Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2017.08.12. 21:02 futotuz

Relatív indukció.

Címkék: relatív indukció

Relatív indukció.

Az Univerzum mágneses alaphalmazának az oszthatatlan alaptömegei, egy olyan alapközeget biztosítanak szerintem, amelyek szervezett együtt rezgése során, a kozmikus szintű mágneses hullámok alakulhatnak ki.

Amelyekben a mágneses hullámhossz, informatív értéket képvisel, míg a mágneses frekvencia révén az energia terjed, folytonos erőimpulzus sorozatok formájában. A kozmikus hullámok, a hullámhosszaik révén, az egész Univerzum mágneses terét uralják. Mivel, abban alakulnak ki, mint állóhullámok. Míg az irányításuk alatt álló frekvenciákban terjedő energia, elvégzi azt az induktív munkán alapuló elektromos állapotváltozást, amire a hullámhosszok irányítják őket.

Ezért, ezek a kozmikus szintű mágneses hullámok, abszolút értékűek az Univerzumban. Elvégzik az elektromos anyagi részhalmazok, viszonyítható állapotban való kialakítását, és az abban rezgési szinten történő stabil megtartását.  Ennél fogva, az összetett elektromos anyagi részhalmazok létezése és mozgásállapotai, a kozmikus szintű mágneses hullámok által jött létre, és az tartja őket állandó jelleggel viszonyítható „P” létezési állapotban.

Vannak azonban, az Univerzum mágneses terében lokális, azaz helyi jellegű mágneses hullámok is. Amelyek az elektromos szerkezetű anyagi minőségek közegeiben, és azok körül alakulnak ki. Mint az Univerzum relatív, azaz szekunder jellegű, másodlagos mágneses hullámai. Ezért, az Univerzum mágneses teréből, csak annyit uralnak, amennyi az anyagi eseményükről még, induktív hírt képes adni.

Mert ezek a másodlagos hullámok, fordított irányú induktív hatást fejtenek ki. Így főképpen az anyagi minőségek belsejére, és a közvetlen környezetükre jellemzőek. Amelyek ennél fogva, lehetnek elektromos hullámok is. Mert az elektromos hullámok is, ugyanazokat a mágneses alapú oszthatatlan térelemeket aktivizálják, mint a mágneses hullámok. Vagyis, az oszthatatlan alaptömegeket.

A primer, azaz elsődleges kozmikus mágneses hullámok tehát, nem közvetlenül a testtömegekre fejtik ki az induktív hatásukat, hanem a testtömegek sajátságos külső és belső másodlagos, szekunder mágneses hullámaival vannak közvetlen kapcsolatban. Ez a kozmikus szintű induktivitás alapja.

A relatív, azaz másodlagos indukciókon alapuló induktivitás pedig, ellentétes irányú. Éppen az Univerzum mágneses terére fejtik ki a hatásukat. Mint induktív ellenhatások. De ezek a másodlagos hullámok, működnek persze egymás között is. Amikor az egyik másodlagos hullám mágneses, míg a másik elektromos. Illetve, két másodlagos mágneses hullám között is. Ezt hasznosítjuk, az elektromos és mágneses berendezéseink működtetései közben. Mint másodlagos, azaz relatív indukción alapuló hatásokat.

Így a másodlagos hullámok, induktív visszacsatolást hajtanak végre az Univerzumban. Egyfajta sajátságos reakcióként értelmezhető, induktív visszahatást, az elsődleges induktív hullámok alapvető akciójára. Így a kozmikus mágneses hullámok alapinformációira, visszaigazolásra alkalmas válaszinformációkat tartalmaznak, a másodlagos anyagi szintű hullámok. Az ő sajátságos hullámhosszaikban.

Ebben az induktív viszonyban, az elsődleges hullámok hullámhosszainak az informatív értékei jelentik a kozmikus ismereteket, míg a szükségszerű válaszinformációkat, a másodlagos hullámok induktív ellenhatása biztosítják.

Úgy is fogalmazhatjuk, hogy az elsődleges kozmikus hullámokban, az Univerzum abszolút ismereteiről szóló mágneses információk vannak, míg a másodlagos anyagi hullámokban, a gyakorlati szinten megtapasztalt ismeretek tudásértékű válaszinformációi szerepelnek. Ilyen módon jut az Univerzum abszolút Elméje tévedhetetlen tudáshoz, az összetett elektromos anyagi valóság, ellentétes irányú induktív képességei révén.

Mert a mágneses alaphalmaz, amelyben a kozmikus mágneses hullámok kialakulhatnak, tárolódhatnak, és közlődhetnek az összetett elektromos anyagi részhalmazok objektív valósága felé, az Univerzum abszolút Elméjeként fogható fel. Mert a mágneses hullámok hullámhosszaiban, a kozmikus eredetű mágneses információ van kódolva.

Ennek az abszolút Elmének, egy teljesen sajátságos, kozmikus szintű öntudata van. Ezt a kozmikus szintű, abszolút Intelligens öntudatot nevezik az idealista filozófiákban, Istennek. Mi pedig, relatív intelligenciával rendelkező elméjű élőlények vagyunk. Teremtett anyagi részhalmazokként pedig, mi is az abszolút Elme szellemi gondolatai vagyunk. A teremtőnk virtuális valóságában élő értelmes emberi lények.

Relatív intelligenciával felruházott értelmes emberekként, megvan a mentális lehetőségünk arra, hogy a kauzális ok-okozati viszonyokat felismerve, és megértve, megismerhessük az Univerzum abszolút öntudatát. Nem válhatunk mindentudókká, mint a teremtőnk, de szükség esetén, annyit meríthetünk az Isteni szintű mindent tudásból, amennyire éppen szükségünk van, a mentális fejlődésünk érdekében.

Mert az emberi társadalmak fejlettségi szintjét, mindig az aktuálisan kialakult mentális fejlettségi szint határozza meg. Így anyagi szinten, sohasem lehetünk fejlettebbek, mint amennyire mentális szinten fejlettek vagyunk. Így az anyagi fejlődésünk, nem nélkülözheti a mentális fejlődésünket.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2017.08.12.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6512742224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nerir 2019.09.10. 16:56:01

Tetszik amit leirtál.. elgondolkodtató.

futotuz 2020.08.01. 06:28:46

Köszönöm szépen! Üdv.
süti beállítások módosítása