Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2019.05.19. 05:12 futotuz

Hálás szívvel.

Címkék: hálás szívvel

Hálás szívvel élni.

A szeretetet, eleve kétféle módon élhetjük meg. Amikor belőlünk kiáradva, mások felé terjesztve adjuk, és amikor mások felől, éppen felénk irányulva kapjuk.

Az általunk adott szeretet, három alappilléren nyugszik. A megértésen, a megbecsülésen, és a megbocsátáson. Ha bármelyik hiányos, máris relatívvá válik a szeretetünk. Így a szeretetünk legideálisabb fokmérője a türelem. Ezért a szeretetünk, kizárólag a kellemes szellemi gondolatainkkal irányított, pozitív lelki érzéseinkkel kimondott szavainkban és végrehajtott cselekedeteinkben nyilvánul meg.

A másoktól kapott szeretet, a felénk irányuló türelmes megértésen, megbecsülésen, és megbocsátáson nyugszik. Vagyis, azok mélységes türelmén, akik bennünket szeretnek. Ennek a tudatosan elfogadott szeretetnek a közvetlen lelki reakciója a hála érzése. Így a hála, a szeretet szeretettel teljes elfogadásának a közvetlen lelki érzése. Mentális kölcsönhatás révén jön létre, az Isteni értelemmel éltetett intelligens emberek között.

Az ezoterikus tanítások alapján, minden értelmes ember, egy spirituális lény. Ez szerintem, röviden azt jelenti, hogy a szellemi gondolataink informatív értékeinek a közreműködésével, teremtésre alkalmas lelki érzések mentális erőhatásait tudjuk aktivizálni, a tudatos elménkben. Ha akarjuk, ha nem. A szellemi gondolataink hullámhosszúsága határozza meg azt, hogy a lelki érzéseink, milyen frekvenciájú rezgési szinten közvetíthetik, a valóságunkat formálni, alakítani képes mentális erőhatásainkat.

A spirituálisnak mondható lelki erőink úgy működnek az életünkben, hogy a hasonló, mindig a hasonlót vonzza. Ami azt jelenti, hogyha a kellemetlen szellemi gondolataink informatív értékeivel, negatív lelki érzések mentális erőhatásainak biztosítunk az elménkben spirituális szintű teremtői lehetőséget, akkor azok a lelki érzéseink, a polaritásuknak megfelelő reakciók eseményszerűségeit fogják számunkra kiváltani, a kozmikus szintű mágneses valóságban. Ilyen módon, amilyen lelki érzésekkel élünk, éppen olyan minőségű életesemények fognak a sorsszerű megtapasztalhatóságunkba érkezni.

Ezért, csak a pozitív lelki érzéseink tudatos aktivizálása után számíthatunk arra, hogy a megtapasztalható sorsunk kellemesre fordul. Arra pedig, csak a szeretettel teljes hálás szív alkalmas.  Ezért hálás szívvel élni, nem szívesség, hanem elemi szintű létezési szükséglet.

Így a kellemes szellemi gondolataink nagyobb hullámhosszúságára, magasabb frekvenciájú lelki érzések léphetnek működésbe, pozitív polaritású mentális erőket képviselve. Míg a rövidebb hullámhosszúságú, kellemetlen szellemi gondolataink hatására, sokkal alacsonyabb frekvenciájú, számunkra negatív polaritású lelki érzések aktivizálódhatnak csak az elménkben. De minden olyan szellemi gondolatunk, amelyikhez lelki érzéseket társít az elménk, a hiteinket fogja képezni. Amelyek már, mint EEG agyi mágneses hullámok mérhetőek.

Mert, minden olyan szellemi gondolatunk, amelyik lelki érzéseket aktivizál az elménkben, hitté alakul ott, és EEG agyi mágneses hullámot alakít ki a fejünkben. Ezeknek az agyi mágneses hullámainknak, igen kicsi erősségű a frekvenciája. De arra bőven elegendő, hogy az Univerzum, hasonló hullámhosszúságú, de jóval nagyobb frekvenciájú kozmikus mágneses hullámait, a hitünkbe ágyazódott akaratunk szerint vezéreljék. Mégpedig, a hitünk tárgyának vagy eseményének a megvalósítása érdekében. Amit mi, mint sorsszerű eseményeket tapasztalhatunk meg.

Így a negatív hit, rossznak minősíthető sorsszerű életeseményeket garantál számunkra. Míg a pozitív hit, jónak mondható sorsban részesít bennünket. Ezért, a hasonló lelki érzés, hasonló sorsot formál számunkra. Amit gyakorlatilag, nem bevonzunk magunknak az életünk eseményei közé, hanem beleteremtünk. A mentális teremtés lehetőségével. Mert a lélek által, Isten éltet minket. A teremtő. Ezért, a teremtői képesség is bennünk van.

Így a hálában integrálódott pozitív lelki érzéseink, mindig olyan válaszreakciókra késztetik az Univerzum mágneses valóságát, amelyek az elektromos anyagi valóságot intelligens módon működtetik, amelyek kellemes sorsszerű életesemények formájában fognak megtapasztalható eseményeket biztosítani számunkra. Ettől spirituális lény minden értelmes ember.

Félreértés ne essen, minden élőlényt Isten éltet a lélek által. De a lelki szinten éltetett ösztönlényekkel szemben, az értelmes embernek, szellemi képességei is vannak. Amellyel megértheti az ok-okozati viszonyokat. Azzal együtt pedig, Isten és az ember intelligens viszonyát.

A lélek által, Isten éltet bennünket, a teremtő. Így a teremtői képesség is bennünk van. Ezért, mindig a tudatos elménkben formált hiteink fogják képezni a mindennapi teremtésünk tárgyát vagy eseményét. Mert, amiben igazán hiszünk, azt el is tudjuk képzelni az elménkben valóságosnak. Így amiben nem hiszünk, az eleve elképzelhetetlen számunkra.

Ezért, amiben hiszünk és szeretnénk, hogy megvalósuljon az életünkben, azt el kell tudnunk képzelni valóságosnak az elménkben. Éppen azért, hogy a pozitív lelki érzéseinket aktivizálva, a valóságunk része lehessen az, amit elképzeltünk magunknak.

Mert a szellemi szinten formált elképzeléseinket, a bennünket éltető Isten szemléli az elménkben, a lélek révén. Így gyakorlatilag, a valós elképzelésünkben látja azt, hogy szellemi szinten, már érettek vagyunk az elképzelt dolog vagy esemény elfogadására. A közben aktivizálódó pozitív örömérzésekkel pedig, éppen azt jelzi számunkra, hogy tökéletesen egyetért azzal, amit az elménkben formált képzeletünkben lát. Mert az elképzelésünk, éppen szinkronban van azzal a lelki vággyal, amit Ő maga irányított az elménkbe. Ezért járul hozzá a pozitív lelki érzéseinkkel ahhoz, hogy az általunk elképzelt dolog vagy esemény, a valóságunk része lehessen. Éppen azért, hogy a vágyaink megvalósuljanak, és hálás szívvel tudjunk tovább is élni.

Így tulajdonképpen, a tudatos teremtés segítségével, mindig a lelkünk által bennünk élő Isteni akaratot követjük, a kellemes szellemi gondolataink segítségével. Ennek a mentális munkánknak a jutalma, minden pozitív lelki érzés, amely a vágyott dolog vagy esemény megvalósulására fog törekedni az életünkben.

Szép lassan, eljön az ideje annak, hogy minden értelmes ember megértse azt, hogy az intelligens ember nem más, mint anyagi formában megnyilvánult Isten. Vagyis, minden ember, az abszolútumként értelmezhető Istennek, egy-egy relatív megnyilvánulása. Relatív, mert az emberi testben elkülönülve, mindig az adott személy életvitelét képes szabályozni, a lelki érzések aktivizálásával. Mégpedig, az adott ember szellemi gondolatai alapján. Kizárólag egyéni módon.

Az angol „relatív” szó fogalmi jelentése az, hogy „rokon”. Amelyik fogalom, tökéletesen fejezi ki azt az egyszerű tényt, hogy az Isteni eredetű lélekben rokonok vagyunk. A kozmikus szintű abszolút egység relatív részei. Ezért van mentális lehetőségünk arra, hogy a szellemi gondolatainkkal, lelki érzéseket irányítsunk, a megélhető sorsunk formálása érdekében. Akár tudatosan, akár öntudatlanul tesszük is ezt. De az Isteni intelligencia, csak a tudatos teremtés gyakorlása közben kristályosodik ki az életünkben.

Ma, az Istentelenné vált világunk, negatív hitrendszer szerint él. Amelyben a számunkra rossznak sejthető dolgokat és eseményeket, akár többféle módon is el tudjuk képzelni magunknak. Így bármelyik verzió valósul is meg, nyugodtan mondhatjuk rá azt, hogy ezt mi már, előre láttuk.

Sajnos, a vallásosként élő emberek is, éppen ilyen módon élnek nagyon gyakran. Azzal az alapvető különbséggel, hogy az ő elméjükben, elfogadnak egy rajtuk kívül álló entitást Istennek, és az őreá testált szabályok szerint próbálnak élni. De a reális képzeletükben, éppúgy megjelennek a kellemetlen dolgok és események valószínűségei, mint a hitetlen emberek elméjében. Mert, amíg a világunkat eleve rossznak tartják, addig a jó, szinte elképzelhetetlen számukra.

A reális emberi önértékelés alapja az, hogy a tudatos elménkkel, Istentudatos módon élünk. Azzal a biztos tudattal, hogy a lélek által, Isteni minőség éltet bennünket, és más értelemmel bíró embertársainkat is. Ilyen módon, fellelhető az a szeretettel teljes mentális alap, amely közösséggé tudja formálni az Istentudatossá vált embereket, egy szebb és jobb világ valóságának a tudatos megteremtése érdekében.

Mert az Istentudatosság ténye, valójában azt jelenti, hogy a valóság dolgaira és eseményeire fogékony kellemes szellemi gondolataink segítségével, mindig a szépet és jót képzeljük el. Nem csupán magunknak, hanem az arra rászoruló embertársainknak is. Gyakorlatilag bárkinek. Mert, nem csupán valamilyen emberi részközösségben élünk az emberiségen belül, hanem Isteni közösségben az egész emberiséggel. Amelyben az Isteni eredetű abszolút Intelligenciát, megpróbáljuk egyénileg, relatív értelemben vett intelligens módon rávetíteni, a közösen megélhető valóságunkra. Ezt jelenti a szeretet áramlása a világunkban.

A reális Istentudatunkban gyökerező tudatos teremtés által, a világunk dolgainak és eseményeinek a valósága, sokkal szebbé és jobbá képzelhető. Csupán arra van szükség, hogy a szép és jó dolgokban és eseményekben higgyünk, és ezeket az egyéni hiteinket, a valós elképzeléseink segítségével, a tudatos teremtés hatáskörébe rendeljük. Amelyben az Isteni eredetű pozitív teremtőerőink, megvalósítják számunkra azt a valóságot, amit hitünk alapján elképzeltünk magunknak. Saját magunk, és mások gyönyörűségére.

Az ilyen módon formálódó, alakuló valóságunk miatt, egy sokkal jobb és szebb életminőség jöhet létre. Amelyben az Istentudatos emberek, már nem egymás ellen, hanem egymással élhetnek értelmes módon. Egymás érdekeit éppúgy szolgálva szeretettel, mint a sajátjukat. Mert minden egyéni érdek, csak a közösségi érdekünkben válhat valóra olyan módon, hogy az, ne sértse mások egyéni érdekeit. Tulajdonképpen, ez az értelmes emberi szeretet áramlásának a célja. Amelyben az Isteni eredetű teremtő erőink, mindig hasznos módon munkálkodhatnak, a megtapasztalható valóságunk ésszerű alakításán.

Ilyen módon, az értelmes Istentudatos ember szellemi gondolkodásmódja is, alapjaiban fog megváltozni. Mert, az Isteni szintű ideák világából, amit a szubjektív valóság mágneses hullámhosszainak az informatív értékei képviselnek, az információk szellemi gondolatok formájában, tökéletesen kibontakoznak az objektív valóságban megnyilvánult, elektromos tulajdonságú elméinkben. Meditatív módon. Vagyis, az ideák mágneses valóságából, teljesen átkonvertálódnak az információk, az elektromos tulajdonságú anyagi világunk valóságába. Így az elménkben, mint teremtésre méltó, teljesen új szellemi gondolatok tudatosodhatnak.

Állandóan hálás szívvel élni, csak ilyen, Istentudatos módon lehet. Amelyben az Isteni akarat, nem csupán a pozitív lelki érzéseinket magában foglaló vágyainkból tudható meg, hanem meditatív módon, a kozmikus intelligenciából nyerhető információkból is közvetlenül. Ha egy probléma ismeretében, megkérdezzük magunktól azt, hogy „Mi az Isten akarata ebben az esetben?”. Majd az elménket nyitva hagyjuk, hogy az Isteni üzenet, mielőbb megérkezhessen.

Mert az elménk olyan, mint egy rádió adó-vevő berendezés. Amilyen információra hangoljuk, olyan kozmikus információ fogadására válik alkalmassá. Amit már természetesen, saját gondolatként szoktunk meghatározni. Mert, minden értelmes ember elméje, ilyen módon működik. Nincsen kivétel. Csak eddig, egymáson élősködve profitáltunk ebből a mentális lehetőségből.

Isten az embert azért teremtette, hogy uralkodjon a világ felett. Nem azért, hogy egymás felett uralkodjunk. Amikor egymás felett uralkodunk, akkor kialakul egy hierarchikus társadalmi „rend”. Amely a szegényeket és a gazdagokat szétválasztva, teljesen megossza, és egymás ellen fordítja az embereket. Urakat és szolgákat formálva belőlünk. Ezt már, elég jól megismertük, mert az évezredek alatt megtapasztalhattuk. Az erőszakkal fenntartott hierarchiában a szeretet, csak relatív módon nyilvánulhat meg. Kizárólag személyes érdekeket képviselve.

Az Istentudatosságban gyökerező tudatos teremtés által, egy új emberi minőség alakulhat ki. Amelyben minden értelmes ember, teljesen azonos jogokat élvezhet. Amelyben a társadalmi rangsor, már nem dominál. Amelyben a közösen megtermelt gazdasági értékek, minden értelmes ember személyes érdekét egyformán szolgálják. Mert, minden Istentudatos értelmes ember, a teljes emberi közösség érdekeit fogja szolgálni. Mert a tudatos teremtés segítségével, minden értelmes ember, megtapasztalhatja végre az Isteni eredetű abszolút szeretet mélységét. A tartós boldogság alapját. Hálás szívvel élni, csak így lehet. Istent képviselve a valóságunkban.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2019.05.19.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4714834638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása