Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2020.04.29. 18:49 futotuz

Vírusra szódabikarbóna.

Címkék: vírusra szódabikarbóna

Vírusra szódabikarbóna.

Nátrium-hidrogén-karbonát a szódabikarbóna. Külsőleg, nagyon sokrétűen használjuk. Főképpen tisztító és fertőtlenítő szerként szolgál bennünket. De a testünk ápolására is használjuk. Nagyon jótékony hatást fejt ki a bőrre, a körömre, a hajra, vagy például a fogakra. Ha pedig, vízzel felhígítva megisszuk, akkor ezt az áldásos hatását, a testünkön belül is kifejti.

A hasnyálmirigy folyamatosan védi a veséiket, és nátrium-hidrogén-karbonátot termel, vagyis biológiai szintű szódabikarbónát. Ilyen módon védekezik a szervezetünk az túlzott elsavasodás ellen. Ha sokat termel a hasnyálmirigy, akkor nagyon ellúgosodik a szervezetünk.  Ha pedig, túl sok tejterméket, cukrot és zsírt fogyasztunk, akkor nagyon elsavasodik a szervezetünk. Ilyenkor érdemes külső forrásból pótolni a szódabikarbónát.

Mivel a szódabikarbóna lúgosítja a szervezetünket, és a savtúltengés ellen munkálkodik, ezért alkalmas arra, hogy kiegyensúlyozza a szervezetünk pH értékét. A savas pH érték fontos a szervezetünk számára, mert elősegíti az emésztési folyamatainkat. De a legtöbb betegségünk, éppen a savtúltengés miatt alakul ki. Ezért az enyhén lúgos pH érték, mégis egészségesebbnek minősülhet.

Túl azon, hogy a szódabikarbóna képes közömbösíteni a túl sok savat a szervezetünkben, még antiszeptikus szerepet is játszik. Mert alkalmas arra, hogy elpusztítsa, a savas testkörnyezetben jól élősködő parazitákat, gombákat és így, megszünteti a penészedést. Mivel kiváló torok és szájfertőtlenítő hatása van, ezért nátha és megfázás esetén, jót tesz a torok öblögetése és gargalizálása szódabikarbónás vízzel.

A vesekő kialakulása ellen is hatásos. Mert a húgysavat is képes közömbösíteni a vérben, így az, nem képes a vesében sókristály alapú vesekövet képezni. Ezért a tulajdonságáért, még a köszvény ellen is áldott a hatása. Mert a vérben lévő húgysav sói lerakódhatnak, kicsapódhatnak, kikristályosodhatnak a különböző szöveteinkben is. Főképpen az ízületeinket terhelik meg. De a szódabikarbóna, nem csupán megelőzi az ilyen húgysav-sók lerakódását, hanem a már eddig lerakódott sókat is feloldhatja.

Amikor vízzel hígítva isszuk meg a szódabikarbónát, ami közömbösíti a vérben a savtúltengésünket, az a vesén keresztül kiválasztott vizeletet is lúgosabbá varázsolja.  Ennél fogva, még a húgyúti fertőzések lefolyását is enyhíti. Mert a húgyúti fertőzés során, éppen a túl savas vizelet kínozza meg nagyon az embert. Ezért a szódabikarbóna jótékony hatása, itt is megmutatkozik. Vannak persze, olyan orvosi kísérletek is, amelyekben a rettegett rák ellen vetik be a szódabikarbónát. Elég jó eredménnyel.

A mai időkben, a koronavírus tombol, és szedi az áldozatait. Elgondolkoztam azon, hogy miért az idősebbeket tizedeli meg jobbára. Hogyan lehet az, hogy a fiatalok körében, sokkal kevesebb az áldozata. Amikor a vírus, nem is tudatos vagy ösztönös élőlény, csupán egy élettelen mikrokristály, miért ilyen szelektív mégis? Hogyan képes mégis kiválasztani az áldozatai közül, az idősebb embereket?

Hogyan lehet az, hogy az alkohol és a szappan, könnyedén elbánik vele, míg a sejtjeinkbe kerülve, mégis rettegett ellenfélként jut érvényre? Mi az, ami nincsen meg a szervezetünkben ahhoz, hogy korlátozza vagy meggátolja a vírus működését? Főképpen az idősebb embereknél? Szerintem, a szódabikarbóna. Mert a fiatal szervezetben, még aktív a hasnyálmirigy. Megfelelő mennyiségű nátrium-hidrogén-karbonátot termel ahhoz, hogy a sejtek telített oldatanyaga, elég lúgos legyen ahhoz, hogy a húgysav kristályosodási folyamatához hasonlóan, a víruskristály kristályosodási lehetőségét is megakadályozza.

De az idősek hasnyálmirigye már erősen alulműködik. Sokkal kevesebb biológiai szintű szódabikarbónát termel. Épp úgy, mint a hasnyálmirigy problémával küszködő fiatalok esetében. Akik, éppúgy áldozatul eshetnek az esetleges vírustámadásnak.

Mert, szerintem a vírusok, oltókristályként működnek a szervezetünk sejtjeibe hatolva. Amikor táplálkozunk, a tápcsatornán keresztül jutnak a szervezetünkbe. Ott az emésztésért felelős életnedveink, rendre elbontják a vírusok kristályos szerkezetét. Ennél fogva, hatástalanokká válnak a sejtjeinkhez jutva. Mint oltókristályok, már nem szerepelhetnek. Viszont, ha kikerülik a tápcsatornát, és légútjainkon vagy az egyéb életnedveinken keresztül hatolnak a testünkbe, akkor a sejtjeinkhez férkőzhetnek akadálytalanul.

A sejtekbe hatolva, mint aktív oltókristály szerepelnek. Húsz-huszonöt perc elteltével, 200-300 önmagához hasonló oltókristállyá alakul úgy, hogy a sejt plazmaanyagát felhasználva átkristályosítja azt. Majd a sejt, mint élő egység széthullik, és a belőle kialakult új vírusok, mint új oltókristályok, könnyedén behatolnak a környező sejtekbe. Tovább fertőzve azokat is. Szerintem, így működik a vírusfertőzés.

Ezért a vírusokat megölni nem lehetséges. Mert nem élőlények azok, hanem csupán mikrokristályok. Viszont szerintem, ha külső forrásból származó szódabikarbónával dúsítjuk a szervezet sejtjeinek az elsavasodás által telitett oldatát, akkor azok túltelítettsége csökken. Mivel a savas pH értékét veszíti el az által, hogy lúgosabbá válik. Amikor ugyanis, a sav és lúg egyensúlya beáll a szervezetben, akkor a sejtek túltelítettségi mértéke megszűnik. Vagyis a sejtek, alkalmatlanokká válnak arra, hogy a beléjük hatolni képes vírusok, oltókristályként juthassanak érvényre bennük. Mert a kristályosodás, csak túltelített oldatban kezdődhet meg.

Így a fiatalok, akiknek a hasnyálmirigye, még elegendő biológiai szintű szódabikarbónát termel ahhoz, hogy fenntartsa a szervezet sav és lúg alapú pH egyensúlyát, sokkal nagyobb védettséget élvezhetnek az idős embereknél. Mert a szervezetükben, megvan a vírus elleni védelem biológiai előfeltétele. Illetve, sokkal gyengébb lefolyású influenzaként fogják csak értékelni a rettegett vírusfertőzést. Attól függően, hogy menyire savas a szervezetük. De plusz szódabikarbónával, még azt a hatást is erősen csökkenthetik.

Már 1924-ben megjelent egy könyv, amit Dr. S. Volney Cheney adott ki, és gyakorlatilag arról szól, hogy statisztikai módon kimutatták, hogy azok az emberek, akik szódabikarbónát fogyasztanak rendszeresen, a legtöbb betegségnek képesek voltak ellenállni. Könyvében arról is hírt ad, hogy a szódabikarbóna használatával, a megfázás és az influenzás eredetű nátha tünetei, 36 órán belül enyhíthetők és megszüntethetők.

Első nap:- fél teáskanál szódabikarbónát hígítsunk el egy deciliter vízben. Ezt fogyasszuk hat alkalommal, körülbelül kétórás időközönként.

Második nap:- Fél teáskanál szódabikarbónát hígítsunk el egy deciliter vízben, és azt fogyasszuk a nap folyamán négy alkalommal.

Harmadik nap:- fél teáskanál szódabikarbónát hígítsunk el egy deci vízben, majd ezt fogyasszuk reggel és este.

A harmadik nap után pedig, már csak reggelente fogyasszunk éhgyomorra egy ilyen adag szódabikarbónát. A további egészségünk megőrzése érdekében. De a szódabikarbónát, el lehet fogyasztani valamilyen teával vagy üdítővel is, akkor sokkal jobb az íze. Most nem arról van szó, hogy állandó szódabikarbóna fogyasztókká váljunk. De ez a koronavírusos időszak megkívánja tőlünk azt, hogy reggel és este, egy teáskanálnyi szódabikarbóna vizes oldatával lúgosítsuk a szervezetünket. Éppen azért, hogy a víruskristályok hatástalanok legyenek az életünkben.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2020.04.29.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7315648562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása