Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2013.10.18. 17:58 futotuz

Embermentés.

Címkék: embermentés

Embermentés.

Soha életemben nem voltam antiszemita, vagyis zsidóellenes beállítottságú. Számomra mindig az „Ember” volt a fontos, és ma is ezt az elvet követem. A tisztességes, szeretetre méltó, becsületes ember, vallási vagy politikai hozzáállástól függetlenül.

Valahogy úgy képzeltem el mindig a dolgot, hogy a vallási vagy politikai másság, egyszerűen „színezi” az emberi társadalmat. Így jóval több értelmes nézőpontot képvisel, az értelmes emberi közösségünkön belül. Ahhoz ugyanis, hogy szellemi szinten fejlődni tudjon az emberiség, nem kell feltétlenül mindenben egyetértenünk. Olyan dolog ez nálam, mint például, az építőipari szakmák esetében. Nem kell mindenkinek kőművesnek lenni. A sokféle szakember összehangolt munkája pedig, mégis nagyon szép házak építésére alkalmas. Amíg megértés van közöttük.

Az egyetértés békességet, nyugalmat teremt az emberek között. A megértés bölcsessége, megbecsülést és megbocsátó készséget kölcsönöz számunkra, ami a türelmes szeretet alapja. Mert a békés emberi társadalmat, a szeretet érzései hatják át, és tartják életben. Ahol minden politikai vagy vallási szempontból különbözőnek tekinthető „szakma”, jól megérti egymást, amíg közös a céljuk. Amíg a társadalom stabil „épületén” fáradoznak. Amíg nincsenek közöttük áthidalhatatlan, politikainak álcázott gazdasági érdekellentétek.

Az ortodox zsidó nép, társadalmi életét is, áthatja a vallásos áhítat. Így egy zártabb vallási közösséget képviselnek, az emberiségen belül. Ez a vallásos alapállásuk, olyan önmegtartóztató életvitelre kötelezi őket, amely alapján, erősen mérsékelt késztetést éreznek sok mindennel kapcsolatban, ami a többi vallás népei között még természetes. Különösen az élvezeti cikkeket illetően. Így a dolgos és takarékos életvitelüknek köszönhetően, sokkal stabilabb anyagi hátteret képeznek maguknak, mint a többi átlagember. Ennél fogva, valószínű az, hogy egészségesebbek és életrevalóbbak is. Ellentétben a világi zsidókkal. Akik csupán azért zsidók, hogy a zsidóság által biztosított gazdasági előnyöket élvezhessék. Persze, a vallásos áhítat, messze elkerüli őket.

Sajnos azonban, a szorgalmas és takarékos módon szerzett gazdasági különbözőség, eleve két dolgot eredményez. Irigységet más emberek felől, és hatalomvágyat ébreszt a jobb módon élő zsidóságban.  Mert a társadalom úgy van kialakítva, hogy ahol a tőke halmozódik, ott a hatalomvágy is felébred. Ahogy nő a zsidóság gazdasági hatalma, olyan módon csökken a többi átlagember megélhetési esélye, ezért annak arányában erősödik az antiszemitizmus. Ez a történelem során, már több esetben is, világra szóló erőszakhullámmal járt. Amelynek eredménye, minden esetben az volt, hogy az összegyűjtött zsidó javakat, kimentsék maguknak az agresszorok. Bár ezt a legtöbb esetben, nagyon szép politikai jelszavak és irányelvek álcájával leplezték, az elbutított néptömegek előtt.

Én magam is úgy nőttem fel, még a Magyarország béli szocialista időkben, hogy az összes vallást, a nép ópiumának tartották. Egyfajta kábítószernek, amely elbutított, de kezelhető embereket formált a híveikből. Éppen e miatt, a szabad vallásgyakorlat vált be a hazánkban. Az antiszemitizmus pedig, szinte már divatos volt. Így a zsidógyűlölet, olykor beárnyékolta az átlagemberek életét. Ezért előttem, komoly rejtélyt jelentett az, hogy a holokauszt idejében, amikor annyi zsidó embert elpusztítottak, mégis nagyon sok egyént és családot megmentettek közülük. Mégpedig olyan emberek, akik nem voltak zsidó származásúak. Nem értettem a dolgot teljesen. Akkor elmélyült zsidógyűlölet uralkodott, vagy jól rejtett zsidószeretet?

A tehetősebb világi zsidók, már a bajt megelőzve, kimenekültek Európából. Hátrahagyva azokat a hittestvéreiket, akik a gyengébb anyagi hátterük miatt, kénytelenek voltak bevárni, az életüket fenyegető katasztrófát. Pedig, nyilvánvalóan segíthettek volna nekik is. Ezeket az embereket, a saját vallásuk sárga Dávid-csillagával megjelölték, és kiközösítették a társadalomból. A társadalom többi tagját pedig, életveszélyesen megfenyegették, amely szerint a zsidóknak, semmiféle segítséget nem nyújthatnak. Majd a kiközösített zsidókat elkezdték összegyűjteni, és koncentrációs táborokba hurcolni. Hogy ott mi történt velük az, ma is vitatott. De tény az, hogy rengeteg zsidó ember, az életét veszítette.

Az életveszélyes fenyegetések ellenére is, sokan akadtak olyanok, akik zsidókat bujtattak és menekítettek ki külföldre, hogy a túlélésük biztosított legyen. Ezek a nem zsidó származású emberek, saját és a családjuk életének kockáztatásával vállalták, hogy mégis Emberek maradnak, egy teljesen elembertelenedett társadalomban. Hogy szeretetet biztosítanak, a halálra ítélt gyűlöltek számára. Ezt nem sportból, nem hősködésből tették, hanem azért, mert az emberiességük, a tisztességes öntudatuk megkövetelte tőlük.

Amikor ezek a hírek, nyilvánvalóak lettek előttem, még fiatal voltam, és érthetetlenül álltam a tények előtt. Teljesen megrázott a gyűlöletben fogant önfeláldozó szeretet tényszerűsége. Az a kényszeres ellentmondás, amit csak az abszolút szeretet képes kiváltani valakiből. Majd érdeklődni kezdtem. Milyen emberek voltak az egyszerűbb zsidók, még a háború előtt?

Nagymamám elmesélte, hogy volt olyan zsidó, aki üzletet tartott fenn. Egyfajta vegyeskereskedést. Heti és havi szinten hitelezett az embereknek, amit fizetéskor lehetett törleszteni. Majd a háború közeledtével, amikor már nyilvánvaló volt az, hogy nem lesz lehetőség a törlesztésre, még mindig hiteleztek a szegények számára. Vagyis, Emberek maradtak egy erkölcsi nívót egyre jobban nélkülöző korszakban. Majd más idős emberek, más kereskedőkről, tanárokról, vagy orvosokról is meséltek nekem, akik zsidó származásúak voltak ugyan, de ingyen segítettek a rászorult embereken. Így már érthetővé vált előttem az, hogy miért lehettek a megfélemlített emberek, mégis olyan önfeláldozók.

Ilyen emberszerető zsidó származású kereskedők, tanárok, vagy például orvosok, ma is vannak a világunkban. Akik a munkájukkal, az átlagemberekhez való hozzáállásukkal, ma is az emberiességüket bizonyítják előttünk. Éppúgy szembeszegülnek a világi zsidóság túlkapásaival, mint mi, átlagemberek. Éppolyan módon elszenvedik a saját vallási felekezetük szélsőséges tevékenységein alapuló túlkapásaikat, mint más emberek.

Az ortodox zsidóság képviselői, ma is uralják a világunk gazdasági szféráját. Egyfajta háttérhatalomként. Ha megint világra szóló gazdasági ellentétet szítva, erőszakhullámot provokálnak ki a Földön, akkor ki menti meg tőlük újra a tisztességes zsidókat? Akik nem tudják magukat és a családjaikat időben elmenekíteni. Mert most úgy tetszik előttem, hogy csak a gazdasági előnyöket élvező tisztességtelen zsidóság érvényesülhet, akár a tisztességes zsidók kárára is. De mitől lehet tisztességes egy zsidó ember? Hát a magyarázat kézenfekvő. Attól tisztességes, hogy Ember tud maradni egy gazdasági ellentétek labilis helyzetén álló társadalomban is. Mint bármilyen más vallás tisztességes képviselője. Vagy akár, egy vallásoktól független tisztességes átlagember.

A tisztesség ugyanis, nincsen valláshoz kötve. Az pusztán, egy érzelmi tartást fejez ki. Még a nehéz helyzetekben is. Mert az ember, akkor marad Ember igazán, amikor a nehéz helyzeteket képes emberségesen kezelni. Amikor lelki erőt képes meríteni, a szellemi szinten elítélhető, kellemetlen események megoldásaihoz is. Vagyis, spirituális Ember tud maradni. Mert a lelki érzéseinek engedelmeskedik, a józannak látszó szellemi észérvekkel ellentétben is. Mert a lélek érzései, az Isteni minőség megnyilvánulása bennünk. Erre kötelez minket a tisztesség. Hogy ne maradjon lelkiismeret-furdalás az elménkben.

Ezért arra kell vigyáznunk, hogy addig, amíg valamelyik gazdaságilag megerősödött vallási irányzatot elítéljük esetleg, mert az elvadult világi képviselői hatalomra törekednek, addig ne ítéljük meg a tisztességes hívőiket azért, mert nem értettük meg a vallásuk spirituális üzenetét. Ne sújtsuk azok tisztességes tagjait is. Mert bármelyik vallás képviselőiből lehetnek gátlás nélküli diktátorok, ha gazdasági hatalmat éreznek. Továbbá, bármilyen embertelen elképzelést lehet, szép eszmékbe „csomagolni” azért, hogy a végrehajtásra kötelezhető köznép, el legyen butítva általuk. Volt már erre példa, jó néhány alkalommal.

A zsidóság, még most sem fogadja el a zsidó származású Jézus által tanított „keresztény” tanításokat. Pedig, kétezer év távlatából tekintve, már bebizonyosodhatott volna az elmélet helyes, vagy helytelen mivolta. Mégsem fogadják el. Mert már Jézus életében szembehelyezkedtek azzal a tanítással. Oly annyira, hogy a világi életet diktáló jómódú zsidó farizeusok, addig nem is nyugodhattak, amíg a halálát nem okozták. A vére ezért, a zsidóság lelkén szárad, azóta is.

Jézus és tanítványai, a „Tiszta Út” követői voltak. Jézus halála után gúnyolták őket keresztényeknek. Amikor még üldözték a korai kereszténység képviselőit. A Római köznép szeme láttára és gyönyörűségére végezték ki őket, válogatott kegyetlenséggel, a gladiátorok arénájában. Amikor a Szent Bibliát elkezdték írni, Jézus halála után körülbelül 60-tól, éppen az akkori zsidó vallás tanai lettek kifordítva, és beleszőve a szent könyvbe. Ezért a keresztény vallás alapját, ma is a zsidó vallás alaptanításai képezik. Mégis irtóznak tőle a zsidók. A keresztényüldözés végén, 313-ban, Constantinus császár véget vetett a keresztényüldözéseknek, és hatalmánál fogva, a kereszténységet szabad vallássá tette. Majd a kereszténység folyamatos erősödése során, Theodosius császár, hivatalos államvallássá hirdette ki, 380-ban.

A Rómában, majd Vatikánban meghonosodott pápaság ennél fogva, a zsidók által kifordított „szentségeken”, azaz Sátánista alapokon nyugszik. Ezért a pápai trón és palást, ma is magán viseli a fordított kereszt szimbólumát.  Erre utalt Pál apostol is, amikor keresztre feszítették, és ő, a megszokott végrehajtástól eltérően, fejjel lefelé, fordított testhelyzetben kérte az ítélet végrehajtását. Nem azért, mert ő maga volt a Sátán követője, hiszen a Jézusi tanok sziklaszilárd híve volt. A Biblia kősziklaként emlegeti, éppen a hite miatt. Hanem éppen azért, hogy halálával üzenjen az elbutított kereszténységnek, hogy már akkor, éppen ellentétes úton jártak. Ezt a kifordított keresztet követik ma is öntudatlanul a keresztények, amikor például, keresztet vetnek. A homlokuktól indulva, a mellkas közepéig függőlegesen, majd a vállak alatt vízszintesen befejezve ugyanis, éppen egy Sátánista, fordított keresztet formálnak, minden alkalommal.

Ezért szerintem, nem is olyan nagy csoda az, ha még ma is távol áll a zsidóság a kereszténységtől. Sőt, mi több, esküdt ellenségként kezeli őket. Pedig, akaratuk ellenére, a keresztény alaptanítások mégis jók lettek. Hiszen a megvilágosodás lehetőségét kínálják a híveiknek. Jézust elfogadva ugyanis, ma is képes átszellemülni a keresztény hívő ember, és a lelke megtisztul. Csak ezt a tényt, a korai zsidóság, még nem értette meg. A mai zsidóság pedig, éppolyan távol áll az igazságtól. Mert ők, még mindig, az emberen kívül álló entitásról beszélnek, amikor Isten kerül szóba. Így csökönyösen nem kívánnak a kereszténységgel azonosulni.

Megmentsük tehát a zsidókat, egy esetleges politikainak álcázott gazdasági katasztrófa esetén? Hát természetesen. A tisztességes zsidóság, mindenképpen tiszteletet érdemel. Amikor tehát, megmentjük őket, akkor éppen a saját vallásuk világi képviselői által gerjesztett gazdasági válság erőszakhullámaitól kíméljük meg őket. Mert vallástól függetlenül, minden tisztességes ember érzi a lelke mélyén, hogy minden tisztességes ember számít. Így a tisztesség van megmentve a pusztulástól, amelynek hordozója, maga az értelmes ember. Még, ha zsidó származású is. Az, az ember, akit az Isteni lélek éltet. A teljes világmindenséget átható Isteni lélek.

Az Univerzum összetett elektromos anyagi minőségeit, a mágneses alaphalmaz szabályozza induktív módon. Ebben a mágneses alaphalmazban alakulnak ki és terjednek a mágneses hullámok. A szükségszerű technikai összetevőik, a mágneses hullámhossz és a mágneses frekvencia. A hullámhossz képviseli azt az információt, amely meghatározza azt, hogy a frekvencia által közölt erőhatások impulzussorozatai, milyen ütemben érkezzenek egymás után, a kölcsönhatási pontokba. Amit főképpen, az anyagi minőségek elektronjainak az elektromos erőterei jelentenek. Így a mágneses hullámok, információ által irányított céltudatos energiahatások, amit Isteni teremtő hatásként fogadhatunk el.

Az induktivitás azt jelenti, hogy mind a két alaphatást, a mágneses hatást és az elektromos hatást is, ugyanaz a mágneses alaphalmaz közvetíti, ezért a térerőik, ugyanabban a mágneses alaphalmazban alakulnak ki. E miatt, folyamatosan egymás ellen dolgoznak, megpróbálják kiegyenlíteni egymás hatását. Az elektromos erőterek centrális szerkezetűek, mert az elektronok forgó és keringő mozgásait követik. A mágneses erőtér pedig, lineáris szerkezetű, mert alapvetően, a 180 fokos longitudinális mágneses hullám alakítja ki. Így a folyamatosan fennálló ellentétes térerőviszonyukat, induktivitásnak nevezzük. Az induktivitás tehát, abban nyilvánul meg, hogy az elektromos anyagi halmazok mozgásai és változásai, mágneses változásokat idéznek elő. A mágneses tér változásai pedig, elektromos hatásokat eredményeznek az anyagi világban, ahol szükségszerű változásokat és mozgásokat idéznek elő. Így az induktivitást, egyfajta projektív tükörként foghatjuk fel.

A projekció, tudatos kivetítést jelent. Ezért a mágneses változásokat, az indukciós képesség projektálja, vetíti át az anyagi világ elektronjaira, mint megváltoztatott elektromos erőterekre. Az induktív módon megváltoztatott elektromos erőtér pedig, módosítja az érintett anyagi halmazok strukturális szerkezeteit. Viszonyítható módon mozgásba hozva, vagy halmazállapot változást előidézve azokban. Amikor a változásokat észlelve, a viszonyított adatok alapján, megértjük a változások mibenlétét, akkor gyakorlatilag, az elektromos adatokban kódolt mágneses információ birtokába jutunk. Vagyis ez által, a mágneses alapú abszolút Elme üzeneteit értjük meg, a mi relatív emberi elménkkel. Amely az összetett elektromos anyagi világban valósult meg.

Mert a mágneses üzenet informatív értékét, az indukció képessége átkonvertálta, átalakította számunkra, adatok által viszonyítható anyagi változásokra. Ez az induktív átalakítási képesség jelenti a projekciót, a tudatos kivetítési képességet. A mágneses alaphalmaz, amikor kivetíti magából az információt, az már induktív módon, változást idéz elő az elektromos anyagi valóságban. Amikor pedig, az elektromos anyagi világban történik változás, az olyan induktív hatással jár, amelynek következtében, mágneses változás alakul ki a mágneses alaphalmazban. Vagyis, az anyagi halmaz vetít ki elektromos információkat, a mágneses alaphalmazba.

Így történetesen a létezésben, alapvetően kétféle valóságról beszélünk. Amelyek között az indukció, mint projektív tükör funkcionál. A szubjektív alaphalmaz valósága, mágneses teret képez az objektív anyagi valóság részére. Így a mágneses alaphalmaz, kívül és belül is kitölti és körülöleli az anyagi minőségek atomi szerkezeteit, és arra készteti azokat, hogy strukturális szerkezetekbe tömörüljenek azok. Ezek a különböző anyagi halmazok. Amelyeknek a rezgési frekvenciái közel azonosak, de a hullámhosszuk erősen különböző. Mert a viszonyítható adataik által más, és megint más informatív értékeket képviselnek. Attól függően, hogy éppen, milyen sűrű anyagi halmazt alakítottak ki.

Így az értelmes ember, mint anyagi szinten megnyilvánult, azaz induktív módon kialakult elektromos minőség, azt a mágneses információt képes hordozni, amely őt létrehozta. Úgy is fogalmazhatnám, hogy a sejtjeink és szerveink mágneses mezőinek az eredője, egyfajta testmezőt alakítanak ki, és ezt a szív ritmikus mozgási frekvenciája és hullámhossza szabályozza. A szív ugyanis, mint az lelki érzelmeink központi szerve, minden mágneses információt képes fogadni és modulálni, amely az Univerzum mágneses tere felől érkezik, és fenntartja a működését. Így a szívünk, az összes sejtünk és szervünk sajátságos mágneses mezőit képes fogadni, és a megfelelő helyre irányítani a testünkön belül. Szinkronizálva ez által a testünk harmonikus együttműködését.

Értelmes Univerzumban gondolkodva, joggal tételezhető fel az, hogy a kialakult életformák közül akad egy olyan faj, amely az értelmet képviseli. Ez nem más, mint az ember. Mivel azonban, az indukció projektív hatása miatt, az ember értelmet sugároz, ezért joggal tételezhető fel az is inverz módon, hogy az ember elektromos alapú anyagi létezése, az értelmes Univerzum tökéletes visszatükröződése. Illetve tökéletessé tehető, ha spirituális szinten addig fejlődünk, hogy felnőjünk végre ahhoz az ezoterikus feladathoz, amit Isten, az Univerzum értelme vetít, sugároz felénk.

Teljesen mindegy az, hogy ezt az anyagi szinten megnyilvánult emberi értelmet zsidó, vagy más vallású, esetleg vallási függetlenségű egyén hordozza. A lényeg az, hogy olyan ezoterikus lénnyé váljon általa, akiben a spirituális, azaz lelki képességek adottak ahhoz, hogy Ember maradjon egy embertelen világban is. Ők „világítanak”, hoznak megértést, a szellemi sötétségünkbe. Mert ma még, annyi vallási és egyéb ezoterikus tan létezik, amelyek elvonatkoztatnak az Isteni igazságtól, hogy teljes sötétségben él az olyan ember is, akinek az érdeklődése, amúgy helyes irányultságú lenne. A szellemi tisztaságra irányuló értelem képes arra, hogy világítson a szellemi sötétségben, és az Isteni önazonosságunk felismeréséhez vezesse az érdeklődőket.

Ma már, nem feszíthetünk keresztre mindenkit, aki Jézushoz hasonlóan, nyíltan képes felvállalni az Istennel való önazonosságát.  Aki ráeszmél arra, hogy az élete azért jött létre az objektív anyagi valóságban, hogy az Univerzum mágneses információin alapuló értelmet hordozza. Mert az abszolút értelem mágneses valóságának, az elektromos anyagi visszatükröződései vagyunk mindannyian. Sajnos relatív, azaz korlátozott értelemmel bírunk. De a relatív értelmünk tökéletesen alkalmas arra, hogy az Istenhez fűződő induktív viszonyunkat megértsük. Ezzel az ezoterikus belső alappal, olyan spirituális lényekké válhatunk, akik az életterüknek megfelelően, Isten tökéletes visszatükröződései lehetnek.

Megmenteni tehát, egy esetleges felbolydult világválság estén, az Embert kell, aki tökéletes visszatükröződése Istennek. Még akkor is, ha zsidó származású a szerencsétlen. Még akkor is, ha a zsidó nép szította a világválságot, mert a személyes gazdasági gyarapodásuknak, ezt a gátlástalan módját választották éppen. Mint eddig, minden világháború esetén. Erről már, nagyon sok film szól az interneten. Bebizonyítva azt, hogy a világválságok okai, minden esetben olyan egyéni érdekek voltak, amelyeket hangzatos eszmékkel álcáztak, és az általuk elbutított köznéppel hajtatták végre.

Így az emberségre szorítkozó cselekedeteink nem feltétlenül a zsidó emberekre vonatkozik, hanem azokra a zsidókra, és más vallásúakra, valamint vallási eszméktől független emberekre, akik a nehéz helyzetben is Emberek tudnak maradni. Mert Emberek vagyis, Isten tökéletes visszatükröződései. Éppen ugyanolyan módon, mint mi magunk is. Így a spirituális fejlődésünk révén, a szükségszerű Embermentés folyamatosan zajlik, amely által végül is, önmagunk Isteni mivoltát mentjük meg.

Matécz Zoltán

2013.10.18.

matecz.zoltan@gmail.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr745584602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása