Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2018.04.24. 07:26 futotuz

Mentálhigiénia.

Címkék: mentálhigiénia

Mentálhigiénia.

A „higiénia” szó fogalmi jelentése az, hogy az értelmes ember, mindent megtesz, az egészsége megőrzése érdekében. Rendszeresen tisztálkodik, tiszta ruhákban jár, tisztán étkezik, tiszta otthont tart fenn, tiszta munkahelyen dolgozik. Vagyis, mindig tudatosan tisztán tartja a környezetét.

Hasonló a helyzet, a „mentálhigiénia” szó fogalmi jelentése esetén is. Ahol a „mentál” előtag, arra utal, hogy az elménkben tudatos szellemi gondolataink és lelki érzéseink tisztaságáról, nekünk kell gondoskodnunk ahhoz, hogy azok pszichoszomatikus módon, fenntartsák számunkra, a kívánt egészséges testi állapotot.

Ami azt jelenti, hogy mentális módon akkor vagy higiénikus, ha az elmédben is takarítasz rendszeresen. Mert az elmédben, szemétnek minősül minden olyan szellemi gondolatod, amelyik kellemetlen, és negatív lelki érzéseknek biztosít valóságformáló lehetőséget az életedben. Ezért, rendszeresen takarítsd ki a kellemetlen szellemi gondolataidat az elmédből, és a memóriádból. A memóriádból, a megbocsátás segítségével tudod ezt a mentális takarítást elvégezni.

A megbocsátásról itt most nem írok külön, mert ilyen című írásom már van. De az tény, hogy a memóriánkat, csak a megbocsátás segítségével tudjuk kitakarítani, az oda került negatív érzéseken alapuló hiteinktől.  

Ha mentális módon nem vagy higiénikus, akkor teljesen védtelen vagy a pszichoszomatikus eredetű betegségek ellen. Vagyis, hiába vagy higiénikus az életed mindennapi gyakorlatában, ha az elméd belülről szennyezett, éppúgy a betegségek felé élsz. Ráadásul, azokon a betegségeken, az orvostudomány nem is nagyon képes segíteni. Mert az ok, belül van. Az elmédben vagy a memóriádban. Így a felületi kezelés, szinte teljesen hatástalan.

A „pszichoszomatikus” jelző arra utal, hogy a pszichénket jelentő elménket rosszul használtuk, ezért az szomatikus, azaz testi elváltozást okozott számunkra. Az elménket pedig, csak akkor tudjuk rosszul használni, ha kellemetlen szellemi gondolatok hatására, negatív lelki érzéseknek biztosítunk valóságformáló lehetőséget az életünkben.

Így valójában, ez a mi saját felelősségünk. Ami egyben azt is jelenti, hogy akinek pszichoszomatikus eredetű betegsége alakult ki, az felelőtlenül használta az elméjét. Mert nem ismeri az elemi mentális alapszabályt, amely szerint, tudatosan kerülni kell minden kellemetlen szellemi gondolatot. Mert azok, a teremtésre alkalmas lelki érzéseinket, negatív polaritással aktivizálják. Vagyis, éppen ellenünk.

Így a mentálhigiénia, alapvetően mentális tisztaságot jelent. Amit a kellemes szellemi gondolataink, és a hozzájuk társuló pozitív lelki érzéseink garantálhatnak csak. Egészséges testi állapotot tartva fenn ez által.

Így a mentálhigiénia, mint pszichológiai fogalom, a szellemi gondolataink és a lelki érzéseink tisztaságára utal. Azok pedig, akkor tiszták csak, ha a kellemes szellemi gondolataink hatására, pozitív lelki érzésekkel élünk. Minden más esetben, mentális szennyeződések terhelik az elménket, és azon keresztül a memóriánkat.

Az elménkben, csak pillanatnyi feszültséget képesek előidézni, ezek a mentális szennyeződések. Míg az elménk mentális háttértárolójába, a memóriánkba épülve, tartósan szennyezni képesek a mentalitásunkat. Azt a személyes mentális vonatkozásunkat, amelyikkel a megtapasztalható életeseményeinkhez viszonyulunk. Így minden értelmes embernek, saját felelőssége az, hogy milyen mentalitással éli a társadalmi életét. Számomra röviden, ezt jelenti a mentálhigiénia.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2018.04.24.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2513858698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása