Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2018.03.03. 08:45 futotuz

Női agy.

Címkék: női agy

Női agy.

Nagyon sok ember próbálta már megérteni a női agy működését, de teljesen sikertelenül. Ezért most, én is megpróbálom értelmezni, bár kissé sajátságos módon. Természetesen, a teljesség igénye nélkül. Csupán, az alapvető különbségekre utalva. A női és a férfi agyban zajló alapvető mentális eseményeket figyelembe véve.

Először is, azt kell tudnunk, hogy az agyunkban működő elménkben vagyunk mindig tudatosak.  Az elménk pedig, alapvetően két dologra fordít figyelmet. A szellemi gondolatainkra és a lelki érzéseinkre. Mert éppen az a célja, hogy a két mentális tényezőt összekapcsolja egymással, és ilyen módon, egy közösített hitté formálja őket. Mert a szellemi gondolatainknak, csak informatív értékei vannak. Míg a lelki érzéseinknek, életerő impulzusai. Így az elménk, a szellemi gondolatokkal formált reális elképzeléseinket, aktív életerővel töltik fel, a lelki érzéseink hozzáadásával.

Amelyik szellemi gondolatunkhoz nem csatol lelki érzéseket az elménk, azok feledésbe merülnek. Mert nem lettek igazán fontosak számunkra. Így nem terhelik tovább az elménk tudatosságát. Több ezer szellemi gondolatunk ébred naponta, de csak nagyon kevésre emlékezünk estére. Mert a lelki érzések nélküli gondolataink, egyszerűen kitörlődtek a tudatunkból. Feledésbe merülnek.

Pontosan így működik a férfi és a női agyban is az elménk. Azzal az alapvető különbséggel, hogy a női agyban az elme, sokkal érzelmesebb. Jóval több lelki érzelemre fogékony. Olykor a józanész ellenében is. Míg a férfiak agya, inkább racionálisabb. Ami azt jelenti, hogy főképpen a szellemi gondolatok irányítják. Akár a lelki érzések rovására is.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nők, szinte mindig tudják azt, hogy mit akarnak, hogy mit szeretnének. Mert a vágyaikat, eleve késznek látják. Olyan valóságosnak, hogy már előre képesek örülni azoknak. A férfiak pedig, többnyire azt tudják, hogy valamit ésszerűen, hogyan lehet megvalósítani. Vagyis, míg a nők naivan, csak a végeredményre koncentrálnak szellemi szinten, addig a férfiak inkább, a lehetséges megvalósítás racionális folyamatára összpontosítanak.

A racionalitás arra utal, hogy valamit hogyan lehet ésszerűen elkészíteni. Vagyis, a teljes folyamatra fókuszál. Kezdettől a teljes megvalósulásig. Míg az érzelmi megközelítés, mellőzi a racionális szintű ésszerű igényeket. Gyakorlatilag, nem is érdekli nagyon az, hogy valami hogyan készül el, csak kész legyen. Sokszor, szinte teljesen mindegy az, hogy milyen áron.

Ilyen módon a nők, sokszor ellentmondásba kerülnek a párjaikkal. Mert nem látják megfelelő módon, az elképzelt kérésük racionális elkészíthetőségének a teljes folyamatát. Ezért, mivel az elképzeléseikben már látták a vágyuk tárgyát vagy eseményét, ezért jobban ragaszkodnak ahhoz. Mert olyan valóságosnak látták a képzeletükben, hogy már annak az igazi valóságához is ragaszkodnak.

A férfiak pedig, éppen mert racionális gondolkodók, a vágyaikat is ésszerűen próbálják elképzelni. Mivel az gyakran nem sikerül, ezért inkább lemondanak a vágyaikról is. Egyszerűen annak könyvelik el, hogy racionális módon, elképzelhetetlen a dolog vagy esemény. Vagyis, irracionális. Ezért, nagyon sok vágyuk elhal a racionalitásuk „oltárán”. Míg a nők, sokkal kitartóbbak a vágyaikkal szemben.

Így a családi élet lényege éppen abban rejlik, hogy a nők és a férfiak, kiegyenlítsék egymás mentális hiányosságait. Ami azt jelenti, hogy a közösen tervezett vágyaikhoz, közösen teremtik meg a mentális egyensúlyt. A férfiak racionalitása és a nők érzelmessége, együtt jut érvényre a normális párkapcsolatokban. A családi vágyak által meghatározott közös célok elérése érdekében.

A családi élet, éppen erről szól. Ahol a családtagok, közösen képzelik el a vágyaikat, és ilyen módon, sokkal több racionalitás és érzelem jut a közös vágy elképzelésébe. A Bibliai írás pedig, kimondja azt, ha többen vannak egy akaraton, akkor az, nagyobb intenzitással fog megvalósulni. De ilyen módon már érthető is a dolog. Mert ha többen vannak egy akaraton, akkor ugyanazt a dolgot vagy eseményt, többen képzelik el. Így sokkal több szellemi szintű racionális részlet kerül a helyére, és sokkal több lelki érzelem fogja azt támogatva motiválni.

Ilyen módon, a női gondolkodásmód, sokkal közelebb van a tudatos teremtés lehetőségéhez. Éppen azért, mert a vágyak elképzelése során, nem vész el a részletekben. Eleve célirányos. A tudatos teremtésnek pedig, éppen ez az apropója. Elképzelni valamilyen vágyott dolog vagy esemény létezését, a maga teljességében. Majd ahhoz az elmében realizált elképzeléshez, teremtőképes pozitív lelki érzéseket kell adni. Ami nem is olyan nehéz, mert ha a vágyunk valóságát látjuk az elménkben, akkor már, pozitív érzések szabadulnak fel a lelkünkből.

Ezek a lelki érzéseink beépülnek a mentális módon készült képzeletünkbe, majd éltetik, animálják, megelevenítik azt. Amikor pedig, már látod az elmédben a képzeleted működését, akkor még több örömérzés szabadul fel a lelkedből. Akkor mondd azt, hogy ÁMÍEN. Azaz LEGYEN. Ez az igazi ima lényege. Elképzelni annak a tökéletes valóságát, amire vágyunk. Olyankor tárgyalunk Istennel, a teremtővel.

Tulajdonképpen arról van szó, hogy az Isten bennünk él a lélek által. Amikor az elmédben képzeletet alkotsz, a szellemi gondolataid informatív értékei segítségével, akkor azt a mentális képedet, a te Isteni minőséged szemléli az elmédben. Mivel az általa sugallt vágy valós megjelenését tapasztalja a mentális képzeletedben, ezért mondatja veled azt, hogy ÁMEN. Mert annak a képzeletbeli valóságnak az élményét kívánja megtapasztalni az életedben. Miközben egyértelmű jelzésként, örömérzéseket szabadít fel számodra.

Az ÁMEN kifejezés éppen arra utal, hogy a lelked által benned élő Isteni minőséged, tökéletesen egyetért azzal az elképzeléssel, amit az elmédben formáltál, mert az ő vágy szerint észlelt akaratát látja megvalósulni benne. Vagyis, a közben felszabaduló örömérzésekkel, éppen azt fejezi ki számodra, hogy azt az élményt kívánja megtapasztalni az anyagi valóságodban, amit a képzeletedben már látott.

Ilyen módon, tökéletes harmóniában élhetsz, a lelked által benned élő Istennel. Vagyis, a szellemi szinten működő racionális képességeink nem azért vannak, hogy azok irányítsák az életünket, hanem csupán azért, hogy a folyton változó vágyainkról, minél tökéletesebb, minél valósághoz hűbb elképzelést tudjunk alkotni az elménkben. Így a szellemi szintű műveltség, nem lehet öncélú. Mert mindig, a lelki érzéseinket kell, hogy szolgálja.

Ezért, a női agy működése, sokkal közelebb van az Isteni akarat folyamatos megvalósításainak a lehetőségéhez. Mert, eleve érzelmi alapon működik. Ahol a racionalitás, nem hátráltatja számottevően az érzelmi jelleg érvényesülését. Így a női agy által Isten, sokkal közvetlenebb módon élheti meg az anyagi valóságunkat.

Ahhoz, hogy a férfiak agya az Isteni elvekre fókuszáljon, meditatív állapotba kell kerülnie. Amelynek keretében, erősen lecsökken a szellemi aktivitás. Annak arányában erősödik meg a lelki jelenlét. Vagyis, a testünkben elkülönült Isteni öntudat. Amely az elménkben tudatosodó lelki érzéseinkkel, mindig megmutatatja a helyes irányt. Csak figyelnünk kellene a vágyainkra.

Minden ezoterikus tanítás azt állítja, hogy „minden értelmes ember, egy spirituális lény”. De azt, hogy ez pontosan mit jelent, arról keveset beszélnek. Pedig, nagyon egyszerű a dolog. A lélek által bennünk élő Isteni minőségünk, szellemi szinten irányítható lelki érzéseket biztosít számunkra ahhoz, hogy a valóságunkat formálni tudjuk. De, csak a pozitív lelki érzéseink szolgálják bennünk, az Isteni teremtés akaratát.

Amikor haragosak vagyunk, akkor ezeket a teremtésre szánt lelki érzéseinket, fordított polaritással, negatív módon juttatjuk érvényre a megtapasztalható valóságunk formálása során. Ezért azok, fordított értelemben, azaz ellenünk fejtik ki a valóságformáló képességeiket. Pszichoszomatikus eredetű betegségek, és a rossznak minősíthető sors kialakítását végzik el az életkörülményeinkben.

Annál spirituálisabb vagy, minél több pozitív lelki értést aktivizálsz az elmédben, és tudatosan lemondasz arról, hogy a teremtésre szánt lelki érzéseidet, negatív polaritással használd. Ilyen módon, mindig az Isteni eredetű teremtés szeretetérdekeit szolgálod az életedben. Ami az életed testi és egyéb anyagi minőségét is javítani fogja.

Egy egyszerű szellemi döntéssel, tudatosan mondj le a rosszról, hogy a pozitív lelki érzéseiddel, a jót szolgálhasd. Mert a lélek által, Isten éltet. Nem lehetsz Isten szolgája úgy, hogy a tőle származtatható pozitív lelki érzéseidet, negatív értelemben, éppen a teremtés ellen használod. Mert Istent szolgálni, csak pozitív lelki érzésekkel lehet. Azok pedig, mindig a megoldás-centrikus, kellemes szellemi gondolatok hatására aktivizálódnak az elménkben. A tudatos teremtés alkalmával.

A problémák tehát, nem azért merülnek fel az életünkben, hogy tönkretegyék azt. Hanem azért, hogy a problémák ismeretében, mielőbb megoldás-centrikus módon gondolkodva, a tudatos teremtés lehetőségével éljünk. Vagyis, hagyjuk Istent érvényesülni az életünkben. A teremtőt. Aki bennünk pont arra vár, hogy a mi szellemi gondolatainkkal, határozzuk meg racionális módon a vágyaink tárgyát vagy eseményét azért, hogy teremthessen számunkra. Mégpedig olyan valóságot, ami boldogságban képes tartani bennünket.

Érzelmességénél fogva, a női agy, sokkal alkalmasabb erre az Isteni feladatra. Míg a férfiagy számára, inkább a meditatív lehetőség nyílik. De meditatív elmeállapotra tulajdonképpen, éppúgy alkalmas a női agy is, mint a férfiak agya. Oly annyira, hogy aki állandóan szeretetben jár, szinte mindig meditatív állapotba kerül az elméje. Függetlenül attól, hogy férfi az illető vagy nő. 

Ezért a női agy, spirituális szempontból véve, sokkal ideálisabb, mint a férfiak agya. Mert az elméjükön keresztül, sokkal közvetlenebbül él Isten, a lelki érzések aktivitása által. Mert a nők többnyire, a lelki érzéseik alapján hozzák meg a szükséges döntéseiket.

Az emancipáció során kialakult női egyenjogúság miatt, a nők is sokkal műveltebbek lettek. Így nagyon sok nő, már a szellemi gondolatait engedi előtérbe, a mentális döntéseit illetően. De alapjába véve, akkor is minden nő, inkább érzelmi alapon él. Ez az állítás, amilyen sértőnek tűnhet szellemi szempontból véve, olyan csodálatos elismerés, spirituális szinten.

Mert alapvetően tudnunk kell azt, hogy amikor mentális síkon döntéseket hozunk, bármilyen problémánk megoldása érdekében, azokkal a határozatainkkal, minden esetben mentális erőket hozunk működésbe. Vagyis, szellemi síkon irányítható lelki érzéseket. Mert a lelki érzéseink, az életünk energiájából származva, mentális életerő impulzusokat képviselnek. Amelyek éppúgy motiválnak bennünket közvetlen módon a cselekedetek végrehajtására, mint ahogyan közvetve, szabályozzák az életünk megtapasztalható részeseményeit.

Mert, amíg Isten, a lélek által bennünk él, éltet minket, addig a lelki érzéseink, a mi Isteni minőségünk akaratát fejezik ki, és teremtésre képes mentális erőt biztosítanak számunkra. Amit szellemi szinten irányíthatunk. Éppen azért, hogy a szellemi szinten meghozható döntéseinkben, az ésszerűség, a racionalitás, az élethelyzetekhez való ideális alkalmazkodás jusson érvényre. Amit már, szabad akaratnak nevezhetünk. Az értelmes ember szabad döntésének. Ami a nők esetében, még mindig a lelki szintű érzelmi dominanciával jut érvényre. Míg a férfiak esetében, inkább a racionális szintű szellemi okoskodás a mérvadó.

Ezért, a nők, sokkal tevékenyebbek. Mert őket, a lelki érzéseik irányítják. Míg a férfiak, szellemi szintű kibúvókat keresnek ahhoz, hogy kikerüljenek a cselekvés kényszere alól. Vagyis, sokkal könnyebben halogatják el azokat a tevékenységeiket, amit amúgy, mégis meg kell cselekedniük.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2018.03.03.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr413711402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása