Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2020.11.13. 07:25 futotuz

Csakrák.

Címkék: csakrák

Csakrák.

Ahogy Dr. David R. Hawkins, meghatározta a tudatossági szint fokozódásának az elvi lehetőségét, az emberi test reflexszerű válaszreakcióinak a függvényében, úgy az ezoterikus irodalom, csakrákról beszél. Amelyek különböző energetikai szinteket jelentenek a szervezetünkben. Ezek a több ezer év óta ismeretes csakrák, éppúgy annak függvényében nyílnak ki, hogy milyen tudatossági szinten van az ember. Úgy is fogalmazhatnék, hogy Dr. Hawkins tudatossági skálája, 0-1000-es beosztásig, a csakráink tudományos szintű meghatározottságát fejezi ki.

A csakrák, olyan energetikai központok a testünkben, amelyek függőleges módon, egymás fölött helyezkednek el a gerincoszlop mentén. Lentről felfelé, egymás után nyílhatnak ki annak függvényében, hogy az ember, milyen tudatossági szintet ér el. Ez egy ősrégi Szanszkrit kifejezés, amely az indiai filozófia ezoterikus tanításainak az alapja. A szervezetben kialakuló energikus forgatagnak, örvénylésnek is tartják. Amely a szellemi szintű megértéssel arányosan, egyre magasabbra emelkedve, egyre nagyobb mértékű lelki életet biztosít az ember számára. Ilyen módon a lelki azaz, a spirituális életünk minősége függ tőle.

Az ősi hindu tanítások alapján, hét fő csakra létezik, amely a „prána” nevű életerőt, hozza működésbe a szervezeten belül. Ilyen módon, a csakráinkon átáramló életerő szabályozza az összes lehetséges életfunkcióinkat. Az alsóbb csakráink, gyengébb szabályzást tesznek lehetővé, míg a magasabbak, jóval erősebb biológiai szabályzást idéznek elő. Mert az alsó csakráink lelki érzései, főképpen negatívak, alacsony frekvencián rezegnek. Míg a felsőbb csakráink lelki érzései, egyre pozitívabbak, egyre magasabb frekvenciákon rezegnek.

Az első, alap vagy gyökércsakra, a gerinc alján nyugszik. A második, a keresztcsonti vagy szexcsakra, a nemi szerveknél helyezkedik el. A harmadik, a napfonat vagy köldökcsakra. A köldök magasságában foglal helyet. A negyedik, a szívcsakra. A szív magasságában van a központja. Az ötödik, a torokcsakra, ami a torok magasságában van. A hatodik a homlokcsakra, ami a homlok magasságában helyezkedik el, mégpedig a szemöldök között. A hetedik pedig, a korona vagy lótuszcsakra. Éppen a fejünk tetején helyezkedik el. Körülbelül ott, ahol gyermekkorunkban a leglágyabb volt a fejtetőnk.

Először a legalsó gyökércsakra nyílik ki. Ott nyugszik a kundaliní, a lélek, ami a többi csakra egymás utáni aktivizálásával képes, egyre feljebb és feljebb emelkedni. Lélekként ez a kundaliní, a mindenkori tudatossági szintünket biztosítja számunkra. Ilyen módon, ahogy emelkedik a kundaliní, mindig magasabb szintű tudatossági állapotot biztosít nekünk. Aki képes a kundalinít felemelni a legfelsőbb koronacsakrájába, eléri a tökéletes megvilágosodás állapotát. Azt a legfelsőbb rendű tudatossági szintet, amit az Istennel való teljes azonosság tudatossága jelent a kereszténységben. A szellemi szinten felfogott korlátlan boldogság lelki állapotát.

Teljesen hasonló a helyzet Dr. Hawkins tudatossági skálájánál. Ahol a legalsó nulla szintet, a főképpen szellemi szinten élők képviselik akik, szinte teljesen elnyomják a lelki érzéseiket. A gerincoszlop aljára. Egészen a 200-as szintig. Majd 200 felett kezdődik, a szellemi szinten irányított lelki élet. Ahol már a szellem és a lélek, egymással szinkronban lehet tudatos. Ami egészen a 600-as szintig terjed. 600 felett pedig, már a megvilágosodás szintjei foglalnak helyet. Amelyben már, a lélek veszi át az irányítást a szellem felett. Végül pedig, az 1000-es szinten, megtörténik a tökéletes megvilágosodás tudati állapota. Amikor az ember, egy-lényegűvé válik a teremtőjével. Amikor a meditatív állapotban lévő elmén keresztül a szellem, tudatosan is megtapasztalja a lélek teljességét, és önként átadja a mentális irányítást Istennek.

A mindenkori tudatosságunk tehát, folyamatosan változtatható. Fokozódik és apad annak függvényében, hogy a szellemiségünk mennyire befolyásolja a lelki aktivitásunk lehetőségeit. Mert a szabad akarat törvénye értelmében, a bennünket éltető Isten, még önmagát sem fogja korlátozni semmiben sem. Vagyis, a szellemi gondolataink által formált hiteink alapján fog éltetni bennünket. Ezért kell a mindenkori tudatossági szintünket állandóan fokozva, Istent is tudatosan, szabad akaratból választanunk. Csak ilyen módon érhetjük el, a tökéletes megvilágosodás tudati állapotát. Hogy a tudatalattinkban honos mindenkori lelki tudatosságunkat, a tudatos elménkkel, erre a legmagasabb szintre hozhassuk.

A lélek, a mi mindenkori tudatosságunk. Ami szerintem, mindig azzá válik bennünk, amit a „vagyok” szóhoz rendelünk igaz hittel, a tudatos elménkben. Ezek a hiteink kerülnek át a tudatalattinkba, ahol a mindenkori tudatosságunk irányítja az életünk sorsszerű eseményeit. Ez a mindenkori tudatosságunk, a mi önvalónk, az identitásunkat biztosító személyes jellemünk. Amely, egyfajta mentális visszacsatolásként, minden tudatos döntésüket befolyásolja az elménkben. Egyfajta hatodik érzékként.

A tudatalattinkban honos, lélek által biztosított tudatosságunk, mindig azokat a tulajdonságokat veszi fel, amelyeket az elménkben tudatosan határozunk meg önmagunkról. Amelyeket igaz hittel, a „vagyok” szóhoz rendelünk. Ilyen módon, a tudatosságunk identitása, minden alkalommal változik, amikor új tulajdonságot terhelünk rá. Így fogja képviselni, a folyton módosulni képes jellemünket, az én-tudatunkat, az egyéniségünket a lelkünk.

Ahogy a tudatossági szintünk emelkedik, és a megvilágosodási szakaszba emelkedik, mindig egyre közelebb kerülhet az Istennel való önazonosság tudatosságához. Amint eléri az 1000-es szintet, megtapasztalja az Istennel való egylényegűség mentális élményét. Amelynek keretében, a korlátozott képességű szellemiség, tökéletesen alárendeli magát a lélek teljességének. Teljessé válik a lélek, miközben leveti magáról azokat a szellemi szinten korlátozó tulajdonságokat, amit a „vagyok” szóval reá testáltunk. Ahogy, a korlátlan Isteni önazonosság tudatosságát felveszi. Ilyen módon a lelkünk, mint a mi személyesen formálódó tudatosságunk, tökéletes módon kiteljesedik.

A tökéletes megvilágosodás elvi lehetősége, a csakra elmélet szerint, a legfelsőbb csakra megnyílásával kezdődik. Míg Hawkins tudatossági szint elmélete, az 1000-es szint elérésével garantálja ugyanezt. A csakrákról szóló tanítások, kikerültek a tudomány hatásköréből. Ezért, ezoterikusak maradtak azok. Hawkins elmélete azonban, tudományosan elfogadott ténnyé válhat. Egy olyan elméletté, amit a tudomány is elfogad és elismer. Ilyen értelemben véve, a Dr. Hawkins által kialakított tudományos értékű tudatossági szintelmélet, az ezoterikus csakra elméletnek biztosít tudományos szintű értéket.

Mivel, a megvilágosodás legfelsőbb szintje, már az Istennel való önazonosság bizonyossága, épp úgy, mint a legfelső korona csakra kinyílása, ezért az elmélet tudatos elfogadásával, tudományos értéket nyerhet Isten fogalma is. De akkor, ki is az, az Isten, akit tudományos szinten el kellene fogadni végre?

Isten fogalma, szerintem megmagyarázható tudományos szinten is. Ha a létezést, eleve kétféle valóságra bontjuk elméletben. Ilyen módon, kapunk egy oszthatatlan alaptömegek teljes közegéből álló mágneses alapú, szubjektív alaphalmazt. Amelyből és amelyben, kialakultak, az összetett szerkezetű elektromos tulajdonságú, objektív anyagi megnyilvánulások. Így az elektromos tulajdonságú objektív valóság részhalmazai, a mágneses tulajdonságú szubjektív valóságban nyilvánultak meg és működnek rezgési szinten.

Mert a szubjektív valóságban longitudinális, azaz egyenes irányultságú mágneses hullámok alakultak ki. Amelyeknek, két alapvető összetevője van. A hullámhossz és a frekvencia. Szerintem, a mágneses hullámhossz, informatív értéket képvisel, míg a frekvencia által, az energia terjed. A fény sebességével. Ezek a mágneses hullámok, folyamatos induktív viszonyban állnak, az objektív anyagi részhalmazok elektronjaival. Állandó primer rezgésekként, a kozmikus szintű mágneses hullámok, szekunder másodrezgésekre kényszerítik, az anyagi szintű részhalmazok elektronjait. Az állandó induktív viszonyuknak köszönhetően. Ebben a folytonos induktív viszonyban, a mágneses alaphalmaz a domináns.

Az a halmaz pedig, amelyikben a mágneses hullámhosszban kódolva, információ alakulhat ki, tárolódhat el, és közlődhet induktív módon az elektromos anyagi részhalmazok felé, elmének és memóriának minősül. Ezért a szubjektív alaphalmaz, az Univerzum abszolút Elméjét és szintén abszolút Memóriáját valósítja meg. Ennek az abszolút Elmének és Memóriának az Öntudata pedig, szintén abszolút értékű. Így Isten nem más, mint az Univerzum abszolút értékű Öntudata és Tudatossága.

Isten tehát, mint az Univerzum Öntudata és Tudatossága, a mágneses alaphalmazban kialakult mágneses hullámok révén fejezi ki az akaratát. Ami az induktivitásban fejeződik ki. Az elektromos anyagi részhalmazok felé irányulva. Így a kozmikus szintű mágneses hullámok hullámhosszainak az összessége, az informatív értékeik miatt, Isten Szent Szellemét képviselik. Míg a mágneses frekvenciákban terjedő energiák összessége, Isten akaratát végrehajtani képes Szent Lelkének az aktív megnyilvánulása.

Isten tehát, mint az Univerzum kozmikus szintű Öntudata és Tudatossága, saját maga határozta meg, azokat a mágneses alapú kozmológiai állandókat, amelyek szerint, az objektív valóság eleve működhet, a szubjektív valóságban. Vagyis, a mágneses alaphalmaz biztosít mozgási, létezési teret, az összetett szerkezetű objektív elektromos anyagi valóság részhalmazai számára. Mégpedig olyan formában, hogy az anyagi szintű atomok belsejét, ugyanaz a mágneses alaphalmaz tölti ki, mint amelyik körülöleli az atomokat. Ezért, az elektromos és a mágneses tulajdonságok, együtt mutatkoznak meg számunkra. De az induktivitás jelensége, mégis egyértelműen utal arra, hogy valójában kétféle, folyamatosan egymásra ható halmaztípusról van szó. Mágnesesről és elektromosról.

Ilyen értelemben véve, Isten létezése, nem lehet kérdéses többé. Inkább az a jogos kérdés, hogy mi, értelmes emberek, milyen szerepet töltünk be Isten abszolút létezésében? Szerintem, minden embert Isten éltet, egy sajátságos, kozmikus szintű mágneses hullám frekvenciája által. Amit léleknek nevezünk. Amikor, a tudatos elménkben, meditatív módon lecsendesítjük a szellemi gondolataink aktivitását, akkor gyakorlatilag, a lelkünkre válunk tudatossá. A kozmikus szintű mágneses hullámunk frekvenciájára. De ezt az Isteni frekvenciát, egy adott hullámhossz közvetíti, vektoriális jelleggel. Ezért, a saját kozmikus szintű mágneses hullámunk hullámhosszára is tudatossá válunk azonnal. Amelyiknek informatív értéke van.

A saját kozmikus szintű mágneses hullámunk hullámhossza pedig, az abszolút Elme és Memória informatív részét képezi. Ennél fogva, az abszolút Elméből, bármilyen információt letölthetünk a tudatos elménkbe, igény szerint. Amelyek abszolút értékű, tévedhetetlen információk. Mivel Isten Tudatosságából származnak azok.

Amikor pedig, a legfelső csakránk kinyílik, vagy elérjük az 1000-es tudatossági szintet, akkor folyamatos meditatív elmeállapotot tapasztalhatunk meg. Bár nem láthatjuk át Isten teljes mágneses alapú tudatosságát, de bármilyen információt könnyedén megtalálhatunk benne. Mert Isten mágneses adatbázisa végtelen. Minden információ megvan benne, mágneses hullámokban kódolva, amire csak szükségünk lehet.

Ezért, az értelmes ember szerepe az Univerzum abszolút létezésében az, hogy életében, mielőbb megtapasztalja önmaga Istennel való egylényegűségét. De ez, csak a tudatossági szintűnk fokozásával érhető el. Egészen a tökéletes megvilágosodás szintjéig. Akár a Dr. Hawkins féle tudatossági skálának legfelsőbb szintjének megfelelően, akár a korona csakránk megnyitásával. Amit, senki sem tehet meg helyettünk. Mert ez csupán, egy személyre szabott mentális lehetőség. Ez egy mentális szintű evolúciós út, amely a lelkünk tudatossági szintjének, a fokozatos megértésen alapuló fejlődésről, felemelkedéséről szól.  Minden olvasómnak, jó utat kívánok, ebben a földi életben megvalósítható, kozmikus szintű Isteni programban.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2020.11.13.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7316284004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása