Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2023.11.17. 19:33 futotuz

Ki, mint vet, ...

Címkék: ki mint vet

Ki, mint vet, …

„Ki, mint vet, úgy arat.” Ez a régi magyar közmondás, ami tulajdonképpen egy bibliai eredetű kijelentés. Ami, a minden egyszerű átlagember által elég jól ismert mezőgazdasági példával élve, a vetésre és a belőle származtatható aratásra fókuszálja a mondanivalóját analóg jelleggel. Ahol minden egyes mag, olyan kalászokat nevel, amelyekben a magok sokszorosa lesz aratható. Másképpen fogalmazva, a jó vetés által, megsokszorozható a magok száma az aratás során. De a Biblia figyelmeztet is arra, hogy csak a jó vetés hasznos számunkra. Mert a rossz vetés által, rossz dolgok és események aratása lesz az osztályrészünk. Mert a vetés után aratnunk bizony, mindig nekünk kell.

Tulajdonképpen arról van szó, hogy a mindennapi cselekedeteinkkel, mindig elvetjük a megtapasztalható sorsunk „magvait”. Ami a mások életében fog megfoganni, mint „termőtalajban”. Így a jócselekedeteink, mindig jó vetésnek minősülnek. Amelyek által, megsokasodik a felénk irányuló jócselekedetek száma is. Amit más emberek hálája nevelt számunkra. Akikkel szemben, mi magunk is jót cselekedtünk. Amikor elvetettük az ő sorsukban a szeretetünk pozitív lelki érzéseinek a magvait.

Másképpen fogalmazva, amikor jóindulatú vagy másokkal szemben, akkor várhatod csak el azt, hogy mások is jóindulattal forduljanak feléd. Így születnek a barátságok, a szerelmek, és minden egyéb értelmes társadalmi kapcsolat. Amelyben két vagy több ember megérti és segíti egymást. Gondos módon törődik egymással. Miközben örömben élnek. Mert a jóindulatú segítség, örömöt okoz annak is, aki éppen segítséget nyújt és annak is, akinek az élethelyzetén éppen segítenek.  Így a szeretettel közvetített segítség és az általa kiváltott hála, összekapcsolja szeretetben az emberek lelkeit. Egyfajta közösségi jellegű kollektív lélekké, akik között a szeretet érzése folyamatosan áramlik.

Amikor pedig, két vagy több ember között, a lelki közösség kollektív érzése aktív módon munkálkodik, az már Isten jelenlétének tudható be. Ezért a jutalma, mindig az örömérzés lelki élménye lehet csak. Amelyből, minden szeretetben érintett lélek osztozhat. Így ez a kollektív lelki élmény, hasznosnak értékelhető szellemi szintű értelmet biztosít a cselekedeteink számára. Ez által, tudatosan is irányítva az értelmes cselekedeteinket, a szeretet útján.

Amikor ugyanis, a szeretet áramlása érdekében tudatosan cselekszünk, akkor a szellemi szinten meghozott döntéseinket, a szeret lelki érzésének vetjük alá. Így a szeretettel végrehajtott cselekedeteink, a hála érzését váltják ki azokban, akiken segítettünk. Így a kétféle, örömökben dús lelki érzés között a szeretet áramlása, már Isten aktív jelenlétére utal. Ami azonnal örömélményekkel párosul. Mert a lélek által, minden embert Isten élteti. Így a lelkeink között fennálló szeretet örömélményeiben, minden esetben Istent dicsőítjük meg az által, hogy a szeretet magvait vetettük el és annak hálás, örömökkel teljes termését aratjuk le.

Amikor Isten munkálkodik az életünkben, akkor az, mindig örömélményeket biztosít számunkra. Úgy is mondhatnám, hogy amikor örömélményeket tapasztalunk meg, akkor az mindig arra utal, hogy Isten éppen akkor munkálkodik az életünkben. Mert más emberek lelkével azonosulva, mozgásba hoztuk egymás között a szeretet pozitív élményét. Aminek a jutalma, mindig öröm lesz. Mert általunk, Isten szeretettel teljes teremtői folyamata valósul meg. Ezért, a szeretettel való pozitív teremtés révén, a bennünket éltető Istent hozzuk működésbe. 

Amikor valaki kimondja azt, hogy VAGYOK, akkor nyilván, nem arra a szellemi minőségére gondol, ami az élete során állandóan képes változni. Ami mindig felvesz, egy emberi minőséget biztostani képes aktuális életszerepet. Mert így az élet, csupán egy színdarab, amelyben mindenki egy olyan színész csupán, aki az aktuális életeseménye szerint játssza éppen a szerepét. Egy felnőtt nő például, lehet egy bolti eladó, a munkaköri szerepe szerint. Majd egy családanya, amikor hazamegy az otthonába. Aztán egy szerető anya, amikor a gyermekeivel foglalatoskodik. Végül pedig, egy szerető hitves, az ő választott párja mellett.

Ezek a különböző szintű elfoglaltságaink, oly annyira összemosódnak egymással az életvitelünk során, hogy gyakorlatilag észre sem vesszük azt, hogy ezek végül is különböző, önként vállalt szerepeink. Amelyekben a szellemi szinten irányított életszerepeinket, a lelkünk pozitív érzéseinek vetjük alá. Vagyis, a szellemi szinten értelmes módon irányított tetteink, a szeretet lelki érzéseit szolgálják. Mert általában véve, a szeretteinkkel szemben kell cselekednünk. Amíg ezt tesszük, addig az ő hálájuk révén, áramolni fog közöttük a szeretet. Ha pedig, Isten maga az abszolút Szeretet, akkor a közöttük zajló szeretetáramlásban, éppen Isten munkálkodik. Lelki szinten. Örömöt okozva mindenki számára, aki éppen a szeretet áramlásában van.

A Bibliában, Isten úgy mutatkozik be személyesen, hogy „VAGYOK, AKI VAGYOK”. Ami röviden azt jelenti, hogy a bennünket éltető Isten a lélek által, azzá válik számunkra, amit szellemi szinten a „VAGYOK” szóhoz rendelünk. Akkor vagyok tudatában annak, hogy mivé alakul a lélek bennem. Így szellemi szinten, tudatosan is irányíthatom az önként vállalt életszerepeimet, de vitálisként értékelhető aktív életerőt, a lélek biztosít hozzájuk. Ilyen módon, tudatosan is felelős részt vállalva a sorsom alakulásában. 

A mindenkori tudatosságomat, azok a fogalmaim határozzák meg, amelyeket a VAGYOK kifejezéssel önmagamra nézve igaznak fejeztem ki. Ezért érdemes arra külön is figyelmet fordítani, hogy a VAGYOK kifejezéshez, ne társítsunk reánk nézve káros jelzőket. Így például, én magam, mindig fiatal VAGYOK, egészséges VAGYOK, ügyes VAGYOK, okos VAGYOK, szerencsés VAGYOK, Stb. Sohasem mondok magamra káros jelzőket. Ha más mondja, azt pedig, egyszerűen nem veszem figyelembe. Illetve azonnal korrigálom magamban. Mert aki felületesen ismer, az könnyen mondhat reám negatív jelzőt is.

Én pedig, nem csupán ismerem magamat, hanem még azt is meghatározom a VAGYOK kifejezéssel, hogy mivé akarok változni. Mert, amit a VAGYOK kifejezéssel, szellemi szinten a tudatosságomba írok, azaz önmagamra nézve igaznak hiszek, azzá válok a lélek segítségével. Ezért éltet engem Isten a lélek által. De minden értelmes ember elméje ugyanígy működik. Vagyis, kedves Olvasóm, bármi lehetsz, amit a „VAGYOK” szóhoz rendelsz tudatosan, szellemi szinten. Csak hinned kell annak az igazságértékében. Amíg élsz, addig képes vagy a reális változásra. Ami szellemi szinten meghatározva a tudatosságodban megjelenik, azzá válsz a lélek által biztosított életerő révén.

Általában véve, reális képzeletet alkotunk arról, hogy a VAGYOK kifejezés által, mivé szeretnénk válni, a lelki vágyaink szerint. A reális képzeletünkben, a hitünk jut értelmes módon kifejeződésre. Az a hitünk, amelynek a segítségével, a szellemi gondolataink informatív értékeit hasznosítva, mentális képi formát alkotunk a lelkünk számára. Mert a szellemiségünk, a fogalmaink digitális jellegű informatív értékeit képes hasznosítani. Amig elveket, elméleteket, eszméket, elhatározásokat gondol ki az elménkben. Azok segítségével pedig, mentális képi formába sűríti a vágyainkról alkotott hiteink elképzeléseit. Így a lelkünk, ezeket az analóg jellegű mentális képi formáinkat értékeli. Mert azokat érti meg tökéletesen.

Így például, az a leghatásosabb ima, amikor a lelki vágyainkat valóságosnak képzeljük el, a szellemi gondolataink informatív értékeinek a segítségével. Amikor a lélek, megérti a szellemiségünk mentális képi üzenetét, akkor örömérzéseket csatol hozzá. Amely örömérzések, a lelkünkből, az életünk energiájából származnak. Ilyen módon, teremtésre képes mentális erőhatások lesznek azok az örömérzéseink. Ezért, a lelki vágyainkról alkotott reális képzeletünk már, erővel rendelkező információs értéket képviselnek.  Teremtő erővel rendelkezőeket.

A reális képzeletünkben már, olyan új valóságképet vetítünk előre, amelyekben a lelki vágyainkról szóló informatív értékeink vannak mentális képi formákban meghatározva. Az örömteli lelki érzéseink mentális erőhatásaival együtt. Ezért az ilyen módon kifejeződésre juttatott hiteink, EEG-agyi mágneses hullámokként jelennek meg a fejünkben. Vagyis a hiteink, mint agyi mágneses hullámok, a mágneses valóságban lehetnek már aktívak.

Az abszolút Létezés ugyanis, eleve kétféle valóságon nyugszik. A szubjektívnek értékelhető mágneses valóságon, és az abban megnyilvánult és objektívként értékelt elektromos anyagi valóságon. Ami a bioszféránkban, mindig együtt mutatkozik meg. Induktív módon. Így lett minden anyagi esemény „elektromágneses”. Vagyis, mágneses okokra visszavezethető elektromos jelenség. Mert, az indukció jól értelmezhető eseménye egyértelműen utal arra, hogy mindig két erőtér feszül egymásnak. A mágneses erőtér és az elektromos erőterek.

Ha azonban, a légterünkben felfelé haladva, elhagyjuk az egyre csak ritkuló légrétegek felső határát, akkor a bolygó és csillagközi térbe kerülhetünk. A tökéletes vákuum birodalmába. Ahol már nincsen elektromos anyagi minőség. Így az, már az Univerzum tiszta mágneses birodalma. Amelyben egyetlen esemény valósulhat csak meg, mégpedig az, hogy kozmikus szintű mágneses hullámok alakulnak ki benne. Amelyekben csak az energia hatása terjedhet. A fény általunk megismert sebességével. Mágneses erőtérré alakítva ez által, az Univerzum belső, azaz szubjektív alaphalmazát.

Ezeknek a kozmikus szintű mágneses hullámoknak, két jellemzője van. A hullámhossz és a frekvencia. A hullámhossznak szerintem, informatív értéke van. Mert az határozza meg, a kozmikus szintű mágneses hullámok egyenes irányát és induktív célját. Míg a frekvencia által, az energia terjed. A hullámhossz mentén egymás után felsorakozott erőimpulzus sorozatok által. Így a kozmikus szintű mágneses hullámokban, a hullámhosszban kódolt mágneses információ feladata az, hogy a frekvencia mágneses energiájának az induktív hatására, megfelelő formációkba rendezze az elektromos anyagi világunkat.

Így az általunk nem látható mágneses hullámok szubjektív eseményszerűségei, általunk jól látható elektromos eseményeket idéznek elő, az objektívnek megismert anyagi valóságunkban. Ami a természetet alkotja számunkra. Aminek szerves részét képezi az értelmes ember is. Ezért, a mi képzeletünk által értelmes módon kifejezésre juttatott hiteink, mint EEG-agyi mágneses hullámaink, a mágneses valóságban lehetnek csak aktívak. Abban a mágneses valóságban, ami tökéletesen kitölti a helyet, az anyagi minőségeken kívül éppen úgy, mint azokon belül. Vagyis az űrt, ugyanaz a számunkra láthatatlan mágneses alaphalmaz képviseli, mint amelyik az atomi szerkezeteket belül kitölti. Vagy éppen, az atomok által biztosított rács és kristályrács alapú elektromos anyagi szerkezeteket.

A mi gyengécske agyi mágneses hullámaink, arra alkalmatlanok, hogy az elektromos anyagi valóságot induktív módon befolyásolják. De arra alkalmasak, hogy az Univerzum jóval nagyobb energiájú kozmikus szintű mágneses hullámait vezéreljék. Vagyis, a hiteinkben kódolt lelki vágyaink formációinak az induktív kialakítására irányítsák. Mégpedig olyan módon, hogy az agyi mágneses hullámainknak köszönhetően, a nagyobb energiájú, de azonos hullámhosszúságú kozmikus szintű mágneses hullámok, átírják az elektromos anyagi események induktív előfeltételeit. Ilyen módon, a lelki vágyaink megvalósulását idézve elő ez által. Isteni rendben.

Az Univerzum mágneses alapú szubjektív alaphalmazát, a tovább már valóban oszthatatlan, egységnyi alaptömegek egységes közege építi fel. Ezek az alaptömegek, egymással teljesen egyenrangúak. A stabil lerögzítés és a fix felfüggesztés hiányában, az egyensúlyi helyzetület folyamatosan csak keresik. Egymást félre tolni vagy félre lökni képtelenek önerőből. Ezért, egy állandóan csak együtt rezgő, mátrixszerű mágneses alapközeget alkotnak. Amelyben egyetlen esemény alakulhat csak ki, mégpedig az, hogy a kozmikus szintű mágneses hullámok által, az energia hatása terjed. Mint az oszthatatlan alaptömegek együttes rezgéseinek az egy irányú terjedési módja. Amit a hullámhossz határoz meg, és a frekvencia biztosít.

Ahhoz pedig, hogy állandóan csak a szeretet magvait tudd elvetni mások sorsszerű életében, tudatosan is kerülnöd kell a szeretet nélküli kellemetlen szellemi gondolatok aktivitását az elmédben. Mert a szellemi gondolataidnak az a feladata, hogy lelki érzéseket aktivizáljanak az elmédben. A kellemes szellemi gondolatok hatására, pozitív polaritással jutnak érvényre a lelki érzéseid, teremtésre méltó mentális erőhatásokként. Magas frekvencián. Míg a kellemetlen szellemi gondolataiddal, csak teremtésre méltatlan, alacsony frekvenciás, negatív polaritású lelki érzéseket tudsz aktivizálni az elmédben.

A pozitív vagy a negatív lelki érzéseid tehát, azok a mentális magvak, amelyeket elvetheted mások életében. De aratnod, mindig neked kell. Sajnos azonban, a kellemetlen szellemi gondolataidra aktivizált negatív lelki érzéseid, csak olyan termést hozhatnak számodra, amelyek nem okozhatnak örömöt senkinek. Neked sem. Mert a negatív eleki érzéseid, teremtésre méltatlan lelki erőhatások, amelyek nem a teremtést, hanem a pusztítást, rombolást, a károkozást szorgalmazzák. Vagyis általuk, Istent arra kényszeríted, hogy más lelkeknek ártson. Ezért, ezeknek a visszahatásai lesznek a Te sanyarú terméseid, amelyeket neked kell learatnod. Örömök nélküli, pokollá téve az életedet.

Isten pedig, nem más, mint az Univerzum abszolút Tudatossága. Az univerzum mágneses alaphalmazában kialakult mágneses hullámok, mágneses erőtérré alakították a teljes alaphalmazt. Amelyben a hullámok konfrontálódása során, összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmazok alakulhattak ki. Ezek lettek az Univerzum „atomjai”. Az égitestek. A csillagok, bolygók, és az ő holdjaik. Így a mi Földünk is.

A mágneses erőteret fenntartó kozmikus szintű mágneses hullámoknak a hullámhosszai által, olyan abszolút Tudatosságra ébredt az Univerzum, amelyben minden lehetséges információ megtalálható. Ez az Isteni eredetű mindent tudás értelme. Valamint, minden egyes kozmikus szintű mágneses hullám frekvenciája által, az Isteni eredetű hatóképesség terjed a fény sebességével. Ami induktív módon képes befolyásolni, az elektromos anyagi minőségek rezgéseken alapuló eseményszerűségeit.

Ha pedig, a mi emberi eredetű maréknyi agyunkban az elménk, mágneses alapú relatív tudatossággal rendelkezhet, akkor az Univerzum teljes mágneses erőterét, nyugodtan elfogadhatjuk Isten abszolút Elméjének. Isten tehát, az Univerzum abszolút Tudatosságaként, induktív módon megteremtette az elektromos anyagi valóságot, amelybe az értelemmel rendelkező embert is megalkotta. Ahogyan azt a Biblia sugallja. A saját „képére és hasonlatosságára”, relatív tudatossággal rendelkező élőlénynek teremtett bennünket. Akik megérthetik az Istenhez fűződő mentális viszonyukat. Ez a kozmikus szintű alapelv éltet minden értelmes embert. Amely szerint, Isten emberré lett azért, hogy az ember Istenné válhasson. De az, csak szeretettel valósítható meg. Végtelen szeretettel. A teremtésre méltó lelki érzéseinkkel. De addig is, „Ki, mint vet, úgy arat.” alapon, mindenki a saját sorsa kovácsa. Erre Isten a garancia.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2023.11.17.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5718261085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása