Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2018.10.26. 10:40 futotuz

Kvalitás.

Címkék: kvalitás

Kvalitás.

A tömeg, a kvantitatív kiterjedést biztosító agyagmennyiség tehetetlenségének a mértéke. A hatásokkal szemben tanúsított passzív ellenálló képessége, tulajdonsága. Így a tömeg és a tehetetlenség, két teljesen különböző fogalom. Ezért a tömeg, az anyagi kiterjedés méretétől függ, ami mindig arányos a test tehetetlenségével.

Kvalitás = Minőség, milyenség, érték, tulajdonság, adottság, képesség, viszony

Kvantitás = Kiterjedés, mennyiség, viszonyíthatóság, amivel számolni lehet

A fizikai testek tömegei, kvantitatív kiterjedéseket biztosítanak az objektívnek megismert valóságunkban. A közöttük fennálló viszonyokat, az erő és az energia hatásai biztosítják, kvalitatív módon.

Ha a kvantitatív mennyiségeket a számok jelképezik a matematikában, akkor kvalitatív minőségek nem mások, mint a számok közötti matematikai műveletek. Mert ezek a matematikai műveletek, viszonyt tartanak fenn, a számok mennyiségi értékei között. Amelyek ennél fogva, képesek leképezni számunkra a fizikai eseményeket.

Ehhez hasonlóan, két kvantitatív anyagi kiterjedéssel rendelkező ember között fennálló kvalitatív értéket, a kettőjük között kialakult viszony határozza meg. Az ő saját, szubjektív döntésük alapján. Amely a szeretettől a gyűlöletig terjedhet.

Ha tehát, az Univerzum oszthatatlan alaptömegei nyugalomban lennének, akkor közöttük nem lehetne semmiféle olyan változást eredményező viszonyuk, aminek értékelhető számértéke lehetne. Mivel azonban, ezek az oszthatatlan alaptömegek sem felfüggesztve, sem pedig, alátámasztva nincsenek stabilan, ezért tehetetlen módon keresik a nyugalmukat. Vagyis, állandóan helyezkednek tehetetlen módon, folyamatosan ütköznek egymással, rezegnek. Apró erőimpulzusokkal igazodva egymás mellett, szervezetlen módon. Miközben az egyenjogúságuk miatt, félretolni vagy félrelökni egymást képtelenek. Egy folyton rezgő mátrix alakot öltve.

A szervezett együttes rezgésükkel pedig, mágneses hullámokat alakítanak ki. Amelyben az oszthatatlan alaptömegek tehetetlen rezgéseiből adódó részerő impulzusaik, a hullámhossz által meghatározott irányban terjedhetnek, a frekvencia által biztosított erőimpulzus sorozatok formájában. Így a frekvencia által közvetített erőimpulzus sorozatok, egy irányba hatást gyakorolva, folytonossá teszik az erőimpulzusok átadási folyamatát. Ezt hívjuk energiahatásnak.

A tehetetlenség tehát, akkor valósul meg tisztán, ha nincsen viszony a kvantitatív kiterjedésű tömegértékek között. Vagyis, nincsenek egymással közvetlen kvalitatív kapcsolatban. Amikor ugyanis, kapcsolatba kerülnek egymással, akkor a kvantitatív kiterjedést biztosító tömegeik ütődnek egymásnak, ütköznek, konfrontálódnak egymással, és ez a közvetlen viszonyuk, tehetetlen módon mutatja meg a kvalitásukat. A tehetetlen viszonyukban rejlő rejtett képességeiket, adottságaikat, tulajdonságaikat, minőségeiket.

Amikor az energia, mint mágneses alapú kvalitás alakítja, formálja, szervezi az oszthatatlan alaptömegek halmazából, az összetett szerkezetű elektromos anyagi létformákat, akkor nem pusztán arról van szó, hogy a mágneses alapú energia, induktív munkát végez. Mert céltalanul az energia nem terjed. Mivel az energia terjedéséhez, nem csupán a mágneses frekvenciára van szükség, hanem a mágneses hullámhosszra is. Ami a mágneses alapú információt képviseli a mágneses hullámokban.

Vagyis, mindig a mágneses hullámhossz informatív értéke határozza meg azt, hogy a mágneses frekvencia által szállított energia, milyen mértékű induktív munkát végezzen, az elektromos anyagi részhalmazok tömegein. De önmagában véve, a mágneses hullámhosszt sem nevezhetjük kvalitásnak. Így a kialakult mágneses hullámok, csak eszközei lehetnek a kvalitásnak.

Mert a kvalitás nem más, mint az Univerzum kozmikus szintű abszolút Öntudata. Amely a kozmikus szintű mágneses hullámokat használja fel arra, hogy az elektromos anyagi valóság részhalmazainak a rezgéseit kialakítsa és fenntartsa. Mert a mágneses alaphalmaz, amely a mágneses hullámok kialakítására, tárolására, és közlésére alkalmas, az Univerzum abszolút Elméjének számít. Mivel minden mágneses hullám, informatív értékkel rendelkezik. Így a mágneses alaphalmaz, a mágneses hullámokban kódolt információ kezelésére alkalmas.

Mivel pedig, a kozmikus szintű információk kezelése intelligenciát igényel, ezért az a kvalitás, ami ezt tudatosan irányítja, nem más, mint az Univerzum abszolút értékű Öntudata. Amit Istenként tisztelnek, az idealista kultúránk képviselői.

Egy lehetséges kezdet tehát, úgy alakulhatott ki, hogy az alapkiterjedéseket biztosító oszthatatlan alaptömegek, egy egységes alapközeget alkottak. Amelynek a mátrix szerkezetében, minden alaptömeg, csak rezgett szervezetlenül. Mert tehetetlen módon keresték a nyugalmukat. Ebben a folyton rezgő alaphalmazban alakultak ki a mágneses hullámok. Mint az oszthatatlan alaptömegek szervezett együttes rezgései. Amelyekben a hullámhossz informatív értéke határozta meg a frekvencia energia értékének a terjedési irányát.

Kezdetben tehát, valóban csak az Ige volt. Mert az abszolút Elmében, kialakult a mágneses hullámhossz, mint kozmikus információ. Az Ige Istennél volt, és Isten, maga volt az Ige. Vagyis, a mágneses hullám hullámhossz szerinti Igei értékét, amelyben az energia terjedhet, a kozmikus Öntudat határozta meg. Mert az abszolút Öntudatban rejlő kozmikus szabad akarat, nem más, mint Isten.

Mivel az ige, cselekvést, történést és létezést jelentő szó, ezért a mágneses hullámokban kódolt, Isteni eredetű kozmikus Ige is, olyan rezgési eseményeket határozott meg, amelyek az összetett szerkezetű elektromos anyagi valóság kialakulásához és fennmaradásához vezettek. Ezért, az összetett szerkezetű elektromos anyagi valóság minden lehetséges megnyilvánulása, kozmikus szintű másodrezgéseknek minősül.

Az ilyen módon teremtett anyagi szintű világ élőlényei közül pedig, az embernek jutott az a lehetőség, hogy a relatív elméjében, a szellemi gondolatait és a lelki érzéseit tudatosan összekapcsolhassa, és hitté formálhassa. Ezek a személyes hiteink jelennek meg az fejünkben, mint agyi mágneses hullámok. Ennél fogva, a relatív emberi intelligencia, az abszolút értékű kozmikus Intelligencia része. Mert benne nyilvánult meg, és benne funkcionál tudatosan.

Vagyis, az ember, valóban Isten „képére”, tudatosnak lett teremtve. Így a Genezis időszakában, megteremtett Isten mindent, ami az összetett szerkezetű elektromos anyagi világ működéséhez szükséges volt. Benne az értelemmel bíró emberrel együtt. Azóta pedig, a mi hiteinken keresztül formálja, alakítja számunkra a valóságunkat. Kinek-kinek, a saját hite szerint. Isten tehát, ma már, a hiteink teremtője.

A szellem és a lélek egysége miatt bennünket, ugyanaz az univerzális kvalitás éltet, mint amelyik az anyagi szintű világmindenséget működteti, a kozmikus Öntudata által. Ezt az egységet tapasztalhatja meg bárki, akinek az elméje, meditatív állapotba kerül. Ezért, mi magunk is kvalitások vagyunk, az abszolút Intelligencia relatív hordozói. A kozmikus szintű teremtés kezdeményezői.

Amíg Isten uralja az anyagi világot, addig minden rendben van. De, amint elistentelenedik a társadalmunk, és az ember egoista módon irányítja azt, a káosz próbál uralkodni benne. Az önös érdekekkel megszerzett magántulajdon és a korruptív társadalmi vezetés. Amely romlott társadalom az embereket, szegényekre és gazdagokra osztja. Annak ellenére, hogy lélekben egyek vagyunk.

Szellemben különbözünk csupán egymástól. De ez a különbözőségünk, ha nagyon eltér egymástól, ellenségekké tesz bennünket. Annak ellenére, hogy az emberiség nagy része, hívő ember. Csak egy fiktív Istenben hisznek, és ilyen módon, veszni hagyják a többi embertársaikat. Akik maguk is szintén, az Isteni eredetű lélek hordozói.

Isten, minden összetett szerkezetű elektromos anyagi megnyilvánulást, önmaga mágneses valóságából teremtett. Ezért szeret mindent és mindenkit. Kivétel nélkül. De az Ő végtelen szeretete, abban nyilvánul meg, hogy mindenkinek a hite szerint alakítja a valóságát. Akár jó az neki, akár nem. Ezért a pozitív emberi értékek, Isteni tulajdonságokkal ruházzák fel az értelmes embereket.

Ezért, az Isteni eredetű kellemes szellemi gondolatainkkal, és az elménkben hozzájuk társuló pozitív lelki érzéseinkkel, olyan hiteket alakíthatunk ki magunknak, amelyekkel csak szép és jó valóság formálható. Mindenki számára. Mert Isten, bennünk sem kíván nélkülözni. Isten kvalitása számára, csak egy minőség létezhet, a feltétel nélküli szeretet. Mert, bennünk is önmagát szereti. Szubjektív módon.

Amíg a tömeg, a kiterjedések tehetetlen kvantitatív kifejeződése, addig Isten, a tömegek között fennálló tehetetlen kényszerrezgések kvalitatív minősége. Ami abból adódik, hogy a mágneses alaphalmaznak, eleve kétféle ellentétes alaptulajdonsága van. Mert az alaphalmazt felépítő alaptömegek, állandó tehetetlen mozgási kényszerrel rendelkeznek. Míg a teljes közegük, állandó nyugalomra van ítélve. Amelyben a tehetetlen mozgások megvalósulhatnak.

Ez az alapvető halmazellentét biztosítja a változásra képes energiát, ami az összetett szerkezetű elektromos anyagi résztömegek kialakításával, az egyensúly relatív kialakítására képes. Ez a relatív egyensúly biztosítja az öröklét harmóniáját, amivel esténként az égre tekintve, bárki szembesülhet. Mart a kvalitatív kiterjedést biztosító tömegeknek teljesen mindegy az, hogy a nyugalmuk abszolút vagy relatív módon valósult-e meg.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2018.10.26.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9014323215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása