Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2015.11.19. 07:29 futotuz

Hogy vagy?

Címkék: hogy vagy

Hogy vagy?

 

Gyakran hangzik el ez a megszokott kérdés, és én általában azt válaszolom, hogy „Köszönöm szépen, jól vagyok”. De nagyon kevesen vagyunk olyanok, akik belegondolnak egy kicsit mélyebben is abba, hogy valójában véve, mit is takar ez az egyszerű kijelentés.

 

Amikor azt mondom, hogy „Jól vagyok”, akkor bennem az Isteni minőségű lelkem, jól érzi magát. Mert az elmémet, a szellemiségem kellemes gondolataival árasztom el. A kellemes szellemi gondolataimhoz pedig, csak pozitív lelki érzéseket biztosít az elmém. Azaz, Isteni eredetű, és teremtő képességű mentális erőket, mint pozitív lelki érzéseket. A romboló, pusztító erejű, Sátáninak nevezhető, negatív lelki érzéseim helyett.

 

Mert minden esetben, az elménkben dől el az, hogy Istent vagy Sátánt szolgáljuk-e. Mivel a kellemes szellemi gondolatainkhoz, teremtő erővel rendelkező pozitív lelki érzéseket csatol az elménk, a vele járó örömélményekkel. Míg a kellemetlen szellemi gondolatainkhoz, negatív lelki érzéseket képes csak társítani az elménk, a hozzájuk tartozó rossz érzésekkel. Ezek a negatív lelki érzéseink, olyan mentális erőhatásaink, amelyek mindig a már fennálló teremtéseink ellen munkálkodnak. A már megteremtett, felépített dolgokat rombolják le. Akár a saját testünk anyagi szerkezetét is.

 

Amikor jól vagyok, akkor az egészség felé élek. Mert amit a „VAGYOK” szóhoz kötök elméletben, azzá válok az életem gyakorlatában is. Így a „jól vagyok” szellemi gondolathoz csatlakozó pozitív lelki érzéseim, megteremtik számomra azt az ideális testi és anyagi állapotomat, amelyben valóban jól fogom érezni magamat.

 

Ezzel ellentétben, akik valamilyen egészségügyi problémájukra panaszkodnak, azok nem érzik jól magukat. Minél többet beszélnek arról, hogy mennyire nem érzik jól magukat, annál jobban eltávolodnak az egészséges testi állapotuktól. Mert a „beteg, vagyok” kijelentésünkhöz, csak negatív lelki érzések társulhatnak az elménkben, amelyek mentális erőhatásokként, megvalósítják számunkra azt a kellemetlen testi állapotot, amit a „betegség” fogalma alatt értelmezünk. Akár egy egyszerű megfázásról, akár komolyabb testi elváltozásról, vagy valamilyen egyéb szervi alul-működésről legyen is szó.

 

A beteg ember pedig, mindaddig beteg marad, amíg szellemben, az egészség felé nem fordul. Nincs kivétel. Akár önmagától, akár valamelyik más ember sugalmazására, akár a kezelőorvos utasítását követve. Mert a kezelőorvosok nagy része, még ma is placebo gyógyszerekkel fordítja az elménket az egészség szellemi gondolata felé. Főképpen a körzeti orvosok. Mert az orvosok, nem gyógyítok. A gyógyulás folyamata, bennünk zajlik le, amint az egészség felé fordulunk a szellemi gondolatainkkal. Mert az elménkben akkor már, ellentétes polaritású, azaz pozitív lelki érzések társulnak az egészséges gondolatainkhoz. Amelyek megteremtik számunkra, a kívánt egészséges testi állapotot.

 

A bioszféránkat alkotó ösztönlényekkel ellentétben, mi emberek, értelmes módon gondolkodó, az ok-okozati viszonyokat felismerő, megértő, és megtanuló élőlények vagyunk. Éppen ezeknek a kauzális viszonyoknak a felismerése és megértése teszi számukra lehetővé azt, hogy különböző filozófiai elméleteket párhuzamba állítva, szellemi szinten fejlődjünk.

 

Amikor pedig, a hétköznapjaink nyilvánvaló összefüggései egyértelműek előttünk, akkor azt a tudati állapotot nevezzük „józan paraszti észnek”. Ez a józan paraszti ész diktálja bennem azt, hogy amit a „VAGYOK” szóhoz csatolok az elmémben, gyakorlatilag azzá válok. Mert az a szellemi gondolatom határozza meg azt, hogy az elmém, milyen polaritással használja bennem az életerőimet. Vagyis, a lelki érzéseimet.

 

Mert, ha a lélek, a mi személyessé vált életenergiánk, akkor a belőle származó érzéseink nem mások, mint a mi speciális életerő impulzusaink. Amelyek erővel, mentális módon irányítható hatóképességgel rendelkeznek. Az erő pedig, munkavégző képességet jelent a fizikában. Így a mentális módon irányított életerő impulzusaink is, munkavégzésre alkalmas belső, azaz ezoterikus adottságaink. Csak meg kell tanulnunk azok, számunkra ideális használatát.

 

A életerő impulzusaink, mint lelki érzéseink, mindig ott vannak az elménkben. Az éppen aktuális szellemi gondolataink képesek arra, hogy meghatározzák azok hatásirányát. Így a kellemetlen szellemi gondolatainkhoz, negatív lelki érzéseket csatol az elménk. Amelyek mindig ellenünk dolgoznak. Vagyis, az értelmes teremtési képességünk ellen fejtik ki a valóságformáló hatásukat. A kellemes szellemi gondolatainkhoz pedig, pozitív lelki érzéseket társít az elménk. Azok pedig, mindig a mi érdekünkben fejtik ki a valóságot átalakítani képes hatásukat. Az értelmes teremtési céljainkat szolgálva.

 

Az elménk feladata tehát az, hogy mindig a szellemi gondolataink minőségeihez igazítsa, a lelki érzéseink polaritásait. Éppen azért, hogy a gondolat és az érzés, mindig szinkronban legyen egymással. Közös akaraton legyenek. Mert az így kialakított hiteinknek a valóságformáló hatása, csak akkor képes érvényesülni. Ha a szellemi gondolataink, és a lelki érzéseink, közös nevezőn vannak. Egyetértésben vannak.

 

A mi spirituális feladatunk éppen az, hogy ezt a nyilvánvaló mentális szabályt felismerve, tudatosan arra törekedjünk, hogy a szellemi gondolataink segítségével, mindig pozitív lelki érzéseket aktivizáljuk az elménkben. Az értelmes teremtés érdekeit tudatosan szolgálva. A józan paraszti eszünkkel. A kellemes szellemi gondolatainkat szinkronban tartva, a pozitív lelki érzéseinkkel. Akkor az Isteni minőségünket szolgáljuk. Mert a tudatos valóságformálás által, a teremtés érdekeit tartjuk szem előtt. Vagyis, Isten érdekeit.

 

Így amikor jól vagyok, akkor valójában véve, jól is érzem magamat. Vagyis, a pozitív lelki érzéseim éltetnek. Mivel pedig, a lélek által Isteni minőség éltet, ezért a pozitív lelki érzéseim, Istent éltetik bennem. Éppen olyan módon, ahogyan azt a születésnapokon kívánjuk egymásnak. Amíg a lelkem által bennem élő Istent éltetem, addig van bennem olyan pozitív lelki erő, amely a tudatos teremtésre alkalmassá teszi az elmémet. Mert mindig rajtam áll az, hogy ezeket a csodálatos mentális erőhatásaimat, milyen szellemi gondolatokkal irányítom, a vágyaim által kívánt céljaim elérése felé.

 

Matécz Zoltán

2015.11.19.

matecz.zoltan@gmail.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr888090542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása