Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2015.10.23. 10:13 futotuz

Kinyilatkoztatás.

Címkék: kinyilatkoztatás

Kinyilatkoztatás.

 

Fogalmi jelentését, most itt nem írom le, mert nagyon hosszadalmas és elég bonyolult kifejezésmódú a lexikonokban. De a lényegét tekintve, olyan Isteni eredetű abszolút igazságok üzeneteiről van szó, amelyek teljesen meghaladják a relatív emberi értelem pillanatnyi felfogóképességét. Így gyakorlatilag, a relatív tévedés lehetőségének a teljes kizárásával jut az emberi elme, a számára szükséges abszolút igazság birtokába. Ezért a legfőbb értelmes lény, vagyis Isten, csak akkor ismerhető meg, ha önmagáról is biztosít számunkra, abszolút értékű, vitathatatlan kinyilatkoztatásokat.

 

Az én véleményem szerint, az Univerzum energiája egy és oszthatatlan. Erre utal az energia megmaradási törvénye. Amely alapján, „energia nem vész el, csak átalakul,” és mindig új, és megint újabb megnyilvánulási formát ölt, a hatásával szemben teljesen tehetetlen tömegek részhalmazaiban. Így az Univerzumban, létezik egy oszthatatlan alaptömegekből álló mágneses alaphalmaz, amelyben megnyilvánultak az elektromos tulajdonságú, és összetett szerkezetű anyagi részhalmazok. A mágneses alaphalmaz, mint a szivacsot a víz, teljesen kitölti az anyagi részhalmazok belső strukturális szerkezeteit, és kívülről is tökéletesen körülöleli azokat. Így mágneses és elektromos halmazok között, állandó induktív viszony áll fenn.

 

A mágneses alaphalmazban alakulnak ki, tárolódnak, és közlődnek a mágneses hullámok, az anyagi részhalmazok felé. A mágneses hullámoknak két alapvető összetevője van. A hullámhossz és a frekvencia. Szerintem, a mágneses hullámhossz képviseli a mágneses információt, míg a mágneses frekvencia, az induktív hatásokat biztosítani képes energiát jelenti. Így a mágneses alaphalmaz, egy abszolút ELMÉNEK minősül, amelynek az öntudata, az állandó induktív viszonynak köszönhetően, mindenről tud, ami az anyagi részhalmazokban történik, és minden ilyen részhalmazra képes hatást gyakorolni. Vagyis, számunkra a mindentudó és mindenható státuszát tölti be. Gyakorlatilag Istenét.

 

Ennél fogva, a mágneses alaphalmaz, az abszolút ELME memóriájaként fogható fel az Univerzumban. Mert mágneses módon, képes a tévedhetetlen információk kialakítására, kezelésére, és közvetítésére. A mi relatív részelméink, ezzel az abszolút ELMÉVEL képesek mentális szintű kommunikációs kapcsolatba lépni mégpedig, a hitünk segítségével.

 

Hitének megfelelően, mindig olyan információt kap az értelmes ember az „égtől”, amilyenre éppen szüksége van. Teljesen függetlenül attól, hogy hisz-e Istenben valaki, vagy nem. Mert ennek a mentális kapcsolatnak a lényege, maga a hit. Így, aki hisz egy adott probléma tökéletes megoldási lehetőségében, és a hitében megingathatatlan, megkapja a kívánt információt. Akár egy heuréka élmény segítségével. Mert ez az áldás, nem az Istenben hívő embereknek szól csupán, hanem a hitükben stabil embereknek. Ezért, aki éppen Istenről, és a létezésről kér információt, hát azt fogja megkapni. Amit már, kinyilatkoztatásként értékelnek a vallásos emberek. Annak ellenére, hogy szerintem a titok, magában a hitben rejlik.

 

A próféták korában, az akkori emberi értelem vezéregyéniségei, az Isteni létezés megértése felé fordultak. Mert az volt számukra a leglényegesebb dolog a létezésben. Megismerni Istent. Így, Istenről kaptak csalhatatlan értékű információkat. De minden egyes korabeli próféta, csak a saját társadalmi kultúrájának megfelelően volt képes ezeket a „kinyilatkoztatásokat”, értelmes módon kifejezésre juttatni. Mert más logikát és nyelvezetet, nem értettek volna meg a kultúrközösségében élő embertársai. Így több emberi kultúrának is volt olyan korabeli egyénisége, akik a szellemi tudásukat, az Isteni létezés megértése felé irányították. Ezért, mint próféták, a hitüknek megfelelően kaptak információkat, az abszolút ELMÉT képviselő Istentől. Így, magáról Istenről is.

 

A mágneses alaphalmazban, nincsen anyagi szintű változás. Így az, mindig az örök jelent képviseli számunkra. Ezért az Isteni eredetű információk, mindig ott vannak a mágneses alaphalmaz létezésében. Változatlanul. Mert Isten örök. Ott, ahol a mágneses energia, éppen induktív viszonyban áll, az anyagi minőségek elektronjaival. Amely hatás, a mágneses hullámhossz informatív értékei alapján végzi el az induktív változásokat, az állandó jelenben.

 

Ezzel szemben, az elektromos anyagi létezések, az állandó változások birodalmát testesíti meg számukra. Ennél fogva, az időnek vannak alárendelve. A szellemi szinten felfogható időnek. Amely a viszonyított részpillanatok összességét, múltnak értékeli, míg a reális elvárásaink lehetséges részpillanatait jövőnek. Mert az anyagi változásokat szemlélve, a részpillanatok összemosódnak számunkra. Ezért az ember, csak akkor él a jelen pillanatában, ha az életenergiáját jelentő lelki jelenlétével, éppen az aktuális életeseményeit szemléli. Vagyis, ha nem a múltban és a jövőben kalandozó szellemi gondolataiban próbál jelen lenni, hanem az éppen aktuális lelki szintű cselekedeteiben.

 

Ezt az Univerzumra vetítve, úgy fejezhetném ki ezt értelmes módon, hogy számunkra, a mágneses tér végtelen, és így, az idő folytonosságától független. Míg a benne megnyilvánult elektromos szerkezetű anyagi részhalmazok, véges rezgési események, és ezért, az időnek vannak alárendelve. Vagyis, az objektív létezésük, csak az idő mibenlétének megértésével együtt nyer értelmet számunkra. Mert mi magunk is, csupán anyagi részhalmazok vagyunk, a mágneses alaphalmaz jelent biztosító végtelen tengerében.

 

Az összes élőlény közül, az embernek adatott meg az a lehetőség, hogy megértse a létezés mibenlétét. Mert a relatív szellemiségünk segítségével, olyan mentális gondolati viszonyokat alakíthatunk ki magunknak, amelyek rávezethetnek bennünket a létezésünk lényegére. Lélekben tehát, azonos minőségek vagyunk, minden anyagi létezéssel. Továbbá, az energia megmaradási törvényét ismerve, Isteni eredetű lélek éltet bennünket. Mert ha az energia, egy és oszthatatlan, akkor a lélek által, ugyanaz az energia animál bennünket, mint amelyik az Univerzum egyéb viszonyítható anyagi részeseményeit működteti.

 

Ha szellemben is felfejlődünk Isten mentális szeretetszintjére, akkor majd kimondhatjuk azt, hogy anyagi szinten megnyilvánult Istenek vagyunk. De ez, csak akkor következhet be, ha a ma még relatív szellemiségünk, az abszolút értékű tudás birtokába jut. Amelyben már, nem a tévedéseink lesznek a mérvadóak, hanem a kinyilatkoztatott tiszta Isteni igazság.

 

Az Istenről szóló információ tehát, mindig ott van a mágneses alaphalmaz által megtestesített éter jelenében. Csak szelektív módon, rá kell hangolódnunk az elménkkel. Éppen olyan módon, mint ahogy egy rádió vevőkészülékkel ráhangolódik az ember, egy általa hallgatni kívánt rádióállomásra. Amely a hullámhosszúságával különbözik a többi, más hullámhosszúságon fellelhető rádiós állomásoktól.

 

Csak ilyen formában tudunk, olyan információk birtokába jutni, ami még nincsen meg a fejünkben. Ezt teszi, minden értelmes módon gondolkodó ember. Hisz a problémája lehetséges megoldásában. Így az elméjét, nem az elszenvedésre váró kudarc szellemi gondolataival tölti fel, hanem a megélhető siker reményében, a lehetséges megoldás szellemi gondolatainak szenteli. Ami már éppen úgy működik, mint egy szavak nélkül elhangzó kérés. Így a lehetséges megoldásra vezető Isteni eredetű részgondolatok, rendre meg is érkeznek az elméjébe. Mert egy meghatározott hullámhosszúságú végeredményt stabilizáló szellemi gondolattal, mentális módon eljuthat az ember, az azonos hullámhosszúságon fellelhető Isteni részgondolatok bármelyikéhez.

 

Mert Isten, abszolút értékeket képviselő tévedhetetlen részgondolatai, mint mágneses hullámok megfelelő hullámhosszai, mindig ott várakoznak az éterben. Csak fogékonnyá kell tenni az elménket az üzenetei fogadására. A mentális fogékonyságunk érdekében, hinnünk kell abban, hogy van számunkra Isteni szintű abszolút megoldás az éterben. Bármilyen probléma elé állít is bennünket az élet. A megoldást illetően, nem szükséges elvesznünk a részletekben. Nem kell belerokkannunk a részletek keresésébe és személyes megvalósításaiba. Csupán a végeredmény a fontos. Ami már boldoggá tehetne bennünket.

 

Amíg hiszünk a reális módon elképzelhető végeredményben, ami már megválthat bennünket az aktuális problémánktól, addig a hitünknek megfelelően jutunk mentális információkhoz, az aktuális problémánk megoldásának a részleteit illetően. Mert azok már, azonos hullámhosszon léteznek az éterben. Sőt, mi több, a problémáink éppen azért jelentkeznek az életünkben, hogy rávezessenek bennünket arra a nyilvánvaló tényre, hogy az Isteni eredetű létezésünk, Isteni segítséggel, sokkal könnyebben gyakorolható.

 

Hinni tehát, nem azt jelenti, hogy össze vissza kell gondolkozni az elménkben, hanem éppen azt, hogy megoldás-centrikus módon kell érdemes használni az elménket. Mert a helyesnek vélt megoldásokra koncentrálva, a megoldásokhoz vezető út és mód is kikristályosodik az elménkben. Mivel a megoldás biztos tudatával, olyan hitet képviselünk, amely alkalmassá teszi az elménket, az Isteni szintű abszolút üzenetek befogadására.

 

A tudomány is így készül. Mert a tudomány, a tudós szakemberek kollektív hitét képviseli. Akik mindig, egy-egy tudományos probléma megoldására koncentrálva, eljutnak a lehetséges részletek megértéséig. Mert az éterben lévő Isteni igazságokból, azokat „kérik le” Istentől maguknak az által, hogy a lehetséges megoldások hullámhosszára hangolják az elméjüket. De ugyanígy működik az írók, költők, művészek elméje is. Vagy éppen, az átlagembereké is, amikor valamilyen probléma megoldásán agyalnak. Gyakorlatilag, nincs kivétel.

 

Amikor Isten abszolút értékű információkat biztosít számunkra, akkor valójában, az emberben elkülönült Isteni minőségű lelkeink személyes érdekeit szolgálja. Vagyis, Isten önmagát segíti bennünk azért, hogy a spirituális fejlődés azon fokára juthassunk ez által, amelynek köszönhetően, már közvetlen módon élhet rajtunk keresztül. Mert amíg nem élünk Isteni minőségű szellemi életet, addig csak közvetett módon képes bennünk megnyilvánulni. Erről szól minden ezoterikus tanítás, és minden vallás.

 

Ma már, az emberi érdeklődés olyan sokrétű, hogy nagyon sokféle életszemléletet biztosít számunkra. Így Istennel kapcsolatos kinyilatkoztatásokhoz, csak olyan ember juthat, aki a hitében éppen arra irányul. Aki rendíthetetlenül hisz Isten létezésében, és az ő valójából szeretne megérteni valamilyen „kinyilatkoztatást”. Én is így szereztem be, az Istenről szóló írásaimban az információkat. Hiszek Istenben, hiszek abban, hogy Isteni eredetű lélek éltet, hiszek abban, hogy a válaszai abszolút értékűek számomra, és ki tudom fejezni őket, a kor általános szellemiségének a kifejezésmódjával. Hogy az embertársaim is megértsék azokat. Azért, hogy az ezoterikusnak nevezhető úton, együttesen fejlődjünk spirituális szinten. Hogy az azonos érdeklődésű emberi életszemléleteink, egyszerre változhassanak.

 

Minden olyan részgazság, amely az éterből származik, és hit által kerülhet a relatív emberi elme birtokába, kinyilatkoztatásnak minősül. Mert igazság, csak egy létezik. Mégpedig Isten. Így minden kinyilatkoztatásának értékelhető részigazság, Isten egységének egy részét mutatja be számunkra. Ettől olyan Isteni, olyan tökéletes, minden ilyen részigazság. Ma már, nagyon szerteágazó az emberiség érdeklődési köre.

 

Csak igen kevesen foglalkozunk a létezés mibenlétének a megértésével. A legtöbb embert, valamilyen egyéb részterülete érdekli a létezésnek. De mindenki, csak a hite szerint kap információt Istentől. Így én is. Ezért az én írásaim, Istent magyarázzák az emberben, és az Istenhez vezető ezoterikus tanításként fogható fel. Amelynek, szinte minden részlete, kinyilatkoztatásnak minősül. Amely az én elmémben tudatosodott, mert én hiszek abban, hogy az ilyen információ megszerezhető és megérthető. Mivel az információ, mindig ott van az éterben.

 

Az értelmes ember, így jut a jogos Isteni jussához, ami megilleti. Nem az egészhez, mert relatív elméjű emberként, nem tudnánk mit kezdeni az abszolút igazság teljességével. Csupán a hitünk arányában kapunk belőle olyan részigazságokat, amelyek tovább segíthetnek bennünket, az életünk éppen problémás helyzetein. Ahogy az Isteni önazonosságunkban fejlődünk, a spirális változásaink függvényében jutunk további információkhoz. Mert így hullámhosszban, egyre közelebb kerülhetünk, Isten abszolút szeretetminőségéhez.

 

Ahhoz az értelmi szinthez, amelyből bármelyik részigazság értelmezhető, átlátható, és megérthető. Mert Isten, mibennünk sem hagyja cserben önmagát. Amikor emberként meghatározzuk önmagunk egyéniségét, akkor a különböző hullámhosszúságot képviselő szellemi szintű szemléletüket állapítjuk meg. Ennek a különböző hullámhosszúságú szemléletünknek kell, Isteni szemléletté alakulnia. Ez minden ezoterikus törekvésnek a lényege. Amelyek során, a spirituális érettségünk változik, pozitív irányba. Az abszolút szeretet irányába.

 

Lényegét tekintve a kinyilatkoztatás, sokat segít nekünk a viszonyításban. Mert ha a „minden relatív” tudományos állítást maradéktalanul elfogadnánk, akkor ugyancsak eltévednénk. Mert nem lehetne egyetlen egy stabil viszonyítási pontunk sem. De a kinyilatkoztatásoknak köszönhetően, egyre több abszolút értéket képviselő, viszonyítási alapunk létezik. Így a tudomány, már több, mint húszféle ilyen kozmológiai állandót ismert meg. Mint például, a fénysebességet. Amelyek abszolút értékű információkként, viszonyítási alapot képeznek számunkra.

 

Aki hisz, alanyi jogon hozzájuthat az Isteni szintű kinyilatkoztatásokhoz. Mert azok, örök érvényű Isteni igazságokként, állandóan ott várakoznak az éterben. Lehetőséget biztosítva arra, hogy felfedezzük azokat. De ennek a felfedezésnek a vége az, hogy az ember, megérti önmaga Isteni szintű jelentőségét. Amelyben az önbecsülésünk, és a többi élőlény iránti megbecsülésünk kristályosodik ki. Az érdekekhez fűződő relatív emberi szeretetünket, az Isteni eredetű abszolút szeretet váltja fel. Így Istenné válni az embernek, nem jelent dicsőséget, hanem az, egy szükségszerű dolog. Mert aki Istenné tud válni az életében, annak eleve sokkal könnyebb az Isteni szintű kinyilatkoztatásokat mentális módon kezelnie.

 

Matécz Zoltán

2015.10.23.

matecz.zoltan@gmail.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr388013943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása