Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2015.04.04. 06:09 futotuz

Ne idegeskedj.

Címkék: ne idegeskedj

Ne idegeskedj.

Csak nyugalom. Amikor ugyanis idegeskedünk, akkor olyan kellemetlen szellemi gondolatokkal terheljük az elménket amelyekhez, csak negatív lelki érzések társulhatnak. Ennél fogva, negatív lelki érzésekkel veszünk részt, a világmindenségben zajló folyamatos teremtés, reánk háruló pillanatnyi aktusában.

A társadalmi kölcsönhatásaink, éppen arról szólnak, hogy az emberekben megnyilvánult lelki minőségek, hogyan viszonyulnak egymáshoz. Amikor ugyanis, negatív lelki érzésekkel viszonyulunk egymáshoz, akkor követjük el a bűnt. Mert szeretet nélküli kölcsönhatást folytatunk más, lélekkel bíró embertársunkkal szemben. Márpedig a lélek, a mi személyessé vált Isteni minőségünk. Így az Isteni minőségeink feszülnek egymásnak. Vagyis, energetikai ellentét alakul ki a hibás szellemi döntéseink miatt, az Univerzum egységében.

Mert az Univerzumban az energia, egy és oszthatatlan. Mivel sem teremteni, sem pedig, megsemmisíteni nem lehet. Így ugyanaz az intelligens energia animál, azaz éltet bennünket is, mint amelyik a világmindenség elektromos anyagi minőségeit működteti, mágneses hullámok segítségével. Csak bennünk specifikus, azaz személyessé vált feladatot lát el az által, hogy a lelkünkként, a szellemi szintű irányításunknak engedelmeskedve, éltet minket.

A mentális hibánk tehát, éppen abban rejlik, hogy a kellemetlen szellemi gondolataink, képesek arra, hogy az alaphelyzetben pozitívnak értékelhető lelki érzéseinket átpolarizálják, és ilyen módon, a belőle származtatható mentális szintű életerőinket, ellenünk fordítsák. Mivel a negatív lelki érzéseket generáló szellemi gondolataink, az általuk kimondott szavaink és megcselekedett tetteink révén, miközben kellemetlenséget okoznak az embertársaink számára is, lelki erőhatásokként, még ellenünk fejtik ki a hatásukat. Ezt, az azonnal észlelhető feszültség, idegesség, mérgesség, vagy dühösség testi tünetei jelzik vissza számunkra, fiziológiai módon.

Ezek a negatív hatások rövidtávon, csupán megbontják a testi, lelki, és szellemi egyensúlyunkat, és nagyon kellemetlenek reánk nézve. Míg hosszútávon, a pszichoszomatikus betegségeink előidézője bennünk. Márpedig, azt tudnunk kell, hogy szinte minden betegségünk pszichoszomatikus eredetű. Ami röviden azt jelenti, hogy a spirituális szintű lelki erőinket, önmagunk ellen használtuk a könnyelmű, a felelőtlen, a meggondolatlan, és így hibásnak mondható kellemetlen szellemi gondolataink irányításával.

Az elménk ugyanis, úgy működik, mint egy mentális lőfegyver. Amelyben a szellemi gondolataink által határozzuk meg a vágyaink által kívánt céljainkat, és a lelki érzéseink bennük a lőszerek. Amelyek az életenergiánkból származó életerő impulzusainkat, az általunk meghatározott célok végrehajtása érdekében, értelmes módon irányítják. Így az életerőink, ott végzik el az ő mentális munkájukat, ahová éppen irányítjuk őket szellemi szinten.

Ezért, soha ne idegeskedj. Mert ideges elmeállapotban, képtelen vagy a vágyaidra koncentrálni. Az ideges ember ugyanis, csak a sérelmeire fordít figyelmet. Azok pedig, olyan kellemetlen szellemi gondolatokat ébresztenek benne amelyekhez, csak negatív lelki érzéseket képes csatolni az elméjében. Így a mentális fegyverét valójában, önmaga ellen fordítja. Mintha öngyilkos akarna lenni. Ezért mondja a magyar mondás azt, hogy „ideges ember nincsen, csak bolond”.

Ezért mondom azt, hogy csak nyugalom. Amíg nyugodt az ember, addig van esélye arra, hogy higgadtan átgondolja azt, amit a vágyai alapján szeretne megtapasztalni. Így ezek a szellemi gondolatok, felépítik az elméjében azt a mentális formát, amiről a vágya szól. Ezért a kellemes szellemi gondolataink, építő jellegűek. Mert a képzeletünkben, valóságosnak láttatják velünk azt, aminek a valóságát szeretnénk megtapasztalni. Ezért mondják az ezoterikus tanok azt, hogy az elménkben kialakult képzelet, az Isteni minőségünk tervasztala bennünk. Ahol a vágyainkat, bármikor elképzelhetjük valóságosnak.

A valóságos képzeletünk, ha a pozitív lelki érzéseinkkel telítődik, a szabad akaratunkból formált hitünkké fejlődik az elménkben. Az „ÁMEN” kifejezéssel pedig, ki tudjuk vetíteni azt az Univerzum mágneses terébe. Ahol az elektromos anyagi minőségek, eseményszintű objektív valósága megtapasztalható. Így a tudatos teremtésünk, mágneses úton jön létre. Mégpedig olyan módon, hogy az elménkben kialakult hiteinkből az agyunk, mágneses hullámokat készít.

Ezek a gyenge agyi mágneses hullámok, vezérelni képesek a hullámhosszuknak megfelelő nagyobb energiájú mágneses hullámokat, amelyek induktív módon visszahatnak az elektromos anyagi halmazokra. Azokban kialakítva azt a megtapasztalható valóságot, amiről a hitünk szólt. Így a helyesen formált hit, valóban az anyagi szintű megvalósulása felé törekszik. Sajnos, az indulatból létrejött ártó hiteink is, amelyek negatív lelki érzéseket képesek csak aktivizálni az életünkben, ugyanilyen módon teremtenek nekünk kellemetlen valóságot.

Ezért, soha ne idegeskedj. Ha valamilyen probléma elé állít az élet, mindig fordítsd az elméd figyelmét, a közben jelentkező lelki vágyadra. Ami mindig a probléma mielőbbi megoldására szorítkozik. Hiszen az lenne számodra a legideálisabb dolog, ha a vágyad teljesülése, megválthatna téged a problémád terheitől. A vágy tehát, a te Isteni minőséged küldöttje, a téged megváltani képes intelligens cél. A Biblia, Jézusként határozta meg.

Rajtad áll, hogy a megváltódat felmagasztalod-e az elmédben, vagy a hátsó szellemi gondolatok és sugalmazások mentális irányítása alatt, keresztre feszíted ugyanott. A Golgotán, a koponyád hegyén vagyis, az elmédben, te magad lehetsz az Úr. De csak akkor, ha a helyes megoldásról szóló lelki vágyadat követed kitartóan. Ha az értelmes szellemi gondolataiddal, a lelki vágyaidat fejezed ki valóságos módon.

De nem csak úgy, ímmel-ámmal. Hanem minden lehetséges részlet tökéletes kidolgozásával. Mert az már komoly mentális munka. A képzelet, amit az elménkben formálunk, mindig legyen precíz, minden lehetséges részletre kiterjedő. Mint egy jó terv. Hogy amíg készül az elménkben, addig minél több pozitív lelki érzés tudja azt áthatni, feltölteni tartalommal. Ilyen módon, már a tervezési szakaszban is örömöt képes okozni számunkra. Lásd a tervedet tökéletesnek, próbáld ki elméletben, élj benne képzeletben aktív módon. Lásd a megvalósulást, minden lehetséges részletében. Amit ilyen módon valóságosnak látsz, az megvalósul az életedben. Erre Isten a garancia.

Amikor kimondod azt, hogy „ÁMEN”, akkor a te saját Isteni minőséged hoz felelős döntést, a képzeletedben kialakított vágyad anyagi megvalósulása felől. Mert az „ÁMEN” azt jelenti, „LEGYEN”. Ilyen önkényes határozatot pedig, csak a teremtő Isten hozhat. Illetve bennünk, a teremtésre képes intelligens Isteni minőségünk. Amit léleknek hívunk.

Ezért a legtökéletesebb ima, mindig a vágyunkat fejezi ki, és reális szellemi szintű képzelet formáját ölti az elménkben. Hogy a pozitív lelki érzéseink, fel tudják tölteni azokat érzelmi tartalommal. Az „ÁMEN” kifejezéssel pedig, a mi saját Isteni minőségünk fejezi ki azt, hogy az akaratunk, a mi szabad szubjektív elhatározásunk alapján alakult ki az elménkben. Mindenféle külső befolyásoló tényezőtől függetlenül. Vagyis számunkra, abszolút módon.

Ezért, többé ne idegeskedj. Mert ilyen imát, bármikor nyugodtan tudsz formálni az elmédben. Bármilyen minőségű vágyad alapján. Egyáltalán nincsenek korlátok. Ezért a szellemi szintű ismeretek tanulással járó halmozásának, éppen az a célja, hogy minél tökéletesebb mentális formát tudj elképzelni, a lelki vágyaid számára. Valamint, hogy mindig legyenek teremtésre méltó értelmes vágyaid. Hogy olyan valóság teremtésére is vágyakozzál, ami másoknak okozhat örömöt. Mert a másoknak okozott öröm, neked is gyönyörűséget képes okozni. Mivel az öröm, a szeretetben való közösségvállalás természetes eredménye. Így Isten jutalma. Amit minden teremtési aktusunk után megtapasztalhatunk.

Ezért, ne idegeskedj. Mert az idegesség, megfoszt téged ettől a csodától, amit a tudatos teremtés jelenthet számodra. Ha a problémák ismeretében, mindig a vágyott megoldásokra törekszel a szellemi gondolataiddal, akkor minden esetben a teremtést szolgálod. Akár magadnak, akár másoknak teremtesz értékes valóságot.

Ameddig ugyanis, a probléma felismerése során, a problémára fordítod az elméd figyelmét, addig kellemetlen gondolatokkal foglalod le azt. Ezt úgy is értelmezhetjük, hogy maga a probléma idegesít. Ezért a probléma-centrikus gondolkodásmód, feszültségben tart bennünket.

Ezért, ne idegeskedj. Hanem a lehetséges megoldásokra fordítsd az elméd figyelmét. Hogy mielőbb láthasd a vágyaidat valóságosnak, a képzeletedben. Hogy lásd a vágyaidat megvalósulni. Hogy lásd a betegeket, tökéletesen egészségesnek. Hogy lásd az éhezőket olyan embereknek, akik nem nélkülöznek többé. Hogy lásd a szegényeket olyanoknak, akik anyagi gondoktól mentesen, jól élnek. Hogy lásd azt, hogy az orvosok, tanárok, és más állami alkalmazottak, valóban az emberekért munkálkodnak, személyes érdekek nélkül. Hogy lásd, a politikusokat és hivatalnokokat, korrupciótól mentesen élni és az emberi közösség érdekeiért munkálkodni.

Amíg jobbnak látod a világot, a jelenlegi hibáinak az ismeretében is, addig személyesen is részt veszel a teremtésében. Mert az elképzelhetően jobb valóság állapotához csatolja az elméd a pozitív lelki érzéseidet. Így a valóság, sokkal jobbá képzelhető. Amíg a tudatos teremtést aktívan gyakorlod, addig fontos vagy Isten számára. Mert teremteni való munkát adsz Istennek, a teremtőnek. Aki pedig, nem biztosít munkát a teremtőnek, az felesleges számára, mert szellemi szinten nem értette meg az emberi élet alapvető célját. De ez a logikai összefüggés, csak nyugodt fejjel érthető meg igazán. Ezért, soha ne idegeskedj. Amint a problémák ismeretében, a lehetséges megoldásokra fókuszálsz az elmédben, addig biztosan nyugodt maradsz, és nem idegeskedsz.

Matécz Zoltán

2014. 04.04.

matecz.zoltan@gmail.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr737338048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása