Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2012.07.19. 08:47 futotuz

Mágneses adatrögzítő.

Címkék: mágneses adatrögzítő

 

Mágneses adatrögzítő.

A mágneses adatrögzítő eszközök folyamatosan fejlődnek. A magnetofonszalagoktól kezdődően, ma már olyan adatrögzítők vannak forgalomban, amelyek több giga és terabyte mennyiségű adatot képesek tárolni és kezelni, egyre kisebb helyen.  Így az adatok képesek arra, hogy a mágneses adatrögzítő eszközökben összetömörüljenek.

Ma már, egy nemzetközi kutatócsoport, olyan nagy sebességű mágneses adatrögzítési módszert dolgozott ki, amelyik akár százszorosára képes felgyorsítani, a jelenleg ismert adatrögzítési technológia által biztosított adatfeldolgozás sebességét. Ez a kutatócsoport ugyanis, rájött arra, hogy hő hatására is megvalósítható az információ rögzítése, vagyis a mágneses adatrögzítő eszköz átmágnesezése. Mivel nincsen szükség generált mágneses mezőre, ezért kevesebb az elektromos energiaigény is. Állítólag, az új módszerrel, több terabyte mennyiségű információ rögzítése lehetséges, egy másodperc alatt.

Amíg a tömeg, és az energia állandó jelleget mutat az Univerzumban, addig nem képesek eseményszintű változást produkálni. Csakhogy, az energiát közvetítő mágneses hullámok, informatív értékeket is képviselnek. Az információ mennyisége azonban, exponenciális növekedést mutat. Ez azt jelenti, hogy az eseményeket kiváltani képes régi információk, nem szűnnek meg akkor sem, ha már az általuk kiváltott jelenlegi változások információi manifesztálódtak, és már új információkat képviselnek. A régi információk, mindig újra felhasználhatóak maradnak. Úgy is mondhatjuk, hogy az információ nem vész el, de mindig új is „születik” a már meglévők mellé.

Így az információ, ok és okozat is egyben. Amely az állandó jelleget mutató energia, és a vele szemben tökéletesen tehetetlen, szintén állandó jellegű tömeg mennyisége számára, képes meghatározni az eseményszerűségek megnyilvánulási formáit. Így az információ, az energiát éppen arra készteti, hogy a hatásával szemben tökéletesen tehetetlen tömegértékek átformálásával, megvalósítsa az eseményekben informatív módon nyilvánvalóvá vált aktuális szellemi szükségszerűségeket. Ezért, ebben az Univerzális folyamatban, a tömeg képviseli az objektív testi kiterjedést, az energia az aktív hatóképes lelkiséget, és az információ pedig, a szubjektív szellemiséget. Azt a szellemiséget, amelyben az információs tatalom folyton-folyvást gyarapszik, és kiprovokálja az energia által, az objektív kiterjedések megnyilvánulásain viszonyítható állandó változások létjogosultságát. Így a szubjektív információ formai, minőségi értéket biztosít, az energia által létrehozható, mennyiségileg kiterjedt objektív eseményszintű változások számára.

Minden anyag Intelligensnek mondható. Mert mennyiségi kiterjedésként, azt az intelligenciát tükrözik vissza számunkra, amely az energiát arra késztette, hogy a hatásával szemben tehetetlenül viselkedő tömegek halmazaiból, viszonyítható anyagi megnyilvánulások eseményeit formálja. Ezért információ. Ezt az intelligenciát pedig, az Univerzum abszolút információs adatbázisa képviseli. Az abszolút tudatos Elme. Vagyis, az Univerzum mágneses alaphalmaza. Nevezhetjük azt teljes, azaz Szent Szellemnek, vagy más néven, Istennek is.

Az anyagi létezés minden megnyilvánulása, mágneses adatrögzítést valósít meg. Az Univerzum mágneses alaphalmaza ugyanis, amely a mágneses információkat képes tárolni és kezelni, induktív módon hatást gyakorol az anyagi halmazok elektronjaira. Ennek eredménye az, hogy az anyagi létezés, kizárólag csak olyan adatokkal viszonyítható, amely adatokat, a mágneses hullámok informatív értéke biztosít számára. A mágneses állóhullámok, stabilitást eredményeznek, míg a mágneses haladó hullámok pedig, a változás képességét biztosítják, az anyagi minőségek számára. Vagyis, a minőséget meghatározó folyamatos eseményszerűséget. Így az anyag minden megnyilvánulása, olyan induktív alapú elektromos eseménye az Univerzumnak, amelyik folyamatosan a mágneses hullámok hatása alatt áll, és azok informatív értékeit hozzák felszínre, testesítik meg. Így az információ, adatok által viszonyítható értéket biztosít, az anyagi megnyilvánulások részére.

Az anyagi világunkban, az általunk viszonyítható adatok által, következtetni lehet az anyagi minőség létrejöttét kiváltó információkra. Ezért az anyagi megnyilvánulások, adatok által képviselik azt az információs értéket, amely a megvalósulásukat megszervezte. Ebből következően, az abszolút Elme, amelyben az információk folyamatosan halmozódnak, és a relatív emberi elmék közötti értelmes kapcsolatot, éppen a viszonyítás képessége tartja fenn, amely által mindig olyan adatokhoz juthatunk, amely képes utalni az információ valós létére. Így a viszonyított adatok informálnak bennünket. Mert az elménk, az információkat kezeli. Az információ tehát, olyan adathalmaz számunkra, amely a létezésre utal. Míg az abszolút Elme, a benne kialakult információk alapján alakítja ki, az adatok által viszonyítható anyagi valóságot, addig az emberi relatív elmék, éppen a viszonyítható adatok alapján alkotnak mentális képet a mágneses információról. Ezért a viszonyítható adatok, informálnak bennünket.

Egy adat, még nem képvisel számunkra információs értéket. Az információ számunkra, mindig több adat közösített viszonyát jelenti. Így a viszonyítható adatok, mind egy szálig, külön-külön jellemzik, a viszonyított anyagi test objektumát, vagy egyéb anyagi eseményszerűséget. Ezért például, a tömeg vagy a közeg, mint egyedi tulajdonságok, az anyagi test tehetetlen mivoltát kifejezésre juttató sajátságos adatok csupán. Akárcsak a test színe, szaga, vagy például, a keménysége. De egyik sajátságos tulajdonsághoz sem csatolhatjuk például, a vonzódás többlettulajdonságát. Így a tömegtulajdonsághoz sem. Mert a tömeg, a testek adatokkal meghatározható tulajdonsága csupán, amely az objektív tehetetlenséget juttatja érvényre. Ha vonzódásról beszélünk a testek viszonylatában, az nem lehet a tehetetlenséget kifejező tömegük többlettulajdonsága, legfeljebb arányos lehet azzal. Így a tömegvonzás egyszerűen, nem létezik. A gravitáció tehát, amit egyetemes tömegvonzásként magyaráznak, irreális.

Az élőlények is mágneses adatrögzítő anyagi „szerkezetek”, azzal a különbséggel, hogy információkezelő képességgel is bírnak. A tudatos ember pedig, szervezett információkezelő anyagi „szerkezet”, egy mentális adó-vevő „berendezés” Isten számára. Így az Univerzális Elme, és az emberi elme, egyfajta spirituális tudatkapcsolatban áll egymással, a szándékos, előre megtervezett teremtés érdekében. Az emberi elme ugyanis, képes arra, hogy mentális tudati viszonyba kerüljön az abszolút Elmével.

Az ember testi megnyilvánulása, relatív része az Univerzum teljes, kvantitatív kiterjedést biztosító tömegértékeinek. A lelkünk pedig, az életünk energiájaként, relatív részét képezi, az Univerzum teljes energiájának. Így a szellemiségünk, relatív része csupán, az Univerzum kvalitatív abszolút szellemiségének. Mivel a kvalitás, kiterjedést nem képvisel, csupán a meglévő kiterjedések között fennálló viszonyban létezik, ezért az információ exponenciális gyarapodása, kiterjedésbeli növekedést nem képes produkálni. Csupán az eseményszerűségek mennyiségét, és milyenségét befolyásolhatja. Vagyis, a viszonyítható megnyilvánulások minőségét határozza meg.

Mivel azonban az ember, az Univerzumban teljesen elkülönült élő anyagi egységként, önmagára tud reflektálni, ezért a szellemi és a lelki mivoltunkat is, egyediként, sajátságosként éljük meg. Éppen ugyanolyan formában, mint a testi valónkat. Az ezoterikus tanokban fellelhető spirituális módszerek pedig, éppen arra próbálnak tanítani bennünket, hogy létezik az elménknek többféle tudati szintű állapota. Ezek közül, a legnemesebb tudati állapot az, amikor az Univerzum abszolút szellemiségével vagyunk azonos szinten, azonos hullámhosszon. Ilyenkor, megvilágosodott Istenemberként, mentális módon, eggyé válunk az Univerzum abszolút Elméjével.  Éppen azért válik az ember, megvilágosodott Istenemberré, mert az Univerzum abszolút Elméjébe „tekinthet” bele, és szükség szerint „meríthet” onnan, számára hasznos információkat.

A megvilágosodott elméjű ember, nem csupán betekinthet és válogathat a számára hasznos információk közül, hanem az abszolút Elmével azonossá vált mentális minőségként, kezelni is képes az ott fellelhető információs adatbázist. Ennél fogva, mentális módon előre meghatározhatja azt, hogy milyen események következzenek be, az elkövetkező időszakokban. Így közvetlen teremtői képességgel bír, mint az abszolút Elme információs adatbázisának mentális kezelője.

Ez abban nyilvánul meg, hogy a megvilágosodott ember, az életvitelében tapasztalt hibákat és hiányosságokat, tökéletesebbé és hiánytalanabbá képzeli el, majd az elképzelésébe integrált szellemi információkat, az abszolút Elmébe vetíti ki, azaz projektálja. Az ilyen, projektív módon kivetített reális elképzelés, a szellemi gondolat formai elvárásait, és a lelki érzelmek hatóképes impulzusait tartalmazzák. Ezért, amint felszabadulnak az abszolút Elmében, azonnal megkezdik az anyagi valóság eseményeinek az átalakítását, mégpedig az elképzelésben meghatározott elvárások alapján. Így válik a tudatos ember, a teremtés aktív részévé.

Ma is éppen ez történik az életünkben, a nélkül, hogy tudatosak lennénk a mentális teremtő képességünk folyamataira. Ezért olyan dolgokat is az elképzeléseink szintjére hozunk, amelyek csupán bonyolítani fogják az életünket. Így a negatív hiteink által formált elképzeléseink, kellemetlen sorsot alakítanak ki, nehéz helyzeteket teremtenek számunkra, és problémákkal terhelik az életünket. Valamint azok életét, akikkel kapcsolatosak a negatív elképzeléseink. A mai átlagember, és a megvilágosodott ember között az, az alapvető különbség, hogy a megvilágosodott ember, kizárólag olyan dolgok valószínűségeit képzeli el realitásként, amelyek megvalósulása által, jobbá és teljesebbé válik a világunk. Mi pedig, sajnos negatív hitrendszer alapján élünk ma még. Mert megvilágosulatlan emberként, nem tudjuk belátni azt, hogy az érzelmekkel telített reális elképzeléseink, teremtő képességgel bírnak. Hiszen a lélek által Isten, a teremtő éltet bennünket. Testünk, lelkünk, és a szellemiségünk is, egy szuverén módon elkülönült része az Univerzumnak. Egyediek vagyunk az Isteni egységében. Mert Isten, azzá formál bennünket, amit róla képzelünk. Így vagyunk mi, Isten egyedi módon tökéletes megnyilvánulásai.

A tökéletes információs bázissal rendelkező teremtő Isten, nem más az anyagi világra vetítve, mint a tudatos mágneses adatrögzítő. Az indukció segítségével ugyanis, a mágneses alapú szellemi valóság, és az elektromos tulajdonságokkal rendelkező anyagi valóság között, folyamatos kényszerkapcsolatot tart fönn. Éppen a mágneses adatrögzítés, anyagi valóságot teremtő aktusa miatt. Megteremtette a valós anyagi világot, és benne megnyilvánult, mint értelmes gondolkodó ember. Ennél fogva, mint teremtő, nem szűnt meg létezni. Így a Genezis időszaka óta, a folyton változó hitünk teremtője. Mivel azonban, az emberi lélek által, Isten él bennünk, ezért az Isteni teremtés, rajtunk keresztül zajlik, figyelembe véve az ember által megnyilvánult egyedi Istenségünk folyton változó személyes igényeit, a valóságról alkotott pillanatnyi elképzeléseit.

Így Isten, a teremtés folyamatát, ma már rajtunk keresztül hajtja végre, a mi érdekünkben. Az ember ezért, nem azonos minőség Istennel, csupán annak relatív módon megnyilvánult sajátságos kifejeződése. Ezért, nem vagyunk közvetlen teremtők, csak az univerzális teremtés vezérlő részegységei. Ahhoz, hogy közvetlenebb módon vegyünk részt a teremtés folyamatában, megvilágosodott emberré kell válnunk, aki kizárólag a jó, a hasznos, és a teljesebb dolgok megvalósítására törekszik.

Így az anyagi valóságban megnyilvánult mágneses adatrögzítés, olyan információkkal lát el bennünket, amely az Univerzum abszolút Elméjéből törekedett, az ember relatív elméje felé. A meg nem nyilvánult Isten, így juttatja információkhoz, az ember által megnyilvánult Istent. A megnyilvánult anyagi valóság objektumait viszonyítva ugyanis, olyan adatokhoz juthatunk, amelyek informálnak bennünket. Ez az adatok által összeállt információ pedig, mindig arra a mágneses információra utal, amelyik létrehozta az anyagi megnyilvánulásokat. Azokon keresztül pedig, az induktív módon működő, univerzális mágneses adatrögzítőre, az anyagi valóságot teremtő Istenre.

Matécz Zoltán

2012.07.19.

matecz.zoltan@gmail.com

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr24665632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása