Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2023.09.14. 16:37 futotuz

Képzelet.

Címkék: képzelet

Képzelet.

A képzelet, az elménkben megjelenő analóg mentális képi forma. Ilyen módon, bármikor elképzelhetünk magunknak tudatosan, egy anyagi tárgyat vagy egy eseményt. Mert a képzeletünknek, nincsenek korlátjai. Az esetek nagy többségében, így tervez meg az értelmes ember, minden új dolgot vagy eseményt. Mert a képzelet által, a lelkünk jut információkhoz. Mégpedig olyan információkhoz, amit a szellemi képességeink digitális módon határoznak meg. Mert az elképzeléseinket, a szellemi szinten használt fogalmaink segítségével alakítjuk ki, ideális mentális képi formává alakítva, az arra tudatos elménkben.

Az agyunkban funkcionáló elménk ugyanis, egy információs konverter, azaz átalakító. A szellemiségünk számára, digitális fogalmakat alkot az ideákból. Így például, egy szék ideája, nem más, mint az elménkben megjelenő szék analóg mentális képi formája. Azaz a szék képzete az elménkben. Mert a lelkünk, csak az ideák analóg képi formáját ismeri fel. Míg a szék ideájának mentális képi formájából, digitális nyelvtani fogalmat alkot a szellemiségünk számára az elménk. Mert a szellemiségünk viszont, a fogalmakat használja. Amikor pedig, a szellemi gondolataink segítségével elképzeléseket formálunk az elménkben, akkor az elménk, a fogalmak informatív értékeit alakítja át, az ideák mentális képi formáivá. A lelkünk számára.  

A digitális szellemi képességek hiányában az újszülöttek, csak az analóg mentális képi formák ideáit érzékelik. Rácsodálkoznak az anyagi világra, hogy megismerjék azt. De számukra informatív értékeket, csak az általuk látott dolgok és események ideái biztosíthatnak. Azok mentális képi formái. Így a valóság és a képzelet képei, szinte teljesen összemosódnak a kis elméjükben. Ezért fantáziálgat minden értelmes gyermek. Egészen addig, amíg a szellemi képességeik ki nem bontakoznak.

A kisgyermekek pedig, mint értelmes ifjú emberkék, nagyon sokat képzelődnek. Mert a szellemi szinten szerzett ismereteiket, mentális képi formák által közvetítik a lelkük felé. Így a lelkük, csak olyan szellemi szintű információhoz juthat, amelyikből képzeletet alkotnak. Ezért az értelmes kisgyermekek, szinte mindent elképzelnek maguknak. Számukra, ez a lehető legtermészetesebb dolog a világon. Egészen addig, amíg az iskolába nem kerülnek. Majd az eméjüket, az egyre csak halmozódó racionális ismeretek kötik le, amit főképpen szellemi szinten kezelnek. Fogalmi szintű digitális jelleggel. Miközben az elméjükből, kiűzi a közoktatás a hallucinálgatás, az álmodozás, a fantáziálgatás, a felesleges képzelgés velük született, számukra természetes szokásait.

Így a szellemi szintű fejlődésük közben, a lelki szintű természetes képességeik, szinte teljesen elsorvadnak. Ilyen módon, mire szakképzett felnőttekké válnak, szinte teljesen lelketlenekké válnak. Mert a velük született természetes képzelőerő irracionálissá, természetellenessé vált számukra. Így a gyermeki fantáziájuk, szinte teljesen elkorcsosul.

Pedig a tudatos elme, mindent megtesz azért, hogy a lélek mindig hozzájusson, a számára szükséges információkat tartalmazó mentális képi formákhoz. A képzelethez. Amelyben az információ mentális ideája jelenhet meg számára. Így, ha például olvasunk, akkor az olvasott szövegnek megfelelően jelennek meg az elménkben olyan elképzelések, amelyek alapján, a lelkünk is értékelheti a fogalmi szinten leírt jeleneteket. Ettől lesznek azok, izgalmasak vagy nevetségesek számunkra. Ha pedig nézünk egy filmet, akkor pedig a képzelet segítségével, lelki szinten beleélhetjük magunkat a látott eseményekbe. De, ha csak beszélgetünk, akkor is az általunk hallott dolgok és események, a képzelet segítségével jelennek meg az elménben, mint mentális képi formációk. Ilyen módon, szinte tökéletesen látjuk azt a dolgot vagy eseményt, amiről a beszélgető partnerünk éppen mesél. Mégpedig, sokszor azzal a szellemi szintű információval együtt, amit mi válaszolnánk neki.

A képzelet tehát, kitölti az életünket akkor is, ha nem akarjuk. Mert amikor tudatosak vagyunk, akkor a szellemi gondolataink fogalmainak a digitális informatív értékei, ideális analóg mentális képi formát öltenek a lelkünk számára. Az ideák informatív értékeit biztosítva ez által a lelkünk számára. Vagyis a képzelet, automatikus dolog az elménkben.

Amikor az elménk nem tudatos, akkor a szellemi aktivitásunk hiányában, a lelki aktivitásunkra lesz érzékeny az elménk. Olyankor, a lélek ideáinak a mentális képi formái jelennek meg az elménkben. Ilyen nem tudatos elmeállapot például, az alvás. Vagy például, a merengés vagy az elmélázás. Olyankor az ideák valóságából kapunk véletlenszerű mentális képi információkat.  Teljesen analóg módon. Véletlenszerű információkat, mert szellemi szinten, nem irányítottuk tudatosan a mentális folyamatot.

De tudatos elmeállapot a meditáció is, ha a szellemi aktivitásunkat szándékosan elcsendesítjük. Mert olyankor az elménk tudatos ugyan, de a lélek által közölhető analóg információk ideáinak a képi megjelenési formáit értelmezi számunkra digitális módon. Ami a képzelethez hasonlóan jelenik meg az elménkben, mint mentális képi vagy filmszerű analóg forma. Majd, csak az után tudatosodik számunkra, szellemi szinten is. Amikor az elménk, lefordítja az ideák formavilágának az informatív értékeit, a fogalmaink digitális informatív értékeire. A szellemiségünk számára.

Ahhoz, hogy ezt az állítást el tudjuk fogadni, meg kell értenünk az ideák világát. Mert az abszolút Létezés, alapvetően kétféle valóságra épül. Az elektromosnak megismert objektív anyagi valósára, és az azzal ellentétes felépítésű szubjektív, mágneses valóságra. Ahol az Univerzum mágneses valósága nem más, mint az ideák világa. Ez a mágneses valóság létezési, mozgási teret biztosít, az összetett szerkezetű elektromos anyagi valóság számára. Így az objektív valóság összetett szerkezeteit, épp úgy kitölti belül a mágneses alaphalmaz közege, mint ahogyan körülöleli azokat.  Ennél fogva, az elektromosnak megismert objektív anyagi valóság valójában, objektív és szubjektív egy időben. Vagyis, elektromos és mágneses egyszerre. Ezért lett benne minden jelenség „elektromágneses”.

De, ha a légterünkben felfelé haladva, az egyre csak ritkuló légrétegeken keresztül, elhagyjuk a bioszféránk anyagi határát, akkor a bolygó és csillagközi térbe kerülünk. Az óriási vákuumot biztosító űrbe. Aminek már nincsen elektromos anyagi vonzata. Ennél fogva, az már az Univerzum kizárólag mágneses tere. Az ideák világa. Amelyben a kozmikus szintű mágneses hullámok, induktív módon diktálják az elektromos anyagi minőségek felé, az ő ideális informatív értékeiket. Ezeknek a kozmikus szintű ideális informatív értékeknek megfelelően alakulnak ki induktív hatásra, az elektromos objektív valóságban, az összetett szerkezetű anyagi formák. Amiről szellemi szinten megismerve, fogalmakat alkothat a tudatos elménk. Így a fogalmaink már, szellemi szintű informatív értékeket képviselnek.

Az értelmes embert három, elvileg jól elkülöníthető egység integrációja alkotja. A test, a lélek és a szellem biológiai egységei vagyunk. Ahol a testünk, nyilván a mi elektromos anyagi minőségünk. A lelkünk, a testünkre hatni képes kozmikus szintű mágneses hullámunk frekvenciája. Amelyben az energia terjed. Így lett a lélek, az életünk energiája. Ami induktív módon működteti az elektromos anyagi testünket. Amíg élünk. Míg a szellemiségünk, a mi szubjektív, azaz belső mágneses adottságunk az agyunkban. Így az elménk, éppúgy tudatos lehet a szellemi gondolatainkra, mint a lelki érzéseinkre.  

Mert az elménknek, éppen az a mentális alapfeladata, hogy a lelki érzéseinket és a szellemi gondolatainkat összekapcsolja egy közös egységbe, és mágneses hullámot formáljon belőlük. Ilyen módon, EEG-agyi mágneses hullámot készítsen a hiteinkből. Amely mágneses hullámainknak a hullámhosszát, a szellemi gondolataink képviselik. Míg a frekvenciáját, a lelki érzéseink.

Így a lelki érzéseink már, olyan bioelektromos hatások az elménkben, amelyek a lelkünk induktív hatására tudatosodtak ott. A lélek tehát, a kozmikus szintű mágneses hullámunk frekvenciája által reánk irányított energiahatás. Míg a lelki érzéseink, már a lélek induktív hatásaiként, mint bioelektromos erők jelennek meg számunkra. Mentális módon irányítható elektromos erőkként. Így a lelki érzéseink, pozitív és negatív polaritást is felvehetnek. Mégpedig, a szellemi gondolataink minőségei alapján.

Így a kellemetlen szellemi gondolatainkra, alacsony frekvenciás, negatív lelki érzések lépnek működésbe. Feszült, ideges állapotba hozva a testünket. Míg a kellemes szellemi gondolataink mentális hatására, magas frekvenciás, pozitív lelki érzések aktivizálódnak az elménkben. Örömélményeket biztosítva számunkra. Amely örömélmények, minden feszültséget képesek feloldani a testünkben.

Mivel a lélek éltet bennünket, ezért elengedhetetlen számunkra az, hogy lelki életet éljünk. Ami nyilván azt jelenti, hogy minden szellemi szintű információt, el kell képzelnünk valóságosnak ahhoz, hogy a lélek is hozzájusson, az általunk kezelt információkhoz. Mert, ha a lélek biztosítja számunkra az életünk energiáját, akkor nem élhetünk kizárólag, csak szellemi szinten, a lélek jóváhagyása nélkül.

Az összetett szerkezetű elektromos anyagi formákat, az objektív valóság alkotóelemei, a kozmikus szintű mágneses hullámok ideái alapján veszik fel, induktív hatásra. Ezt a mágneses folyamatot, mi magunk is befolyásolhatjuk.  Mégpedig az által, hogy az elménk, EEG mágneses agyi hullámokat készít a hitünkből. A reális elképzeléseinkből. Mert valóságosnak elképzelni, csak azt tudjuk, amiben igazán hiszünk is.

Ezért az én javaslatom szerint, minden este lefekvés után, képzeljünk el néhány olyan dolgot vagy eseményt, amit másnap, a lelki vágyaink szerint szeretnénk megtapasztalni. Ezek a hittel meghatározott agyi mágneses hullámaink, az elektromos anyagi eseményeink elé hatolnak, amíg alszunk. Mert a mágneses hullámokban, fénysebességű a hatásterjedés tempója. Míg az elektromos jelenségekben, legfeljebb egyharmad fénysebességet érhet el. Így a hitünket képviselő agyi mágneses hullámunk, beállítja számunkra azokat az induktív feltételeket, amelyeket a vágyaink elképzelésében kódoltunk. Így másnap, a megtapasztalható valóságunk, a lelki vágyaink szerint fog alakulni. Mert a képzelet által kifejezésre juttatott hiteink, mint tudatosan irányított mentális lelki erőhatások, mindig a megvalósulásuk felé fognak törekedni.

A lelki vágy, egy olyan érzés az elménben tudatosodva, ami az ideák mágneses valóságából érkezett analóg információt tükrözi, induktív hatásra. Így a lelki vágyaink, mentális képi formában informálnak bennünket arról, hogy egy problémás esetben, mi lenne számunkra az ideális megoldás. Ezért, ha a lelki vágyainkat képzeljük el minden esetben valóságosnak, akkor olyan agyi mágneses hullámot formálunk belőle az elménben, amelyben a hitünk van kódolva. Ami induktív módon képes átállítani számunkra, azoknak az elektromos eseményeknek az induktív mágneses előfeltételeit, amit amúgy is meg kellene tapasztalnunk. De ilyen módon azok, a hitünkben kódolt vágyaink szerint fognak alakulni.

Így a reális képzelet által, a hiteinket fejezhetük ki értelmes módon. Vagyis, a szellemi szintű döntéseink informatív értékeit, mentális képi formák ideális informatív értékeibe rendezzük az elménkben. Ilyen módon, a lelkünk közvetítése által, a szubjektív valóság kozmikus szintű mágneses hullámaira képesek azok hatást gyakorolni. Ezért az elképzeléseink által értelmes módon kifejezésre juttatott hiteink, a mi személyes terveinket képviselik. E miatt, a hittel folytatott lelki élet valójában, tervszerű életet jelent. Amelyben a szellemi gondolataink fogalmainak az informatív értékei, ideális képi formák informatív értékeiként jutnak érvényre. Így az ideák mágneses valóságában, számunkra ideális módon fognak munkálkodni. Megvalósítva számunkra mindazt, amit a képzeletünk által kifejezett hitünkkel előre meghatároztunk, teljesen tervszerű módon.

Kedves Olvasóm, jó szülőként Te, ne oltsd ki a gyermeked tudatos elméjéből a képzeletalkotás vele született természetes lehetőségét. Éppen ellenkezőleg, tanítsd meg arra, hogy ha lehet, minél többet képzelődjön, fantáziálgasson, álmodozzon. Amit csak szeretne a lelki vágyai szerint, ő mindig képzelje el valóságosnak. Mert, a képzelet teremti a valóságunkat. Hiszen a reális képzeletben olyan, számunkra ideális képi megjelenési formák képviselik a kifejezésre juttatott hiteinket, amelyek megvalósulásai, mindig boldoggá tehetnek bennünket. Így a reális képzelet ideális gyakorlásával, tervszerű módon élhet boldog életet a gyermekünk. Mindig a lelki vágyait érvényesítve az anyagi valóságunkban.

Amikor meghalunk, nem vihetünk magunkkal semmiféle anyagi jellegű vagyont. Az életünk során egyetlen vagyonunk, amit magunkkal vihetünk a halálunk után, az életünkben összegyűjtött tapasztalataink. Mint emlékek. Akinek tehát, nagyon sok szép emléke van, az gazdag ember. Mert, sok mentális értéket gyűjtött az életében. Így az objektív valóságunkban megszerezhető anyagi javak, csak hozzásegíthetnek bennünket ahhoz, hogy minél több pozitív tapasztalatot szerezzünk magunknak a szeretetről. Így tulajdonképpen, Istenről.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2023.09.14.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7618214417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása