Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2024.01.10. 07:07 futotuz

Hétköznapi mágia.

Címkék: hétköznapi mágia

Hétköznapi mágia. 

A mágia, olyan mentális eredetű szubjektív szellemi folyamatunk, amit az objektív valóságunk átalakítása érdekében tudatosan hajtunk végre, valamilyen vágyott dolog vagy esemény érdekében. Közvetlen fizikai cselekedetek nélkül. A spirituális és az ezoterikus tanítások azt szokták mondani, hogy a szellemi gondolataink mágikus jellegű teremtő erőkkel bírnak. Csakhogy ez az állítás, valójában nem fedi teljesen a valóságot. Csupán annyiban, hogy a szellemi gondolataink informatív értékei, a lelki érzéseink mentális módon irányítható erőhatásait képesek aktivizálni az elménkben. Amely lelki erőhatásoknak viszont, a megtapasztalható objektív anyagi valóságunkra nézve, teremtő erejük van. Ezen alapszik, a hétköznapi mágiánk elvi lehetősége.

Az ezoterikus jelző arra utal, hogy az elménkben zajló belső, azaz szellemi gondolataink, spirituális eredetű lelki erőhatásokat képesek aktivizálni. A kellemes szellemi gondolataink, magas frekvencián, pozitív polaritással hozzák működésbe, a lelki érzelmeinkben rejlő szubjektív erőhatásainkat. Míg a kellemetlen szellemi gondolataink mentális hatására, alacsony frekvencián, azaz negatív polaritással aktivizálhatjuk csak a lelki erőhatásainkat.

A szellemi gondolataink mentális minőségei tehát olyanok, mint egy potenciométer a TV vagy rádiókészüléken. Amellyel például, a hangerőt tudjuk szabályozni. Így a szellemi gondolataink minőségei határozzák meg azt, hogy a lelki érzéseink, milyen frekvencián lehetnek hatásosak az életünkben. Vagyis, a szellemi gondolatainknak, frekvencia módosító szerepe van a lelki érzéseink erőhatásaihoz igazodva. Így az alacsony frekvencia, negatív polaritást biztosít a lelki érzéseink mentális erőhatásai számára. Míg a magasabb frekvencia, pozitív polaritást biztosít a lelki érzéseink számára. Csak arra érdemes figyelmet fordítanunk, hogy kizárólag a pozitív lelki érzéseink lehetnek igazán hasznosak számunkra. A negatív lelki érzéseink, többnyire ártalmasak az életünkben.

Ezen az állításon alapszik a mágia lehetősége. Mert a fizika tanítása szerint, minden erőhatás olyan munkavégző képesség, ami az objektív valóság valamilyen állapotának az átalakítására irányul. Ilyen módon, a szellemi szinten aktivizálható lelki érzéseink mentális erőhatásai is, munkavégző képességként nyilvánulnak meg, az objektív anyagi valóságunkban. Annak ellenre, hogy azok tulajdonképpen, bennünk rejlő szubjektív jellegű spirituális erőhatások. Amit a szintén szubjektív jellegű, ezoterikus szellemi gondolatainkkal tudunk irányítani, a vágyott céljaink elérése érdekében.

Az értelmes emberi elme, csak a test, lélek és szellem hármas szimbiózisában lehet tudatos. Amelyben a lélek, a mi Isteni eredetű éltető energiánkat biztosítja számunkra. A reánk irányuló kozmikus szintű mágneses hullámunk frekvenciáján keresztül. Mágneses alapon éltetve bennünket, abszolút jelleggel. Ezért a lélek, amíg éltet minket, vitálisnak mondható életerőket biztosít számunkra, a lelki vágyaink teljesítése érdekében. Ezek a mi lelki érzéseink, mint bioelektromos jellegű spirituális hatások. Amelyeket a szellemi gondolatainkkal irányíthatunk. Általunk tanult belső, azaz ezoterikusként értelmezett mentális módon. Ami azt is jelenti egyben, hogy a testi és a szellemi adottságaink, mindig relatív képességekkel rendelkeznek. Mert az életünk során, bármikor képesek változni.

Az értelmes emberi elménkben ugyanis, minden szellemi gondolatunk, digitális módon jelenik meg, a fogalmaink eszmei szintjén. Míg a lelkünk, mint a mi Isteni adottságunk, analóg képekben értelmezi az információkat. Majd az általa értelmezett analóg információk arányában biztosít számunkra, lelki eredetű és bioelektromos jellegű mentális erőhatásokat, induktív módon. Amit már, a bioelektromos jellegű lelki érzéseink képviselnek. Ezeknek a lelki érzéseinknek a mentális erőhatásait tudjuk irányítani a szellemi gondolataink segítségével, a vágyott céljaink elérése érdekében. Mégpedig úgy, hogy a tudatos elménben, hitet formálunk a lelki vágyainkból.

Ahol a hit, már olyan szellemi gondolatokat képvisel, amelyekhez a lelki érzéseink mentális módon irányítható erőhatásait is hozzáadta az elménk. A reális képzeletünkben integrálva. Ezért a képzelet által értelmes módon kifejezésre juttatott hiteink már, mint a mi EEG-agyi mágneses hullámaink jelennek meg az életünkben. Mégpedig úgy, hogy a szellemi gondolataink segítségével, elképzeljük a lelki vágyainkat valóságosnak. Azért, hogy a mi szellemi szintű és így digitális jellegű emberi akaratunkról, informáljuk a lelkünk analóg informatív igényeit. Az elménk, a hozzá érkező digitális bioelektromos jelekből, analóg képi megjelenési formát készít a lelkünk számára. Ez bioelektromos jellegű agyi hullámot alakít ki. Amelyből az agyunk, EEG műszerrel jól mérhető, agyi mágneses hullámot formál számunkra. Az ilyen módon formált hiteinket vetítjük ki a mágneses valóságba.

Az abszolút Létezés ugyanis, eleve kétféle valóságon nyugszik. Az általunk is elég jól ismert, elektromos jellegű objektív anyagi valóságon, és a szubjektívként értelmezhető mágneses valóságon. Bár ez a kétféle valóság, a bioszféránkban mindig együtt mutatkozik meg számunkra. Egymással tökéletes szimbiózisban. Amit indukcióként értelmezhetünk. Hiszen az induktív viszony lényege éppen az, hogy a mágneses erőtér és az elektromos erőterek, folyamatosan hatást gyakorolnak egymásra. De a kétféle erőtér, nyilvánvalóvá teszi számunkra azt is, hogy akkor, kétféle valóság feszül egymásnak az induktív folyamatokban.

Ha azonban, a légterünkben felfelé haladva, elhagyjuk az egyre csak ritkuló légrétegeken keresztül a bioszféránk anyagi határát, akkor a bolygó és csillagközi mágneses térbe kerülhetünk. Ahol az óriási vákuum miatt, már nincsen elektromos anyagi minőség. Az már, az Univerzum tiszta mágneses tere. Amit a benne kialakuló kozmikus szintű mágneses hullámok, mágneses erőtérré alakítottak. Ebben a mágneses erőtérben uralkodnak, azok a kozmológia jellegű állandók, amelyek az elektromos anyagi létezések számára, rezgési szintű induktív előfeltételeket biztosítanak. A tudomány már, vagy harminc féle ilyen kozmológiai állandót ismer.

Az objektívként megismert elektromos anyagi állapotok tehát, induktív hatásra nyilvánultak meg, a mágneses erőtér reájuk irányuló és állandó jellegű befolyása alatt. Így az elektromos anyagi megnyilvánulások, eleve olyan szekunder okozatok, amit a primer kozmikus szintű mágneses erőtér alakított ki és tart fenn induktív jelleggel. Kivétel nélkül. Beleértve az értelmes ember anyagi minőségét is. Amit a lélek, mint az élőlényekre irányuló kozmológiai állandó tart életben.

A mágneses erőtérben kialakult kozmikus szintű mágneses hullámoknak kétféle jellemzője van. A hullámhossz és a frekvencia. A hullámhossznak szerintem, informatív értéke van. Mert az határozza meg, a mágneses hullámok egyenes irányát és induktív célját. Míg a hullámhossz mentén felépült frekvencia által, a hullám rezgési szintű részerő hatásai terjednek, folyamatos jelleggel. Ezt a mágneses hullámokban fennálló, folyamatos jellegű erőhatás közvetítési módot nevezhetjük, az energia áramlásának. Így a kozmikus szintű mágneses hullámokban, az energia terjed. Mágneses torlónyomással terhelve mindent, amivel fizikai szintű kölcsönhatásba léphet. Ilyen módon pedig, mágneses erőtérré alakítva az Univerzum mágneses terét.

Mivel az objektív elektromos anyagi minőségek, a szubjektív mágneses valóságban léteznek a bioszféránkban is, ezért az elménkben kialakított hiteinket, mint EEG-agyi mágneses hullámokat, a mágneses valóságba vetítjük ki, azaz projektáljuk. Ezek a hiteink persze, nagyon kicsi energiájú mágneses hullámok. Ezért, teljesen alkalmatlanok arra, hogy az elektromos anyagi valóságot közvetlen módon befolyásolják. Viszont arra tökéletesen alkalmasak, hogy megkeressék a hullámhosszúságuknak megfelelő, de jóval nagyobb energiájú kozmikus szintű mágneses hullámokat. Majd azokat, az általunk kívánt valóság induktív kialakítására irányítsák.

Ilyen módon, az értelmes emberek mágikus képességei, nem az elektromos tulajdonságú objektív valóság közvetlen átalakítására irányulnak, hanem a mágneses alapú szubjektív valóságban idéznek elő olyan változásokat, amelyek az objektív elektromos anyagi létezések induktív előfeltételeit biztosítják. Vagyis, a hiteinkben értelmes módon kifejezésre juttatott lelki vágyaink szerint, átállítják azokat a mágneses alapú induktív paramtereket, amelyek az elektromos tulajdonságú objektív anyagi valóságot működtetik. Ilyen módon megvalósítva, megteremtve számunkra mindazt, amit a hiteinkben határoztunk meg. Így a hiteink által meghatározott szubjektív elhatározásaink, objektív alakot ölthetnek.

Isten a lélek által, éppen azért élteti az értelmes embert, hogy tudatosan is részt vehessünk a teremtés állandóan zajló folyamataiban. Méghozzá, mágikus jelleggel. Ahol az objektív valóságunk dolgait és eseményeit befolyásolni képes mágikus lehetőségeinket, a hiteinket értelmes módon kifejezésre juttatni képes reális elképzeléseink határozzák meg. Ilyen módon, a hiteinket meghatározó reális elképzeléseink, megtapasztalható valóságos realitásokká válhatnak, az objektív anyagi valóságunkban is.

Ha pedig, a mágiát csodának tekintjük, akkor minden értelmes ember képes a csodákat megvalósítani. Mégpedig, az elméjében formált értelmes hiteivel. Amelyek a lelki vágyait fejezik ki a reális képzelet szintjén. Ahol a lelki vágyaink, nem mások, mint Isten reánk irányuló szándékai, javaslatai. Olyan analóg mentális képi formák az elménkben, amelyeket a digitális szellemi gondolataink által értelmezhetünk emberi módon. Majd, ha abszolút jelleggel egyet értünk velük, akkor azokat vissza kell vetítenünk Isten felé. A reális képzeleteinket biztosító hiteink által. Amelyekben, a szellemi szintű digitális információs értékeink, analóg képi megjelenési formát biztosítanak az elménkben. Visszaigazolva ez által Isten számára azt, hogy megértettük és egyet is értünk, a lelki vágyainkban reánk irányuló szándékaival. Mert, csak ez esetben alakulhat ki olyan szubjektív esemény a mágneses valóságban, ami alkalmas arra, hogy az elektromos anyagi létezések induktív feltételeit a vágyaink szerint befolyásolják.

Ha nem lenne szükség a szellemi szintű hozzájárulásunkra, akkor Isten, nem lelki vágyat küldene számunkra, mint kozmikus jellegű útmutatást, hanem eleve megvalósítaná számunkra azokat. De az általa biztosított szabad akaratunkat, soha nem bírálja felül. Ezért, teljes mértékben reánk bízza azt, hogy a szellemi gondolatainkkal, a felénk vetített Isteni vágyainkat követjük-e abszolút módon, vagy más egyéb szellemi gondolatok lehetőségeivel kívánjuk megoldani a problémáinkat. Általunk választott egyéb relatív emberi módon. Amit éppen ugyanúgy kell elképzelnünk valóságosnak. Majd a mi elménkben formált relatív hiteinkként kivetíteni a mágneses valóságba, megvalósulás céljából.

Mert az tudnunk kell, hogy mindig a képzelet formálja a valóságunkat. Hiszen emberi alkotásként, semmi sem jelent meg a természetben, amit előtte valaki el nem képzelt volna valóságosnak. Mert a reális képzelet, mindig egy mentális módon készült terv, ami a valóság átalakítására irányul. Ahhoz már hozzászoktunk, hogy az ilyen elképzeléseinket saját magunk valósítjuk meg. Közvetlen módon, az objektív elektromos anyagi valóság szükség szerint való átalakításával. Mert a materialista neveltetésünk, ezt a közvetlen módszert ismeri. Mivel ezt, fizikai szinten is képesek vagyunk értelmezni.

Ha azonban, az induktív lehetőségeket is figyelembe vesszük, amelyekben a mágneses hatások elektromos változásokat idéznek elő, akkor olyan dolgokat és eseményeket tapasztalhatunk meg az objektív valóságunkban, amit ez idáig csodákként értelmeztünk. Mert számunkra, teljesen láthatatlan módon jönnek azok létre. Hiszen a mágneses jellegű induktív hatások, nem láthatóak az ember számára. Így a mágikusnak nevezett rejtélyes folyamatok, valójában általunk láthatatlan, induktív jelleggel valósulnak meg az életünkben. A mi szabad akaratunk szerint.

Mivel az elménkben formálható reális elképzeléseink, a hiteinket fejezik ki értelmes módon, ezért az általuk kezdeményezett induktív folyamatok, mágikus jelleget öltenek azok számára is, akik nem ismerik a számukra nem látható esemény fizikai jellegét. Ezért az energia által vezérelt induktív folyamatokat, a régi korok tudósai mágikus tettnek, Isteni cselekedetnek hívták. Mert közvetlen módon szemlélhető objektív kölcsönhatást, nem tapasztaltak az általuk megfigyelt fizikai folyamatokban. A mai kor tudósai azonban, az induktív viszony fizikai értelmezése miatt, már nem tekintik az energia hatását Isteni cselekedetnek. Akkor sem, ha nem látják közvetlen módon a kölcsönhatási folyamatokat. Mert már egyszerű, induktív hatásoknak tekintik azokat.

Pedig, ez az egyszerűnek látszó induktív viszony, ami a fizikában már általánosan elfogadott folyamat a kétféle erőtér között, az értelmes elménkkel is kezdeményezhető. Mégpedig, az EEG-agyi mágneses hullámainkat képviselő hiteink által. Amelyekben, a lelki vágyaink szerint kifejezhető akaratunkat kódolhatjuk, a reális elképzeléseink szintjén. Mivel ezeket a sajátságos reális elképzeléseinket, csak egyszerűen mentális terveknek tekintjük, ezért a legtöbb esetben nem is gondolunk arra, hogy azok már, az elektromos objektív anyagi valóságunk átformálásán fáradoznak induktív jelleggel. Vagyis, olyan mágikus folyamatokat végeznek, ami számunkra teljesen láthatatlan. Ilyen módon az értelmes ember, csodákra képes. De valójában, maga az ember az igazi csoda. Mint Isten anyagi szintű megnyilvánulása. Aki teremtésre alkalmas. Ha megérti a mágia mibenlétét, akkor tudatosan irányított teremtésre. Ami az elménk EEG-agyi mágneses hullámaival, a kozmológia állandók révén fennálló induktív viszonyok befolyásolására képes.

Ez az írás tehát, arról szól, hogy a mindennapi életünkben, folyamatosan a mágiát gyakoroljuk az elképzeléseinkkel, ha akarjuk, ha nem. Sajnos, a legtöbb esetben, öntudatlan mágiát. Mert nem tudatos, nem szándékos a mentális hozzáállásunk. Így aztán jót és rosszat is elképzelünk magunknak, teljesen felelőtlen módon. Össze-vissza kuszálva, a teremtésre alkalmas lelki érzéseinken alapuló mentális erőhatásainkat. Ezért azok mágikus hatása is, szinte teljesen közömbös lesz számunkra. De, ha ezt a mágikus képességünket, tudatos módon használjuk végre, akkor a kellemes szellemi gondolatainkra aktivizált, teremtésre méltó pozitív lelki érzéseinkkel, egy sokkal boldogabb életet tapasztalhatunk meg.

Ez a szellemi szintű megértés jelenti azt az ezoterikus jellegű beavatottságot, amivel a lelki eredetű spirituális képességeinket, pozitív érzések aktivizálásával hajthatjuk végre. Így a spirituális fejlettségük, éppen arról szól, hogy tudatosan kerüljük a kellemetlen szellemi gondolataink által aktivizálódni képes negatív lelki érzéseinket.

Ezért én azt javaslom minden kedves Olvasómnak, hogy minden este lefekvés után, amikor a teste már elernyedt kissé és az elméje, az elalvás előtti könnyű meditatív állapotba tudott kerülni, képzeljen el magának néhány olyan dolgot és eseményt, amit másnap a lelki vágyai szerint szeretne megtapasztalni. Ilyen módon, előre tervezze meg a következő napját. Majd térjen nyugovóra azzal a biztos tudattal, hogy másnapra, mindent jól eltervezett előre. Ez az igazi, hatásos ima lényege.

Mert ilyen módon, a reális elképzelésiben értelmes módon kifejezésre juttatott hiteit vetíti előre. Az EEG-agyi mágneses hullámait. A mágneses valóságba. Így amíg békésen szunyókál, azok beállítják számára azokat az induktív előfeltételeket a mágneses valóságban, amelyek a megtapasztalható elektromos anyagi valóság dolgait és eseményeit fogják megvalósítani számára. A lelki vágyai szerint. Éppen azért, hogy boldog legyen. Mert, akinek a lelki vágyai Isteni rendben megvalósulnak, az mindig boldog ember.

A mágia tehát, csak addig lehet kizárólag ezoterikus alapon működő spirituális képessége az értelmes embereknek, amíg meg nem értjük annak induktív alapon felfogható fizikai működését. Ha pedig, már megértettük, akkor a mágiát, a hétköznapi életünkben is képesek leszünk aktív módon használni, a saját és a szeretteink érdekében. Ha pedig, a mágia által, olyan mágneses energiákat aktivizálunk az elektromos anyagi valóság formálása érdekében, amelyeket a láthatatlan jellegüknél fogva, mégis Isteni cselekedeteknek tartunk, akkor lássuk be végre azt, hogy a lélek által, éppen Isten éltet bennünket is. Így a mágikus eredetű teremtő képesség bennünk van. Ha élünk a mentális lehetőségével, akkor boldogok lehetünk. Mert Isten, ezért teremtette értelmesnek a relatív tudatossággal rendelkező embert. Önmaga abszolútként értékelhető mágneses valóságából. Így az objektív valóság részeseményeiről, éppen Isten számára gyűjtünk tapasztalatokat az életünk során.

Ezért Istent tisztelnünk, nem csupán a rajtunk kívül álló mágneses valóságban kell. Hanem a lélek által éltetett többi élőlénytársunkban is. Főképpen az értelmes emberekben. Ezért, aki másokon segít, az Istennek nyújt segítséget. Aki pedig, másokkal szemben közömbös, az Istennel szemben lesz közömbös. Aki pedig, másoknak árt, az tulajdonképpen Istennek árt. Ebben rejlik minden karmikus jellegű hatás. Amit a magyar nyelv úgy fejez ki, hogy „Amilyen az adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten is.”. Vagyis a társadalmi kölcsönhatásainkban, az Isteni minőségeink konfrontálódnak. Ha akarjuk, ha nem. Ha tudunk róla és elfogadjuk, ha nem. Mert a kozmikus törvény figyelmen kívül hagyása, nem mentesít bennünket. A felelősség a miénk. Úgy együtt az emberiségé, mint egyénileg minden emberé. Mert Isten is, mindenkit külön-külön éltet a lélek által. Miközben fenntartja az emberiség mágikus létét.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2024.01.10.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3418299393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása