Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2016.01.10. 08:18 futotuz

Árnyék.

Címkék: árnyék

Árnyék.

 

A tudomány mai állása szerint, a fény, elektromágneses hullám, amit sugárzási jelenségeket is produkál. Fotonok közvetítik, mint a fény kvantumrészecskéi. Ezért a sötétség, egyszerűen a fény hiánya. Így az árnyék, a fény terjedési útját gátolni képes anyagi testek mögött jelentkezik, majd a testtől távolodva, szertefoszlik a tér fényében.

 

Hát, én pedig, felnéztem az égre. Ahol fényforrásokat láttam, a csillagok ragyogását. Majd megkérdeztem magamtól, hogy ugyan, mi szükség van a fényforrásokra, ha a fény elektromágneses hullám. Ha a fény, pusztán elektromágneses hullám, amit a fény kvantumai közvetítenek a térben, akkor a csillagokat jelentő fényforrások nélkül is, fényesnek kellene lennie az égboltozatnak. De a csillagok nélkül az, teljesen sötét. A fény teljes hiányára utal. Annak ellenére, hogy a Földünk légnemű tere, nyilvánvaló módon, tele van elektromágneses hullámokkal.

 

Az anyagi minőségektől megfosztott teret, vákuumnak nevezik. De a vákuum, amit itt a Földön, laboratóriumi körülmények között elő lehet állítani, csak töredéke annak a vákuumerőnek, ami a bolygó és csillagközi teret képezi számunkra. Mert szerintem, az elektromos szerkezetű, összetett anyagi megnyilvánulások számára mozgási teret, az oszthatatlan alaptömegekből álló mágneses közeg, mint az Univerzum mágneses alaphalmaza biztosít. Így közösített elektromágneses hullámokról, csak az anyagi közegekben beszélhetünk. Jelen esetben, a bioszféránkban. Az anyagi közegek nélküli tér, mágneses lehet csupán.

 

Maga a mágneses tér, olyan primer alaphalmaz amely, csak a mágneses hullámok kialakítására, tárolására, és közvetítésére alkalmas. Általunk viszonyítható anyagi változások jelenségeit produkálni képtelen. A viszonyítható változások, a szekundernek minősülő elektromos anyagi részhalmazokban jöhetnek csak létre, induktív hatásra. Ahol az indukció során, a mágneses hullámok informatív értékei alapján végzik el a mágneses hullámok frekvenciái azt a szubjektív munkát, amit az energia átadása jelenti. Mert szerintem, a mágneses hullámok hullámhosszai képviselik a mágneses információt, míg a mágneses frekvencia által közlődik az energia.

 

Így a kvantumok, amit száguldozó, de nulla tömegértékkel bíró részecskékként értelmez a tudomány, nem mások szerintem, mint a mágneses hullámok frekvenciája által közölt impulzussorozatok. Ahol nem az oszthatatlan résztömegek száguldanak, hanem csak rezegve közvetítik az erőimpulzus sorozatokat. Minden egyes impulzussorozat, amely a mágneses hullámban terjed 180 fokban, azaz egyenes irányban, és egymás után gyakorol hatást, az anyagi minőségek elektronjaira, egy-egy kvantumnak felel meg. Ezért képes a kvantum, frekvenciafüggő „részecske” lenni a tudományban.

 

Következésképpen, az elsődleges mágneses hullámok induktív munkája képes fényforrást alkotni az összetett szerkezetű anyagi halmazokból, amíg azokat, a látható fény rezgési szintjén képes tartani. Mint rezonátorok funkcionálnak az anyagi világunkban. Ezért a fényhatásokat, mint „elektro”- mágneses hullámokat már, másodlagosnak értékelhető mágneses hullámok közvetítik. Amelyek az alapvető mágneses rezgés által fényforrássá alakított csillagok, anyagi szintű másodrezgéseit közvetítik. Ezért, az anyagi rezgések viszonyítható legmagasabb fokát, a fényhatást közvetítő „elektro”- mágneses hullámok képezik számunkra.

 

Majd ezeknek, az anyagi rezgésekre visszavezethető, fényhatást közvetítő másodrezgéseknek a mágneses hullámai, kölcsönhatásba lépnek a fényforrásnak nem minősülő anyagi részhalmazok közegeivel. Így azokban, egyfajta harmadik szintű másodrezgés alakul ki, az ő viszonyítható színeiket produkálva számunkra. Így a színek már, mint anyagi szintű másodrezgések jutnak a szemünkbe, mint a mágneses hullámok által közvetített fényinformációk. Gyakorlatilag, a fényforrásoknak nem minősülő anyagi testek aktuális rezgési szintjét jelzik vissza számunkra a viszonyítható színek. Azt mutatják meg, hogy egy-egy anyagi halmaz, milyen hullámhosszon rezeg éppen, miközben a mágneses frekvencia energiaértéke, induktív módon fenntartja a viszonyítható létezésüket.

 

Azért írtam eddig a fényről, mint anyagi jellegű másodrezgésről, amely szintén mágneses hullámként terjed a bioszféránk légnemű és folyékony terében, mert a fény ismerete nélkül, nem beszélhetünk árnyékról sem. Mint a fényt terjedéséi korlátozottságát megmutatni képes jelenségről. Nem pedig, a teljes sötétségről, ami a fény hiányát jelenti csupán.

 

Amikor tehát, egy fényforrás megvilágít egy anyagi tárgyat, annak a fényforrás felé eső része teljesen láthatóvá, világossá válik. Az ellentétes oldala pedig, sötétebb marad. Mert nem részesül, a sugár irányban terjedő mágneses hullám fényhatásának áldásában. Így az árnyékos oldal, valójában kiemeli a fényesebb részeket. Jobb láthatóságot biztosít számunkra. Utalva arra, hogy honnan, milyen irányból közlődik a megvilágító fényhatás.

 

Az árnyékos oldal felől pedig, úgynevezett vetített árnyék is látható. Amelynek a hosszúsága és erőssége, a fényforrástól függ. Végtelen hosszú és erős nem lehet, mert a tárgy mellett terjedő homogén mágneses fényhullámokban elhaladó energia, a test mögött interferál. Azaz a hullámok, kiegészítik a térben azt a fényhatás béli hiányt, amit a tárgy alakja vetített. Ezért, ha a megvilágított tárgy mozog, akkor az árnyékos oldala és a vetített árnyéka, együtt mozog vele. A mozgás arányában azonban, változhatnak az árnyékok kialakulási feltételei is, a fényforráshoz viszonyítva.

 

Így a duális világunk megismert valóságában az árnyék, éppúgy fontos szerepet játszik a viszonyíthatóságot jelentő tájékozódásunkban, mint maga a fény. Mivel a kontraszt érdekében, ott viszonyítható a legsötétebb árnyék, ahol a legerősebb a fényforrás. Így a távolabbi vagy gyengébb fényforrások, sokkal lágyabb árnyékokat és árnyalatokat képviselnek. Úgy az anyagi tárgyak árnyékos oldalán, mint azok vetített árnyékainak a viszonylatában. Így a fény és az általuk létrehozott árnyékok, egymást kiegészítő hullámhosszúságú információkat jelentenek számunkra.

 

Mivel az anyagi szintű másodrezgések, különböző módon informálnak bennünket az anyagi világunkban, ezért a mágneses alapú kozmikus rezgésekben, minden információ természetesen megtalálható. Mert az információk, a mágneses hullámhosszok által alakulnak ki. Majd meghatározzák, a hozzájuk tartozó mágneses frekvenciákon terjedő energia szubjektív munkaértékeit. Amelyekkel, az elektromos anyagi világunkat működtetik, induktív módon.

 

Ezért, a fényhez hasonlóan, a mágneses alaphalmaz is világosságot jelent számunkra. De nem a fényhatás által okozott világosságot, hanem az információs bőség révén fenntartott mentális világosságot. Amit az értelem jelent. Ezt úgy lehet magyarázni, hogy mivel, az Univerzum szubjektív alaphalmaza mágneses jellegű alapközeg, ezért abszolút ELME-ként fogható fel. Így a belőle származó információk, felvilágosítást nyújtanak nekünk. A mi emberi relatív elméinkkel, mentális viszonyban állunk az Univerzum abszolút ELMÉJÉVEL. Gyakorlatilag Istennel.

 

Addig azonban, amíg nem vagyunk képesek arra, hogy az Isteni eredetű információkat fogadjuk a relatív elméinkkel, addig a tudatlanság mentális árnyékában vagyunk. De ez a mentális árnyék éppen arra utal, hogy az elménket, Isten tökéletesen megvilágítja az Ő teljes tudásával. De mi, elfordulunk tőle. Ezért a szellemi mivoltunkra hallgatva, mentális árnyékot vetítünk magunknak. A lelki mivoltunknak. Amelyik a mi Isteni eredetű minőségünk.

 

Ezért, egy szellemi szintű árnyékvilág valóságában élünk. Ebből a mentális félhomályból kellene megértenünk Istent, a tökéletes fényességet. Ezért a szellemi gondolataink, bármilyen színesek legyenek is azok, árnyékokat képviselnek csak a mentális fénnyel szemben.

 

Amikor becsukod a szemedet, abban a pillanatban, egy tiszta fényességet látsz. Próbáld ki. Majd ez a fényesség lassan elhomályosul, és ahogy előjönnek a szellemi gondolataid, mentális alakokat fogsz látni. Így készül például, a képzelet is. Azzal a különbséggel, hogy a képzeletalkotás esetén, tudatos tervet készítesz egy vágyott dologról vagy eseményről. De ne feledd, amikor először becsuktad a szemedet, még csak egy fényes „monitort” láttál.

 

Erre a mentális monitorodra vagy tudatos. Csukd be a szemed, és nézd a „semmit”. Szellemi értéke látszólag nincsen, mert egyetlen gondolatodat sem jeleníti meg. De te, csak figyeld. Mert ez a te lelki jelenléted legcsodálatosabb bizonyítéka. Az a fehérség ugyanis, a szellemi gondolataid informatív értékeitől mentes lelki jelenléted. Meditációs gyakorlat alkalmával, ezt a fényes, kép nélküli monitorodat keresed. Ez a fényes lelki monitor, nagyon sok mindenre alkalmas.

 

Ha van valamilyen egészségügyi, gazdasági, vagy egyéb problémád, vetítsd rá. Az adott probléma ismeretében, nézd csak az elmédben ezt a fényes lelki monitort, és a problémád tökéletes megoldása, kirajzolódik előtted a nélkül, hogy bármi egyébre gondolnál közben. Csak várd meg türelmesen. Sőt, mi több, az egyéb szellemi gondolataid, általában, épphogy elterelik az elméd figyelmét, az adott problémád meditáció alatt történő megoldásától. Mert a szellemiséged gondolatai, vagy a múltba, vagy pedig, a jövőbe irányítják az elméd figyelmét. Éppen a lelki jelenléted helyett. Ezért mondják az ezoterikus tanítók azt, hogy meditáció során, ne gondolj semmire. De végezhetsz, szellemi szinten irányított meditációt is.

 

Amikor vágysz valamire, a kellemes szellemi gondolataid segítségével, megtervezed azt a mentális képet, aminek a valósága örömöt okozhatna neked. Majd ahogyan alakul az elmédben ez a vágyott képi forma, egyre több pozitív lelki érzés tölti azt fel életszerű tartalommal. Így eleve örömöt okoz neked, már a mentális képed puszta látványa is. A mentális alkotás, a tervezés örömét. Igazolva ez által, hogy amire vágysz, a megtapasztalható anyagi valóságod része is lehetne. De a te hozzájárulásodra van szükség a megvalósulására. Ezért a belső örömöd közben, mondd ki bátran azt, hogy „ÁMEN”. Azaz „LEGYEN”.

 

Mert a lélek által, Isteni minőség éltet téged is. A sorsod teremtője tehát, te magad vagy. Az „ÁMEN” kifejezéssel pedig, a lelked hozzájárul ahhoz, hogy a lelki érzéseid megteremtsék számodra a kívánt valóságot. Éppen azért, hogy a képzeleted során érzett örömöt, a gyakorlati életedben is megtapasztald. Így képes a szellemi gondolatod és a lelki érzésed, egy közös szabad akaratot kifejezésre juttatni. A vágyad szerinti akaratodat. Amelyben a vágyad nem más, mint a te Isteni minőséged akarata. Hát akkor, legyen meg az Ő akarata.

 

A szellemi gondolataid nélkül tehát, nincsenek árnyékok az elmédben. Csak a tiszta lelki fényed létezik. Egy olyan tiszta lap, amire azt írhatsz, amit akarsz. Ez a lelki tisztaság, a lehetséges információk teljességét jelenti. Mert a szellemi gondolataid nélkül, az Univerzum abszolút ELMÉJÉBE látsz, amely minden lehetséges létezés alapja. Ennél fogva, vagy információt hívhatsz le onnan, amely a számodra szükséges módon beszínezi az elméd monitorját, hogy megoldást láss a problémáidra. Vagy pedig, információt irányíthatsz oda, a vágyad valóságos elképzelésével.

 

Anyagi minőségekként, árnyékok vagyunk mi magunk is csupán. Mert a teljes létezésnek az anyagi szerkezet, csupán az egy tízezred részét képezi. Éppen a rács és kristályrács szerkezetek miatt. Amit belül, a szubjektív alaphalmaz oszthatatlan alaptömegekből álló mágneses közege tölt ki. Így a végesnek mondható elektromos anyagi részhalmazok, a mágneses alaphalmaz végtelen „óceánjában” léteznek, mint a szivacsok. Elektromos árnyékokat vetve, a mágneses alaphalmazban.

 

Matécz Zoltán

2016.01.10.

matecz.zoltan@gmail.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr608256850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása