Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2018.11.17. 05:44 futotuz

Tudományos ezotéria.

Címkék: tudományos ezotéria

Tudományos ezotéria.

A tudomány alapfeladata, az objektív valóság megismerése. Ami ezen túlmutat, az már, az ezotéria hatáskörébe tartozik, mert teljesen „tudománytalan”.

Az én véleményem szerint azonban a valóság, objektív és szubjektív egy időben. Továbbá, egyazon térben. Mert az összetett szerkezetű elektromos anyagi minőségek, amit az objektív valóságként értelmez a tudomány, az Univerzum mágneses alaphalmaza által biztosított térben működnek, mint rezgési szintű részesemények.

Gyakorlatilag, a kozmikus szintű mágneses hullámok által biztosított primer alaprezgéseknek, a szekunder típusú másodrezgése, minden objektívnek megismerhető elektromos anyagi megnyilvánulás. Ennél fogva, a megismerhető teljes valóságnak is, csak az egy tízezred részét képezik legfeljebb, az objektív anyagi tényezők.

Mert az anyagi minőségeket felépíteni képes atomok teljes térfogatában, az objektív alkotóelemek együttes térfogata, amit a protonok, a neutronok, és az elektronok foglalnak el, legfeljebb egy tízezred részét képezik a teljes atomi térfogatnak. Így természetesen, az atomok térfogatának kilencezer kilencszázkilencvenkilenced része, még csak nem is objektív tényező. Mert szerintem az atomokat belülről, ugyanaz a mágneses alaphalmaz tölti ki, mint amelyik körülöleli azokat. Mint a valóság mágneses, azaz szubjektív része.

Így ráadásul, a tudomány néhány alapvető fogalmának, egyáltalán nincsen semmiféle objektív tulajdonsága. Így például, az energia, az idő, a tér, az információ, olyan nélkülözhetetlen alapfogalmak a tudományban, amelyek éppen a mágneses alapú szubjektív valóság tulajdonságai. Ezért, az információ megértésén alapuló szellemi gondolat, tudat, és intelligencia is, amellyel a tudomány állításai formálhatók.

A tudomány ma már, komoly műszerekkel terjeszti ki az észlelhetősége határait. Ilyen módon, az érzékszerveink hatáskörén kívül eső eseményeket is képesek mérni, viszonyítani, kimutatni. Így készült el a tudomány egyik legcsodálatosabb műszere, az Eötvös-inga is. Amely a Föld alatt meghúzódó olajmezők feltárására alkalmas. Működését, az egyetemes tömegvonzás elvén alapuló gravitációval magyarázzák.

Annak ellenére, hogy éppen Eötvös volt az a tudományos szakember, aki a tehetetlen-tömegek és a gravitáló, azaz súlyos-tömegek tömegazonosságát megállapította. Mert semmiféle fizikai eltérést nem tapasztalt közöttük. Ami röviden azt jelenti, hogy vagy a tehetetlen-tömeg, vagy a gravitáló-tömeg nem létezhet.

A tömeg fogalmát, Newton határozta meg tudományos igénnyel. Ami, azóta sem változott. Így a tömeg, az anyagi testek kvantitatív kiterjedését biztosító anyagmennyiségének a tehetetlen tulajdonsága. Amely tehetetlen tulajdonság, éppen az anyagi testekre hatást gyakorló kvalitatív hatásokkal szemben mutatható ki. Mint például, az erővel szemben. Amiről Newton axiómái szólnak. Így lett a tömeg, az anyagi testek tehetetlen tulajdonsága. Vagyis, az erőhatásokkal szemben kimutatható tehetetlenség mértéke.

Ha pedig, most Newton állítása alapján, elemezzük az Ő élete után kialakult új tömegfogalmakat, akkor a tehetetlen-tömeg fogalma azt jelenti, hogy az anyagi testek passzív tulajdonsága, a tömeg lett tehetetlen. Mert passzív tulajdonságot mutat. Vagyis, egy abszurd állítást takar a tehetetlen-tömeg fogalma. Mert a passzív-passzivitás mértéke lett.

Ezzel szemben a gravitáló, azaz a súlyos-tömeg fogalma azt jelenti, hogy aktív a testek tehetetlen tulajdonságát képviselő tömeg. Vagyis, aktív-passzivitásra utal. Ami, megint csak egy abszurd fogalmat takar. Mivel, vonzódásra képes önerőt tulajdonít a testek passzív, azaz tehetetlen tulajdonságának.

Ha két anyagi test vonzódik egymáshoz, az a testek elektromos vagy mágneses aktivitására utal. Ami nyilvánvaló módon, a testek tehetetlenségét biztosító tömegértékükön viszonyítható. De maga a kvantitatív tömeg, mint a testek kiterjedését biztosító tehetetlen tulajdonság, csak elszenvedi passzív módon ezeket a kvalitatív hatásokat. Mert a tömeg önerővel, amit a vonzódás képessége jelenthetne, nem rendelkezhet. Az kizárólag a test másik sajátságos tulajdonsága lehet csak, ami nyilván a tömegértéken viszonyítható.

Ezért, aki tömegvonzásról beszél, nyilvánvalóan nem értette meg a fizika fogalomlogikai szintű alapjait. Amely szerint a tömeg, éppúgy tulajdonsága a testeknek, mint az esetleges vonzódás képessége. A testek sajátságos tulajdonságai pedig, nem vonhatók össze büntetlenül. Mert az objektív testek tulajdonságait, más és más szubjektív okok idézik elő. Vagyis, minden egyes testtulajdonság, más és más szubjektív rezgési szint objektív megnyilvánulása.

Így Eötvös ingája, éppúgy egy ezoterikus műszer, mint az ingásemberek ezoterikus eszköze, a fűzfavessző. Csak talán, jóval precízebb műszer. Mert, ha a kőolajmezők feltárására alkalmas, akkor azok folyékony közegét érzékeli valamilyen módon. Éppen olyan módon, mint ahogyan a fűzfavesszős ember érzékeli, a Föld felszíne alatt meghúzódó vízereket és sugárzási zónákat.

Ezért, a méltán világhírűvé vált Eötvös-ingához ragaszkodva, ezoterikussá kell alakítani a fizika tudományát is. Vagyis, az objektív valóság megismerésére szorítkozó tudományos igényeket, ki kell terjeszteni a szubjektív valóság megismerésének a lehetőségeire is. Mert a tudományos megismerés lehetőségei, eddig is, eleve túlmutattak az objektív megismerés szűkös keretein. Mivel a megértés által nyilvánvalóvá vált megismerés, maga is egy szubjektív tulajdonság. Talán egy ezoterikus szintű tulajdonság?

Mert a külsőségnek megismert objektív anyagi valóság, exoterikusnak értékelhető. Ezzel szemben a belső, azaz a nem látható adottságok már ezoterikusak. Ennél fogva, minél mélyebben hatol a tudomány az anyagi minőségek belsejébe, a szükségszerűnek tekinthető megismerés céljából, annál ezoterikusabb tapasztalatokra tesz szert ez által. Ilyen értelemben véve, az ezotéria, eleve nem is iktatható ki a tudományos megismerés folyamataiból.

Mert az objektívnek értékelhető elektromos anyagi minőségek minden egyes megnyilvánulása, szubjektív okokra visszavezethető rezgés csupán. Vagyis, minden exoterikus objektív megnyilvánulás, kizárólag ezoterikus okokkal magyarázható. Másképpen fogalmazva úgy is mondhatnám, hogy minden elektromos anyagi rezgés, mágneses okokra vezethető vissza.

Ahogy a tudomány tanításai is, jó néhány tévedést tartalmaznak, úgy az ezotéria is, tele van misztikus állításokkal. Amelyek csupán ködösítik, az ezoterikusnak mondható szubjektív valóság értelmezhetőségét. De, ha a valóság, valóban objektív és szubjektív egy időben, akkor az ezoterikusnak mondható belső, szubjektív igazságokra, éppúgy szükség van a tudományban, mint az exoterikusnak mondható objektív, azaz külső igazságokra.

Így a tudomány, a szubjektív ezoterikus igazságok nélkül, legfeljebb félkarú óriás lehet. Ezért nem képes a szubjektív tulajdonságokra tudományos értékű meghatározásokat biztosítani. Mint például a tér, az idő, az energia, az információ, Stb.. Mert az ezoterikusnak mondható belső, azaz szubjektív értékű alapfogalmak értelmezéséhez, ezoterikus szintű alapműveltségre van szükség. Még akkor is, ha az, a tudományt szolgálja.

Az exoterikus jelző, egyfajta külső kört jelent, egy általános módon tanítható ismeretek halmazát. De ez a külsőség, utalhat magára az elektromos anyagi minőségekre is, mint az objektív valóság külsőségként észlelhető kvantitatív kiterjedésének a szintjére.

Az ezoterikus jelző pedig, egyfajta belső körre utal. A beavatottak számára érthető tanítást jelenti. De ez a belsőnek mondható jellemzőség, utalhat magára a mágneses alaphalmazra is, amelyben az objektív elektromos anyagi valóság részhalmazai megnyilvánulhattak. Amely anyagokon belül, éppúgy a mágneses alaphalmaz végzi a primer alaprezgéseket, mint azokon kívül.

Az elektromos tulajdonságú anyagi minőségek tehát, exoterikus módon képviselik, a külsőségnek mondható objektív valóságot. Míg az őket működtető szubjektív valóság mágneses adottságai, ezoterikusnak értelmezhetőek. De ez a kétféle valóság, együtt mutatkozik meg számunkra. Ezért, nagyon nehéz közöttük éles határvonalat húzni, logikai szinten. Főleg úgy, hogy a tudomány elektromágnesesnek hívja a jelenségeket. Mintha, nem is lenne az elektromos és mágneses adottságok között induktív „csatoló” viszony.

Pedig, az induktivitás jelensége egyértelműen utal arra, hogy itt bizony, kétféle erők ütköznek. Elektromosak és mágnesesek. Az anyagot pedig, az elektronoknak köszönhetően, kizárólag elektromos tulajdonság jellemzi. Míg a mágneses alaphalmazt, az oszthatatlan alaptömegek teljes közege építi fel. Amelyeknek, nem lehet elektromos tulajdonsága. Mert elektromos töltésmegosztásra, csak összetett szerkezetű részhalmazok képesek. Mint az anyagi megnyilvánulások.

Ezért, az Univerzum szempontjából tekintve a primer mágneses alaphalmaz, csak szubjektív módon jellemezhető, belső adottságként. Mert minden lehetséges létezést magában foglal. Így külső adottságokkal nem rendelkezhet. Ettől ezoterikus. Azaz belső minőség. Míg az összetett anyagi megnyilvánulások, mint az Univerzum szekunder részhalmazai főképpen, csak a külsőségeik alapján észlelhetők. Ezért exoterikusak azok. Ilyen módon képviselik az objektív valóságot. De a teljes valóság ettől még, objektív és szubjektív egy időben. Vagyis, ezoterikus és exoterikus egy időben.

Ami például, egy emberre vetítve azt jelenti, hogy nem csupán exoterikus módon megnyilvánult anyagi minőségek vagyunk, hanem a léleknek és a szellemiségünknek köszönhetően, ezoterikus lények is. Vagyis, a külsőségnek mondható anyagi minőségünket, belsőnek értelmezhető lélek és szellem működteti ahhoz, hogy relatív intelligenciát tükrözzön, minden tudatos gondolatunk, szavunk, és cselekedetünk.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2018.11.17.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9314377047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LászlóAndi 2018.11.19. 20:20:42

1.rész

Tisztelt Matécz Zoltán!

Nem túl régen találtam rá, ám de mélyen szántó gondolatait tartalmazó oldalaira, mely megnyerte tetszésemet annál is inkább, mivel egy szakma béliek vagyunk, és hasonlóképpen forog az elménk. Mivel nem fertőződtünk meg Akadémiai tudás szinttel, ezért mi még látjuk a fát az erdőben, és természetesen az erdőt is! Sajnos a legjobb koponyáink is csak a saját szakterületükön kimagaslóak, ezért a többi egyéb más témakörökben gyengéknek bizonyulnak.

Mivel az átlag ember nem kellőképpen tájékozott bizonyos témakörökben, így arra hagyatkozik, hogy a legokosabbnak vélt, vagy kikiáltott nagytudású szakembernek a véleményét fogadja el! Ezzel meg is érkeztünk az Ego birodalmába, ami önmagában nem elegendő a minőségi élethez! Így azután a materialista ember felteszi magának azt a számára logikusnak látszó kérdést: mi a franc lehet az a Lélek, vagy urambocsá, Isten? Az istentől meg a hátán is feláll a szőr, mert azon nyomban a Bibliát juttatja az eszébe, melyet utoljára a Nagyanyja kezében látott! Így azután hogyan magyarázzuk el az ilyeneknek azt a tényt: az Ószövetség istene nem azonos a Teremtővel! Ez még a kisebbik baj, - de mit kezd az indukció fogalmával? hogyan fogja azt megérteni? Egyszóval: Az emberek szemét nem lehet erőszakkal felnyitni, az csak nyitott gondolkodással lehetséges. Akiben fel sem merül a vágy a világ megértésével kapcsolatosan, annak teljesen mindegy, hány diplomája van. Szokták mondani: Ők már annyit tanultak, nekik már nem tudnak újat mondani! Itt jegyezném meg, hogy ilyet már hallottam végtelen egyszerű embertől is!

Sajnos, a mai embert nem az anyagi világ mibenléte, működése, hanem az anyagiak (szűkebb értelemben véve a pénz érdekli!), és ennek figyelembevételével választ pályát is. Ez jól érzékelhető a természettudományos szakterület visszaszorulásában is, előre aggódva: hogyan tudok majd én pl. csillagászként munkát találni? Stb. Megállapíthatjuk, hogy a pénz legyőzte az emberiséget! Egyre kevesebb embert érdekel a világ működése, benne saját magának a mibenléte, és lehetőség szerinti megértése. Itt említeném meg pl. az öngyógyító képesség kifejlesztésének lehetőségét is stb.

Számomra az a legmegdöbbentőbb, hogy az internetet főleg nem a valódi tudás megszerzésére használják, hanem felesleges dolgokra pl: csevegés stb. Annak a nem létező világhatalmi "elit?"- nek köszönhetően, mára már a generációk között nem törésvonalak, hanem szakadékok keletkeztek! Mára már nem az "Y" generáció viszi a lázadók fáklyáját, hanem a nyugdíjas korosztály nyitottabb, felvilágosultabb szűk rétege. Ezt sok esetben már megtapasztalhattam. Jobbik esetben habókos jópofa kis öregnek titulálnak, rosszabbik esetben teljesen félre ismerik a jó szándékot és gorombán válaszolnak! Pedig csak a szemfelnyitást próbálnánk meg! Végül is igazuk is lehet egyfelől: ne akarjuk erőszakkal a karmájukat megváltoztatni! Ők így érzik jól magukat. Pedig a holtig tanulás nekik is jót tehetne! Még akkor is, ha a pénztárcájukon esetleg nem is veszik észre! De hát megint azzal a képtelenséggel állunk elő hogy a túlvilágon így meg úgy, ezért ezen a ponton a diskurzus rögvest véget is ér. Hiába hozakodunk mi elő a kvantum fizikával, meg a legújabb pszichológiai kutatások eredményeivel, őket az már nem érdekli, és nem is igazán értik, a beszélgetést rögvest elterelik a három alsó csakra szintjére. Ezért mondtam azt, hogy a szemeket erővel nem lehet felnyitni, csak legfeljebb lecsukni lehetséges!

Hátosztánhát eljött vóna végre valahára a szakmai százforintos kérdés ideje is: Mibű van az a magnetikus alaphordozó mező, amire minden elektron táncol a többi rokonával együtt, és felépíti a számunkra is látható világot többek között?Egyébként zseniális meglátás a felvetés! De valószínű, Nobel díj nem lesz belőle, mivel ott vannak az akadékoskodó Akadémikusok egész hadserege! Először is nyugdíjazni kellene az Akadémikus urakat, természetesen érdemeinek elismerése mellett, meghálálni a hosszú évtizedeken át kitartó, a tudomány fejlődésének hátráltatásában részt vállaló destruktív tevékenységüket, és méltán megillethesse őket a mindenkori minimálbér!

Vissza a kaptafához:
Tovább fejlesztve zseniálisnak látszó meglátását ezen pulzáló mágneses alapmezővel kapcsolatosan, több kérdés felmerült bennem. Többek között az: hogyan jöhetett létre ez az értelemmel bíró, információt is hordozó pulzáló mágneses energia, elméletileg végtelennek tekinthető frekvencia spektrumon, hogy majd három dimenziós fraktális hologramként láthatóvá tegye számunkra önmagát? Vagyis a megfigyelő lett a megfigyelt. Óriási paradoxon! De jobb ha megbarátkozunk vele, mert a kvantumfizikai megfigyelések már csak ilyenek.

LászlóAndi 2018.11.19. 20:21:50

2.rész:

Erre a mezőre felépülő világegyetem modellje így könnyebben megmagyarázhatóvá válhatna, és koherensebb lenne! Nagyon sok mindent megmagyarázhatna. Többek között a placebó hatást is. Ott ugyanis a gondolat vissza hat az anyagra! Végre a fizikus urak rohamléptékben fejleszthetnék tudásukat, és azt remélhetőleg nem a különböző fegyveres testületeknél kamatoztatnák!

Véleményem szerint a korlátlanul rendelkezésre álló fluktuáló mágneses mezőből nagy mennyiségű szabad (ingyen?) energiához juthatnánk! Amit valószínűleg Nikola Tesla már meg is valósított egyszer, amire az emberiség akkoriban még éretlen volt, ezért arra a feledés fátyla borult. Vajon eltűntek ezek a dokumentumok véglegesen, vagy már rég megvalósult a technológia, csak még jegelik? Nem tudhatjuk egész pontosan a háttérben zajló eseményeket, azonban félő, hogy már a nagyhatalmak fegyveres erői egy-némelyiket alkalmazza is! Mi meg kácsingózunk az ingyen árammal hajtott elektromos autó után, amivel Tesla kb. 100 évvel ezelőtt kocsikázott! Mi van akkor, ha csak egy százaléka igaz annak az őrületnek, amit az ember a neten olvas?

Ismét csapjunk a lecsóba!
Mi gyakorlati szakemberek vagyunk, nem Kvantum Teológusok! Alkossunk egy olyan mérőműszert, ami megméri ennek a mágneses mezőnek a spektrumát, valamiféle összhullámú detektor segítségével. Nem kizárólag csak elektronikus megoldásra gondolnék, bármi más megoldás is szóba jöhetne, amivel azután már valamit lehetne kezdeni. Ugyanis előbb tudni kellene mégis csak valamit erről a mezőről, hogy legyen kiindulási alap. Ha már mérhető az a valami, munkavégzésre késztettük, és ez már jó! Azt későbbiekben lehet fokozni, legalább egy halovány fénnyel világító LED-et pl. meghajtson!

Szóba jöhetne valamiféle bioszenzor, vagy élő rovar, pl. méhecske alkalmazása, azok jól érzékelik a mágneses tér változásait, jó kísérleti alanyok lehetnének, természetesen azokat bántani nem biztatnék senkit sem, kísérlet után azonnal szabadon engedni! Ne süllyedjünk mi is az akadémiai kutatási szintre, ahol boncolnak, állatokat mérgeznek és kínoznak, az életet csak anyaggá silányítják! Nekünk a témában laikusként sokkal több az esélyünk, mint a tudásuktól megrészegülő, sok esetben nagyképű fizikusoktól, fejüket teletömve felesleges képletekkel, ami sok estben csak hátráltatja a józan paraszti ésszel való gondolkodást. Természetesen elnézést kérve a fősodrattól eltérő nagy tudású szakemberektől! Mert hál istennek kis hazánkban azért egyre többen vannak ám ilyenek is!

Mi azért is vagyunk helyzeti előnyben velük szemben, mert mi már meggyőződtünk ennek a mezőnek a létezéséről különféle meditatív állapotokban, nem pocsékoljuk az energiánkat meddő dolgokra. A még meg nem ismert kozmikus tudás számunkra nekünk itt tálcán van felkínálva, csak élni kell vele, alfa vagy théta módosult tudatállapotban. Minél erősebben koncentrálni a megoldandó feladatra, kérdéseket feltéve, és akkor a várt eredmény nem marad el! Garantálom! Nekem már több kisebb- nagyobb probléma megoldásánál segített!

Ez a mező intelligens, és megfelelő hozzáértéssel és alázattal minden ember rövid időn belül hozzáférhet és megvilágosodhat, és az élet színpadán nem csak bábuként élheti gondterhelt kis életét, hanem teremtőként abba bele is szólhat!

Jó lenne végre leülni egy asztalhoz a fizikusoknak a teológusokkal filozófusokkal, pszichológusokkal, teozófusokkal, megvilágosodott mesterekkel és alternatív gyógymódot sikeresen alkalmazó gyógyító emberekkel! Talán abban az esetben megtörténhetne az a várva várt forradalmi áttörés az élet minden területén, és végleg leszámolhatnánk a nyomorral, és a háború rémképével!

LászlóAndi 2018.11.19. 20:24:24

3.rész:

Az én olvasatomban ez a folyamatosan pulzáló mágneses mező különböző elnevezései: 1. ÉTER 2. HIGGS MEZŐ 3. MORFOGENETIKUS MEZŐ 4. KOLLEKTÍV TUDATTALAN 5. SZENT LÉLEK

Ezek mind-mind ugyanazt jelentik, csak egymás mellett elbeszélnek, egymást jobbik esetben megmosolyogják, ugyan már! Micsoda ostobaságokat hord ez itt össze, hallatlan, NAHÁT! GÚNYT ŰZ A TUDOMÁNYBÓL, MEG EGYÉBKÉNT IS, NINCS IS ELÉG ISKOLÁJA! ÖRÖK HÁLA A TEREMTŐNEK, HOGY TÁVOL TARTOTT AZ EGYETEMEKTŐL, ÉS ÍGY NYITOTT MARADHATTAM A VILÁG KÜLÖNBÖZŐ DOLGAIRA, ÉS NYUGDÍJAS ÉVEIMET A VALÓDI TUDÁS MEGSZERZÉSÉRE FORDÍTHATOM! LEGALÁBB ELKERÜLHETTEM A DOGMATIKAI TANSZÉKEKET !

Üdv: Laci

U.i.: A PERPETUM MOBILE PEDIGLEN LÉTEZIK, ÚGY HÍVJUK, HOGY UNIVERZUM. A VÉGTELEN ENERGIÁJÁBÓL CSAK JUT NEKÜNK IS EGY KEVÉSKE, AZZAL MÉG NEM TESZÜNK KÁRT BENNE, NEM LESZ NAGY RECCS! :-)

futotuz 2018.11.26. 09:19:16

@LászlóAndi: Köszönöm a hozzászólást és a nyílt véleményt.Örülök kedves Laci, hogy az írásaim reád találtak. Szerencsére nem vagy egyedül, mert mintegy 100 követő figyeli az új írásaim megjelenését. Ha csak szórakoztatnak az írásaim, már akkor is örülök neked. De a kommentedből ítélve, sokkjal mélyebben érintett a dolog. Köszönöm a figyelmedet, és amelyik írásom tetszik, azt kérlek, oszd meg másokkal is a fészen. Előre is köszönöm. Mert az olvasóim által fut ez a tűz. Én csak begyujtani tudom. Üdvözlettel, Matécz Zoltán.
süti beállítások módosítása