Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2015.08.02. 05:43 futotuz

Van Isten, vagy nincsen?

Címkék: Van Isten vagy nincsen

Van Isten, vagy nincsen?

 

Az embertársaimmal folytatott beszélgetéseim során, nagyon gyakran merül fel ez az alapvető kérdés. A hívő ember, jogosnak látszó érveket sorakoztat fel, amit egy Istentagadó rendre leborít könnyedén. Aki pedig, szimpatizálna az Isteni elvekkel, nem képes elfogadni azokat, a konkrét Istenfogalom meghatározása nélkül, mert annak hiányában lássuk be, nagyon zavaros a dolog.

 

Addig, ameddig Isten fogalmát nem határozzuk meg konkrét módon, addig a nagyon elvont értelmezgetései miatt, eléggé bizonytalan ez a kérdés. Addig ezek a viták, akármilyen jóindulatúak, vagy esetleg rosszindulatúak, mindig értelmetlenek és meddőek lesznek. Az Isten létezése mellett szóló érvek, éppúgy értelmüket vesztik, mint az Istentagadás ténye. Mert aki Istent tagadja, az Ő konkrét fogalmi jelentése nélkül, éppúgy nem tudja azt, hogy valójában mit tagad, mint az a személy, aki csak átlagos hívőnek számít, és felületes ismeretekkel rendelkezik Istent illetően. Így alapjában véve, gyakorlatilag az a legfontosabb, hogy valójában, mit is értünk Isten konkrét fogalma alatt?

 

Az én logikámban, az elektromos tulajdonságú objektív anyagi megnyilvánulások eseményszerűségeit, a mágneses térben terjedő mágneses hullámok idézték elő és tartják fenn. Mégpedig induktív módon. Így az objektív elektromos anyagi események, a mágneses alaphalmaz által biztosított térben valósulnak meg. Mint az alapvető mágneses hullámokra visszavezethető másodrezgések eseményei. Így a szivacsosnak mondható rácsos vagy kristályrácsos szerkezetű anyagi minőségeket, éppúgy kitölti belül a mágneses alaphalmaz, mint ahogyan körülöleli azokat.

 

A mágneses hullámoknak pedig, eleve kétféle alaptulajdonsága van. A hullámhossz, és a frekvencia. A hullámhossz képviseli azt az univerzális szintű informatív értéket, amely meghatározza azt, hogy a frekvencia által közvetített energia, milyen mértékű induktív munkát végezzen az elektromos tulajdonságú anyagi halmazokon. Ezért a mágneses hullámok, az Univerzum által diktált intelligens program szerint fejtenek ki állapotváltozásra képes induktív hatásokat, az elektromos anyagi szintű részhalmazokra.

 

A mágneses hullámok pedig, annak köszönhetik az informatív értékeiket, hogy a mágneses alaphalmaz, egy egységes abszolút ELMEKÉNT fogható fel. Mert a benne kialakuló és terjedő mágneses hullámok által, abszolút értékű információkat tárol, hordoz, és közvetít, vagyis kezel. Ennek az abszolút ELMÉNEK, a szintén abszolút intelligenciáján alapuló öntudatát nevezhetjük Istennek.

 

Röviden tehát, Isten az Univerzum öntudata. Aki mágneses módon alakította ki és tartja fenn, az elektromos tulajdonságú anyagi valóságot. Mégpedig az induktivitás segítségével. Így a mágneses alaphalmazt, abszolút értékű fizikai állandók jellemzik. Már több, mint húszféle ilyen fizikai állandót fedezett fel a tudomány. Mint például, a fénysebességet. Ezért beszél ma már nyíltan a kvantumpszichológia, intelligens Univerzumról. Így az elektromos anyagi események folytonos változásai, a mágneses alaphalmaz állandóihoz képest jöttek létre és valósulnak meg.

 

Ilyen állandó például az energia is. Mert sem előteremteni, sem pedig, elpusztítani nem lehetséges. Ezt a fizika, az energia magmaradási törvényével magyarázza. Ennél fogva, az Univerzum energiája, egy és oszthatatlan. A lélek pedig, a mi személyes életenergiánk. Ami a testünkben van elkülönülve. Attól azonban, még az Univerzum teljes energiáját képviseli bennünk is.

 

Amennyiben tehát, az energia Isten szubjektív tettrekészsége, amely induktív munkát képes végezni az elektromos anyagi halmazokon, akkor a lélek által, Isteni minőség éltet bennünket. Az agyunknak pedig, éppen azért vannak, az elménk tudatos hiteit kifejezni képes mágneses hullámai, hogy folyamatos kommunikációs viszonyban lehessünk, a mágneses alaphalmaz abszolút ELMÉJÉT uraló intelligens Istennel.

 

Az értelmes ember tehát, Isteni eredetű intelligenciával rendelkezik. Mert az elméjében, a szellemi gondolatai segítségével, lelki érzéseket képes aktivizálni. Ezek a lelki érzések pedig, a mi életenergiánkból származó életerő impulzusaink. Így a szellemi gondolatainkhoz társuló lelki érzéseink, a mi személyes hiteinket, azaz a mi szabad akaratunkat fejezik ki. Amelyek gyengécske mágneses agyi hullámokként alkalmasak arra, hogy az Univerzumban fellelhető nagyobb frekvenciájú, de azonos hullámhosszúságú mágnese hullámokkal rezonáljanak, és a vágyott anyagi események megváltoztatása érdekében vezéreljék azokat. A mi szabad akaratú hiteink alapján.

 

Csakhogy, ezt mi nem tudtuk ezidáig, ezért negatív hitrendszer alapján élünk. A negatív hit kialakításához az elménkben, ugyanannyi energiát kell befektetnünk, mint a pozitív, számunkra hasznos hiteink formálásához. A különbség csupán annyi, hogy nem a problémák szellemi gondolataival kell foglalkoznunk az elménkben, hanem a problémák ismeretében, a lehetséges megoldásokkal. Mégpedig, a reális képzelet szintjén.

 

A lehetséges képzeletbeli megoldásaink szellemi gondolataihoz ugyanis, csak pozitív lelki érzéseket képes csatolni az elménk. Mert azok, a lelki vágyainkat fejezik ki értelmes módon. Így a lelkünk vágy szerinti érdekeit kifejezni képes szellemi gondolatainkhoz, mindig pozitív lelki érzéseket társít az elménk.

 

Amíg azonban, a szellemi gondolatainkkal a problémáink okaira, azok hatásaira, és felelőseire koncentrálunk az elménkben, addig csak negatív érzések társulhatnak azokhoz. Mert a kellemetlen szellemi gondolatainkhoz, csak negatív lelki érzések illeszkedhetnek. Az elménk tehát, a szellemi gondolataink minőségei alapján polarizálja számunkra a lelki érzéseinket. Mint mentális erőhatásainkat. Ezért a szellemi gondolataink felelősek azért, hogy milyen polaritású hiteket formálunk az elménkben.

 

Ez röviden azt jelenti, hogy mindig, csak kellemes szellemi gondolatokkal érdemes terhelnünk az elménket, hogy a hozzájuk csatlakozó pozitív lelki érzéseink, minden esetben, számunkra hasznos valóság kialakítását tegyék lehetővé.

 

Isten fogalmi jelentése tehát, röviden nem más, mint az Univerzum intelligens öntudata. Amely mágneses hullámok segítségével alakítja és formálja az elektromos anyagi eseményeket, induktív módon. Az értelmes ember által pedig, ez az Isten nyilvánult meg, az anyagi világ objektívnek megismert valóságában. Mégpedig abszolút módon. Ezért nincsen két teljesen egyforma ember.

 

Az angyalok pedig, nem mások, mint Isten küldöttei a Biblia hitrendszerében. Akik mindegyike, különböző feladatokat láthat el csupán. Szerintem, ők a nagy energiájú mágneses hullámok az Univerzum mágneses terében, amelyekkel a mi agyi mágneses hullámaink képesek rezonáns módon kapcsolatba kerülni, és a valóságunk formálása érdekében, az Isteni eredetű intelligens szolgáltatásaikat igénybe venni. Mégpedig, mindig szigorúan a hiteink szerint. Mert ezek a mágneses hullámok, Isten egy-egy szellemi gondolatai.

 

Így a szabad akaratunk abban nyilvánul meg, hogy mi magunk dönthetünk háborítatlanul a felől, hogy pozitív vagy negatív hiteket formálunk-e az elménkben. Mert Isten, még bennünk sem korrigálhatja saját magát. Ha megtenné, elveszítené az abszolút státuszát az Univerzumban. Ezért a hit szerinti döntéseink, felelősséggel is terhelnek bennünket azonnal. Ez a felelősségünk pedig, a sorsszerű életvitelünkben mutatkozik meg. Annak ellenére, hogy a megtapasztalható valóságunkat, a tudatos teremtés lehetőségével, mi magunk írhatnánk. Így a negatív hitrendszerünknek köszönhetően, folyamatosan elszenvedjük azt.

 

Gyakorlatilag arról van szó, hogy amilyen jól élhetnénk, olyan rosszul élünk. Mert a számunkra rossz dolgok szellemi gondolataihoz adjuk az elménkben, a negatívvá vált lelki érzéseinket. Mert ameddig kellemetlen szellemi gondolatok uralják az elménket, addig nem a pozitív lelki érzéseinkre hagyatkozunk. Pedig, csak a pozitív lelki érzések aktivizálása teremt számunkra olyan megtapasztalható valóságot, amelyik mindig örömöt képes okozni nekünk. Erre Isten a garancia. Az Univerzum abszolút értékű intelligens öntudata. Amely a lélek által, bennünk is megtalálható.

 

Az ezoterikus tanítások pedig, éppen arra utalnak, hogy milyen spirituális lehetőségekkel vagyunk képesek úgy élni, hogy az Univerzum egységének a szerves részét képezzük állandóan. Mert a spirituális képességeink éppen azt jelentik, hogy a lelki érzéseink mentális életerőit használjuk a valóságunk formálására, tudatos szellemi irányítással.

 

Hazánk kultúrájában, a magyar nyelv, mint ősnyelv él, és fejezi ki az elődeink praktikus kifejezéseit. Így születésnapkor az mondjuk, hogy „Az Isten éltessen.”. Ami kicsit bővebben azt jelenti, hogy a lelked által benned élő Isteni minőséged vágyai szerint élj. A „Segíts magadon, Isten is megsegít.” mondásunk pedig, arra utal, hogy ameddig a lelki vágyaid szerint használod a szellemi gondolataidat, addig olyan lelki érzéseket aktivizálsz az elmédben, amelyek pozitív örömélményeket teremtenek neked. A köszönéskor elhangzó „Isten áldjon.” kifejezés pedig, éppen arra utal, hogy lelki szinten nem különbözünk, és ezt szellemi szinten is garantálom.

 

A magyar Himnuszban elhangzó „A Magyarok Istenére esküszünk” kifejezés, még arról az Istenről szól, akit az ősmagyarok egymásban tiszteltek. Ettől volt az ősmagyar népünk, a maga korában is kultúrnép. Mert a múltunkat, nagyon sok hazugsággal tarkítva tanítják manapság. Hogy ne is foglalkozzunk az ősiségünkkel. Mert a mi ősi kultúránk, Istentudatra vezethet bennünket. Ezt őrizte meg a mi sajátságos magyar nyelvünk is. Ami nem más, mint Isten eredeti ősnyelve, az általa éltetett emberiség számára.

 

Most már, hogy tudjuk azt, hogy Isten fogalmi jelentése nem más, mint az, hogy az Univerzum intelligens öntudata, el lehet kezdeni beszélgetni arról, hogy van-e Isten, vagy nincsen. De ez a kérdés számomra, nem lehet vitás.

 

Matécz Zoltán

2015.08.02.

matecz.zoltan@gmail.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr897672718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása