, hogy a megvalósulás pillanatáig, sokféle olyan előkészületet teszünk tudatosan, amelyek az általunk megtervezett esemény megtapasztalását teszik számunkra lehetővé.

Mivel a hittel elképzelt terveink, mindig a megtapasztalható jövőnkre utalnak, ezért azok, mindig valamilyen lehetséges ideális jövőképet vetítenek elénk. Olyan jövőképet, ami a tervünk megvalósulását célozza meg. Ennél fogva, akinek hittel elképzelt reális tervei vannak a jövőre nézve, annak az előre vetített jövőképe, meghatározza a vágyott események kialakulását. Miközben arra ösztönöznek, motiválnak bennünket, hogy mi magunk is mindent megtegyünk annak érdekében, hogy az ilyen módon tervszerűvé vált, vágyott dolog vagy esemény, megvalósuljon számunkra.

Ami azt is jelenti azonnal, hogy a hittel formált terveink mentális jövőképei, a megtapasztalható jövőt formálják számunkra. A lelki vágyaink szerint. Ezért, akinek van reális jövőképe, annak nagy valószínűséggel, megtapasztalásra érdemes jövője is lesz.

Ezért, én azt ajánlom minden kedves Olvasómnak, hogy minden este lefekvés után, képzeljen el magának néhány olyan dolgot vagy eseményt, amit a lelki vágyai szerint szeretne másnap megtapasztalni. Majd térjen nyugovóra azzal a biztos tudattal, hogy mindent jól eltervezett magának előre. Aki ilyen módon, előre megtervezi magának a másnapi dolgok és események alakulását, csodálatos módon fogja azokat megtapasztalni. Mert a reális képzelet által kifejezésre juttatott hit, mindig a megvalósulása felé törekszik. Isteni rendben.

Aki pedig, már minden este rutinosan gyakorolja, a hittel kifejezett lelki vágyak előre megtervezésének a mentális folyamatát, annak számára nem probléma, a nap bármelyik szakaszában ugyanezt megtenni. Mert ez a mentális lehetőség, nem szorítkozik feltétlenül, az elalvás előtti esti időszakra. Csak azért célszerű este begyakorolni ezt a mentális módszert, mert a tudatos elménk, akkor a legnyugodtabb. De ha napközben, le tudjuk csitítani az elménk szellemi szintű aktivitását, és a lelki vágyunk reális elképzelésére tudunk fókuszálni vele, akkor bármilyen terveket előre vetíthetünk, különösebb gond nélkül, napközben is.

Oly annyira, hogy nem csupán a saját igényeinket tervezhetjük meg magunknak előre. Egészséget képzelhetünk el például, egy kedves rokon vagy barát számára. Bőséget egy másik ismerősünk számára. Vagy éppen, jó barátot vagy barátnőt egy újabb ismerősünknek. Mivel a lelki vágyainkat a reális képzelet által juttatjuk kifejezésre, ezért a mentális lehetőségeink korlátlanok. Mert, bármit elképzelhetünk valóságosnak, amire csak vágyik a lelkünk. Abszolút módon. Akkor is, ha az ilyen elképzelésünk, mások életminőségére vonatkozik. A szeretteinkére.

Ha pedig, egyre csak szaporítjuk a szeretteink számát, akkor folyamatosan lesz számunkra olyan elképzelni való, amit igaz hittel, a reális elképzeléseink által, értelmes módon kifejezésre tudunk juttatni. A szeretteink száma pedig, úgy szaporítható, ha minden este megáldjuk az embertársaikat. A rokonainkat, a barátainkat, a munkatársainkat, a főnökeinket, a politikusokat és lehetőleg minden embert. Mert akit megáldunk, az felénk is áldásos tevékenységeket fog végrehajtani. A szeretet jegyében. Mert az áldásunk által, a kozmikus törvény fog munkálkodni az életükben. Mégpedig, az építő jellegű szeretet törvénye.

Így az életünk megtapasztalható részeseményei, tervszerű módon fognak alakulni számunkra. Továbbá, azt vehetjük észre, hogy akiket folyamatosan megáldottunk, azoknak az embereknek az élete is egyre csak stabilizálódik. Egyre biztonságosabbá téve ez által, azt a társadalmi közeget, amelyben nekünk is élnünk kell. Ilyen módon, a mi saját életünk is sokkal stabilabbá válik. Mert egy egészséges társadalomban, minden értelmes ember, a szerettei érdekeit szolgálja. Teljes szakértelemmel. Miközben a saját érdekeit, mások is képesek megvalósítani. Olyan emberek, akik jobban értenek esetleg hozzá. A saját szaktudásuk alapján. Egy egészséges társadalomban, az értelmes emberek, egymásért élnek. Mint egy nagy, nemzeti szintű családban.

Azok a beteg emberek például, akik a betegségükkel vannak csak elfoglalva szellemi szinten, azoknak betegségről szól a jövőképük is. Ezért ők, sokkal nehezebben gyógyulnak. Illetve még több betegség lehetőségére válnak nyitottakká. Ezzel szemben, azok a beteg emberek, akik nem foglalkoznak sokat a betegségükkel, hamarabb gyógyulnak. Mert aki szellemben, nem foglalkozik a betegséggel, annak egészségesek a gondolatai. Így a jövőképét, egészéges elképzelt állapotok uralják. Amit meg is tapasztalhat hamarosan. Sokkal gyorsabban gyógyulva.

Mert az orvostudomány határozottan azt állítja, hogy minden betegségünk pszichoszomatikus eredetű. Ami röviden azt jelenti, hogy a pszichénket képviselő elménket rosszul használjuk, ezért az, szomatikus jellegű testi elváltozásokaz idéz elő bennünk. De azt nem magyarázza el az orvostudomány, hogy hogyan lehet az elménket rosszul használni. Mert ha azt, az emberek tudhatnák, akkor inkább, nyilván jól használnák az elméjüket és az, az egészséges testi állapotukat is garantálhatná folyamatosan. Mert az egészség is, pszichoszomatikus módon fenntartható.

Az elménket, csak akkor használjuk rosszul, ha a kellemetlen szellemi gondolataink hatására alacsony frekvencián, negatív polaritással hozzuk működésbe a lelki érzéseinket. Mert a szellemi gondolatainknak, csak mentális jellegű informatív értékei vannak. Míg a lelki érzéseinknek, mentális módon irányítható erőhatásuk van. De az alacsony frekvenciájú negatív lelki érzéseink, csak ártani tudnak nekünk. Mert amint, a negatív lelki érzéseink aktivizálódnak, azonnal barátságtalanokká, feszültekké, idegesekké, bosszúsakká, mérgesekké, dühösekké, haragosakká, viszálykodókká, gyűlölködőkké válunk. Vagyis, a negatív lelki érzéseink, bennünk munkálkodnak. Ebben az idegileg feszült testi állapotunkban alakulnak ki, a pszichoszomatikus eredetű betegségeink.

De pszichoszomatikus módon, az egészség is fenntartható. Csupán arra van szükségünk, hogy a kellemes szellemi gondolatainkkal, mindig magas frekvenciájú, pozitív lelki érzések mentális erőhatásait aktivizáljuk a tudatos elménkben. Ebben a pozitív rezgésű testi állapotunkban, minden betegség lehetősége feloszlik. Mert a testünket képviselő sejtjeink, mindig a lelki érzéseink frekvenciája alapján fognak rezegni. Amelyben a biológiai működésük ideális. Így a pozitív sejtrezgés, tökéletes nyugalmat és egészséget biztosít számunkra. Feloldva minden lehetséges feszültséget a testünkben. Így a kellemes szellemi gondolataink, mindig a szeretet pozitív lelki érzéseit aktivizálják számunkra.

Ha pedig, az elménkben formálható jövőképünket, mindig a kellemes szellemi gondolatainkra aktivizálható pozitív lelki érzéseink uralják, akkor azok megtapasztalási lehetősége is, mindig örömöt okoz számunkra. Ha pedig, ezeknek az örömöknek folyamatos a jellege az életünkben, az már maga a boldogság. Ezért a boldogságot, nem kell keresgélni tovább. Bárki rátalálhat, ha a szeretet kellemes szellemi gondolataival, mindig pozitív lelki érzésekkel formálja, a hitével értelmes módon kifejezhető mentális terveit. Úgy a rövid, mint a közép és a hosszútávú terveit. Amelyek mindig, pozitív jövőképet vetíthetnek csak elénk.

Aki nem képzeli el magának előre, a hite segítségével a lelki vágyait, az arra kényszerül, hogy mások elképzelései alapján élje az életét. Ami, nem fog mindig örömöt okozni számára. Sőt, mi több, nagyon sok esetben bosszúsággal is járhat. Az ilyen bosszúságaink, kellemetlen szellemi gondolatokat ébresztenek bennünk. Amelyek mindig, negatív lelki érzéseket generálnak az elménkben. Negatív jövőképeket vetítve elénk. Ennél fogva, a negatív jövőképeink magvalósulásai, további kellemetlen eseményeket fognak számunkra eredményezni. Amelyeket, megint csak nehéz kellemes szellemi gondolatokkal kezelni. Így a boldogtalan élet, egy negatív mentális láncreakció megvalósult eredménye. Ami, szeretet nélküli embereket formál belőlünk. Ismerős valahonnan?

Mivel másokat nem változtathatunk meg, ezért a pozitív lelki életet, saját magunkon kell elkezdeni. Ami azt jelenti, hogy nekünk kell szeretetet sugározni mások felé. Mert, csak olyan emberektől várhatunk viszont szeretetet, akik felé mi magunk is szeretettel viszonyultunk. Így a szeretettel végrehajtott tudatos cselekedeteink olyanok, mint a vetőmagok. Amit mások elméjébe vetünk el. Mint ideális táptalajba. Ahol szép lassan kifejlődik, és szeretettel teljes cselekedetté érik a mi irányunkba. Ami már a felénk irányuló szeretet aratásának minősül.

A szeretettel folytatott lelki életünk, jó példa lehet mások számára. Mert valójában, minden értelmes ember boldogságra vágyik. Így a mi példánkat követve, mások is boldogok lehetnek, ha szeretettel működtetik a saját lelki életüket. A mi példánkat követve, ők maguk is példaképekké válnak, más értelmes emberek számára. Mert a szeretet, nem csupán arról szól, amit mondunk egymásnak, hanem főképpen arról, amit teszünk egymásért.

Én például, elképzelem magamnak azt, hogy az idő múlásával arányosan, egyre több olvasóm fogja követni a szeretet újtát. Így, egyre boldogabb társadalmi élet mentális jövőképét vetítjük előre.  Amely kollektív jövőképünkben, a közösen kifejezésre juttatott hitünk fog a megvalósulása felé törekedni. Egy sokkal ideálisabb társadalmi formát megvalósítva számunkra. Amelyben, minden szeretettel élő ember, anyagi szintű létbiztonságban és boldogságban élhet.

Mert az értelmes emberek, egymás boldogulását fogják szolgálni. Teljesen önzetlen módon. Szeretettel. Amiben a lélek, mindig jól érzi magát. Annak a lelke is, aki adja és annak a lelke is, aki kapja. Mivel a lélek által Isten éltet minden embert, így Isten érzi jól magát bennünk. Így, csak a szeretettel formált jövőkép alakíthat ki számunkra olyan harmonikus életvitelt, amelyben az értelmes emberiség megmaradhat. Ez egy kissé utópisztikus elv, de ha nem valósítjuk meg hamarosan, akkor bizony előbb-utóbb belepusztulunk. Mert a tárgyi feltételei már megvannak annak, hogy a szeretet nélküli emberiség elpusztítsa önmagát. De ilyen torz vagy ehhez hasonló jövőképet, én el sem képzelek magunknak.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2023.09.13.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2518213229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása