Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2020.09.29. 18:44 futotuz

Vírusrezisztencia.

Címkék: vírusrezisztencia

Vírusrezisztencia.

A rezisztencia szó, ellenálló-képességet jelent. Így a vírusrezisztencia fogalma pedig, a vírusokkal szemben tanúsított, természetes biológiai szintű ellenállási képességünkre utal. Ezért, a vírusrezisztencia fogalmában, eleve benne rejlik az a jelentéstartalom is, hogy egy teljesen egészséges szervezet, eleve rezisztens a vírusokkal szemben. Vagyis, biológiai szintű ellenállást tanúsít, a szervezetünket támadni képes humán vírusokkal szemben.

A bioszféra, amelyben élünk, tele van számunkra nagyon hasznos gombákkal, baktériumokkal, és vírusokkal. Több milliárdnyi baktériumfajta él a földi bioszféránkban. A vírusok száma pedig, annak is körülbelül a tízszerese. Az emberben pedig, több száz baktériumtörzs él természetes életet. Nélkülük az életünk, teljesen elképzelhetetlen lenne. Mert a szervezetünkben, ők végzik el az emésztés anyagelbontási folyamatát. Így a számunkra hasznosnak mondható természetes vírusok fajtáinak a száma is, több ezer lehet az emberi szervezetben. Vagyis, az esetleges „kórokozók”, mindig lejen vannak a szervezetünkben. De amíg a vírusrezisztencia egészséges állapota fennáll, addig nem képes a betegséget jelentő kór okozására bennünk.

A vírusok és a baktériumok tehát, a folyamatos anyagcserénk részei. Hiszen, állandóan itt vannak körülöttünk. Így a táplálkozási szokásaink természetes részeit képezik. De egy egészséges emberi szervezet sejtjei, úgy vannak kódolva a DNS által, hogy ki tudják válogatni azokat a vírusokat és baktériumokat, amelyekre nincsen szükségük. Így az egészséges szervezet vírusrezisztenciája, tökéletesen alkalmas arra, hogy megvédje a szervezetünk sejtes alapú szöveteit és szerveit, a tápcsatornán keresztül bejutó esetleges „vírustámadásoktól”. Amit az evés és az ivás során beviszünk a szervezetünkbe.

Amikor ízlelünk, akkor az étel vírustartalmának a mikrokristály szerkezete oldódik fel a nyálban, és ilyen módon érezzük az ízeket. Amikor pedig, a szagokat és az illatokat érezzük, akkor az orrunk nyálkahártyáján olvadnak el az illatkristályok vírusai, és biztosítják számunkra a szaglás lehetőségét. Amit az emésztőrendszerünk már képes közömbösíteni.

Egészen más a helyzet, a légzéssel. Hiszen a légzés során, olyan vírusok és baktériumok érkezhetnek a szervezetünkbe, amelyek kikerülték a tápcsatornánkban aktív rezisztens védelmünket. Így a vírusok és baktériumok, biológiai szintű ellenőrzés nélkül kerülhetnek a szervezetünkbe. Gombás, vírusos, és bakteriális betegségeket okozva, a tüdőnkön keresztül.

A gombák és a baktériumok, olyan egysejtűek, amelyek önálló életre alkalmasak. Így táplálkozásra, növekedésre, és szaporodásra is képesek.  Velük szemben a vírusok, teljesen életképtelen mikrokristály szerkezetek, amelyek csupán a sejtek folyadékkristályos anyagában képesek átkristályosítási folyamatot végezni. Ilyen formában a vírus, önmagához teljesen hasonló vírusokat hoz létre, amelyekkel látszólag, ”feléli” a sejt anyagi minőségét. Így a fertőző vírussal teljesen egyenértékű, ugyanolyan fertőzőképes vírusokká alakítja a sejt anyagát. Vagyis, az ilyen módon létrejött „vírusszaporulat”, tulajdonképpen, elpusztítja magát a gazdasejtet.

A gombás és bakteriális eredetű betegségek nagy része, könnyen gyógyítható, mert azok, élő egysejtű élőlények, amelyek elpusztíthatóak. Oly annyira, hogy a szervezet többnyire, el is pusztítja őket. A magas lázzal járó gyógyulás folyamatával. De a vírusok, nem élőlények, ezért elpusztíthatatlanok azok. Csupán a vírusfertőzést jelentő kristályosítási képességük befolyásolható.

Hiszen a vírusok, olyan mikrokristályok, amelyek alkalmasak arra, hogy a sejtjeink folyadékkristályos szerkezetébe bekerülve, mint oltókristályok szerepeljenek. Így mikro-méretű oltókristályokként, átkristályosíthatják a sejt teljes anyagi minőségét. Ha a sejt, nincsen erre felkészülve. Vagyis, ha a sejt folyadékkristályos oldata, valamilyen oknál fogva túltelített. Mert oltókristály által létrejövő átkristályosodási folyamat, csak túltelített oldatban valósulhat meg. Kérdés az, hogy hogyan válnak a sejtjeink olyan túltelített oldatokká, amelyekben a vírusfertőzés eleve létrejöhet?

A magyarázat, az anyagcsere folyamatainkban rejlik. Amikor ugyanis, olyan ételeket és italokat fogyasztunk, amelyek erősen sav-képzőek, akkor a sejtjeink elsavasodnak. A bennük folyadékkristályos sejtplazma szerkezete, túlságosan telítetté válik. Ami eleve, lehetőséget biztosít a vírussal szemben kialakuló fogékonyságra. Vagy más néven kifejezve, lerontja a sejtek és sejtes alapú szövetek rezisztenciáját. Mert a vírus, mint „kórokozó”, mindig a természetellenes módon kialakult, arra fogékonnyá vált sejtekben és szövetekben képesek csak aktivizálódni. Hiszen a vírus, nem okozhat bennünk semmiféle betegséget, ha arra mi magunk, nem válunk fogékonnyá. A természetes vírusrezisztenciánk elveszítésével.

Ezért a vírusrezisztencia, mint a vírusfertőzés ellen fennálló természetes ellenálló képesség, minden embernek a sajátságos tulajdonsága. Amíg fennáll a vírusrezisztencia, addig a vírus teljesen hatástalan a szervezetünkben. Akkor is, ha a vírus bekerül a lég-útjainkon keresztül. Ilyen módon, a bennünk kialakuló vírusfertőzéssel járó kór lehetséges okozói, valójában mi magunk vagyunk. Mert az egészségtelen táplálkozásunk miatt, elveszítettük a humán vírusokra irányuló rezisztenciánkat.

Ezért, a vírusrezisztencia elvesztése révén, a szervezetünk fogékonnyá válik a folyamatos „vírustámadásokkal” szemben. Vagyis, az egészségtelen fogékonyság kialakulása, kiszolgáltatottakká tesz bennünket a humán vírusokkal szemben. Mert a legyengült, megbetegedett szervezet sejtes alapú szövetei, természetes táptalajt jelentenek a humán vírusok számára. Így a vírus, mint „kórokozó”, csak a rezisztenciájukat elveszített sejtekben és szövetekben képes fertőzni.

Ezért, amennyiben a vírusokat ruházzuk fel, a rejtélyesnek mondható kórokozói szerepkőrrel, akkor közben, a természetes vírusrezisztencia kerül teljesen alárendelt logikai szerephez. Elveszítve azt a természetes, vírusokkal szemben tanúsított ellenálló képességről alkotott nézetet, amely eddig megóvott bennünket a vírusokkal szemben. Mert fel sem merül bennünk az, hogy a vírusokkal szemben kialakult fogékonyságunkat, mi magunk hoztuk létre, az egészségtelen anyagcsere folyamataink révén.

Az egészségtelen táplálkozás úgy alakul ki, hogy egyáltalán nem figyelünk oda arra, hogy milyen ételekkel és italokkal elégítjük ki az anyagcsere szintű igényeinket. Ennél fogva, a szervezetünk nagyon elsavasodik. Ez a túlságosan savas táplálkozás, savassá alakítja a sejtjeink belső plazmaanyagát. Vagyis, túltelített oldattá válnak, a sejtjeink folyadékkristályos szerkezetei, amelyekben létrejöhet a vírus által diktált átkristályosodási folyamat. Ami a vírusfertőzést jelenti.

Tulajdonképpen, a hasnyálmirigy az a szervünk, amelyik olyan biológiai szintű anyagot termel, ami a sejtjeink pH értékét szabályozni képes. Valójában, biológiai szintű szódabikarbónát termel, annak arányában, hogy a táplálékunk mennyire alkot savas közeget a gyomrunkban. Ha azonban, gyenge a hasnyálmirigy ellenanyag termelő képessége, vagy túl savképző ételeket és italokat fogyasztottunk, akkor célszerű külső forrásból pótolni azt a szódabikarbónát, ami a pH egyensúlyunkat rendezheti.

A vírus, mindig jelen van. De, amikor egy járvány elkezd tombolni, akkor a sok megfertőződött ember, mint biológiai szintű „vírustermelő”, azaz kórokozó gazda, sokkal nagyobb koncentrációt biztosít a vírusok számára a légtérben. Ebből adódóan, sokkal több emberhez jut el a légtéren keresztül. Ami zárt térben koncentrált marad, míg a nyílt légtérben azért, szinte teljesen elhígul. Ezért az épületek zárt terében, jóval fertőzőképesebb a levegő, mint a szabadban. Ráadásul, a szabadtérben kialakuló csapadékok, megtisztítják olykor a teljes légterünket, a vírusok által képviselt méreganyagok szennyeződéseitől.

De a légáramlatok, akkor is alkalmasak arra, hogy az épületek zárt terei felől, ahol szükségszerűen szellőztetnek, további víruskoncentráció kerüljön a nyílt légtérbe. Így főképpen, az egészségügyi épületek környékén, ahol a vírussal fertőzött emberek többen vannak, a nyílt térben is, még erős a fertőzőképes víruskoncentráció. De éppúgy halmozódik a víruskoncentráció például, ködös időben is, amikor a légtérben lévő mikro-méretű szennyeződések, a földfelszín közelébe szorulnak.

További gombás, vírusos és bakteriális lehetőség nyílik a fertőzésekre azokon a helyeken, ahol klímaberendezések működnek. Autókban, lakásokban, munkahelyeken, bevásárló helyeken, irodákban. Ezek a fertőzések, a klímaberendezésben koncentrálódott mikroorganizmusok és méreganyagok miatt alakulnak ki. A tüneteik, hasonlóak az influenza megszokott kísérőjelenségeire. De járvány idején, amikor a légtér amúgy is szinte tele van víruskristályokkal, sokkal nagyobb a veszélye annak is, hogy a saját klímaberendezéseink a kórokozók hordozói. Amelyek megbetegíthetnek bennünket. Ezért járvány idején, a klíma használatát, célszerű mellőzni. Mert tisztítja ugyan egy belső tér levegőjét, de a benne koncentrálódó kórokozóknak, új lehetőséget biztosít.

Az orr és a száj légútjait elfedni képes maszk, jó szolgálatot tehet, a légtéren keresztül fertőzni képes vírusokkal szemben. Ráadásul, a maszk viselése, a vírusgazdák által közvetíthető vírusok légtérbe jutását is korlátozzák. Ilyen módon, nem csupán a vírusok ellen védekezhetünk, hanem a további fertőzések ellen is jót tehetünk. De főképpen, csak zárt térben érdemes használni a maszkot. Nyílt térben, csak olyan helyen, ahol a vírusfertőzöttség veszélye nagyobb mértékű. Esetleg akkor, ha nagyobb tömeg alakul ki, egy rendezvény miatt.

A csapadékokkal és a tisztálkodási folyamatok során, az ivóvízbe is bekerülhet a vírus. Ezért, sokkal sűrűbben kell ellenőrizni a vízhálózat rendszerét. Aki pedig, a csapvizet issza, eleve felforralva vagy szódabikarbónával tegye, amely közömbösíteni képes a benne lévő vírusok hatását.

Sajnos, a vírusfertőzés lehetősége sem teljesen mentes, a pszichoszomatikus hatásoktól. Ami azt jelenti, hogy a kialakult testi betegségeink, lelki okokra vezethetők vissza. Valamilyen traumára. Olyan lelki megrázkódtatásra, amelyik tartós módon feszült állapotban tartotta az idegrendszerünket. A kellemetlen szellemi gondolatokra aktív negatív lelki érzéseinkkel. Ilyen módon, az egészségügyi tudományos meghatározás szerint, szinte minden betegségünk pszichoszomatikus eredetű.

Ez a pszichoszomatikus jelleg pedig, éppen a félelem miatt alakul ki az embereknél. Hiszen, amíg félünk a vírusoktól, addig kellemetlen szellemi gondolatokkal gondolunk rájuk, és negatív lelki érzéseket támasztunk irántuk. Vagyis, feszült, ideges, bizonytalansággal teljes félelemben élünk. Ami a sejtjeink természetes működését károsan befolyásolja. Vagyis olyankor, fogékonyabbakká válunk, a vírusfertőzésekkel szemben is.

A védőoltás pedig, ha az egészségügy megtalálja is valaha, nem garantálja azt, hogy a sejtjeink pH egyensúlyba kerülnek utána, és idegi alapú feszültségektől mentesekké válnak. Vagyis, elképzelhető az, hogy pillanatnyi védelmet nyújtanak ugyan, de tartós egészséges állapotot nem biztosíthatnak.

A vírus, eredetileg mérget jelent. Amit a mosószerek képesek elhígítva közömbösíteni. Olyan módon, hogy tisztálkodás közben, teljesen feloldják és elhígítják a vírusok mikrokristály szerkezeteit. Ilyen módon, a mérgezést jelentő vírusfertőzésre alkalmatlanná téve a vírusokat. De szinte minden mosószer alapanyaga a szódabikarbóna. Így a szódabikarbóna a szervezetbe juttatva, éppúgy hatásos a vírusok ellen, mint a szervezetünkön kívül.

Ezért, a vírusfertőzésekkel járó járvány időszakában, célszerű minden étkezés után, egy kávéskanálnyi szódabikarbónát elkeverni egy pohárnyi italba, és meginni. Hogy a bevitt táplálékkal együtt, a sejtes pH értékünket szabályozni képes biológiai szintű szódabikarbóna pótolva legyen. Természetesen, az sem probléma, ha a járvány idejére, kissé ellúgosodik a szervezetünk. Mert annál erősebb ellenálló-képességű rezisztenciát biztosít számunkra a vírusok ellen.

Véleményem szerint, ilyen módon, bármilyen vírusfertőzés hatása gyengíthető. Úgy az embereknél, mint az állatoknál, vagy éppen a növényeknél. Mert a vírusfertőzés, olyan mérgezést jelent, amelyben a vírust képviselő méreganyag, önmagát képes megsokszorozni, a sejtek átkristályosításával. Vagyis, egy olyan mérget jelent a vírus, amelyik magától halmozódik a szervezetünkben. Mert a sajátságos kristályinformációját, oltókristályként átruházza a sejtjeink folyadékkristályos szerkezeteire. Ilyen módon meghatározva, azok további kristályos szerkezetét.

Tulajdonképpen, nagyon sok ilyen egészségtelen elváltozás történik a sejtjeinkben. Hiszen a vírusok, mindig jelen vannak az éltünkben. De a legtöbb ilyen vírustámadás, nem vezet más élőlények megfertőzéséhez. Vagyis, nem okoz járványt. Csak az általuk megszállt gazdasejtekben aktívak. Így az esetleges fertőzőképességük, csak az adott testen belül valósul meg. Egyedivé téve a betegséget. Sok ilyen egyedi szintű vírusos betegség létezik, amit szerintem, szakszerűen irányított szódabikarbóna-kúrás kezeléssel, ki lehetne küszöbölni.

Mert a vírusfertőzés, minden esetben mérgezést jelent. Mivel a vírus, mérget jelent. De a vírus, mint méreg, a szódabikarbóna alapú mosószerekben feloldódik és kitisztul. Így tisztítja a ruháinkat is a mosás. De a szervezetünkön belül, a vírussal fertőzött, azaz mérgezett sejtjeinket vagy szöveteinket, lokalizált szódabikarbónás kezeléssel szerintem, ki lehet tisztítani. Mert a vírusok által biztosított méreg, a lúgos környezetben feloldódik. Ha feloldódik, akkor pedig, ki is tisztul a szervezetünkből.

A szódabikarbónáról, már régen megállapították azt, hogy segít a szervezet méregtelenítésében. Ez már, egy igazolt egészségügyi állítás. Na, már most, ha a vírus méreg, akkor a szódabikarbóna, a szervezet vírusmentesítésében is segítséget nyújthat. Ez nyilvánvaló. Ezért a szódabikarbóna, nem csupán külsőleg használható a testünk fertőtlenítésére, hanem belsőleg is. Így a szódabikarbóna tulajdonképpen, segít helyreállítani a teljes szervezetünk természetes vírusrezisztenciáját. Ami az egészséges, méregtelen sejtes állapotot jelenti számunkra. Ezért célszerű odafigyelni arra, hogy milyen ételeket és italokat fogyasztunk.

Ezért, érdemes odafigyelni arra, hogy a diatetikai táblázatok alapján, milyen sav és lúgképző élelmiszereket fogyasszunk. Esetleg, hozzáértő diatetikus szakember segítségét is kérhetjük. Mert a diatetikusok, olyan táplálkozástudományi szakemberek, akik alkalmasak arra, hogy a személyi diétánk igényeit kialakítsák számunkra. Hogy a pH egyensúlyunk, ne általános módon, hanem személyre szabottan jelleggel legyen meghatározva.

Félreértés ne essék, mert az egészséges étrendhez, mindkét alkotóelemre szükségünk van. Éppúgy a savas kémhatású élelmiszerekre, mint a lúgosakra. Csupán azok aránytorzulása idézi elő, a savas vagy lúgos túltelítettségünket. Ezért, érdemes odafigyelni arra, hogy a savképzőkből járvány idején, jóval kevesebbet fogyasszunk. De erre, járványmentes időszakban is érdemes odafigyelnünk, mert a legtöbb komolyabb betegségünk, szintén a túlzott elsavasodás következtében alakul ki a szervezetünkben.

Mert a túlzott elsavasodás miatt, éppen a vírusrezisztencia ellenálló képessége fog alul-működni. Ami lehetőséget biztosít arra, hogy a táplálékainkban rejlő természetes méreganyagok, táptalajt találjanak maguknak a szervezetünkben. Olyan betegségeket kialakítva számunkra, amelyek nem fertőzőek ugyan, de az egyéni elhalálozási arányt, mégis nagyon magasan tartják.

Így az allergia, a tartós migrén, vagy akár a daganatos megbetegedések is, mint például a rák, vagy a csontritkulás is, kapcsolatba hozható a testünk sav-bázis egyensúlyának a torzulásával. Amit a túlzott elsavasodás jelent. Mert az elsavasodott sejtjeinkben, a természetes méregtelenítés folyamata korlátozott. Így a sejtjeinkbe bekerült méreganyagok, egészségtelen elváltozásokat okoznak számunkra. Ezek a méreganyagok, szinte minden esetben olyan vírusok, amelyek beteggé tesznek bennünket, de nem kerülhetnek a légző rendszerünkbe ezért, nem okozhatnak járványszerű fertőzéseket. Így lokális jelleggel, csak a megbetegedett emberen belül ártalmasak.

Szerintem, ezek a betegségek is kezelhetők, speciális szódabikarbónás kúrákkal. A savképző élelmiszerek tudatos kerülésével párhuzamosan. Mert az egészség előfeltétele, a természetes vírusrezisztencia visszaállítása. Vagyis, a méreganyagokkal szemben tanúsított ellenálló képesség fenntartása. A vírusokkal szemben tanúsított fogékonyság elkerülése érdekében.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2020.09.29.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr316221436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása