Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • Mesterséges Geci: OMFG... azt hittem a "Bölcs Árnyék" és még millió meg egy nicken író futóbolond egyedül van. Miért... (2024.08.29. 00:23) Fehér lyuk.
  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2017.08.12. 00:37 futotuz

Babona.

Babona.

Nagyon sokat vitatott téma az, hogy a babonásnak ítélt jelenségek, működnek-e az életünkben, vagy sem? Hiszen, vannak olyan embertársaink, akik hisznek benne, és természetesen olyanok is akadnak szép számmal, akik tagadják. De akkor, hol az igazság?

A babona úgy működik rajtunk keresztül, hogy a babonásnak ítélt jelenség észlelése során, mi magunk biztosítunk hozzá lelki érzéseket. Mivel az életenergiánkból származó lelki érzéseink, olyan szellemi módon irányítható mentális erőhatásaink, amelyekkel megteremtjük mindazt magunknak, amire irányult az elménkben. Így általában, szerencsét vagy szerencsétlenséget teremt számunkra.

Így a babonás emberek, a saját kellemetlen tapasztalataikat, amelyek igazolni látszanak a babonás jelenségben, éppen a saját lelki érzéseiknek köszönhetik. Míg a babonát tagadó emberek, nem tulajdonítanak jelentőséget az észlelt jelenségnek, így lelki érzések nélkül veszik azokat tudomásul. Ezért azok, egyáltalán nincsenek hatással az életükre. Sem pozitív, sem pedig, negatív hatással.

Mert a babonás emberek, akaratlanul is, a teremtés aktusát szolgálják. A tudatos teremtés ugyanis, éppen arról szól, hogy a kellemes szellemi gondolataink által elképzelt vágyainkhoz, pozitív lelki érzéseket rendel az elménk. Ezek a lelki érzéseink, megteremtik számunkra mindazt, amire a kellemes szellemi gondolataik segítségével irányítottuk őket. Babona esetén pedig, éppen a babonás szellemi gondolatainkhoz társuló lelki érzéseink formálják, a megtapasztalható valóságunkat.

Ezért kedves babonás olvasóm, hidd el, hogy a teremtés képességével rendelkezel te magad is. Ha a babonában kódolt kellemetlen szellemi gondolataid irányítása mellet, a negatív lelki érzéseid, meg tudják teremteni számodra mindazt a kellemetlenséget, amit a jelenséghez kapcsoltál mentális módon, akkor a jó dolgokat is meg tudod teremteni megadnak.

Csak arra van szükséged, hogy nevesd ki magadból a babonás tévhited szellemi irányítását. Helyette gondolj arra, hogy a megszokott jelenség ezek után, nem kellemetlenséget, hanem kellemes dolgokat fog eredményezni számodra. Így pozitív lelki érzéseket aktivizálva az elmédben, pozitív élmények megtapasztalásában lehet részed.

Ha például, a fekete macska látványához, nem a kikerülhetetlen kellemetlenséget rendeled az elmédben, hanem azzal ellentétes módon, mindig kellemes meglepetéseket, akkor szerencsésnek érezheted magad. Mert a kellemes szellemi gondolataidhoz rendelt pozitív lelki érzéseid, mindig kellemes élményeket teremtenek számodra.

A materialista neveltetésű hitetlen emberek körében, a vallás minden fajtája, népi hiedelmet kifejezni képes babonának számít. Ezért a materialista képzést kapott pszichológusok, a szellemi gondolatainkat és a lelki érzéseinket, az elménk sajátságos funkcióiként kezelik. Mint mentális adottságainkat.

Nyilvánvaló módon, az elménkben vagyunk tudatosak. Vagyis, az elménkben tudatosodnak a szellemi gondolataink és a lelki érzéseink. Következésképpen, nem ott alakulnak ki azok, hanem csupán az elménkben hasznosulnak. Mint mentális módon kezelt szellemi információk és lelki érzések erőhatásai.

Mert a szellemi gondolatainknak, csak informatív értékei vannak, míg a lelki érzéseink, mint mentális módon irányítható erőhatások érvényesülnek az elménkben. Az elménk ugyanis, összekapcsolja a számunkra fontos szellemi gondolatainkat és a lelki érzéseinket, és hiteket formál belőlük. Majd ezek az elménkben formált hiteink, a memóriánkba kerülnek. Az elménk mentális háttértárolójába. Ahol a szellemiségünk a mentális „raktárkezelőnk”.

Addig, ameddig a pszichológiában, nem nyernek racionális értéket a szellemi gondolataink és a lelki érzéseink, addig a belőlük formált hiteink valóságformáló képessége sem kristályosodik ki a tudományban. Addig pedig, a hiteink továbbra is, babonás jellegű sorsformáló képességekkel fognak bírni. Amely mentális hatás, továbbra is komolytalan tudományos értéket fog csupán képviselni számunkra.

Attól azonban, hogy a tudomány babonaként értelmezi a dolgot, még működik az. Mégpedig, azok számára, akik lelki érzéseket invesztálnak a jelenségbe. Mert a hitünk nem más, mint lelki érzésekkel alátámasztott, céltudatos szellemi gondolatunk. Amelyben a céltudatos szellemi gondolatunk informatív értéke képviseli a kívánt mentális formát, míg a hozzájuk társuló lelki érzéseink fogják azt megvalósítani számunkra, mint irányított mentális erőhatásaink.

Így a lelki érzéseink, vagy megteremtik számunkra a vágyott valóságot, vagy pedig, motiválnak bennünket arra, hogy a valóságunkat mi magunk alakítsuk át, a vágyaink szerint. Mégpedig, az aktív tudatos cselekedeteink által.

Mert a lélek által, a teremtő él bennünk. Így vele együtt, a teremtőképességet is magunkban hordozzuk. Mégpedig, a hiteink révén. De ameddig nem használjuk ezt az Isteni adottságunkat tudatosan, addig csupán babonás jelleggel utal arra, hogy a megtapasztalható sorsunk, a hiteink által formálható.

Ezek a jelenségek tulajdonképpen azért lettek babonás értékű dolgok, mert értelmes tudományos magyarázatot még nem nyertek. Ezért elbagatelizálva azokat, babonás értéket kaptak. Mint értéktelen népi hiedelmek szerepelnek a tudományos írásokban.

De a tudománynak is vannak olyan tanításai, amelyek nem nyertek még tudományos értékű bizonyítást. Ott van például, az evolúció elmélete. Még egyetlen fosszilis bizonyíték sincsen a létezésére. Vagy esetleg, a tömegvonzás elmélete. Amely szerint, a testek tehetetlen tulajdonságát képviselő tömegértékük, a vonzás képességével rendelkezik. Mint egy passzív-aktivitás. De a téridő elméletén alapuló relatív fizika, még sok ilyen bizonyíthatatlan állítást takar. Miközben, sem a tér, sem pedig, az idő mibenléte, nincsen még tisztázva a tudományban. Ezért, ezek olyan babonásként értékelhető állítások, amelyek nem nyertek még bizonyítást a tudományban.

Bizonyosságként, egyetlen relatív emberi ismeret sem képes érvényesülni. Mert az elménk, sohasem találkozik közvetlen módon a valósággal. Csupán az erősen korlátozott képességű érzékszerveink informatív értékei utalnak a valóság lehetséges létezésére. Ezért legfeljebb, csak reális elképzelésünk lehet a valóságról. Hogy az elképzelésünk mennyire reális, az attól függ, hogy milyen módon vagyunk képesek alkalmazkodni a valóság eseményeihez.

Amely jelenségek, a tudományos szintű valóság elképzelésétől távol állnak, babonás besorolást kapnak a tudományos szakemberektől. Nevetségesnek tartott, népi hiedelmekként juthatnak csak érvényre a valóságunkban. Amitől a tudományos módon kondicionált, tanított, nevelt emberek, természetesen elfordulnak.

Bizonyosságot az elménk, csak meditatív állapotban szerezhet. Amikor az Univerzum mágneses alapú abszolút Elméjéből, abszolút értékű tévedhetetlen információt szerez. Ezen alapszik, minden ezoterikus tanítás. beleértve a vallásokat is. Amely ezoterikus tanítások, éppen arra utalnak, hogy hogyan fokozható a lelkinek értelmezhető spirituális életünk. Vagyis, hogyan használjuk az elménket ahhoz, hogy mindig pozitív lelki érzéseket aktivizáljon számunkra, a valóságunk pozitív átalakítására irányulva.

Erről szól, az általam javasolt tudatos teremtés képessége. Amelynek keretében, a kellemes szellemi gondolatainkkal, mindig pozitív lelki érzéseket irányítunk, a valóságunk vágyaink szerint való átalakítására. Amely az én életemben működik. A „tanítványaim” életében is, természetes módon működik. Ha ez babona, akkor büszkén vállalom azt, hogy babonás vagyok. Mert teremtőképes lelki életet élhetek általa. Amelyben, nem a sors kiszolgáltatott áldozata vagyok, hanem a tudatos alakítója, formálója, teremtője lehetek.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2017.08.12.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr312740960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása