Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2014.09.15. 09:31 futotuz

Isten áldása.

Címkék: isten áldása

Isten áldása.

A Biblia állítása alapján, a zsidó nép, a gojsággal tökéletesen azonosítható. Hiszen a „goj” kifejezés, „népet” jelent héberül, és Isten, először a zsidóságra használta. Amely nép, Isten ígérete szerint, áldás lesz az emberiség egyéb népei között.

Hát mit mondjak, eddig szinte, csak átokként éltük meg. Viszont, ezt az átkos életvitelt, Isten sem tolerálta túlzottan. Hiszen több ízben hagyta, hogy a zsidó népet, erősen megtizedeljék az ellenségei. Sajnos azonban, szinte mindig a hitükhöz hűséges zsidóság veszített sokat a dolgon. A világi zsidók, többnyire megmaradtak, és cionista elveket vallva, mindig újrakezdték a többi néppel szemben tanúsított átkos életvitelüket. A más vallású népek fölött élősködve, pedig, újra a szemita zsidóság feje fölé emelve, az igazságos Isten kardját.

„És mondá az Úr Ábrámnak: Eredj ki a te földedből, és a te rokonságod közül, és a te atyádnak házából, a földre, amelyet én mutatok neked. És nagy nemzetté teszlek, és megáldalak téged, és felmagasztalom a te nevedet, és áldás leszesz. És megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, megátkozom azt: és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei.”

Mózes I. 12./1.-2.-3.

Ez a bibliai igerész, a zsidó kiválasztottság alapja. Amely egyértelműen kimondja Isten azon óhaját, hogy a zsidóság nagy nemzetté lesz, és áldás lehet, a Föld minden nemzetsége között. Ma még azonban, éppen fordítva működik a zsidóság. Ezt még az Isten sem tolerálja. Ezért tűri el azt, hogy az általa éltetett más nemzetek népei, haraggal és gyűlölettel legyenek irántuk.

Ha tehát, elfogadom a Biblia tanításait, akkor nem érdemes a zsidóságot átkoznom. Nem pusztán azért, mert akkor Isten átkát vonom magamra, hanem azért, mert abban az esetben, azonnal kikerülök az emberek által megvalósult Isteni egységből. Így alapvetően szembehelyezkedek, Isten többi értelmes megnyilvánulásával.  A lelki egységem azonossága nem szakadhat meg soha, viszont a szellemi szintű bármikor. Amikor érdekellentét mutatkozik közöttünk. Mert minden érdekellentét azt jelenti, hogy nem szeretjük egymást eléggé.  Ezért, szellemi szinten kell megtalálnunk az érdekazonosság esélyeit ahhoz, hogy a lelki egységünk helyreálljon végre. Mégpedig, Isten terve alapján.

Amíg a szellemi szintű különbözőségünk érdekviszonyai, eltávolítja az embereket egymástól, addig nem vagyunk képesek a lelki szeretet egyensúlyában élni. Isten áldásaként, a zsidóságnak, ma még, esélye sincsen. Hiszen a világi zsidók, a cionista elveikkel, olyan szellemi szintű érdekeket képviselnek a világunkban, amely a hitükhöz hűséges zsidóság szemita elveivel, tökéletesen ellentétes érdekeket képviselnek. Vagyis, a zsidóság sem egységes. Ez a belső küzdelmük pedig, teljesen felemészti minden lelki erejüket. Amely alapján, áldás lehetne a népük, az emberiség többi népei között.

A világi zsidók, még mindig nyakas néppé formálják a zsidóságot. Olyan elvakult néppé, amely képtelen az Isten által előírt spirituális evolúció mentális programja alapján fejlődni. Akik még mindig, önként a falhoz állnak, és így próbálják igazolni egymás előtt azt, hogy mennyire hisznek Istenben. Pedig, ez az állhatatos hozzáállásuk, eleve alkalmassá tenné őket arra a mentális programra, amit Isten szánt nekik.  Ezt Isten jól tudja. Ezért ígérte meg nekik. De ameddig, egy szellemi szinten irányított élősködő életmódot követve, és cionista elveket vallva, más népek ellen élnek, addig Isten alapvető terve ellen tevékenykednek.

Márpedig, aki Isten ellen tevékenykedik, éppen a Sátáni erőket követi. Mert Sátán, az Isten ellenfele. A tudatos teremtési folyamataink ellen ténykedik az elméinkben, mint a szellemi feltételrendszereink ura. Amíg szellemi szinten irányított elméjű emberek vagyunk, addig az ő irányelveit követjük. Addig az Isteni érdekek ellen élünk, relatív életet. Ami teljesen azonos minőség, a relatív halállal. Vagyis, szellemi szinten irányított elméjű értelmes emberekként, a halál felé élünk. Ezért erősen lerövidítjük az emberi életet.

Isten tervét, csak akkor tudjuk követni, ha az elménket már, lelki szinten vezéreljük. Erre tökéletesen alkalmas, a megoldás-centrikus szellemi gondolkodásmód. Amelynek során, a szellemi gondolataink informatív értékei, kizárólag arra szorítkoznak, hogy a lelki vágyainkat fejezzék ki, a lehető legtökéletesebb formában. Ezek a lelki vágyaink azonban, mások jólétére is irányulhatnak, nem csupán a sajátunkra. Így a világ megtapasztalható valósága, sokkal jobbá képzelhető. Hiszen a reális képzeleteinkben, amelyek a lelki vágyainkat fejezik ki, éppen a pozitív lelki érzéseink nyernek lehetőséget arra, hogy olyan valóságot alakítsanak ki számunkra, amelynek a megtapasztalására vágyunk.

Teljesen mindegy az, hogy valakit zsidóként, keresztényként, vagy más vallásúként utálnak vagy tisztelnek, mert emberek vagyunk. Az Isteni intelligencia értelmes hordozói. Nóé három fiának nemzetségei. Vagyis, egy családból származunk. Ha ezt nem fogadjuk el, akkor az egész Bibliát megtagadjuk. Hiszen a Biblia nem fogadható el olyan módon, hogy csak az jelent értéket számunkra, ami tetszik nekünk belőle. Vagy az egészet elfogadjuk, vagy pedig, az egészet elvetjük. Mivel az Ó-szövetségi rész, tökéletesen megegyezik a zsidók szent irataival, ezért természetesen, reájuk is vonatkozik ez az alapszabály.

Tudomásul kell vennünk végre azt, hogy az életünkben, nem szolgálhatjuk úgy az Isten érdekeit, hogy közben az emberek érdekeit mellőzzük. Mert az emberiségben, Isten nyilvánult meg. Hiszen minden értelmes embert, Isteni eredetű lélek éltet. Mivel az intelligens energia, egy és oszthatatlan az Univerzumban. Jézus ezt jól tudta. Ezért terjesztette ki Isten mindenhatóságát, minden emberre a Földön. Vallási hovatartozás nélkül.

Az a tény, hogy Isten munkálkodik más vallású emberek életében is, fenntartja a különböző vallási közösségek létjogosultságát. De azt tudnunk kell, hogy a vallási közösségek, nem a lelki viszonyaikat biztosító Isteni minőségükben különböznek, hanem a szellemi minőségükben. Amely által, mindig valamilyen ellentétes szellemi érdekeket szolgálnak. Így az Istenben hívő emberek között, éppúgy szellemi érdekellentéteken alapuló sajátságos relatív szeretetérdekek húzódnak meg, mint a hitetlen emberek szellemi szinten irányított politikai életvitelében. Így eltávolodnak az Isteni szintű abszolút szeretet gyakorlásának a lehetőségétől. Mert az, csak a szellemi egyetértés szeretetegységében valósulhat meg.

Ami azt jelenti, hogy akinek az elméjét, az Isteni eredetű lélek irányítja már, az abszolút szeretet érzései alapján, szellemi szinten sem különül el többé. Az ilyen ember már, képes szolgálni mások szeretetérdekeit is. Mégpedig, a tudatos teremtés lelki képességével. Mert mások szolgálata által, Isten egységét szolgálja az emberek között. Ilyen formában, a világunk szebbé és jobbá alakítható.

Isten áldása tehát, nem csupán a mai zsidóság lehet, hanem bárki, aki az özönvíz óta, az emberiség értelmes tagjaként, fel tudja vállalni az Isteni önazonosságát. Mivel egy családból származunk. Mindenki, aki fel tudja vállalni, hogy a lelki élet alapján élje, az Isten létezését. Hiszen Isten nélkül, senki sem lehet áldás az emberek, szellemi szinten különböző népei között.

Matécz Zoltán

2015.09.15.

matecz.zoltan@gmail.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr796699263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása