Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2012.09.16. 07:40 futotuz

Kollektív teremtés.

Címkék: kollektív teremtés

 

Kollektív teremtés.

A lélek Istent szimbolizálja, az Univerzum, testünket éltető energiáját. Ezért a lélek által, Isten él rajtunk keresztül. Így a lelki érzéseink, Isten akaratát jelentik számunkra. Ennél fogva, mivel a lélek az életenergiánk, ezért a felőle származó érzéseink nem mások, mint a mi teremtésre képes lelki erőimpulzusaink. Jézus pedig, a mi tökéletes Istentudatunk szimbóluma. Így aki elfogadja Jézust Isten fiaként, a személyes megváltójának, tökéletesen megingathatatlan Istentudattal, Isteni önazonossággal élheti a saját életét. Így lesz számunkra Jézus, a megtapasztalható teremtő Istenhez vezető út, az igazság, és az élet.

„Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, amit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám.”

 „Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.”

                                                                                                    Mété 18./19-20

Jézus tanítása alapján, ez az együttes imádkozás lényege. Éppen ugyanolyan módon, mint ahogyan az információ szaporodik, a közös imádkozás teremtő ereje is, exponenciális növekedést mutat. Mert a mágneses információ, többször is felhasználható. Így a közös akaratból kifejtett imának az informatív értéke, mágneses hullámmá alakulva az Univerzumban, összegyűjti a hozzá tartozó, érzéseinkből származó, teremtésre képes lelki részerőinket is. Mivel azonban, azok több emberi agyból kerülnek az Univerzum mágneses alaphalmazának a hullámába, ezért az összeadódásuk során, exponenciális szintű a gyarapodásuk. Ezek a részinformációk azonban, a közös akaratnak köszönhetően, egy közös mágneses hullámban egyesülnek. Így a közösített mágneses hullámban, a lelki részerőink felhalmozódnak, és azok együttes hatása veszi fel az exponenciális jelleget. Vagyis, hallatlanul felerősödik.

Ahol szellemi információ és lelki erő, közösen határozza meg a mágneses hullámot, ott konkrét céltudatról beszélhetünk. A cél pedig, az elektromos anyagi valóság kialakítására vagy megváltoztatására irányul, tehát teremtésre. Így a kollektív teremtés lényege éppen az, hogyha egyenként imádkozunk valamiért, akkor a lelki erőink, egyenként próbálnak érvényesülni, az általuk kialakított, különböző szintű mágneses hullámokban. Ha azonban, közös akarattal, egy kollektív cél érdekében imádkozunk, akkor a vágy formáját meghatározó szellemi információ egységes marad. Egy közös mágneses hullámot alakít ki, de a hozzá rendelt lelki részerők felhalmozódnak benne. Nem pusztán összeadódnak, hanem összeszorzódnak azok.

Ezért az együtt imádkozás lényege éppen az, hogy a közös mentális folyamat során Jézusunk, vagyis az abszolút Istentudatunk, ott lesz közöttünk, és ez a tény, az Istennel való önazonosságunk élményét képes felszínre hozni az életünkben. Teremtésre képes közös hittel, együtt tapasztalhatjuk meg azt a spirituális csodát, amit az Isteni mivoltunk jelent. Azt, hogy az anyagi valóság eseményei, a hitünkben meghatározott elvárásaink alapján szervezhető.

Az Univerzum zárt rendszer, ezért az energiája állandó. Így nem pusztítható el, csak arra késztethető, hogy az elektromos anyagi megnyilvánulásokra hatást gyakorolva, mindig új, és újabb megnyilvánulási formákat öltsön. Az anyagi valóságot teremteni képes energiának, ezek az elvégzett részmunkái. Így az anyagi valóságot teremteni, vagy átalakítani képes energiának, teljesen mindegy az, hogy az elvégzett munkája hasznos-e számunkra, vagy éppen káros. Az pusztán, a mi saját megítélésünk kérdése. Ha azonban, tudomásul vesszük azt, hogy a lélek által Isten éltet bennünket, akkor az életünk energiáját képviselő lelkünk érzései nem mások, mint a mi Isteni mivoltunk elektromos szintű életerő erőimpulzusai, amelyek mágneses hullámokban képesek terjedni az Univerzumban, ha már hitté fejlődtek az elménkben.

A mindennapi életünk is tele van ilyen kifordult tévhitekkel. A szellemi gondolataink ugyanis, csak relatív igazságokat képviselnek. Amikor a szellemi gondolatainkhoz csatoljuk a lelki érzéseinket, akkor a gondolataink, mint sugalmazások, olyan bizonytalan kísértéseket képviselnek bennünk, amelyeknek engedve, lelki érzések aktiválására alkalmasak. Ezért, a szellemi gondolat határozza meg azt, hogy pozitív vagy negatív lelki érzésekkel társítsuk őket. A pozitív lelki erők, számunkra hasznos módon vezérlik az Univerzum teremtő energiáját. A negatív érzéseink pedig, számunkra ártó módon. Így él minden szellemi ember. Vagyis, a mai „értelmes” emberek kilencvenkilenc százaléka. A csapongó szellemi gondolatainkhoz rendeljük a lelki érzéseinket.

A lelki élet, éppen ellentétes. Lelki életet élve, mindig a pozitív érzéseinkre fókuszáljuk az elménk figyelmét. Mert azok, a lelkünk által bennünk élő Isteni mivoltunk abszolút üzenetei. A szellemi gondolatainkat arra használjuk, hogy értelmesen fejezzék ki a lelki érzéseinket. Így a tiszta pozitív érzéseink nyernek értelmes mentális szellemi formát az elménkben. Hitté alakulva pedig, szabad akaratú teremtő erőt képviselnek az Univerzumban. Csupán arra kell figyelmet fordítanunk, hogy az elménkben kialakult abszolutizált hitünket, már ne befolyásolják az egyéb szellemi gondolataink, mint relatív kísértések. Vagy mások által indítványozott szellemi gondolatok, mint szintén relatív sugalmazások. A bizonytalan szellemi háttér, a gondolataink által válik az elménkben ellenféllé, az abszolút tiszta lelki adottságainkkal szemben.  Ezt jelenti a Bibliában, a Sátáni hatáskör.

Sátán a nagy megtévesztő a Bibliában. Az a célja, hogy az Isteni teremtő akarataink, ne jöjjenek létre az életünkben, illetve rendre meghiúsuljanak azok. Hogy az Isteni mivoltunk által biztosított teremtőképes pozitív lelki erőinket, az egyéb relatív szellemi gondolataink, eltérítsék attól a nemes céltól, amelyre a vágyunk reális elképzelése által irányulnak azok. Erre utal Jézus kijelentése is, amikor azt mondja Péternek, „Távozz tőlem Sátán.”. Abban a szituációban ugyanis, nem Péter volt a megtestesült Sátán, hanem azok a szellemi gondolatok, sugalmazások képviselték a nagy kísértőt, amelyeket Jézus felé irányított. Annak ellenére, hogy csupán, a saját szellemi elképzelése alapján, oltalmazni szándékozta Péter, a nagyon szeretett és tisztelt mesterét.

Amikor az ember, a szellemi gondolatai által, önmaga képzeli el a vágya valós megvalósult szellemi formáját, akkor ehhez az értelmes mentális képhez, lelki érzelmeket biztosít. Így szabad akaratú hitet formál belőle. Majd az imája segítségével, kifejezésre juttatja a szabad akaratát. Végül az Ámen kifejezés által, az Univerzum mágneses teremtő energiájának a hatáskörébe rendeli azt. A kollektív teremtés során pedig, akik a közös imában részt vállalnak, együttesen képzelik el a vágyott dolog vagy esemény reálisan megvalósult formáját, a közös szabad akaratukat kifejezve ez által. Így az egyénileg felszabaduló lelki érzéseik, a közös elképzelés formai minőségébe ágyazódnak bele. Vagyis, a közösen kialakított szellemi formába, beleintegrálódnak az egyéni lelki érzéseik. Olyan együttes teremtő impulzust képviselve ez által az Univerzumban, amely sokkal hatásosabb attól, amit egyenként tudnának érvényre juttatni. Mert a lelkünk által bennünk élő Isten, teremtő ereje halmozódik akkor, ha közösen imádkozunk, egy meghatározott cél érdekében. Mert olyankor, közös akarton vagyunk, a vágyott célt illetően.

Így kollektív teremtés valósul meg akkor, ha ketten, hárman, vagy többen vannak közös akaraton. Ezért például, ha a családban beteg valaki, akkor a többi családtag, együtt imádkozhat azért, hogy a beteg, negatív egészségi állapota megszűnjön. Együttesen kell elképzelni azt a vágyott eseményt, amikor az orvos közli a családdal, hogy a páciense tökéletesen meggyógyult. Majd azt is el kell tudni képzelni, hogy a beteg, maga közli az örömhírt a családdal, mi szerint már, tökéletesen egészséges. Amelyik család, ilyen csodálatos üzenetet képes küldeni az Univerzumon keresztül a beteg felé, mindent megtett azért, hogy az meggyógyuljon. Az együttérzés, a sajnálat, vagy a korai gyász nem segít. Akkor sem, ha külön-külön tanúsítják a családtagok, és akkor sem, ha együttesen.

Az egyéni teremtéskor, csupán az Isteni mivoltunk végzi a feladatát. A kollektív teremtés során pedig, Isten munkálkodik az emberiség életében. Mert Isten, az emberben inkarnálódott, vagyis nyilvánult meg, de a teljes emberiségben reinkarnálódik. Így az emberi szaporulatban, Isten sokszínűsége valósul meg, abszolút módon. Ezért minden ember egyedi, a szellemi gondolatai miatt, de egységes képességekkel bír, a lelki lehetőségeit illetően. Csupán az a feladatunk, hogy megtanuljuk használni az egyéni Isteni teremtőképességünket. Majd ezt az egyedi képességet, kollektív lehetőséggé kell fokozni, hogy a teremtő erőink, közös célokat szolgálva, hatásosabb és biztosabb eredménnyel valósítsák meg, a pozitív szeretetérzéseinken alapuló vágyainkat.

Mert minden egyedi vágy fontos, hiszen lelki érzésként, közvetlenül az Isteni mivoltunk üzenetei azok bennünk. Az elménkben tudatosodva pedig, az anyagi megvalósulásuk felé törekednek. Ezt szolgálják, a vágyaink érdekében kialakított hiteink. Közös imával pedig, kollektív lelkierőt biztosíthatunk a megvalósulásuk érdekében. Így nem kell sohasem lemondanunk a vágyainkról. A kollektív teremtés lehetősége, minden esetben nagyon jó alkalom arra, hogy az egységben meghatározható lelkierőinket összekovácsolja, és egységessé formálja, az Istentudattal rendelkező teremtőképes embereket. Ez lesz az együtt imádkozók közössége, vagyis Jézus megtestesült anyaszentegyháza, amit a vallási dogmáktól tökéletesen független, szeretetteljes, tiszta, pozitív érzések vezérelnek.

Ha ezt a nemes célt közösen valósítjuk meg, közös akarattal, akkor mindig lesz lehetőségünk arra, hogy az együtt imádkozás által, egyesíteni tudjuk a teremtőképes lelki erőinket, bármilyen közös akarat megvalósulása érdekében. Akár egyéni szinten, akár kis közösségek szintjén, akár a teljes emberiség nívóján. Mert az emberi élet minőségét, mindig a lelki érzéseink által megnyilvánult, megtapasztalható valóságunk határozza meg.

Az emberi elme tudatában, egy olyan mentális visszacsatolás valósul meg, amelyben az anyagi világban megnyilvánult relatív értelem, szabályozni képes az Univerzum abszolút tudatát. Azt a mágneses alapokon nyugvó abszolút tudatú ELMÉT, amely az anyagi világ valóságát létrehozta, és annak létezését fenntartja, induktív módon. Amit Istenként értelmez az idealista filozófia minden lehetséges tana. Nem az a cél tehát, hogy Isten létét tagadjuk, hanem éppen az, hogy tökéletesen megértsük. A tagadás, nem szünteti meg Istent, csak elfogadhatatlanná teszi számunkra. Az elfogadás által pedig, megértés alakul ki bennünk. Ha elfogadjuk azt, hogy az Univerzum oszthatatlan résztömegei által felépült mágneses alaphalmazban, a mágneses hullámok energiát és információt közvetítenek egy időben, akkor intelligens hatóképességről beszélhetünk. Azt pedig, Istenként fogalmazta meg az idealista filozófia, már több ezer évvel ezelőtt.

A vágyaink, olyan lelki érzéseink, amelyek mindig valamilyen hiányunkra irányulnak. A szellemi gondolataink által, olyan információkat szerkesztünk az emlékeinkben szaporodó adathalmazunkból, amelyek reális mentális formát képesek biztosítani a vágyainknak. Ezek lesznek a mi elképzeléseink, a vágyaink valós mivoltáról. Minél valósabbnak érezzük ezt a mentális képet, annál több lelki érzés szabadul fel, és integrálódik, töltődik bele ebbe az elképzelésbe. Ezt jelenti az ima. Amikor a vágy realizált mentális képét feltöltjük pozitív érzelmekkel.

Így a személyes ima által, a vágyunknak szellemi formát biztosítunk a gondolataink elképzelési szintjén, majd közben, ahogy realizálódik az elménkben ez a mentális kép, lelki érzelmekkel telítjük azt. A közös ima által pedig, a vágyunknak egy közös, egységes formát biztosítunk szellemi síkon, és azt a mentális képet, az egyéni lelki érzéseinkkel halmozzuk el. Ezért a különböző emberi lelkekből származó erőimpulzusaink, összeszorzódva jutnak érvényre. Sokkal nagyobb erőhatást képviselve ez által, mintha csak egyszerűen összeadódnának azok. Ezért az együtt imádkozás, teremtőképes erőfokozást jelent. Egyfajta teremtői, valóságtranszformáló hatás érvényesül rajtunk keresztül akkor, amikor együttesen imádkozunk. Ennél fogva, amikor együtt imádkozunk, akkor kollektív teremtést hajtunk végre.

Matécz Zoltán

2012.09.16.

matecz.zoltan@gmail.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr614779739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása