Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2016.04.03. 08:59 futotuz

Lelki szabadság.

Címkék: lelki szabadság

Lelki szabadság.

 

Akkor következik be a tökéletes lelki felszabadulás, amikor a szellemiségünk annyira megtisztul, megszentesül, hogy már a kellemes gondolatai, csak pozitív lelki érzéseket képesek aktivizálni az elménkben. Olyankor az elme szellemi szintű tisztaságának következtében, a lélek mentális gátjai, gyakorlatilag felszabadulnak. Nem befolyásolják és nem akadályozzák, a lélek közvetlen aktivitását. Amelynek során, minden szellemi gondolatunkat és cselekedetünket, közvetlenül a szeretet lelki érzései irányítják.

 

Így a lélek teljes szabadsága akkor valósul meg, amikor a szeretet áramlásának az útjába, semmiféle szellemi gondolatunk nem kerül. Éppen ellenkezőleg. Minden szellemi gondolatunk, a szeretet áramlásának van tudatosan alárendelve. Mert ameddig a szeretet pozitív mentális erőit aktivizáljuk az elménkben, addig érezzük a lelki szabadság Isteni érzését. Mint amikor ajándékot adunk valakinek a szeretteink közül, és mi már előre, és együtt örülünk azzal a személlyel, aki azt megkapta.

 

A szeretetnek, ez a folytonossá tett áramlása, állandó örömérzéseket biztosít bennünk. Ami már maga a boldogság. Vagyis, Isten országa bennünk. Ezért, sohase spóroljunk a szeretettel. Mindenkinek teremtsünk szeretettel, az aktuális szüksége szerint. Mégpedig, a teremtő képzelet segítségével. Ahol a problémák felismerése során, megoldás-centrikus módon használjuk a szellemi gondolatainkat, a képzeletbeli valóság tudatos kialakítására.

 

A nehezen kezelhető szeretet nélküli embereket, jobb emberekké kell képzelnünk. A szegényeket módosakká. Az ostobákat okosakká. A betegeket egészségessé. Az ügyetleneket sikeresekké. Stb.

 

Azért tegyük ezt, hogy ez a fenségesnek mondható teremtői érzés, soha ne szakadjon meg. Mert Isten országában valójában, maga Isten él. Az emberi lélek segítségével megnyilvánult Isten. Aki már nem függ a relatív anyagi viszonyoktól, hanem azok felett állva, teremtő Ura azoknak. Akit a megtapasztalt életeseményekből származó problémák, nem irritálhatnak többé, hanem csupán, új teremtési lehetőségként éli meg azokat.

 

Aki ugyanis, a „sors” szeszélyeitől függetlenül él, még a „jég hátát” is egy jó „szörfözési” lehetőségnek éli meg. Amelynek során, sokkal szebbé és jobbá képzelheti a valóságot alkotó kellemetlen eseményeket, bárki számára. Már ez a puszta gondolat is, milyen lelkesítő tud lenni. A közvetlen megtapasztalás pedig, olyan felemelő érzéseket biztosít számunkra, amelyben tökéletes visszaigazolást nyer, az Isteni eredetű mivoltunk.

 

Ebben a szeretettel áthatott lelki állapotban, minden szerzett betegség, amelyik pszichoszomatikus eredetű egészségkárosodásnak minősül csupán, egyszerűen regenerálódik. Beáll a tökéletes egészség állapota. Mert a kellemetlen szellemi gondolatok hiányában, megszűnik minden olyan pszichoszomatikus hatás, amelyik negatív lelki érzések aktivitásával, a betegségek kialakulásához és fenntartásához vezettek.

 

A kereszténység minden tanítása arra szorítkozik, hogy jobb emberek legyünk. Hogy a bűneink mennyiségének a csökkentésével, Istennek tetszőbb életet éljünk. A bűn végigkíséri a keresztény ember teljes életét. Ez a szint azonban, az én hitemben nagyon kevés. Mert én, nem érem be annyival, hogy jobb emberekké váljunk. Mivel akármilyen csekély marad is a bűnünk, mégis mindig bűnösök maradunk. A bűntudat miatt.

 

Az én meglátásom alapján pedig, lélekben már most bűntelenek vagyunk. Mert az Isteni minőségünk, mindig bűn nélküli. Ha a szellemi aktivitásunkat a szeretet szolgálatába állítjuk abszolút módon, akkor a bűn, messze elkerül bennünket. Mert a cselekedeteinkben hibázhatunk olykor ugyan, de ha azok nem tudatosak, akkor bűn nélküliek.

 

Viszont, ha a szeretetet nem közvetítjük abszolút módon mindenki felé tudatosan, akkor újra a bűn hatálya alá kerülünk. Mert minden bűnünk, a relatív szeretetben gyökerezik. Amely viszonylagos szeretetben, a kellemetlen szellemi gondolataink alapján döntjük el azt, hogy mi az, amit nem szeretünk a létezésben. Bűnösként értelmezhető negatív lelki ellenérzéseket aktivizálva az elménkben. Amelyek gátolják a pozitív szeretetérzéseink folyamatos áramlási lehetőségeit.

 

Ezért kedves olvasóm, tedd szabaddá a lelked. Szabadítsd fel őt a kellemetlen szellemi gondolataid által irányított, negatív lelki érzéseidtől. Először is, bocsáss meg magadnak. Bocsásd meg azt, hogy eddig kellemetlen szellemi gondolatoknak biztosítottál helyet az elmédben. Amelyek a negatív lelki érzéseid aktivizálásával, csak bonyolították az életedet. Ezután pedig, mindig kellemes szellemi gondolatokkal kösd le az elméd figyelmét, hogy csak pozitív lelki érzésekkel tudjanak azok aktivizálódni az életedben.

 

Másodszor, bocsáss meg mindenkinek, aki felé neheztelést, haragot, vagy gyűlöletet érzel. Mert a megbocsátással, önmagadnak teszel szívességet. Mivel a negatív lelki érzésekkel járó terheket, csak neked kell cipelned. Tedd le ezeket a mentális terheket, és vigyázz arra, hogy többé ne haragudj senkire. Ha megbántanak is, te azonnal bocsáss meg. Ne vedd a válladra a harag mentális terheit.

 

Ha a megbocsátás által, tökéletesen megtisztítottad az elmédet a kellemetlen szellemi gondolatok lehetőségeitől, akkor határozottan tudatosítsd magadban azt, hogy a lelked által, intelligens Isteni minőség éltet téged. Aki bűntelen. A teremtői képesség benned van. De az, csak a szeretet közvetítésével képes számodra hasznos teremtéseket produkálni. Ha logikus módon, haragudnod kellene valamiért, kérlek ne tedd. Hanem szeresd inkább, még jobban az ellenkezőjét. Mert annak a dolognak a valóságát tapasztalhatod csak meg, amihez a lelki érzéseidet biztosítja az elméd. Akkor a szeretett dolgokra koncentrálj inkább tudatosan. Méghozzá, a problémák ismeretében, mindig megoldás-centrikus módon.

 

Hozd felszínre magadban a teremtői képességet. Azt a ma még ezoterikusnak értékelt képességet, ami miatt, minden értelmes ember, egy spirituális lény. Mert ez által, semmit nem veszítesz az emberi mivoltodból, csupán az Istenit mivoltodat is megtapasztalod. Gyakorlatilag, embertudattal válsz Istenné. Ehhez az ezoterikusnak mondható mentális folyamatodhoz, csak azt kívánom, hogy Isten éltessen sokáig.

 

Matécz Zoltán

2016.04.03.

matecz.zoltan@gmail.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr418555930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása